Dodaj do ulubionych

syrop klonowy = sernik

30.03.13, 09:43
pyszności
na targu kupila moja mama prawdziwy wiejski, bialy ser o wyjatkowo deserowym smaku. szkoda go bylo przerabiac na jakiekolwiek potrawy ale ile mozna jesc sam ser? chleba nie jem. ale mialam syrop klonowy (takie prezenty lubie) i okazalo sie ,ze bialy ser polany syropem klonowym smakuje jak pieczony sernik.
ser zdrowy , syrop klonowy zdrowy to chyba mozna takie slodkosci jesc bez wyrzutow sumienia i jeszcze kawe dluzej sie robi niz ten "sernik"
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: syrop klonowy = sernik 30.03.13, 10:03
      Biały ser z czymś słodkim jest pyszny - niekoniecznie syrop klonowy, ale może być miód. Czy to zwykły twaróg, czy (mój ulubiony) bundz - mniam mniam mniam smile Ostatnio też odkryłam "Ser typu włoskiego" z Lidla - jest bardzo delikatny, niekwaśny, w sam raz właśnie do jedzenia na słodko, nawet z dżemem.
      Swoją drogą to syrop klonowy i miód są bardzo tuczące, więc tak super zdrowe to nie są sad
      • irenazu Re: syrop klonowy = sernik 30.03.13, 11:32
        Już chociaż z okazji świąt nie liczmy kalorii a podelektujmy się smakami.
      • hamerykanka Re: syrop klonowy = sernik 30.03.13, 14:12
        Dlatego ja raczej uzywam syropu z agawy, jest slodki ale nie trak bardzo jak miod i ma mniej kalorii (az zajrzalam do szuflady, gdzie trzymam takie rzeczy);
        1 lyzka stolowa syropu z agawy -60 kalorii
        1 lyzeczka miodu -tyle samo ( na lyzke stolowa wczodza dwie lyzeczki do herbaty), czyli lyzka stolowa 120 kalorii
        Syrop klonowy 1/4 szkl 200 kalorii hmm..przetestowalam doswiadczalnei ile to lyzek bedzie-4, czyli jedna lyzka stolowa 50 kalorii???
        • budzik11 Re: syrop klonowy = sernik 30.03.13, 14:39
          Kalorie to nie wszystko, dla mnie ważniejszy jest indeks glikemiczny. Ja kalorii nie liczę smile
    • przeciwcialo Re: syrop klonowy = sernik 30.03.13, 14:16
      Eeee.. ja wolałabym sernik. Własnie mi się piecze sernik na orzechowym spodzie i kokosem na wierzchu. Na bogato a co!
      • anna.b Do przeciwcialo - prosba o przepis na sernik :) 30.03.13, 23:02
        Mozesz podac przepis na ten sernik - brzmi smakowicie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka