Dodaj do ulubionych

Robot kuchenny z lidla

15.03.12, 09:41
od przyszłego tygodnia jest w ofercie, cena kusząca - niższa od zelmera, ktoś ma? ktoś poleca?
potrzebuje do wyrabiania ciasta (np. na tartę), tarcia ziemniaków i szatkowania warzyw.
warto kupić?
Obserwuj wątek
    • monika3411 Re: Robot kuchenny z lidla 17.03.12, 10:25
      Ja nie jestem zachwycona. Mam go prawie 2 lata i używałam nie więcej niż 3-4 razy. Jak na mój gust za dużo z nim zachodu. Dużo bardziej wolałam poprzedni robot Philipsa, którego zajeździłam paląc mu silnik sad
    • ka_thy Re: Robot kuchenny z lidla 17.03.12, 17:13
      Robot wygląda identycznie jak Mum Boscha. Ja mam Muma i jestem nim zachwycona, więc co do funkcjonalności robot z Lidla jest ok. Pytanie jak z jakością, czy daje radę, tego nie jestem w stanie napisać. I jeszcze jedno - na wyposażeniu nie ma tarki, która najbardziej się przydaje do tarcia ziemniaków na placki. Do Muma można dokupić, tu podejrzewam że nie, a nie wiadomo czy ta od muma by pasowała - choć na oko to to samo.
      • johana75 Re: Robot kuchenny z lidla 17.03.12, 17:31
        Nie wiem jak tez z Lidla ale ja mam tego od ponad 2 lat i jest b. często używany. Nie robiłabym tyle surówek ciast itp. jeśli bym go nie miała, ma tarkę do ziemniaków.
        www.ceneo.pl/354209
        trochę droższa wersja ma wiecej tarek:
        www.ceneo.pl/1599837
        Jedyna jego wada jest to ze ma komin, ale jestem z niego bardzo zadowolona.
        • kamunyak Re: Robot kuchenny z lidla 18.03.12, 00:49
          Ja także próbowałam kupić ten model (siemens) ale nie zdecydowałam się. Przede wszystkim miska jakaś taka miękka, gięła sie na wszystkie strony, także przy montowaniu i miałam wrażenie, że pęknie. Poza tym jakoś ciężko się zatrzaskiwała, właściwie na siłę trzeba było to robić. Zostałam więc przy swoim starym Braunie.
          Jeśli chodzi o model z Lidla to, szczerze mówiąc, ja bym nie ryzykowała. Cały sprzęt tego lidlowskiego producenta, który ja kupiłam, jest o klasę niżej od średniej rynkowej. Np odkurzacz akumulatorowy, który nie wyłącza się sam po naładowaniu, nie ma podtrzymania, tylko ja muszę tego pilnować. To jakies chore, w rezultacie w ogóle z niego nie korztystam. Tak samo waga kuchenna, naścienna. Niby bardzo wygodna i ładna ale mąż już ją naprawiał bo wykonanie jest takie, że usterka, która wystąpiła musiała wcześniej czy później wystąpić. Mogę zaryzykować 50, nawet 100 zł, ale więcej to raczej nie ryzykowałabym
          • kr_ka_11 Re: Robot kuchenny z lidla 19.03.12, 11:09
            to chyba faktycznie nie będę ryzykować tym robotem choć akurat ja tą markę lidlową sobię chwalę (ale mowa tu o mniejszych sprzętach typu blender czy szatkownica, wiem, że fenomenalna jest ichna maszyna do chleba). Co do malaksera to napewno biorę pod uwagę zelmera (np. prymus lub fenomen) lub philipsa np. ten www.ceneo.pl/475295

potrzebuje sprzętu do szatkowania warzyw na surówki, tarcia ziemniakow i wyrabiania ciasta (przede wszystkim na tartę) ma ktoś jakieś uwagi i może coś polecić? będę wdzięczna za każdą sugestię, sprzętu jest od groma, przeczytałam już wszystkie chyba opinie na ceneo i dalej mam mętlik smile
            • monika3411 Re: Robot kuchenny z lidla 19.03.12, 14:52
              Moim lidlowym robotem wyrabiałam ciasto raz. Było to kruche lub półkruche - nie pamiętam już. Trochę po nim poprawiłam ręcznie, ale było ok. Tak mi się wydaje, bo nigdy wcześniej nie wyrabiałam ciasta żadnym robotem. Nie wiem jak poradziłby sobie z ciastem np drożdżowym. Trze ładnie. Piany z białek chyba nie ubił jak należy. Może on i nie jest najgorszy, jak dla mnie za dużo przy nim roboty.
            • johana75 Re: Robot kuchenny z lidla 20.03.12, 11:12
              Mój Siemens szatkuje po prostu wspaniale! Nie ma prawie odpadu co zdarza się w innych robotach. Wyrobisz nim ciasto kruche, drożdżówkę i ciasto na chleb razowy (na chleb z mąki oczyszczonej, a więc bardzo gęste ciasto nie da rady). Dobrze tnie mięso (nożem na tatar) miesza, ubija, koktajle sa super i wyciskarka do owoców. Jedynie sokowirówki nie próbowałam...muszę chyba wypróbować na wiosnę ;P
          • johana75 Re: Robot kuchenny z lidla 20.03.12, 11:09
            kamunyak napisała:

> Ja także próbowałam kupić ten model (siemens) ale nie zdecydowałam się. Przede
            > wszystkim miska jakaś taka miękka, gięła sie na wszystkie strony, także przy mo
            > ntowaniu i miałam wrażenie, że pęknie. Poza tym jakoś ciężko się zatrzaskiwała,
            > właściwie na siłę trzeba było to robić. Zostałam więc przy swoim starym Brauni
            > e.
            miska jest wytrzymała, bo mój robot ma już 2,5 roku i nic nie pękło, a urzywam go niemal codziennie.
            Jesli chodzi o zatrzaskiwanie, to trzeba przekręcić do końca pokrywę, bo on ma zabezpieczenia przez uruchomieniem przez dzieci (w sumie nie wiem po co bo i tam bez pokrywy nie włączysz, no ale są)
            Nie moge o nim nic złego powiedzieć, oprócz tego że ma komin i to jest rochę niewygodne, ale odkąd kupiłam silikonowa szpachelkę to wszystko wybiorę nią do ostatniej kropli wink
            Ja jestem z niego ogólnie zadowolona .
    • mirszy Re: Robot kuchenny z lidla 19.03.12, 17:52
      Mam ten z Lidla ponad rok i według mnie jest ok. Szatkuje warzywa na sałatkę, ucieram ciasta, bije pianę na sztywno, a najlepszy jest do wyrabiania ciasta drożdżowego czy na pizze.
      Ostatnio złamało mi się takie malutkie plastikowe mieszadełko, co popycha utarte już warzywa do "wyjścia" - zadzwoniłam do serwisu Lidla i przysłali całą tą dużą przystawkę gdzie się wkłada tarki. Nie mogę więc narzekać. Za te pieniądze według mnie warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka