Dodaj do ulubionych

potrawy przy pomocy blendera...

17.04.13, 13:39
kupiłam blender. jakie potrawy mozna przy pomocy tego urzadzenia zrobic? zupy krem-ale z czego? ostatnio jadłam pyszny krem selerowo-jabłkowy. co wy robicie i polecacie?
Obserwuj wątek
    • malgosia.w Re: potrawy przy pomocy blendera... 17.04.13, 13:57
      każdą zupę możesz podać w wersji krem,
      u nas najczęściej w tej postaci jadamy gęstą pomidorówkę, cukiniową, cukiniowo-pieczarkową, brokułową, ogórkową
    • kruszysia Re: potrawy przy pomocy blendera... 17.04.13, 14:26
      ... marchewkową
    • 1.jack Re: potrawy przy pomocy blendera... 17.04.13, 15:27
      zupa z pora. U nas nr.1 Robimy tez z kukurydzy (mrożonej) , brokułów,
      • anetapzn Re: potrawy przy pomocy blendera... 17.04.13, 15:28
        Zupy: z pora, pieczarkowa, jarzynowa, karoflanka.
    • at.at Re: potrawy przy pomocy blendera... 17.04.13, 18:52
      Pasty do chleba, a także wegańskie pralinki i ciasta bez pieczenia, Polecam blog Jadłonomia smile
    • wuwuem Re: potrawy przy pomocy blendera... 17.04.13, 18:55
      ja robię najczęściej zupę krem z zielonego groszku, zupę cebulową lub zupę z kukurydzy
    • budzik11 Re: potrawy przy pomocy blendera... 17.04.13, 19:57
      Jarzynowa, brokułowa, marchwianka itp. Pasty do chleba (jajeczna, rybno-twarogowa), hummus, rozdrabniam mięso w sosie.
      • smutas13 Re: potrawy przy pomocy blendera... 17.04.13, 21:06
        majonez, zmiksowane, ugotowane ziemniaki z odrobiną wody, w której się gotowały - jako zagęszczacz do kapusty - zamiast zasmażki
        • baba-baba Re: potrawy przy pomocy blendera... 17.04.13, 21:15
          truskawki mrożone+mleko+c.puder=koktail
    • dzedlajga Re: potrawy przy pomocy blendera... 17.04.13, 21:24
      a ja robię sobie coś takiego: kawałek banana, kiwi i np. nektarynka. Do tego trochę jogurtu i otrąb. Ja daję granulowany o smaku jabłek (są lekko słodkie, a nie trocinowe). Pycha dietetyczne na śniadanie, lub mała przekąska w ciągu dnia
    • smutas13 Re: potrawy przy pomocy blendera... 18.04.13, 07:58
      ...zapomniałam o przecież, bardzo ważnym - ciasto na naleśniki smile
    • jadowita71 Re: potrawy przy pomocy blendera... 18.04.13, 08:13
      ostatnio robiłam z zielonych warzyw - miałam nogi brokułów (promocja w sklepiebig_grin), resztki pora i resztki selera naciowego.
    • the_kami Re: potrawy przy pomocy blendera... 18.04.13, 09:34
      "Sos" do makaronu z awokado. Najpierw miksuję 2 ząbki czosnku, spora garść bazylii, trochę oliwy i łyżka soku z cytryny/limonki, a potem dodaję do tego dojrzałe awokado i doprawiam do smaku. Doskonałe ze spaghetti i robi się błyskawicznie.
    • misiowazona Re: potrawy przy pomocy blendera... 18.04.13, 10:44
      Ja robię tylko wybrane zupy w wersji krem. Natomiast zwykłą jarzynową zagęszczam blendując niejadalne inaczej warzywa, jak seler, pietruszka korzeniowa i marchew nie pokrojoną na drobno. W ten sposób nie trzeba żadnych zasmażek, zagęszczeń, a cenne witaminki uratowane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka