Dodaj do ulubionych

Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku

14.11.12, 09:44
Ponieważ odgrzebywanie marnie oprocentowanych a zagubionych przez system lokat kosztowało mnie już najmniej 15 zł + poświęcony czas i nerwy a sprawa dalej nie jest wyprostowana /lokaty zdążyły zarobić 1, 20 zł/ proszę o polecenie sensownego i niedrogiego banku /BZ kosztuje majątek/

Moje potrzeby są następujące - na koncie trzymam systematycznie wpływające pieniądze w i oszczędności /więc ważne jest ew. procentowanie lokat/, potrzebuję mieć 2 karty płatnicze do konta i jedną kartę kredytową /najlepiej darmowe/ oraz jedno konto dla studenta.

Od razu zastrzegam ze rady osób pojawiających się na skutek zawodowego wyszukiwania w goglach "w jakim banku konto" nie będą czytane, tak ze zawodowcy nie wysilajcie się. Liczę na dobre rady stałych bywalczyń.
Obserwuj wątek
    • doni-ca77 Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 14.11.12, 15:57
      Spróbuj może w Millennium... Konto w tym banku posiadam od ponad roku, mam tzw. Dobre Konto gdzie co miesiąc dostaję zwrot 3% za zakupy dokonane w marketach, sklepach spożywczych i na stacjach benzynowych. Z tego co widzę to maja również konta dla studenta i fajne oferty na karty kredytowe - osobiście nie posiadam takiej. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z niego.
    • gazeta_mi_placi Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 14.11.12, 16:33
      Nie polecam PKO SA bo są najdrożsi, Idea Bank bo są dziwni i mega nachalni, poleciłabym ING, ale pisałaś o oszczędnościach a oni mają żenujące oprocentowanie (w obcym banku dostałam o prawie 1,5 % wyższe niż jako stały klient ING).
    • altu Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 14.11.12, 17:29
      ja moge polecic mbank.
      do zwyklego konta mamy 2 karty płatnicze, kredytowej nie mamy, bo nie widzimy takiej potrzeby.
      o koncie student się nie wypowiem, musiałabyś się dopytać.
      ale - z tego naszego konta mozna zrobić chyba max 3 (albo 5) kont 'dedykowanych' - takie konta oszczednosciowe, z ktorych jest ograniczone wybieranie pieniedzy - raz w mcu za darmo; mozna tam trzymac kase np. na wakacje, na remont mieszkania, na inne wydatki. nic nie kosztują, zarabiają chyba ok. 3% w skali roku.
      robienie lokat - jest on line, i mozna sobie samemu nimi zarządzać..
      konto samo w sobie nic nie kosztuje, nie ma oplat za prowadzenie, za przelewy, chyba tylko sobie liczą za zlecenia stałe (ale nie trzeba korzystac, mozna sobie samemu planowac przelewy itp).
      • pitahaya1 Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 14.11.12, 18:29
        A ja z mBanku uciekam po 8 latach.

Po tylu latach bezproblemowej współpracy nadal jestem bardziej petentem niż klientem. Nie pomogło pismo i odwołanie. Odpowiedziano mi na zasadzie "niech się pani cieszy, że może u nas mieć konto".

Wybacz, drobi mBanku. Straciliście we mnie klienta.
        • hela6 Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 14.11.12, 19:48
          A można wiedzieć co się wydarzyło?
          • pitahaya1 Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 14.11.12, 20:48
            priv
            • alicez Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 15.11.12, 23:03
              Czyli nici z ubezpieczenia, że się tak wetnę prywatnie i nie a propos wink
              • hela6 Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 19.11.12, 10:03
                Ale o co chodzi?
      • piegoosek Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 14.11.12, 20:04
        w sumie tez polecam mBank, chociaz i nas swego czasu zawiedli jak potrzebowalismy szybkiej pozyczki..
        ale po przejsciu kilku kont i posiadaniu aktualnie trzech, zdecydowanie i tak wygrywa mBank. i ma, jak dla mnie, najbardziej czytelna i "dostepna" stone internetowa.
    • ja.dorcia Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 14.11.12, 20:18
      Ja mam konto w Aliorze i nie narzekam. Wcześniej Multibank, całkiem dobry, ale potem wprowadzili drakońskie opłaty, więc uciekłam. Co do Aliora, to ostatni raz byłam w oddziale podpisując umowę, reszta wszystko przez neta. Co do mBanku, zniechęca mnie ich ilość awari. Co prawda mam świadomość, że gdzie indziej nie jest lepiej, ale... działa tutaj zasada, że czego oczy nie widzą, temu sercu nie żal.
      • piegoosek Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 14.11.12, 22:01
        mamy konto w mBanku od lat i nie pamietam ani jednej awarii..
        • joanna_poz Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 15.11.12, 14:45
          my mamy 2 konta w mBanku bodajże od 2004 roku i pamiętam jedną poważną awarię - nie mozna bylo zaplacic kartą (a byliśmy wlasnie na zakupach) i nie mozna bylo wyjąc kasy z bankomatu.

ogolnie jesteśmy zadowoleni z kont, są darmowe.
          opłata za kartę kredytową jest - ale jest zwracana, jak się wyrobi jakis limit transakcji (aktywnie korzystamy, zwracali nam).

2 razy składałam reklamację - były załatwiane szybko i poztywnie.
        • ja.dorcia Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 15.11.12, 19:25
          Widocznie albo masz farta albo moi znajomi... pecha. Im ciągle a to transakcja przerwie się w połowie autoryzacji blokując środki na koncie, a to wpłatomat pożre kase i nie zaksięguje na koncie. Kilka razy też składali reklamacje na brak realizacji zlecenia stałego... Widocznie, jakieś złe fluidy wokół ich kont krążą.
          • anu_anu Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 15.11.12, 19:43
            Hela, nie ryzykuj, przyciągasz takie awaryjne konta wink
            • hela6 Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 19.11.12, 10:02
              Nic nie przyciągam !
    • satia2004 Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 14.11.12, 22:21
      Z czemu tyko w jednym banku? Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego wink Jak bank daje darmowe konta/karty to zazwyczaj oprocentowanie środków jest niskie.

Rozważ ROR w jakimś tanim banku (np. mBank) i konto oszczędnościowe w BGŻ Optima - zakłada się przez internet przez przelew z konta w innym banku.
      • zetka31 Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 15.11.12, 13:32
        A EuroBank? Ja osobiście posiadam konto w PeKaO SA, ale jest bardzo drogie, właściwie żadnych ofert dla wieloletnich posiadaczy. Rozpatruję przeniesienie do EuroBanku. Nie wiem, czy mają konto studenckie, na pewno możliwośc posiadania 2 kart jest, lokaty też różne, np. z możliwością wypłaty bez utraty odsetek w trakcie jej trwania. Przy systematycznych przelewach ) zł za przelewy i bankomaty.
        Miała 3-krotną przyjemność załątwiania tam spraw, zawsze byłam zadowolona, no ale konta tam nie mam, więc nie wiem.
        Z PKO SA jestem związana hipotecznym, ściągają mi z konta, więc mi wygodnie. Jedyny plus to, że nie ma tam kolejek. A poza tym - nie bardzo. Na lokacie w innym banku zarabiam więcej, niż jako klient PKO sA, gdzie mam obligacje, konto, hipotekę. Nic do zaoferowania. Nie polecam
      • hela6 Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 19.11.12, 10:05
        Dla szybkości likwidacji lokaty.
        otwieram komputer, likwiduję lokatę i już mam ją na koncie bieżącym niezależnie od dnia i jego pory.
    • alicez Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 15.11.12, 23:06
      Ja od prawie 20 lat mam konto w ING. Jak tylko zrobili się internetowi przeszłam na konto Direct i nie płacę za nic. Dla mnie wygodne są wpłatomaty, często z nich korzystam. Miałam tam też konto na działalność gdy takową prowadziłam. Na te wszystkie lata raz tylko miałam do nich jakieś ale.
      • stef63 Re: Eurobank 16.11.12, 17:34
        Mam konto w Eurobanku i jestem zadowolona.
        Mam konto prestige i aby było bez opłat to trzeba spełniac takie warunki:
        wpływ na konto miesięcznie 3000 zł lub 50 000 zł np. na lokatach - inaczej jest 19 zł za prowadzenie konta co miesiąc.,
        karta do bankomatu 1,95 miesięcznie, ale jak się wykona trzy płatności kartą (nie ma limitu, można np. zapłacic 3x20zł) to zwracają te 1,95 zł.,
        1% zwrot od płatności kartą, wszystkie bankomaty za darmo
        przelewy przez net za darmo, token sprzętowy za darmo.
        sam ror jest oprocentowany 3,5%, konto oszczędnościowe też chyba 3,5%, lokaty też można zakładac przez net.
        Mają też konto on -line i różni się tym od prestige, że wpływ na konto musi byc 1000 zł miesięcznie, zwrot za transakcje 0,5%, token sprzętowy 2 zł miesięcznie.
        Karty kredytowej nie mam, bo nie potrzebują.
        Mają fajny debet w rachunku (prestige i on-line), do 10 dni można korzystac z przyznanego limitu bez oprocentowania, od 11 dnia jest już oprocentowanie jak za 11 dni, prowizja wynosi 60 zł, ale bank zwraca te 60 zł jak sprawdzi, że pensja wpływa na konto.
        Mają również konto junior. Poczytaj sobie tu:
        www.eurobank.pl/produkty,konta,konto-prestige,95,9.html
    • ladyjm Re: Po przejściach z BZ proszę o polecenie banku 16.11.12, 19:52
      mbank smile stale i niezmiennie smile
      • hela6 Karta kredytowa nie potrzebna? 19.11.12, 10:11
        Nie potrzebuje kredytu ale mam jedno konto. Jeśli karta do konta nie chodzi to kredytowa zwykle zadziała, zwłaszcza ze karta płatnicza to Visa a kredytowa Master. Ten wariant przydaje się na wyjazdach. Człowiek czuje się pewniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka