alikate 14.06.12, 10:11 Moja mnie przeraża każdego ranka Czy WDPD stosują jakieś specjalne kremy albo masaże albo "cóś" innego, sprawdzonego skutecznego, aby szyja mniej wiotczała i się mniej marszczyła? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maszmi Re: Szyja 14.06.12, 10:35 Gdyby byly kremy naprawde pomocne , to pani Jolanata Kwasniewska nie malaby szyi jak stary zolw.... Odpowiedz Link
alikate Re: Szyja 14.06.12, 10:43 maszmi napisała: " Gdyby byly kremy naprawde pomocne , to pani Jolanata Kwasniewska nie malaby szy i jak stary zolw...." Maszmi, ale ja nie pytam jak wygląda szyja pani. J.K., (nie przyglądam się ani jej, ani jej szyi), tylko pytam WDPD, o podanie znanych sposobów na "lepszą" szyję Odpowiedz Link
robitussin Re: Szyja 14.06.12, 13:07 Ale właśnie maszmi dała jasną odpowiedź, że nie ma takich specyjałów. Gdyby były, to żadna z kobiet, które mogą sobie pozwolić na coś takiego, nie miałaby takich problemów Pozostaje operacja plastyczna, ale chyba nie o to Ci chodzi. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Szyja 14.06.12, 21:33 o podanie znanych sposobów na "lepszą" szyję Planowanie tuz przed narodzeniem w niebie genetyki i rodzicow ze skora typu pupa niemowlaka cale zycie....<zarcik> Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Szyja 14.06.12, 21:37 no i co z tego ze skore mam o dobre 10 lat mlodsza bez ani jednego wy prysku czy pieprzyka skoro cale zycie walcze z ochoczo rosnacym brzuszyskiem i zycie to ciagla walka o utrzymanie wagi a ja chce zjesc ciaaaastko...buuu i nie moge. Jeden ma to a inny tamto. Jedna Pani ma fajna skore a inna moze jesc ciastek ile chce a i tak jest szczupla jak modelka Odpowiedz Link
aankaa Re: Szyja 14.06.12, 12:47 maszmi napisała: > Gdyby byly kremy naprawde pomocne , to pani Jolanata Kwasniewska nie malaby szy > i jak stary zolw.... jakże uroczy komentarz... zrób zdjęcie swojej żebyś mogła porównać jak będziesz w jej wieku Odpowiedz Link
robitussin Re: Szyja 14.06.12, 13:03 Ale o co chodzi? Każda z nas kiedyś będzie miała szyję jak stary żółw Jak to inaczej określić, żeby nie było niefajnie? Szyja dotknięta wiekiem? Szyja rzeźbiona poprzecznie? Odpowiedz Link
kamunyak Re: Szyja 14.06.12, 12:15 Ja śpię od zawsze na niemal płaskiej poduszce i nie opalałam się nigdy nałogowo. Szyję mam w dobrym stanie a najmłodsza już nie jest. żadnych specjalnych kremów nigdy nie stosowałam, tylko te do twarzy. Z tego co pamiętam to szyi jakoś specjalnie masować nie można, ze względu na tarczycę. Są ćwiczenia, które ja profilaktycznie zaczęłam stosować, ale od niedawna więc efektów nie znam. Wydaje mi się, że pewne znaczenie ma też rodzaj skóry, ta sucha ma gorzej. Jeśli miałabym taki, denerwujący mnie, problem to poszłabym do sprawdzonej/polecanej kosmetyczki. Ona poradzi jak dbać o szyję a przy okazji można cerę oczyścić czy co tam. Odpowiedz Link
jagoda85 Re: Szyja 14.06.12, 13:30 No niestety czasu nie zatrzymasz. Ja proponowałabym ci gimnastykę izometryczną, która nie tylko wzmocni mięśnie szyi, ale ma tez zbawienny wpływ na kręgosłup szyjny. Odpowiedz Link
hela6 Re: Szyja 14.06.12, 13:46 Niestety na szyje i dłonie nie poradzisz. Nie od dziś wiadomo że wiek kobiety ocenia się spojrzeniem na szyje i dłonie. Nie od parady starsze panie lansują apaszki i rękawiczki na każdy sezon Moja rada - nie patrz za często w lustro bo ze zgryzoty i zmarszczek na twarzy przybędzie. Ja tam kicham na moje zmarszczki, nie będzie mi takie byle co głowy zawracać. W końcu mam swoje lata i zmarszczki muszą być tu i tam. Odpowiedz Link
to-wlasnie-ja Re: Szyja 14.06.12, 14:26 Dzis wlasnie zerkalam na TVN Style na program Klinika Urody , w ktorym wystepowala m. in. Katarzyna Walter i jak sama stwierdzila , jej szyja i owal twarzy pozostawia wiele do zyczenia. Otoz ona ponoc uzywa w codziennej kosmetyce oliwe , ( zarowno do smarowania , jak i wypija kieliszek codziennie) , ale w tym konkretnym programie poddala sie zabiegom wstrzykiwania kwasu hialuronowego. Jednak nie sledzilam dokladnie jakie byly efekty . Odpowiedz Link
kamunyak Re: Szyja 14.06.12, 20:54 Otoz ona ponoc uzywa w codziennej kosmetyce ol > iwe , ( zarowno do smarowania , jak i wypija kieliszek codziennie) Jesli sama twierdzi, że jej szyja i owal pozostawia wiele do zyczenia to chyba to kiepska rekomendacje jej oliwnej kuracji. Odpowiedz Link
ksywa Re: Szyja 14.06.12, 15:58 A co ja mam powiedzieć, jeśli bruzdy poprzeczne, 3 albo i 4, miałam juz jako nastolatka?! Aż się mama dziwiła co to jest i skąd się to wzięło, bo jak anstolatka może mieć zmarszczki... Żeby było dziwnie, to na twarzy żadnej tendencji specjalnej do zmarszczek nie mam Ogólnie to uważam, że kosmetyki, pielegnacja etc. rzecz pozyteczna i nieodzowna, ale do zmarszczek specjalnego zastosowania nie mają i 3/4 z tego co sobie wklepujemy to działa tylko na nasze samopoczucie, a nie na zmarszczki Odpowiedz Link
momas Re: Szyja 14.06.12, 17:12 Ttrochę geny mają tu znaczenie. Znam kobietę, po 70-ce, tora ma dekolt ladniejszy niz niejedna 50-tka. I nigdy specjalnie nie pielegnowala go... Odpowiedz Link
madzioreck Re: Szyja 14.06.12, 20:54 Ogólnie to uważam, że kosmetyki, pielegnacja e > tc. rzecz pozyteczna i nieodzowna, ale do zmarszczek specjalnego zastosowania n > ie mają i 3/4 z tego co sobie wklepujemy to działa tylko na nasze samopoczucie, > a nie na zmarszczki Prawda, święta prawda Odpowiedz Link