Dodaj do ulubionych

mikser dla studentki poproszę

20.05.12, 21:43
A raczej chyba robot ręczny taki z trzepaczkami. Taki tańszy ale sprawny.
Na lepszy sprzęt jeszcze nie pora bo w mieszkaniach studenckich strach mieć coś lepszego.
No wiec co można kupić żeby ukręciło ciasto?
Obserwuj wątek
    • truscaveczka Re: mikser dla studentki poproszę 20.05.12, 22:01
      Ja mam blender zelmera, taki z minimalakserem i to mój najlepszy kolega do wszystkiego. Ciasto też nim robię, a co, dzielny jest smile
      • hela6 Re: mikser dla studentki poproszę 21.05.12, 08:02
        Mnie chodzi raczej o silnik z dołączonymi dwiema trzepaczkami i dwoma hakami. Im mniej części tym większa szansa że nie zginie big_grin
        Co do blenderów to taki mały lidlowy siekacz córka już ma ale w tym to sobie owoce może miksować a do ciasta to coś innego potrzebuje.
    • gat_t_a Re: mikser dla studentki poproszę 21.05.12, 15:43
      Ja polecam mikser z Tesco ich marki własnej. Sama będąc studentką go użytkuje. Mikser działa bez zarzutu już ok dwóch lat. Ma dwa mieszadła, dwa mieszadła do ciasta drożdżowego, dwuletnią gwarancję. Spokojnie miesza ciasto, ubija śmietanę i pianę z białek. Ja zapłaciłam za swój 19,99zł teraz chyba są po 39,99, ale zdarzają się promocje, więc jeśli się nie spieszysz to można poczekać w promocji będzie pewnie 10 zł taniej. Trzeba ich szukać, bo nie we wszystkich sklepach są. Ogólnie nie jestem zwolenniczką najtańszych sprzętów marek własnych ale ten sprawdza się bardzo dobrze.
      • hela6 Re: mikser dla studentki poproszę 21.05.12, 15:55
        Fakt, wczoraj kupiłam sobie na działkę czajnik Tesco za 22 zł i miłe rozczarowanie. Plastik bezzapachowy co się nie zdarza w niskiej grupie cenowej.

A jaką moc ma ten mikser Tesco?
        • nostress.ka21 Re: mikser dla studentki poproszę 21.05.12, 20:30
          Ja kupiłam kilka lat temu taki mikser w Kerfurze big_grin Ich własnej marki, kosztował chyba 39,99, ale służy do dziś... fakt głośno chodzi, ale daje radę smile
        • ka_thy Re: mikser dla studentki poproszę 21.05.12, 21:11
          > Fakt, wczoraj kupiłam sobie na działkę czajnik Tesco za 22 zł

Hela, jaki dokładnie ten czajnik kupiłaś? Też szukam czegoś na działkę a boję się, że coś tańszego będzie śmierdzieć plastikiem.
          • hela6 Re: mikser dla studentki poproszę 21.05.12, 22:07
            Nie udało mi się wyguglać wiec opisze bo wszystko zostało na działce.
            Kartonik charakterystyczny biały z granatową czcionką "tescową" i napis czajnik elektryczny w 4 językach w tym czeskim i słowackim.
            Czajnik biały, bez żadnej lampki, okienko do kontroli poziomu wody jakieś owalne na podziałce symboliczne filiżanki, podstawka nie obrotowa czyli czajnik trzeba odpowiednio nadziać na gniazdo tak jak onegdaj w czajnikach, włącznik - odstający srebrny "patyczek", wewnątrz odkryta "srebrna" grzałka i filtr wody przy dziobku.
            Cena 22,90.
            • hela6 Re: mikser dla studentki poproszę 21.05.12, 22:13
              Znalazłam

www.tesco.com/direct/tesco-value-jk2-immersed-kettle/211-1295.prd?skuId=211-1295&pageLevel=
              • ka_thy Re: mikser dla studentki poproszę 21.05.12, 22:37
                Hela, dzięki smile Będę jutro w Tesco to zobaczę czy u mnie jest taki czajnik.
        • gat_t_a Re: mikser dla studentki poproszę 21.05.12, 22:25
          www.tesco.com/direct/tesco-value-vhm10-handmixer/208-5066.prd?skuId=208-5066&pageLevel=
          to chyba ten albo bardzo podobny

moc 125W, nie wiem co dokładnie córka będzie nim robiła ale taka moc wydaje mi się wystarczająca w przypadku miksera (przynajmniej mnie wystarczasmile)
          • hela6 Re: mikser dla studentki poproszę 21.05.12, 22:31
            Dziękuję.
            Obawiam się jednak ze bez końcówek hakowych nie wystarczy.
            • gat_t_a Re: mikser dla studentki poproszę 22.05.12, 11:09
              Teraz zauważyłam, że ten zalinkowany ma tylko ubijaczki, ten, który ja mam ma też "mieszadła do ciasta drożdżowego". Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem końcówek hakowych. Jeśli szukasz prostego ale solidnego sprzętu to ten mikser pewnie się nie sprawdzi. Ja bym go raczej określiła jako niezły, studencki , tani do, podstawowych prac. Ciasto drożdżowe i chlebowe zagniatam ręką, bo on sobie z tym raczej nie poradzi.

www.jakkupowac.pl/artykul/108/jak-kupowac-mikser-kuchenny.html
              jeśli mieszadła hakowe to takie jak na tej stronie to moja wersja je ma
              • hela6 Re: mikser dla studentki poproszę 22.05.12, 12:46
                O te, te właśnie smile
                • kk345 Re: mikser dla studentki poproszę 22.05.12, 13:42
                  Jeśli chcesz hakami wyrabiać ciasto, to weź pod uwagę, że drożdżowemu taka moc silnika nie da rady, niezależnie od końcówek...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka