Dodaj do ulubionych

Drzwi wewnetrzne jaka firma ?

21.11.12, 12:14
Doradźcie jakiej firmy drzwi szukać ? Mają nie być bardzo drogie ale za to bardzo ładne i trwałe wink.
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 21.11.12, 18:53
      a skad jestes? bo mamy w 3city fajna firme, kiedys pytalam czy np. w Wawie by montowali, szef mowil, ze nie ma problemu. Ale pomiar trzeba na pewno musi zrobic firma, wiec nie wiem jak to wtedy z nimi z umawianiem. Firma ma w swojej ofercie sporo wzorow, ale jesli masz jakis pomysl i cos ccesz zrobic po swojemu, to firma jest otwarta. Oprocz tego robia drzwi pod wymiar, co mi osobiscie super sie pooba, mielismy wyzsze otwory niz standard i dla tej formy nie bylo problemu. Dodatkow robia na sosnie lub drozsze na jesionie, ja wybralam na jesionie. Sa twardsze i stwierdzilam, ze do domu, to juz na dluzej smile wiem, wiem, brzmi jak reklama, ale jesli chcesz namiary, to podam na maila, zeby nikt mnie nie wycial, ok? smile napisz na gazetowego.
      To moje drzwi:
      fotoforum.gazeta.pl/photo/8/de/qe/4gqz/PhwxpsHzJM0PDd7aHX.jpg
      • zla_wiedzma Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 22.11.12, 09:47
        Ja jestem z Wrocławia wink trochę daleczko wink. Jeśli mają jakąś stronę www to zalinkuj proszę wink a "boazerię" na ścianie to kto robił wink bo fajna też...
        • piegoosek Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 22.11.12, 13:48
          dzieki smile robil mi to stolarz z okolicy!
          to linkuje stronke drzwi:
          www.baranskidrzwi.pl/glowna.php?id=kontakt
          teraz widze, ze maja juz oddzial w Wawie smile
          ale moze zadzwon, zapytaj czy jezdza do Wroclawia, kto wie smile
    • budzik11 Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 22.11.12, 19:25
      Na pewno nie polecam Porty - mam wszystkie ich drzwi w domu, niestety wielkie problemy z nimi od początku, reklamacje nie uznane, bo drzwi montowane samodzielnie, nie przez ich ekipę, co z automatu, jak się okazało, unieważnia gwarancję uncertain
      • zla_wiedzma Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 23.11.12, 07:27
        Budziku a czemu bo przeglądając internet właśnie Porta wpadła mi w oko...
        • budzik11 Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 23.11.12, 13:00
          Nam tez wpadły w oko, kupiliśmy do całego domu, mąż z teściem je zamontowali (są bardzo uważni i dokładnie, obsadzili je perfekcyjnie, z poziomicami, nie byle jak, byle stało). Okazało się że większość drzwi np. sama się otwiera, albo się nie domykają, skrzypią, skrzydła są po prostu krzywe (np. przy zamkniętych drzwiach na górze jest szczelnie a na dole można palec włożyć miedzy skrzydło i ościeżnicę). Reklamację odrzucono, bo rozpatrują tylko te dotyczące drzwi montowanych przez ich ekipę.
      • szarsz Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 23.11.12, 13:08
        Ja mam portę, wszystko z nimi ok. Montowała moja ekipa remontowa, my przy nich palcem nie kiwnęliśmy.

Wybrałam portę, bo to była dwa lata temu właściwie jedyna firma, w której dało się zamówić ładne białe drzwi. Oprócz Klupsia, na którego mnie nie stać smile
        • zla_wiedzma Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 23.11.12, 13:24
          taa klimek&kluś można pomarzyć wink
          • martulka79 Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 23.11.12, 13:33
            z nieba mi spadłyście bo ja też rozglądam się za drzwiami wewnętrznymi(zła wiedźmo i tez jestem z Wrocławiasmile
            myślę o białych, bo marzą mi się białe listwy przypodłogowe i bardzo proszę Was o więcej zdjęć wnętrz z Waszych domów z białymi drzwiami.
            • ivaz Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 25.11.12, 14:18
              Proszę bardzo, moje białe drzwi (Polskone Modern 2) i białe listwy.
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/uc/ya/bphf/kS8k42eVO4U2YacqxB.jpg

• martulka79 Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 25.11.12, 17:47

dla mnie super

[/b]ivaz napisała:

> Proszę bardzo, moje białe drzwi (Polskone Modern 2) i białe listwy.
                > https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/uc/ya/bphf/kS8k42eVO4U2YacqxB.jpg
                >
              • slim.fast Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 25.11.12, 20:05
                Mam dokładnie takie same jak Ivaz, białe Pol Skone, Modern 02, do tego białe listwy i jeszcze przesuwne podwójne z salonu do kuchni z szybkami, też z modelu Modern 02, polecam, to są drzwi malowane natryskowo, nie klejone, sprawują się super smile
    • dzikie_pnacze Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 23.11.12, 13:59
      Mogę polecić drzwi Verte, mam takie w domu, jestem zadowolona, są bardzo ładne, dodatkowym plusem jest to że wszystko z nich ładnie schodziło, nawet farba.My kupiliśmy je w markecie Leroy Melin na promocji, wzięliśmy ich montaż. Co do ceny to same drzwi ok 400 zł plus ościeżnica, montaż i klamki. Pewnie można taniej, ale jest dużo firm oferujących tą samą jakość za dużo wyższą cenę.
    • ewaznadmorza Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 23.11.12, 19:55
      My mamy Vox, dobre są też Invado - teściowie mają u siebie.My kupowaliśmy w Wejherowie, ale we Wrocławiu na pewno też są, bo to znane firmy.
    • kaana1 Odradzam Portę 23.11.12, 21:49
      Mam wewnętrzne drzwi, niestety, Portę. Po skończeniu gwarancji poodklejały się okleiny. Po prostu tragedia.
    • johana75 Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 25.11.12, 19:05
      Niezbyt drogie sa Pol-Skone Fiord lakierowane nie oklejane, mam je 5 lat sa ok.
      fotoforum.gazeta.pl/photo/1/lj/kc/mqws/okGo7gU5JqBVtkGwAB.jpg" border="0" alt="https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/lj/kc/mqws/okGo7gU5JqBVtkGwAB.jpg">

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2357137,2,31,tutaj-chyba-po-staremu.html
    • misiowazona Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 25.11.12, 19:23
      Mamy drzwi drewniane z szybami mlecznymi, wraz z ościeżnicami robione na zamówienie u stolarza. Kosztowały ok.500 zł za sztukę dwa lata temu, są ładne i jesteśmy zadowoleni. Za tę cenę kupilibyśmy jakiś paździerzowy badziew w markecie.
    • milamar1 Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 06.04.13, 09:04
      Najlepiej znaleźć bazę firm i dzwonić po kolei ..

e-bazafirm.net/confusedseek=drzwi+wewn%C4%99trzne
    • slim.fast Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 07.04.13, 14:30
      Widzę, że stary wątek wyciągnięty, więc się ponownie dopiszę wink

Otóż po 2 latach drzwi wewnętrzne Polskone popękały nam w miejscach łączenia drewnianej ramy z wypełnieniem, tzn. wygląda na to, że lakier popękał. Owszem, reklamacja została uznana i będą zabierane do firmy i lakierowane jeszcze raz, ale dla mnie to już duuuuuuuży minus dla tej firmy. Raz - że do reklamacji przyjeżdżają raz na 2-3 m-ce, dwa - że teraz na te drzwi będziemy czekać kolejne 2-3 m-ce (5 sztuk drzwi), trzy - że bardzo CIĘŻKO się z nimi rozmawia w sprawach reklamacji uncertain/
    • stara-a-naiwna Re: Drzwi wewnetrzne jaka firma ? 03.08.14, 12:32
      my kupiliśmy w lerła (albo castoramie) drewniane sosnowe
      polakierowaliśmy i są ładne (a na pewno bardzo trwałe)

możesz surową sosnę pobejcować na dowolny kolor
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka