26.12.13, 22:43
podpowiedzcie proszę jaką lodówkę kupić, już dawno nie kupowałamwink i nie wiem na co zwrócić uwagę... Chciałabym żeby na dole był spory zamrażalnik i to chyba wszystko, ale może na coś jeszcze warto zwrócić uwagę
z góry wielkie dzięki
pozdrawiam świątecznie
Obserwuj wątek
    • anneczka78 Re: Lodówka 27.12.13, 09:30
      Warto zwrócić uwagę na klase energetyczną. Najlepiej A++
    • bursztyn9 Re: Lodówka 27.12.13, 10:37
      ja dziś już nie wyobrażam sobie wielogodzinnego rozmrażania.Mam No frost, czyli chłodzona powietrzem i każda następna będzie TYLKO taka.Nie rozmrażana 5 lat i nie śladu lodu.Drugą bardzo ważną dla mnie rzeczą jest pojemność zamrażalnika a także ilość półek w lodówce. Teraz mam trzy i to jest za mało.np. w czasie Świąt.No i oczywiście A++
      • stef63 Re: Lodówka 27.12.13, 17:37
        Zwróc uwagę na wysokośc lodówki. Ja kilka miesięcy temu kupowałam i chciałam z tych najwyższych, ale jak poszłam do Media Markt pooglądc to się okazało, że nie dostanę do najwyższej półki.
    • aankaa Re: Lodówka 27.12.13, 18:15
      szukałabym lodówki z dwoma agregatami
    • jolunia01 Re: Lodówka 27.12.13, 18:19
      W części zamrażarkowej sprawdź wysokość szuflad dużych (jak zbyt głebokie to trudno wygrzebać coś ze spodu, jak płytkie, to trudno zmieścić np. całą kaczkę), a ponadto wielkość tej szuflady, za która jest agregat, bo one bywają zupełnie malutkie. No i nieźle jakby była półka szybkiego chłodzenia.
      W części lodówkowej - czy układ półeczek na drzwiach jest wygodny i dostosowany do twoich potrzeb (np. raczej na butelki/kartony czy raczej na słoiczki, pudełeczka/ buteleczki. Warto sprawdzić, czy wygodnie jest wymienić żarówkę.
      • annakate Re: Lodówka 28.12.13, 16:19
        Szklane półki (nie druciane) - łatwiej umyć, jak coś się wyleje/przecieknie to nie zapaprze całej lodówki.
        Wygodny uchwyt do otwierania - moja mama ma takie tylko zagłębienie na palce, lodówka zwłaszcza po zamknięciu mocno "zasysa" i jeśli po chwili trzeba ja otworzyć powtórnie jest to trudne.
        Takich z dwoma agregatami podobno już nie robią, a szkoda, bo to praktyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka