Dodaj do ulubionych

Macie problem z naczynkami?

14.04.12, 22:44
Bo ja tak,i to duży...Zaniedbałam się jako młoda dziewczyna,opalanie bez filtra,mróz,i mam za swoje.Mam 35 lat i taki rumień,jakbym chlała przez całe życie.Kosmetyczka nie chce już oczyszczać mi twarzy mechanicznie-mam tak płytko unaczynioną skóręsadLeków nie mogę brać żadnych na razie,bo karmię piersią.Na laser mnie nie stać-pewnie długo nie będzie.Dermatolog przepisała mi maść finacea-(na trądzik różowaty,który mi zagraża)-ponoć ma znieść rumień na twarzy.I tu moje pytanie-pomógł komuś ten specyfik?Nie wiem,co jest grane,ale robię się purpurowa nawet jak się najem-bynajmniej nie chili...A ja sie zdenerwuję,to już masakra.Przed ciążą i karmieniem piersią,jeśli wypiłam alkohol,zaraz wylewał mi się na twarzy rumieniec,a na szyi czerwone pasy-co skutecznie zniechęciło mnie od sięgania po trunki:/Piszcie proszę co Wam pomogło,bo zwariujęsad
Obserwuj wątek
    • zielistka00 Re: Macie problem z naczynkami? 15.04.12, 10:43
      Ja mam ten probelm sad
      Maści finacea nie znam, chętnie dołączę do pytania.
      Kwas azelainowy jest też w maści Acne-derm, którą stosowałam kiedyś na zwykły trądzik. Była długo skuteczna, ale w końcu skóra przestała na niego reagować.
      Na rumień dermatolog polecił mi na noc metronidazol, a na dzień tormentiol (tuszuje zaczerwienienia, jest lekko kryjący).
      • hela6 Re: Macie problem z naczynkami? 15.04.12, 18:34
        Finaceajest silniejsza od acne-derm.
        Własnie poleciła mi dermatolog po zużyciu tubki acne-derm właśnie na naczynka.
        Po acne dermie nie wodze poprawy no może wygładza cerę ale nie o tu mi chodziło. Mój problem zrobił się po czterdziestce kiedy w jednym roku wpadła na to ze opalać się będę skoro inni to robią. Nigdy do tej pory się nie opalałam i mam za swoje.
        • hela6 Re: Macie problem z naczynkami? 15.04.12, 18:37
          A! Ivostin Capillin zalecany przez dernmatolożkę nie pomaga w ogóle, krem na naczynka flos lek tez nie pomaga, sąsiadka zaleca "kasztan" bielendy. Twierdzi ze jej pomógł.
    • alicez Re: Macie problem z naczynkami? 15.04.12, 14:00
      Polecam Auriderm, polecony mi przez dermatologa. Jedyną wadą jest cena...
      • korniz Re: Macie problem z naczynkami? 15.04.12, 19:19
        ja polecam mimo wszystko laser IPL+RF.Jestem po trzecim zabiegu i jest duża poprawa.Zaden krem tego nie zrobi.A koszt laseru to w promocji 75 zł za zabieg.Wykonuje sie je raz w miesiącu,spokojnie 3 zabiegi wystarczą.Poszukaj u siebie gabinetów gdzie takie zabiegi wykonują,może a nóż trafisz na promocje.Najlepiej wykonywać je od wrześnie do kwietnia.A moje rady to używaj codziennie :smaruj buzię juvitem c,stosuj kremy do naczynkowej i przede wszystkim przy każdym wychodzeniu smaruj kremem z filtrem najlepiej 50.Wypróbuj kremów z apteki-dermokosmetyków np siquens na naczynka kosztuje ok 30 zl.
        • korniz Re: Macie problem z naczynkami? 15.04.12, 19:28
          Finacea to dokładnie to samo co Skinoren .Efekty średnie,nie zmniejszają zaczerwień ale spróbuj w końcu na każdą cerę działa inaczej.
        • balbins Re: Macie problem z naczynkami? 15.04.12, 21:56
          O kurcze zaskoczyłaś mnie tą cena...Moja pani dermatolog poleciła gabinet(w którym pracujesmile) i tam koszt zabiegu to 300 zł.Razy przynajmniej 3 to pół mojej wypłatysadmuszę poszperać w necie w takim razie.W Toruniu jest pewnie więcej gabinetów.dzięki dziewczyny za odzew!
          • korniz Re: Macie problem z naczynkami? 16.04.12, 09:24
            te 300 zł to pewnie cała twarz a można przecież zrobić same policzki,albo te częsci ciała gdzie jest najbardziej widoczny rumień.
      • robitussin Re: Macie problem z naczynkami? 16.04.12, 09:34
        alicez napisała:

> Polecam Auriderm, polecony mi przez dermatologa. Jedyną wadą jest cena...

Mojej mamie szczerze mówiąc w ogóle nie pomógł.
        Zero efektu mimo kilkunastu miesięcy stosowania.
    • keepersmaid Re: Macie problem z naczynkami? 15.04.12, 22:16
      Ja mam najbardziej na dekolcie (20 lat mieszkania w bardzo slonecznym kraju) i uspokaja mnie odkryry niedawno olejek Clarins mieszanka olejku orzechowego z sandalowym, lawendowym i kardamonowym. Podejrzewam, ze to mozna odtworzyc przy pomocy kupowanych osobno olejkow, ale ja jestem leniwa i kupilam buteleczke, uzywam od 2 tygodni i mnie zachwyca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka