Dodaj do ulubionych

Wymiary bagażu -PILNE

04.03.14, 18:55
Drogie WDPD, mam pytanie: czy istnieje zdecydowany OGÓLNY przepis, że wymiary bagażu się sumują? Nie znalazłam bowiem. Od razu napiszę, że nie chodzi o upychanie w koszyczku na lotnisku; wymiary będą chyba oceniane na oko, a ponieważ torba jest pożyczona, wolałabym nie musieć jej oddawać ochroniarzowiwink

Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Wymiary bagażu -PILNE 04.03.14, 19:01
      pierwsze słyszę o ogólnym przepisie.
      sprawdź na stronie przewoźnika z którym będziesz lecieć, jakie ma wymagania co do bagażu.
    • klamkas Re: Wymiary bagażu -PILNE 04.03.14, 19:23
      Każdy przewoźnik naziemny i powietrzny ma swoje normy określone w regulaminie podróży.
    • ivis Re: Wymiary bagażu -PILNE 04.03.14, 19:27
      u przewoźników powietrznych najczęściej jest ze wysokość+szerokość+głębokość = 153 cm ale tego jeszcze nikt mi nie sprawdzał
      Sprawdź warunki u danego przewoźnika
    • kaga9 Re: Wymiary bagażu -PILNE 04.03.14, 19:34
      Dziewczyny, pisałam, że NIE chodzi o lotnisko, przejazd ani przelot, ale o wejście do obiektu. Wygląda na to, że bezpieczniej będzie jednak nie sumować. Dziękismile
      • mikams75 Re: Wymiary bagażu -PILNE 04.03.14, 21:45
        pisalas, ze nie chodzi o upychanie w koszyczku na lotnisku - to chyba dotyczy tylko bagazu podrecznego. Bagaz nadawany jest wazony i ew. mierzony. Dlatego dostalas logiczne odpowiedzi lotniskowe.
        Co do innych obiektow - zalezy jak to obiekt sam okresli.
        • kaga9 Re: Wymiary bagażu -PILNE 04.03.14, 22:25
          No, to ja właśnie trochę nie rozumiem tych "lotniskowych" odpowiedzi, skoro napisałam, że NIE chodzi o upychanie bagażu na lotnisku (czyli o obiekt inny niż lotnisko). Ale OK, mój tok rozumowania zawiódłwink Niepotrzebnie w ogóle pisałam o tym lotnisku, ale gdy szukałam odpowiedzi w guglu, wypluwał niemal same podpowiedzi związane z przelotami, uznałam, że to najczęstszy przypadek, stąd próbowałam od razu wyjaśnić, że nie o to chodzi, a tymczasem doszło do nieporozumieńsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka