Dodaj do ulubionych

mini wieża lub radio do kuchni jakie ?

27.12.12, 22:01
Po wielu latach radio, którego słuchaliśmy niestety przestało działać. Chciałabym mieć też możliwość słuchania płyt. Trzeba uprzyjemniać sobie pracę w kuchni- a ta do łatwych nie należy...wiadomo... Napiszcie, proszę jaki sprzęt macie w kuchni. Potrzebuję czegoś niedrogiego, godnego polecenia.
Obserwuj wątek
    • jarka63 Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 27.12.12, 22:50
      Ja mam radiobudzik z odtwarzaczem CD Philipsa. Funkcja budzika zepsuła się jakiś czas temu, więc z sypialni trafił do kuchni, bo radio i CD nadal działają. Jakość dźwięku nie powala, efekt stereo też marny, bo głośniki są blisko siebie, ale za to nie zabiera dużo miejsca i stoi sobie na parapecie.
    • joanna_poz Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 28.12.12, 09:58
      ja mam w kuchni mini wieżę (malo markowejwink ) firmy Watson.
      kosztowała koło 100 zł, kupowalismy w Makro, chyba ze 2 -3 lata temu.
      ma tez odtwarzacz cd i mp3.
    • zla_wiedzma Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 28.12.12, 10:16
      Radia kuchenne
      ja mam podwieszanego grundiga ale on nie ma odtwarzacza cd a przydałby się wink ale bez radia w kuchni to sobie nie wyobrażam życia wink
    • hela6 Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 28.12.12, 11:51
      Zdecydowałam sie na www.agito.pl/radioodtwarzacz-philips-az1837-686-401433.html?utm_content=401433&utm_source=skapiec.pl&utm_medium=Feed&utm_campaign=wszystkie i jestem zadowolona.
      jest nieduże, mobilne, wszystkomające i dobrze brzmi.
    • budzik11 Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 28.12.12, 11:58
      Może radio internetowe? W sensie takie które nie odbiera fal radiowych, a Wi-Fi? Takie np. wyguglałam: pclab.pl/news41570.html
      tu do wyboru do koloru: www.nokaut.pl/szukaj/radio-internetowe-wifi.html
      Ja mam odbieram radio internetowe dzięki tunerowi od tv (mam w salonie, ale salon połączony z kuchnią), i wybór stacji jest niesamowity - radia tematyczne jak np. lata 80-te, rock, ballady, babska muzyka, odgłosy natury, śpiew ptaków itp - no niesamowite. Tradycyjne radio nie ma takiej różnorodności. Sam RMF On ma kilkadziesiąt stacji, podobnie Tuba.fm.
    • headvig Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 28.12.12, 18:11
      jeśli radio, to tylko internetowe, działające na wi-fi. są drogie, czasem można kupić tanio używane, mnie się tak właśnie udało smile nie zamieniłabym go na żadne inne, od 4 lat już nie słucham polskich stacji.
      • headvig Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 28.12.12, 18:15
        dokładnie takie, zapłaciłam 4 lata temu 160 zł z przesyłką smile bardzo dobra jakość dźwięku i tysiące stacji z całego świata. a dodam jeszcze, że pasuje mi idealnie do koloru mebli kuchennych big_grin
        https://images43.fotosik.pl/1666/6f616fb35e122194med.jpg
    • kamunyak Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 28.12.12, 19:25
      Ja mam słuchawki bezprzewodowe a radio w sypialni. Radio ma wszystko czego potrzebuję, ma płyty, wejście usb, nie jest jakoś specjalnie duże, i stoi na parapecie w sypialni, tym samym w kuchni w ogóle miejsca nie zabiera. Słuchawki są "nauszne", nie 'douszne', więc nie sa męczące, Jak ktos do mnie mówi to go słyszę a jednocześnie ten ktos może sobie słuchać i ogladąć np. tv w salonie-kuchni w tym czasie.
      Niedrogie radia ( z funkcją CD) są raczej do niczego. Mają kiepski dżwięk, kiepską antenę. Kiedyś kupiłam radio w ulubionym tu na forum markecie. Było małe, zgrabne, niestety bez CD.
      Antena raczej kiepska, pasmo też więc muzyka to brzmiała jak z dawniejszego tranzystora. Radio miało 20 programowalnych stacji, no, fiu, fiu... Tylko, że jak prąd wyłączyli to całe programowanie szlag trafiał (mimo, teoretycznie, podtrzymania) i weź tu teraz programuj od nowa. Co z tego że było tanie.
      Teraz mam radio Sony - to w sypialni.
    • ammasiago Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 28.12.12, 20:22
      po komentarzach twierdzę, że radio internetowe to świetna sprawa!

rok temu kupiłam miniwieżę córce do pokoju i bardzo się sprawdza, ładna, zgrabna, wszystko mająca samsunga:

www.komputronik.pl/product/159491/RTV/Domowe_Audio_Video/_.html
      radio, CD, MP3, USB

--------------------------------------------
      www.egzaminnaprawko.blogspot.com
      • kamunyak Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 28.12.12, 20:42
        radio miało być do kuchni a nie do pokoju dziecięcego. W dodatku mini wieży to jakos nie za bardzo w kuchni widzę.
        Radio internetowe jest mało mobilne, szczególnie przy pracach kuchennych.
        Też takie zaposiadowywuję, jako mini wieża w salonie, i jeśli tylko coś chcesz zmienić w odsłuchu , zmienic stację, zrobic ciszej, głośniej, to musisz biegać za pilotem i grzebać w menu. Jeśli przy okazji masz ręce ubabrane przygotowywaniem żarcia to jest to troszkę mało wygodne. To nie jest to samo co podejscie do radioodbiornika i wciśnięcie guzika, nawet łokciem czy małym palcem.
        • ivonn44 Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 29.12.12, 18:46
          mam mentlik w głowie. Może rzeczywiście kupię tę mini wieżę. Nie chcę wydawać zbyt wiele pieniędzy, tym bardziej, że zmywarka mi się już psuje... no i kuchenka też w fatalnym stanie. Moze ten nadchodzący Nowy Rok 2013 będzie dla nas łaskawy smile. Dziękuję Wam serdecznie za wypowiedzi.
        • budzik11 Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 29.12.12, 19:48
          kamunyak napisała:

> Radio internetowe jest mało mobilne, szczególnie przy pracach kuchennych.

A po co radio ma być mobilne? Autorka chce mieć radio w kuchni, nie nosić go po domu.

> jeśli tylko coś chcesz
          > zmienić w odsłuchu , zmienic stację, zrobic ciszej, głośniej, to musisz biegać
          > za pilotem i grzebać w menu. Jeśli przy okazji masz ręce ubabrane przygotowywan
          > iem żarcia to jest to troszkę mało wygodne. To nie jest to samo co podejscie d
          > o radioodbiornika i wciśnięcie guzika, nawet łokciem czy małym palcem.

to zależy, jaki model masz, jakie ma funkcje (funkcjonalność). U mnie nie trzeba w niczym grzebać, wystarczy nacisnąć przycisk na pilocie. Jak masz stare radio i chcesz zmienić stację, to też trzeba pokręcić, nie wystarczy nacisnąć guzika łokciem. Poza tym nie przesadzajmy - grające radio to nie kipiące mleko, nie trzeba łapać za nie natychmiast, mozna spokojnie ręce wytrzeć.
    • igguana2 Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 29.12.12, 19:36
      Miesiąc temu kupiłam taki model Grundig RCD 1440 USB/MP3. Ma wszystko co potrzeba, odbiera dobrze. Moim zdaniem ma za krótką antenę i trzeba nie co po manewrować, aby radio nie szumiało. USB działa bez zastrzeżeń.
      • annakate Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 29.12.12, 20:51
        mam podwieszane pod szafką, firmy Medion, z CD i timerem
        Jestem bardzo zadowolona, ponieważ jest typowo kuchenne ma panel sterowania pokryty jedną płytą, przyciski są lekko wypukłe - dzięki temu nic się nie stanie nawet jeśli coś się ustawia mokrą/brudną ręką
    • ivonn44 Re: do annekate 29.12.12, 23:17
      dziękujemy - razem z córką właśnie zamówiłyśmy polecone przez Ciebie radio( ostatnią sztukę). Mamy nadzieję ,że będziemy mogły miło spędzać czas w kuchni słuchając muzyki i przygotowując posiłki...oczywiście wink. Nie ukrywam, że cena tutaj odegrała dużą rolę i opinie, które przeczytałyśmy.... pozdrawiamy
      • annakate Re: do annekate 29.12.12, 23:56
        Mam nadzieję, że będzie dobrze słuzyc, ja mam moje od prawie 2 lat i jestem zadowolona - wiadomo, że to nie sprzęt audiofilski, ale nie ma wszystko, co potrzeba i jest niezawodne.
        • ivonn44 Re: do annekate 03.01.13, 18:30
          Muszę podzielić się informacją ,że otrzymaliśmy dzisiaj zamówione radio , gra fajnie ale niestety jest bez pilota( musimy reklamować) no i bez instrukcji w j. polskim. Przetestujemy wszystko.Czy posiadasz może taką instrukcję?
          • annakate Re: do annekate 03.01.13, 20:51
            Instrukcji musze poszukać, na pewno była, bo ustawialiśmy wszystko, ale mój małż ma skłonność do wyrzucania papierów, które uzna za niepotrzebne. Pilota nie używam, ale warto go mieć zwłaszcza jak radio umocowane jest mniej poręcznie, wyżej. Najbardziej mi się w nim podoba, że jest z magnesem więc jest "przyklejony" na lodówce i nie ginie.
            • ivonn44 Re: do annekate 04.01.13, 07:39
              Byłabym Tobie bardzo wdzięczna gdybyś znalazła. Mam nadzieję, że sprzedawca jest uczciwy i pilot do nas dotrze. Nie wiedziałam, że są takie piloty z magnesem- ktoś fajnie wymyslił. pozdrawiam smile
    • ivonn44 Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 04.01.13, 11:57
      nie mogę uwierzyć...pilot był w bocznym syropianie schowany-, nie zauważyłyśmy tego .... ale wstyd ! b. się cieszę , teraz jeszcze tylko .... jeżeli ktoś ma instrukcję obsługi w j. polskim. bardzo proszę o przesłanie..... pliss gdy ktoś posiada smile
    • ivonn44 Re: DO annakate 07.01.13, 14:48
      Czy udało się Tobie odnależć instrukcję w j. polskim ? Chyba weekend, który minął to nie najlepszy czas przekopywanie szuflad ? Czy jest jeszcze szansa ?
      • annakate Re: DO annakate 07.01.13, 19:10
        Przykro mi, ale nie mogę znaleźć w formie papierowej, mąz przesluchany na tą okoliczność mówi, że nie pamieta, czy była po polsku i twierdzi, że może dlatego nie zachował, ze była tylko po niemiecku
    • stara-a-naiwna Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 07.01.13, 16:29
      my w kuchni mami ipada i on jest moim radiem, książka, wyświetlaczem filmów, oknem na świat

smile

jak masz laptopa, to może radio sobie puszczaj z netu?

nie kupowała bym teraz normalnego radia, tylko takie na WiFi, zawsze będziesz mieć dobrą jakość dźwięku (radio nie będzie działało tylko w przypadku braku neta, a to mniej więcje tak samo częste jak brak prądu)

• viru1 Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 27.08.13, 12:49
        ja z kolei potrzebuje czegoś do kuchni, ale takiego mobilnego, że np. w lecie wystawię sobie przed leżaczek smile wpadł mi w oko narazie Philips az320, używa ktoś może? Bardzo proszę o polecanie tak w przedziale 200-300zł jakiegoś mniejszego, markowego boombox'a, czy jak to się tam nazywa smile no i koniecznie musi czytać mp3!
        • aga7211 Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 28.08.13, 22:59
          Polecam ten sony
          www.euro.com.pl/radioodtwarzacze-cd/sony-zs-rs09cp.bhtml#opinie
          Kupiłam pół roku temu(u ich gł.konkurenta-zeby nie było ze reklamuje ten akurat sklep) i jestem b. Zadowolona,ma usb do słuchania audiobooków,pilota(dla mnie ważne) i jest radiem cyfrowym( poprzednio miałam analogowe-nigdy więcej)
          Na tej str są podobne do mojego ale bez pilota,też w innych kolorach ale tańsze
        • viru1 Re: mini wieża lub radio do kuchni jakie ? 30.08.13, 14:52
          ktoś w innym temacie polecił mi takiego Philipsa - www.citeam.pl/oferta/radioodtwarzacz-philips. Cena w sumie dobra i wymagania moje spełnia, ale czy ktoś się "widział" z nim na żywo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka