ainafets 04.03.14, 21:42 Dostałam w prezencie stację parową i nie działa. Niby robię wszystko tak jak w instrukcji, żelazko się nagrzewa, pary nie ma i bardzo głośno hałasuje. Czy to znaczy, że od nowości jest popsuta czy ja coś robię źle? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boryska Re: Stacja parowa 05.03.14, 11:53 Zakładam, że wodę nalałaś Moja stacja pary na początku też hałasuje i kilka chwil trwa zanim zacznie wyrzucać parę. U mnie przesuwa się guzik na rączce żelazka, żeby para leciała. Zdarza się, że na początku razem z parą leci brązowa woda i kilka razy pobrudziłam ubrania. Teraz najpierw kładę żelazko na ręczniczku i czekam aż zacznie dobrze parować. Odpowiedz Link
ohydka Re: Stacja parowa 05.03.14, 14:24 A wciskasz przycisk od pary, bo ja też na początku tak miałam, myślałam, że jak w zwykłym żelazku para będzie lecieć sama, a w stacji (przynajmniej mojej) trzeba cały czas trzymać guzik. Poza tym stacja jest super, mam dwa lata i nie zamieniłabym na żadne żelazko. Odpowiedz Link
ainafets Re: Stacja parowa 05.03.14, 17:19 Woda nalana, guzik wciskam tak jak pisze w instrukcji, a nawet dłużej i nie działa, a do tego bardzo głośno charczy, charczy przez cały czas trzymania guzika. Moim zdaniem jakiejś wielkiej filozofii w tej stacji nie ma i wydaje się prosta w obsłudze, ale nie działa. Wydaje mi się, że woda do żelazka nie przedostaje się przez ten kabel od wody, jakby tam był jakiś problem. W październiku kupiłam nową pralkę (stara padła) i w prezencie od firmy (tej co pralka) była stacja. Dostarczyli mi ją dopiero w lutym, ponieważ wcześniejsze limity się im wyczerpały. Prezent byłby fajny gdyby działał. Trzeba chyba udać się z tą stacją do serwisu (jest na gwarancji), ale na razie jest nie po drodze i nie ma czasu. Odpowiedz Link
boryska Re: Stacja parowa 06.03.14, 09:04 Może za krótko czekasz, moja stacja potrzebuje czasami nawet 10 min, żeby zacząć parować. Odpowiedz Link
ainafets Re: Stacja parowa 06.03.14, 14:18 boryska napisała: > Może za krótko czekasz, moja stacja potrzebuje czasami nawet 10 min, żeby zacząć parować. 10 min nie czekam, ale tak ponad 3 min. To strasznie hałasuje, więc długo tego hałasu się nie da wytrzymać. Odpowiedz Link
i_bella Re: Stacja parowa 06.03.14, 16:34 Jakiej firmy ta stacja parowa? Jaki to model? Nie podoba mi sie to, ze tak głośno pracuje, jeśli faktycznie wszystko robisz tak, jak trzeba i nie ma tam żadnego magicznego przycisku lub pokrętła do przestawienia to wyglada moim zdaniem na jakąś usterkę. Stacje parowe aż tak strasznie nie hałasują. Odpowiedz Link
ainafets Re: Stacja parowa 06.03.14, 18:06 i_bella napisała: > Jakiej firmy ta stacja parowa? Jaki to model? Nie podoba mi sie to, ze tak głośno pracuje, jeśli faktycznie wszystko robisz tak, jak trzeba i nie ma tam żadnego magicznego przycisku lub pokrętła do przestawienia to wyglada moim zdaniem na jakąś usterkę. Stacje parowe aż tak strasznie nie hałasują. Stacja jest firmy Electrolux. Została dzisiaj zawieziona do serwisu, ponieważ jest na gwarancji. Odpowiedz Link
ainafets Re: tak wygląda ta stacja 06.03.14, 18:09 tablica.pl/oferta/stacja-parowa-electrolux-edbs-2300-perfect-generator-pary-CID628-ID4iuvL.html Odpowiedz Link
i_bella Re: tak wygląda ta stacja 06.03.14, 21:13 na moje oko jest tu tylko termostat, przycisk generacji pary no i to coś z tyłu zielone i czerwone. Nie bardzo widzę, czy to są światełka kontrolne (np. poziomu wody w zbiorniku) czy też jest tam jeszcze coś jeszcze ja w poprzednim modelu stacji właśnie tam z tyłu miałam pokrętło - musiało być ustawione na generowanie pary. Odpowiedz Link
ainafets Re: tak wygląda ta stacja 06.03.14, 21:41 Ta czerwona dioda zapala się jak jest stacja włączona do prądu, później zapala się ta zielona co oznacza że można już prasować, naciskając ten czerwony przycisk na rączce żelazka - po naciśnięciu tego przycisku na rączce żelazka wydobywa się bardzo głośny dźwięk, a pary nie ma. Z tym czarnym pośrodku nic się nie da zrobić. Odpowiedz Link
i_bella Re: tak wygląda ta stacja 06.03.14, 21:53 coś jest nie tak zatem. Nie dostarcza pary. Ciekawe, czy w ogóle wytwarza. Zepsute. Marny prezent Odpowiedz Link
ainafets Re: tak wygląda ta stacja 06.03.14, 22:24 Zobaczę co powiedzą w serwisie, mają na to 2 tygodnie. Napiszę. Odpowiedz Link
ainafets Re: stacja naprawiona 19.03.14, 18:21 Stacja została dzisiaj odebrana z serwisu. Jest naprawiona, prasuje dobrze, popsuta była jakaś pompka. Odpowiedz Link
wozipit Re: stacja naprawiona 01.08.16, 20:05 mam taką sama usterkę, też stacja Electrolux (EDBS3350), też dodana do pralko-suszarki w prezencie. Też się głowię co robię źle że nie ma pary, ale teraz to już wiozę do serwisu. Dzieki ainafets za opis tego problemu i rozwiązania! Odpowiedz Link