02.04.12, 20:10
pisałam na modzie, ale tam nikt nie odpowiada, wiec tu piszę
Dzisiaj byłam na zakupach.
Kupiłam trampkiu w deichmanie.
Bo na nic innego nie było mnie stać.
Głupi sweeterek w promodzie 165zł, kurtka wiosenna ponad 300, bluzki wszystko ponad 100zł a jakość marna.
Dziewczyny gdzie robicie zakupy?
jakie sklepy polecacie żeby nie było tak koszmarnie drogo? i żeby ciuchy jakoś wyglądały?
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Ceny 02.04.12, 20:22
      Czekam na przeceny, nie kupuję w tzw. normalnych cenach; odwiedzam też ze 2-3 znane mi lumpeksy, gdzie za nieduże pieniądze mogę dostać naprawdę dobre gatunkowo rzeczy.
      • hela6 Re: Ceny 02.04.12, 20:29
        Robię podobnie. I solidne buty można trafić za przyzwoitą cenę.
        Tyle ze zasadniczo kanony mody mam w nosie. Ubieram się tak jak mnie się podoba a fajne rzeczy noszę kilka sezonów.
      • for.malina Re: Ceny 02.04.12, 20:31
        ja już w desperacji z bon prixa chciałam kupowaćwink

kurcze no potrzebuję troche ubrań i butów i w sumie mąż też
        i ciężko teraz na przeceny czekać
        choć ja się zawsze staram na przecenach coś wyhaczyć, ale nie zawsze sie da
        lumpeks osiedlowy bardzo fajny, zlikwidowali
        nie znam za bardzo żadnego, w tych w któych byłam same szmaty
        no kryzys jak nic
    • ja.dorcia Re: Ceny 02.04.12, 20:44
      > Głupi sweeterek w promodzie 165zł, kurtka wiosenna ponad 300, bluzki wszystko p
      > onad 100zł a jakość marna.

Jeżeli już coś kupuję, to na ogół w Reserved lub Orsay. Czasem Tatuum, ale tylko w outlecie - po realnych cenach jest mi po prostu szkoda kasy, bo za duży szajs. Kappahl ma też fajne rzeczy, ale niestety, nie mają moich rozmiarów. Czasem w House można jakąś "perełkę" odnaleźć, ale to rzadko, w 99% nie ten target. A i H&M, ale już np Zara zdecydowanie zbyt bardzo się ceni jak na ich jakość. Ale wszędzie generalnie trzeba mieć szczęście i akurat trafić.

• budzik11 Re: Ceny 02.04.12, 21:00
      Nie jest tak źle. Kupiłam w Daichmanie baleriny wiosenne za 59zł, płaszczyk na wiosnę używany z Marksa&Spencera za 70zł na allegro i jestem wiosennie obkupiona niskobudżetowo smile

Zauważyłam, że mam składnię jak Yoda, ale trudno, mózg mi zamarzł.
      • ko_kartka Re: Ceny 04.04.12, 00:19
        Yoda ma składnię grawitującą ku klasycznej łacinie; ty bynajmniej nie.
    • lilyrush Re: Ceny 02.04.12, 21:01
      przeceny
      jeśli w Wawei to Maximus i Marywilska
      w Lidlu często maja swietne rzeczy, mam od nich na przykład super wygodne letnie sandałki za 37 zl, a moje dziecko to tam ubrane od stóp do głów
    • mkaroli Re: Ceny 02.04.12, 21:02
      Ostatnio odkryłam Grey Wolf. Bardzo dużo sukienek, bluzki, w miarę przyzwoitych cenach
    • lirio Re: Ceny 02.04.12, 21:14
      Przeceny w Reserved, H&M, Orsay i Camaieu. W Promod też kupuję, ale wyłącznie w przecenach. Czasami coś upoluję w Cubusie.
      Kiedyś dużo kupowałam w C&A, ale teraz zeszli na psy totalnie. Wolę kupić w lumpeksie, bo takiej i lepiej się trzyma.
    • at.at Re: Ceny 02.04.12, 21:21
      Kupuję wyłącznie na przecenach i w outlecie. Wyjątkiem są ciuchy na wielkie okazje, które szyje u krawcowej, bo wtedy mam dokładnie to co chcę za cenę czasem nawet niższą niż w sklepie.
    • kamunyak Re: Ceny 03.04.12, 00:23
      Ja kupuję wyłącznie w wysyłkowych sklepach, głównie w halens ale są i polskie z naprawdę niezłymi ciuchami i połowę tańszymi, np
      tu
      z którymi współpracują młodzi projektanci.
      Trzeba sie odważyć.
      Ja nie lubię ciuchów używanych.
    • maria10344 Re: Ceny 03.04.12, 08:02
      Ja kupuję na sezonowych wyprzedażach.Przy końcu zimy na następną zimę itd...Są duże obniżki.Podkoszulki i Tshirty w Tesco/całkiem niezła jakość/.W wysyłkowej sprzedaży w Hallens i czasem w Bon Prix/Kupuję od dawna i znam się już na ich rozmiarach i jakości/.Często też kupuję w dobrych lumpexach.Tylko na "wyjścia" w markowych sklepach i to nie zawsze.
    • robar07 Re: Ceny 03.04.12, 09:45
      mam dwa "lumpexy" gdzie zaglądam i zawsze coś znajdę wink markowo i tanio
    • kanzashi Re: Ceny 03.04.12, 15:50
      Radzę rozejrzeć się za dobrymi lumpeksami. Tutaj w komentarzach i w tekście masz listę ciekawych second - handów.
      Buty kupuję na allegro, właściwie wyłącznie tam, bo noszę przede wszystkim zielone, a takie stacjonarnie trudno dostać. Buty oczywiście nowe, można odesłać w ciągu 10 dni, więc ryzyko, nawet jeśli się nie trafi z rozmiarem, jest niewielkie.
    • dzikie_pnacze Re: Ceny 03.04.12, 16:52
      Generalnie w sklepach jest drogo więc możesz robić jak ja: na allegro wyszukuję super okazji, najwięcej rzeczy kupuję na przecenach (tzw. baza jeansy, bluzki, swetry o uniwersalnym fasonie).Czasami są jakieś akcje promocyjne sklepów, wtedy też zaglądam. Po prostu trzeba coś fajnego uchodzić, czasami tak jest, że i drogo, i nic ładnego się nie znajdzie. Ja ostatnio kupiłam sobie śliczną bluzkę na lato w H&M za 39 zł. Bluzka koszulowa, fajny krój, wydaje mi się, że cena ok.
      • hela6 Re: Ceny 04.04.12, 09:14
        "Uchodzić" to sobie można w dużym mieście gdzie są sieciówki z przecenami.
    • nuova Re: Ceny 06.04.12, 18:50
      Szmateksy (góra i dół - swetry, bluzki, koszule, spodnie, kurtki, ponadto bielizna pościelowa, czasem torebki), czasem coś fajnego w Biedronce (t-shirty, polary, papcie), buty potrzebuję wygodne (dużo chodzę, nogi mam wymagające) więc zwykle to jest S. (sportowa marka, wolę dać 4 stówy i mieć pewność, że nogi dadzą radę), ale też lepsze modele z CCC, bieliznę gł. w marketach, ale i udało mi się w HaMie kupić na jakiejś promocji dość porządną bieliznę. Decathlon jeśli chodzi i przeciwdeszczową (bo niby moge kupić w sh, ale nigdy nie mam pewnosci czy była db prowadzona przez poprzedniego właścicielawink ).
      Sznupanie w promocjach też daje rezultaty, ponadto ja nie jestem pewna czy kupując w większości w second handach wydaję mniej. Chyba nie, bo wiadomo, jeśli ceny kusza, to kupię nie jeden sweterek tylko 2-3. smile
      • dorada9999 Re: Ceny 09.04.12, 13:55
        Nienawidzę sieciówek - słaba jakość, wysokie ceny.
        Czytając Wasze wypowiedzi mam wrażenie, że mieszkacie w miejscowościach, w których nie ma innej opcji. Ja mieszkam w niedużym mieście i ubieram się w małych sklepach, gdzie wybór niewielki wprawdzie, ale ceny nie zwalają z nóg. Czasami gdzieś wyjeżdżam i widzę ,że w niektórych miastach funkcjonują sklepy a'la domy towarowe z dawnych lat (nie galerie handlowe), w których naprawdę nieźle można się ubrać - duży wybór ciuchów, przeważnie od polskich producentów, przyzwoita jakość, częste przeceny. Jak bywałam w Poznaniu to robiłam zakupy w hali na Bema. Takie hale są chyba we wszystkich większych miastach?
        • truscaveczka Re: Ceny 09.04.12, 23:23
          W moim prowincjonalnym galicyjskim miasteczku jest jedna hala stała i jeden rynek we czwartki i soboty.
        • hela6 Re: Ceny 09.04.12, 23:42
          W moim miasteczku nim pojawiły się sieciówki to sprzedawcy w sklepikach mieli wysokie ceny i koszmarny wybór. Bo po co się wysilać?
        • ja.dorcia Re: Ceny 10.04.12, 09:06
          W stolycy czyli miejscu, gdzie teoretycznie wszystkiego powinno być w bród, takich małych sklepików nie ma, a jeżeli już są, to mają modę tak na 60+ oraz ceny wcale nie niższe niż w sieciówkach.
          Owszem, była np kiedyś Galeria Centrum. I niestety upadła. Jest pozostałość KDT na Marywilskiej - ale tam wcale tak tanio nie jest w porównaniu z sieciówkami. W dodatku wszystko sztuczne w składzie i sporo trzeba się napracować nieraz nad wykończeniem ciucha (poprawienie guzików, odnitkowanie). No i niestety na sztuczne mam uczulenie. Maximus - doliczając koszty dojazdu wcale nie tak tanio... pozatym jakościowo również dość daleko do jakiegoś standardu - przynajmniej w tym, co zobaczyłam tam podczas jednorazowej wizyty (buty rozleciały sie po 3 tygodniach, reklamacji nie uwzględniają bo jak skoro sprzedają tylko na zeszyt).
          A, zapomniałam - jest jeszcze centrum mody w Nadarzynie. Tyle, że ceny wcale nie najniższe a rozmiarowo to tak w większości od 42.

Zgadzam się natomiast, że na bazarkach czasami można coś znaleść taniego. Tylko, że jakoś na moich bazarkach to są wówczas albo bluzki z logo aolidas sprzedawane przez żółtych, albo coś co z daleka, ze względu na ilość cekinów, można by pomylić z choinką uncertain
          • anula36 Re: Ceny 10.04.12, 10:50
            ja sie ograniczam do lumpeksow - bardzo niszcze ubrania, mam prace czesciowo terenowa, duzo podrozuje, a w domu 5 latke ktorej kanapka zawsze spadnie maslem na dol na moje spodniesmile
            Na ciuchy w normalnych cenach po prostu bym nie wyrobila, a tak za 100 zl mam 5 par spodni, do tego pare gor i smigam.Tyle ze mam super lumpeks w odleglosci 1 przystanku autobusowego od domu.
            • kr_ka_11 Re: Ceny 10.04.12, 11:21
              ja też mam dwa ulubione lumpeksy, gdzie zawsze trafiam na jakieś perełki, ostatnio np. kupiłam nowiutki sweterek sisley za 14 zł smile kiedyś sukienkę małą czarną mark&spencer za ok. 30
              oprócz tego patrze na przeceny w tchibo i zaglądam do orsay, kappahl i h&m.

ja zresztą mam takie szczęście a w zasadzie jego brak, że nigdy nie znajduję tego czego szukam, jak potrzebuje buty, wracam z jeansami i na odwrót. zakupy robię więc czysto przypadkowe i tak mi się to kręci, że sama potem tworze zestawy. zwykle są to rzeczy w miarę uniwersalne i w różnych konfiguracjach można je nosić. kurtki/płaszcze zwykle z przecen ale i na allegro mi się zdarzy coś wyhaczyć. staram się nie kupować w cenach regularnych, chyba, że coś mnie naprawdę zachwyci.
              • anula19801 Re: Ceny 14.04.12, 12:14
                ja już od kilku lat robię tak ... chodzę po sieciówkach przymierza spodnie koszule spódnice, zapamiętuję rozmiar ( bo w zależności od firmy inny rozmiar mi pasuje) później buszuję na allegro i szukam używanych. kiedyś udało mi sie kupić paczkę sieciowych ciuchów po dziewczynie która zaszła w ciążę i nie wrócił do swojej wagi - h&m, zara, orsay. Polecam ten sposób, no i oczywiście lumpex. Tylko że tam tez trzeba regularnie chodzić żeby coś wychaczyć fajnego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka