Dodaj do ulubionych

Piekarnik z mikrofalą

21.08.12, 12:46
Dziewczyny, czy któraś korzysta z takiego piekarnika jako jedynego? Do mikrofali nie mam zastrzerzeń, ale wkurza mnie brak normalnej blaszki w moim ( mam Siemensa). Odpada pieczenie wielu potraw, np. ciasteczek, bułeczek, pieczonych ziemniaków w większej ilości itp. Jak sobie radzicie?
Obserwuj wątek
    • krypteia Re: Piekarnik z mikrofalą 21.08.12, 13:03
      ja od wielu lat korzystam z mikrofal z piekarnikiem
      moja obecna mikrofala ma blaszkę zamiast klasycznego szklanego talerza ponieważ ma grill górny i dolny, ale położenie na blaszce bezpośrednio czegokolwiek skutkuje spaleniem tegoż na węgiel
      dlatego do pieczenia z użyciem termoobiegu używam niskiej metalowej kratki a dopiero na niej produkt do upieczenia położony osobnej blaszce
      a z opcji pieczenia w mikrofali zadowolona jestem bardzo, z piekarnika w mojej kuchence gazowej korzystałam jakieś 2 razy w ciągu 12 lat, służy mi od lat jako szafka do przechowywania patelni
      przy kolejnym remoncie kuchni i wymianie mebli planuję pozbycie się piekarnika i kupno samej płyty do gotowania
      • ochra Re: Piekarnik z mikrofalą 21.08.12, 13:25
        Czyli miałas specjalną blaszkę w zestawie? ja mam tylko talerz do mikrofali i okrągly ruszt.
        • ivaz Re: Piekarnik z mikrofalą 21.08.12, 13:37
          ja mam taki piekarnik Samsunga, mam blaszkę do piekarnika, blaszkę do miktofal ( nie mam talerza a tez dużą blachę) i dwie kratki, jestem z niego mega zadowolona.
          • ochra Re: Piekarnik z mikrofalą 21.08.12, 17:04
            No i tej blaszki bardzo mi brakuje, mój piekarnik odziedziczylam i jestem mega rozczarowana, bo piekę dużo na blasze, w foremce zmieści mi się połowa albo jedna trzecia tego co normalnie piekę
            • pitahaya1 Re: Piekarnik z mikrofalą 21.08.12, 21:41
              To ja dla odmiany mam dwie blachy do ciasta, jedną do mikrofali i dwie druciane (jedną normalną a drugą do położenia na blasze do mikrofali - przez ostatnie 5 lat nie odkryłam do czego ten ruszt na blasze mikrofalowej).
              Samsung
        • krypteia Re: Piekarnik z mikrofalą 21.08.12, 15:09
          ochra napisała:

> Czyli miałas specjalną blaszkę w zestawie? ja mam tylko talerz do mikrofali i o
          > krągly ruszt.

w poprzednim modelu miałam zwykły szklany talerz, ponieważ kuchenka nie miała dolnego grilla
          w obecnym modelu oprócz termoobiegu jest dolny i górny grill, a więc talerz musi przewodzić ciepło a co za tym idzie jest zrobiony z metalu
          w komplecie są 2 metalowe okrągłe kratki - niska i wysoka, można je nazwać rusztami
          mój pierwszy wypiek który popełniłam bez przeczytania instrukcji to były ciasteczka ułożone bezpośrednio na metalowym talerzu, pod którym działa grill, spaliły się doszczętnie
          dla jasności dodam, że pieczenie w tym modelu mikrofali polega na tym, że co jakiś czas włączają się oba grille a wymuszony obieg powietrza rozprowadza po wnętrzu gorące powietrze nagrzane tymi grillami
          • megi-84 Re: Piekarnik z mikrofalą 21.08.12, 20:44
            nie chce się wcinać, ale czy Wy przypadkiem nie mylicie pojęć? (urządzeń)
            autorka pytala o PIEKARNIK z mikrofala, a krypteia chyba pisze i mikrofali z funkcja piekarnika, a to dwie rozne sprawy.
            • pitahaya1 Re: Piekarnik z mikrofalą 21.08.12, 21:42
              Ja mówię o piekarniku z funkcją mikrofali.
            • ochra Re: Piekarnik z mikrofalą 22.08.12, 06:59
              Serio to są różne urządzenia? być może to ja coś pomyliłam, bo do niedawna nie wiedziałam że takie coś istnieje. Muszę sprawdzić sama co mam.
              • ochra Re: Piekarnik z mikrofalą 22.08.12, 07:18
                Ok, teoretycznie jest to piekarnik z mikrofalą, w zestawie nie ma blaszki. Podsumowując: czy jest możliwe kupienie piekarnika kompaktowego z mikrofalą posiadającego w wyposażeniu normalnej wielkości blaszkę? z opisów w sklepach internetowych niestety to nie wynika.
                • clakier Re: Piekarnik z mikrofalą 23.08.12, 09:02
                  ja mam piekarnik z funkcją mikrofal, korzystam zamiennie z obu funkcji urządzenia, mam tez możliwość włączenia obu funkcji równocześnie (AEG Elektrolux)
                  blaszki mam normalnie - piekarnikowe
                  jedyna uwaga - urządzenie do zabudowy, nie wiem czy dostępne są takie wolnostojące
                  • ochra Re: Piekarnik z mikrofalą 23.08.12, 15:18
                    To super, bo ja właśnie do zabudowy potrzebuję.
            • krypteia Re: Piekarnik z mikrofalą 23.08.12, 09:19
              sorry, myślałam że to to samo smile
    • tokota Re: Piekarnik z mikrofalą 26.08.12, 10:41
      koniecznie obejrzyjcie ten sprzęt przed zakupem. Ja mam dwa kompakty i w momencie kiedy przyjechał sprzęt i został zamontowany okazało się, ze ( 60 cm ) niestety jest to dość małe w środku. Przynajmniej w porównaniu do piekarnika który do tej pory użytkowałam w mieszkaniu.
      • ochra Re: Piekarnik z mikrofalą 27.08.12, 14:50
        No niestety, tak jak pisałam taki piekarnik zastałam już w nowym mieszkaniu, choć nowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka