Dodaj do ulubionych

Urządzonko do mycia okien-Mango

22.02.15, 11:36
Raczej sceptycznie podchodzę do reklamowanych w TV towarów,ale tym razem zaciekawiło mnie urządzonko do mycia okien z silikonową końcówką "za jedyne 149,-zł".
Wygląda to rozsądnie i raczej na lekkie/mam kłopot z nadgarstkami i stawami barkowymi/.
Czy któraś z WDPD ma już takie "cóś",a jeżeli tak to jak to się sprawuje?.
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 23.02.15, 02:55
      Zapodaj jakiś link, ja np. nie oglądam tv smile
      Osobiście bardzo sobie chwałę myjkę do okien Karchera, bardzo proste urzadzonko, w zasadzie polega na ściągnięciu wody z szyby, ale robi to dobrz, w końcu zero polerowania itp. a okna są na prawdę czyste smile
    • autumna Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 23.02.15, 07:56
      Z ciekawości znalazłam, wygląda na zwykłą ściągaczkę na kiju:
      www.mango.pl/kuchnia/akcesoria_kuchenne/zestaw_do_mycia_okien_mr_ti_standard
      • piegoosek Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 23.02.15, 13:26
        o mamo, za taka kase? kurcze.. moje jest przynajmniej elektryczne z akumlatorkiem wink tez uwazam, ze za drogie..
        • maria10344 Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 23.02.15, 13:38
          Ale ile to Twoje waży.Ja mam ręce potrzaskane w nadgarstkach,nie mogę podnosić nic ciężkiego.Na dodatek nie mogę wchodzić na drabinki.To o opinię czego prosiłam jest raczej lekkie i na dość długiej rączce.Prosiłam o opinie WDPD,które to mają albo mają ich znajomi.
          • b-b1 Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 23.02.15, 13:47
            maria10344 napisała:

> Ale ile to Twoje waży.Ja mam ręce potrzaskane w nadgarstkach,nie mogę podnosić
            > nic ciężkiego.Na dodatek nie mogę wchodzić na drabinki.To o opinię czego prosi
            > łam jest raczej lekkie i na dość długiej rączce.Prosiłam o opinie WDPD,które to
            > mają albo mają ich znajomi.

Karcher waży dokładnie(zważyłam przed chwilą) 690gram.
            Jeśli masz problem z myciem okien, to może warto zainwestować w Hobota?
            www.youtube.com/watch?v=0aqPiAI9u0s
            • maria10344 Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 23.02.15, 14:08
              No super urządzenie,ale cena mnie powaliła.
              Zaczęłam się poważnie zastanawiać nad tą myjką Karchera,bo faktycznie to z Mango w porównaniu z Karcherem jest potwornie drogie.
              • pitahaya1 Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 23.02.15, 18:04
                Pięknie ta myjka z Mango wygląda na zdjęciu. Zwłaszcza, gdy ściąga pierwszy raz. Przy kolejnym ściągnięciu po bokach będziesz miała wypływającą wodę, bo jakaś ilość na boki ucieknie.
                Dlatego właśnie kupiłam Karchera, żeby mi wodę nie tyle ściągał w dół co odsysał.
                I jestem zadowolona, choć początki też były ciężkiesmile
                • maria10344 Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 23.02.15, 18:16
                  Dzięki za rady.Odkryłam jeszcze jedną myjkę do okien ale z firmy Leifheit.Ta ma dodatkowo drążek.Co Wy o tym myślicie.Karcher,czy Leifheit.
                  • pitahaya1 Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 24.02.15, 17:33
                    Mam takie coś: picospray window z firmy Leifheit.
                    To wszystko jest piękne prze pierwsze mycia, kiedy to ściereczki są nowe i pięknie zmywają. Po kilku wypraniach już takie piękne nie są. Poza tym nie dokupisz, bo wiecznie model się zmieniasmile

Nie kombinuj, bo będziesz miała składowisko rzeczy niepotrzebnych, jak u mniesmile
          • autumna Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 23.02.15, 13:54
            Jeśli coś jest na długiej rączce, to mimo pozornej lekkości może być uciążliwe dla nadgarstka, bo tworzy się dźwignia. W opisie produktu nie ma podane, ile waży, dlaczego miałoby być lżejsze od innych ściągaczek?
          • piegoosek Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 23.02.15, 14:38
            >Prosiłam o opinie WDPD, które to mają albo mają ich znajomi<
            to przepraszam, ale nie bylo wiadomo o co pytasz dokladnie.. wiec chcialam podzielic sie tym, co ja mam i jestem bardzo zadowolona.. ma swoje wady rowniez, ale jak dotad ciezko mi bylo zebrac sie do umycia okien, a z tym drobiazgiem robie to duzo chetniej, bo wiem, ze nie bedzie to trwalo dlugo;
            moje jest lekkie jak dla mnie, ale moze lepiej podejdz nawet do zwyklego marketu bud. jesli masz mozliwosc i sama sprawdz do sojej reki i stawow.
    • vivyan Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 23.02.15, 14:08
      Nie mam i nie kupiłabym tego, 150 złotych za ściągaczkę i myjkę z mikrofibry to dużo za dużo smile Mam za to wspomnianą wyżej w wątku myjkę Karchera i to był bardzo trafiony zakup. Owszem, droższe to bo normalnie kosztuje ok. 250 zł, ale widziałam w promocji w Castoramie za niecałe 200. Super się tym myje okna i kabinę prysznicową. Mam nadzieję, że mi nie wywali postu za reklamowanie, ale to naprawdę jest super - gadżet smile
      • tamaryszek44 Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 23.02.15, 18:14
        Czytam o tych wynalazkach i jakoś mnie nie zachwyciły. Umyć szybę to dla mnie żaden problem, ale wdzięczna bym była za sposób na mycie ram, a w szczególności ich osprzętu, jak zawiasy i pozostałe okucia. Tam są takie szczelinki i zakamarki ze ich domycie, to dopiero sztukawink
        • vivyan Re: Urządzonko do mycia okien-Mango 23.02.15, 19:25
          No takiego cuda to jeszcze chyba nie wymyślili smile Dla mnie jednak wszelkie usprawnienia przy myciu okien są na wagę złota, bo mam ich do umycia 20 i z tym gadżetem jest naprawdę o wiele łatwiej i przede wszystkim SZYBCIEJ smile
      • kk345 Karcher OT 23.02.15, 19:37
        Do posiadaczek Karchera- a na ile czasu/mycia wystarczy jedno ładowanie akumulatora? I czy faktyczne pełne ładowanie trwa kilka godzin? Mam sporo okien do mycia i boję się, ze wiecej będzie ładowania niż samego mycia..
        • b-b1 Re: Karcher OT 23.02.15, 20:03
          Hm...trudno stwierdzić-nigdy go nie rozładowałam big_grin Mam 5 dużych okien(w tym podwójne ogromne balkonowe) na dole i 5 u góry. Naładowanym myję wszystkie okna na dole-podłączam do doładowania- i za jakieś 15 -20 minut -(bo tyle zajmuje mi mniej więcej zdjęcie firan i włożenie do pralki)myję okna u góry. Może gdybym nie doładowała nie dałby rady? Nie wiem..."odkurzenie" jednego okna(z dwóch stron) to mniej więcej 2 minuty-musiałabym potestować bez doładowania ile naprawdę wytrzyma. Potem wkładam do kontaktu i zapominam-okna umyte, więc nie sprawdzam ile czasu trwa całkowite ładowanie.
          • kk345 Re: Karcher OT 23.02.15, 23:22
            Dzięki. A jeszcze- jak duże są Twoje "duże"okna? Bo ja mam prawie 2,5 m wysokości na zwykłych, na balkonie więcejbig_grin
            • b-b1 Re: Karcher OT 24.02.15, 08:28
              To takie mam tylko balkonowe 2,5X3,5 , reszta mniejsza . Fakt, kwestia duże jest pojęciem względnym big_grin
              • piegoosek Re: Karcher OT 24.02.15, 11:14
                Ale właśnie ten Karcher na duże przeszklenia jest super. Ja juz próbowałam polerowania ręczniki, sucha ścieżka bawełniana, taka z mikrofibry, ostatnio klasyczna ściągaczem do wody, zawsze zostawał mazaje! Tym czasem coś zostaje typu mały zaciekawieniem jeśli albo źle się docisnie, albo pod złym kątem dłoń ułoży, bo jednak troszkę siły trzeba użyć, żeby odpowiednio docisnie. Ale to wszystko to pikus, szyby są czysciutki i bez mazajow smile
                No mi potrafi się rozładować, ale ja nigdy nie myje wszystkiego na raz, tylko od przypadku do przypadku, dziś dwaokna, jutro trzy itp.
                • piegoosek Re: Karcher OT 24.02.15, 11:17
                  O mamo, sorki, piszę z komórki i ze słownikiem.! Wyszło nieźle masło maślane!! Przepraszam!
                  "polerowania recznikami papierowymi czy scierką bawełnianą"
                  • maria10344 Re: Karcher OT 24.02.15, 11:23
                    Dzięki drogie WDPD.Odpuściłam sobie to Mango,ale teraz mam drugi problem.Karcher,czy Leifheit,jak myślicie ?.
                    • b-b1 Re: Karcher OT 24.02.15, 13:32
                      maria10344 napisała:

> Dzięki drogie WDPD.Odpuściłam sobie to Mango,ale teraz mam drugi problem.Karche
                      > r,czy Leifheit,jak myślicie ?.

Porównaj moc, cenę i dostępność akcesoriów(np gum ściągających).
                      Ja nie korzystam z karcherowskiego płynu do mycia okien do butelki ze ściereczką wlewam zwykły clin/ajaks do okien.
                      • tamaryszek44 Re: Karcher OT 24.02.15, 14:33
                        No to mycie szyb mamy przedyskutowane, ale napiszcie jak sobie radzicie z okuciami okien. Ja tyle co zdołam wyciągam odkurzaczem, potem spryskuję i wyciekającą wodę z brudem wycieram i ile zdołam tyle szmatką na śrubokręcie powycieram, ale i tak to mnie nie zadowala.
                        Coś kiedyś czytałam o jakiejś parownicy, ale czy faktyczne taka pomaga wymyć do czysta okucia?
                        • kk345 Re: Karcher OT 24.02.15, 15:22
                          Pytanie, czy okucia w końcu od takiej parownicy nie podejdą rdzą?
                          Dla mnie najprościej byłoby nie przyglądać im się zbyt uważniebig_grin
                          • tamaryszek44 Re: Karcher OT 24.02.15, 15:33
                            W zasadzie to okucia są chyba nierdzewne, tak mi się wydaje, a co do nie przyglądania się ich brudowi, to nie takie proste, bo mam kuku na tym punkciewink
                • kk345 Re: Karcher OT 24.02.15, 15:23
                  piegoosek napisała:

> Ale właśnie ten Karcher na duże przeszklenia jest super.
                  Mam nie tyle duże tafle szklenia, ile wielkie, kamieniczne okna- piękne, ale czasochłonne w myciu.

> No mi potrafi się rozładować, ale ja nigdy nie myje wszystkiego na raz, tylko o
                  > d przypadku do przypadku, dziś dwaokna, jutro trzy itp.
                  Czyli moje obawy są słuszne- a jak już się zabieram za mycie, to chwiałabym ciurkiem lecieć, nie przerywać...
                  • piegoosek Re: Karcher OT 24.02.15, 17:34
                    W sumie źle napisałam, bo ja nie ładuje bardzo długo, tylko dziś umyje dwa okna, odstawiam sprzęt, za dwa/trzy dni znowu użyję jakieś jedno/dwa i znowu odstawiam.. Ładuje dopiero kiedy mi się całkowicie rozladuje. Nie wiem na ile w sumie bu starczyło, ale na pewno starczy na dużo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka