kasiek-kd 16.02.15, 20:25 jest jakiś sposób, żaby załatac koło basenowe z PCV (nie chińszczyzna, tylko porządny zachodni wyrób) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 klej 16.02.15, 23:32 Są kleje, z tubki, przeznaczone do dedykowania dla wyrobów z pecewu. Kierunek [- dobre sklepy z rynnami z pecewu. Bez łatki [z pcw lub pvc] jednak się tu nie obejdzie. Odpowiedz Link
autumna Re: klej 17.02.15, 07:29 > pcw lub pvc To są dwie nazwy tego samego tworzywa. Pierwszy skrót pochodzi od nazwy polskiej - polichlorek winylu, drugi od angielskiej - polyvinyl chloride. Odpowiedz Link
kasiek-kd Re: klej 17.02.15, 17:09 autumna dzięki za ptrzypomnienie , a wiesz, ze ja to wiem i sama to kiedyś komuś tłumaczyłam (chemię szczerze lubiłam) ale nie wiem, czemu żle napisałąm.... Odpowiedz Link
dar61 z pcw Koło Basenowe 18.02.15, 11:56 {Kasiek-kd}: ... nie wiem, czemu źle napisałam... To typowe dla zakochanych w Wersalikach Rodem z Anglosasko-Germańskiej Mowy. PS. Uwaga, za duża klucha z kleju może silnie rozmiękczać/ spulchniać cienką powłokę polichlorkową i to miejsce po nadmuchaniu może utworzyć łatwy do pękania bąbel - lepiej lekko uszorstnić b. drobno ziarnistym papierem ściernym i łatkę, i podłatkę [i odczekać czas wg instrukcji, zanim się dogniecie obie]... Łatkę wyciętą na kształt wymyślnego kwiatka. Odpowiedz Link
dar61 klej lub lepidło 18.02.15, 11:45 Otóż to. Ale lubię się mścić na tym anglosasizmie, panoszącym się v polschtchizhnie. Mam z czasów dzieciństwa nadymaną, typu wańka-wstańka, figurę klauna z nosem opatrzonym napisem hit me, całość z pecewu. Nie dość, że ma małą dziurkę, to i tak dostał - góra - ze dwa razy fangę w nos, bo już w chwili podarowania mi tej pamiątki z Albionu byłem na toto za stary. Gdyby były wtedy do zdobycia kleje do pecewu, zestarzałbym się może wolniej... Miłego lepienia i starzenia! Odpowiedz Link
ookaa Re: załatać dziurę w PCV 17.02.15, 09:06 Można kupić zestaw naprawczy do materaców dmuchanych (łatki plus klej). Wysyłkowo albo w sklepach ze sprzętem turystycznym. Odpowiedz Link
kasiek-kd Re: załatać dziurę w PCV 17.02.15, 19:10 dzięki! znalazłam nie wiedziałam, ze są zestawy do reperowania, w czasie rzeczy "jednorazowych" Odpowiedz Link
aankaa Re: załatać dziurę w PCV 17.02.15, 20:00 możesz też szukać w serwisach rowerowych Odpowiedz Link
kasiek-kd Re: załatać dziurę w PCV 18.02.15, 09:23 www.dmuchane.pl/p322,zestaw-naprawczy-klej-latki-intex-59632.html ciesze się, ze znalazłam mają 3 wyroby 2 firm-zamierzam wypróbowac- podzielę się opinią przy okazji załatam - materac, 2 baseniki (jeśłi dziadkowie ich nie wyrzucili), piłkę Odpowiedz Link