Dodaj do ulubionych

moje odkrycie

09.01.13, 11:38
Po wielu podejściach do czyszczenia kabiny prysznicowej, polecono mi wczoraj psikacz Tytan. Kurde blaszka, a ja tyle czasu straciłam na czyszczenie, szorowanie i wściekanie się, że paskudztwo nie schodzi a sposób jest taki prosty. Popsikałam, spłukałam, przetarłam suchą szmatką i nie ma śladu po mydle! Polecam.
Obserwuj wątek
    • baba-baba Re: moje odkrycie 09.01.13, 12:11
      Ja mam bardzo twardą wodę i na płytkach pod prysznicem paskudny osad,takie szorstkie płytki się robią.Zejdzie?
      Kiedyś kupiłam jakiś psikacz co po spryskaniu ściana dosłownie buzowała ale przy okazji wyżarło częśc fug.Brr,nazwy nie pamiętam.
    • brytf-anna Re: moje odkrycie 09.01.13, 12:17
      a pokaż jak to wygląda? Bo osad z wody i mydła to też moja zmora.
      • brytf-anna Re: moje odkrycie 09.01.13, 12:18
        i gdzie mozna kupić smile
    • joanna_poz Re: moje odkrycie 09.01.13, 12:20
      ja sobie bardzo chwalę Tytan Kamien i Rdza (nie wiem czy to o ten autorce watku chodziło).
      jest tanszy od rozreklamowanego Cilita, czyści super.
      • marzeka1 Re: moje odkrycie 09.01.13, 16:54
        Tkst linka

- mam tytana do czyszczenia piekarnika- rewelacja; więc jak będę gdzieś widzieć, też kupię tę butelkę.
    • satia2004 Re: moje odkrycie 09.01.13, 17:20
      Dobry jest też biedronkowy FIST 'kamień i rdza' ale ma strasznie duszący zapach.
      • edziakrys Re: moje odkrycie 09.01.13, 17:36
        To ten.
        www.unia.pl/produkty/pokaz/1/tytan_kamien_i_rdza/35/plyn_do_mycia_laz_i_kabin_tytan_kamien_i_rdza_zapas/
        Ma trochę inną naklejkę. Zapach jest całkiem przyjemny, nie duszący. Kosztuje grosze w porównaniu z innymi "cudami" , które nie działają. Ja go kupiłam na wsi w małym sklepiku "ze wszystkim" (od śrubki po regipsy przez garnki i zabawki).
    • ofelia1982 Re: moje odkrycie 09.01.13, 22:33
      No to ja takie samo odkrycie miałam z..octem. Niby słyszzałam, ale jakoś nie chciało mi się spróbować bo śmierdzi etc. Ale spróbowałam i stary kamień z kabiny prysznicowej, baterii etc, po prostu wyparował.
      • edziakrys Re: moje odkrycie 10.01.13, 10:03
        Tak, ocet przykładałam wokół baterii. Działa. Tyle że śmierdzi. A mam trzylatka wrażliwego, który wyczuwając "inne" zapachy (nawet nie smrody) pyta zawsze : "mama co to mieldzi?" smile
        • horpyna4 Re: moje odkrycie 10.01.13, 12:25
          Nie lubię zapachu octu, więc używam kwasu cytrynowego. Jego dodatkową zaletą jest możliwość zrobienia gęstej papki, żeby obłożyć miejsca pokryte kamieniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka