hmmm11 29.03.14, 20:35 Hey Znaomi doradzili mi konserwację skórzanej kanapy (chyba skóra jest sztuczna) pastą do butów . Niestety doszło do białych przebarwień. Czy mogę je jakoś zmyć ? ma ktoś jakieś rady ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lirio Re: Kanapa 29.03.14, 20:53 O matko jaka porażka. Nawet jak zmyjesz plamy to kanapa będzie zasyfiała ubrania. Jaką pastą pastowałaś - bezbarwną? Odpowiedz Link
hmmm11 Re: Kanapa 30.03.14, 18:24 Tak , przezroczystą . Niesteyty posłuchałem głupi... Kanapa jest materiałowa tylko oparcia i doł jest skórzany Słyszałem o rozpuszczalniku ale teraz chce innych spytać o radę Odpowiedz Link
lirio Re: Kanapa 30.03.14, 19:13 Ja bym rozpuszczalnikiem nie ruszała. Moją kanapę z ekoskóry rozpuszczalnik rozpuszczał Przychodzi mi do głowy ciepła woda z płynem do zmywania - możesz spróbować gdzieś w niewidocznym miejscu??? Odpowiedz Link
hmmm11 Re: Kanapa 30.03.14, 23:31 Próbowałem z mydłem ale masz rację spróbowac muszę bo dupowato wygląda i szkoda jej Odpowiedz Link