Dodaj do ulubionych

Golarka damska

21.05.13, 16:46
Bardzo proszę polećcie mi jakąś sprawdzoną i porządną golarkę damską do golenia nóg i okolic bikini.Wosk u mnie odpada,bo mam bardzo wrażliwą skórę,zwykłe maszynki też odpadają bo zawsze się gdzieś zatnę,a jeśli chodzi o depilator to jestem bardzo wrażliwa na ból,więc też odpada.Zresztą kiedyś próbowałam depilować włoski na nogach depilatorem i dla mnie to był taki mega ból,że wolałabym jeża kolcami do przodu urodzić.Dlatego teraz skłaniam się w kierunku golarki tylko nie wiem co wybrać aby było toto porządne.
Obserwuj wątek
    • dzieciuszek Re: Golarka damska 21.05.13, 17:37
      Nie pomogę, ale się wypowiem wink Kupiłam sobie kilka lat temu jakiś* topowy model, chyba nie najgorszej marki - Philips. Użyłam kilka razy i niestety leży odłogiem.
      Zupełnie się nie sprawdziła - na nogach i pod pachami nie dogalała, czasem boleśnie wciągała włoski, zamiast je ściąć... jednym słowem - masakra. Jedyny użytek z niej był wtedy, gdy chciałam skrócić włoski i używałam nakładki trymującej, ale to też kilka razy zaledwie, z uwagi na wspomniane wyżej wciąganie włosków. Generalnie, po zakupie wówczas najbardziej zachwalanego modelu, zraziłam się mocno do wszystkich urządzeń tego typu, jako nieskutecznych.

Sama jestem ciekawa postów - jakie modele się sprawdzają u dziewczyn, bo może ja po prostu złego wyboru dokonałam i jednak istnieją na świecie golarki, po użyciu których skóra na nogach jest gładziutka jak po zwykłej maszynce.

*Nie pamiętam jaki, bo nie używam od dawna. sad
      • pamana Re: Golarka damska 21.05.13, 20:16
        Nie sądzę aby była golarka osiągająca efekt idealnej gładkości.

o do depilatora to moge polecić braun wet&dry, które depilują pod wodą, która zdecydowanie znosi ból- i pisze to jako osoba mająca mocny twardy zarost na nogach, ciemny, który musiałam golic codziennie aby miec gładkie nogi. Po 3-5 depilacjach pod wodą włosy się na tyle osłabiły, że mogłam golic i na sucho- bolało przy kostkach, kolana i uda ale dało się przeżyć. Pisałam już o tym kilka razy ale jestem zwyczajnie zdowolona i żałuję, że tak póżno się zdecydowałm i nie żałuję ani grosza wydanego na ten depilator.
        p.
    • wiosnyaniwidu Re: Golarka damska 21.05.13, 20:35
      Mam taką: www.philips.pl/c/Usuwanie-wlosow/ladyshave-sensitive-4-w-1-ladyshave-do-uzytku-na-mokro-i-na-sucho-hp6368_00/prd/
      Goli na gładko, nie szarpie, ma akumulator - można używać pod prysznicem, jeśli chcesz. Co dla mnie ważne - ma ruchomą głowicę, więc łatwo nią manewrować, szczególnie w okolicach bikini. Używam od roku do pach, nóg i bikini, sprawdza się świetnie, mogę z czystym sumieniem polecić.
    • deszcz.ryb Re: Golarka damska 21.05.13, 21:29
      No to może poćwicz to golenie? Bo nie znajdziesz golarki idealnej, każda się prędzej czy później stępi. Najbardziej badziewne są oczywiście te najtańsze jednorazówki; jak kupisz takie droższe, to masz pewność, że wystarczą ci na kilkanaście/kilkadziesiąt razy. Myj po użyciu i trzymaj w suchym miejscu.
      • szczeciniankawpoznaniu Re: Golarka damska 21.05.13, 21:46
        Polecam trzymanie golarki po osuszeniu w zamrażarce. I to nie po to by chłodziła, ale nie zachodzi wtedy proces korozji i nie powstają mikropęknięcia na golarce, które powodują właśnie podrażnienia.
      • kk345 Re: Golarka damska 21.05.13, 21:48
        Rada z cyklu: "nie przeczytałam pytania, ale się i tak wypowiem..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka