gonia225 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 26.09.07, 12:47 Mąż i 2 pokojowe mieszkanie do sprzątania Odpowiedz Link
moofka witam 26.09.07, 15:36 cudowne forum pracująca matka jedynaka przedszkolaka na glowie caly dom i brudny samochod na dodatek wiecznie niezadowolona, tez chce byc jak anthea Odpowiedz Link
miko_mama Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 26.09.07, 15:44 Witam,oto ja - Leniwa Pani Domu co to zamiast ze ścierą biegać woli posiedzieć, gazetke poczytać, kawke wypić...ale staram sie, staram...Na stanie posiadam chłopa nie-męża, dziecko niemowlaka, wielką chałupe w której nie panuję nad niczym kompletnie i jeszcze ogród. Przedział wiekowy - jak wyżej czyli 30 zbliża się. Odpowiedz Link
mdl2 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 26.09.07, 20:19 jakie cudne forum, czy ja też mogę dołączyć? będę się tu nabawiać kompleksów jako że jestem nie tylko Niewystarczająco Dobrą ale wręcz Flejowatą Panią Domu i chyba zaczyna mi to przeszkadzać... zwłaszcza kiedy do dziecka przychodzą koledzy i lawirują między bałaganem żeby trafić do pokoju. Odpowiedz Link
lorenai Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 27.09.07, 12:19 Witam. 32 lata, mąż, dwóch synków, z czego jeden jeszcze nie umie bałaganić, ale go starszy nauczy. Czas na sprzątanie, gotowanie, prasowanie i inne prace domowe - 2h dziennie, nie wyrabiam. Mąż ma bardzo wysoki próg wytrzymałości na bałagan. I co tu z takim zrobić? A forum dodane do ulubionych! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 27.09.07, 13:02 Lecę - pędzę! Jako gospodyni domowa przy mężu, dwóch synach, wielkiej kudłatej suce i chałupie z ogródkiem będę dla Was wymarzoną bratnia duszą. Codzienne sprzątanie to mój wróg, ale od wielkiego dzwonu potrafię sporządzić listę i, wg planu, przez dwa tygodnie doprowadzić dom do stanu idealnego. Do usług. Odpowiedz Link
oranzeria_kitty Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 27.09.07, 13:11 trusiaa- możesz dać liste/plan sprzątania do wglądu? witajcie, jestem dwojakiej natury, nie lubię bałaganu ale nie lubię też sprzatać i żyję z ciągłym dylematem jak też owe skrajności połączyć. Nie lubię kiedy mi się obca babka w domu kręci, zresztą nie mam zaufania, z doświadczenia powiem Wam, ze zawsze musialam po sprzataczce poprawiać taka perfekcjonistka ze mnie ;D Odpowiedz Link
nanuna kolejna na liście 27.09.07, 14:23 Przyznaję się jestem pedantką, lubię mieć wszystko wysprzatane, równiutko poukładane itd. jest tylko jeden problem... odkąd zostalam mamą i wrócilam do pracy brak mi czasu i energii na sprżatanie. Po kazdym odcinku PPP popadam w depresję Na stanie mąz, który balaganu wogóle nie zauważa i dziecko, ktore balagan uwielbia robić - mogę się przyłączć?!?!?!? Odpowiedz Link
nanuna kolejna na liście 27.09.07, 14:23 Przyznaję się jestem pedantką, lubię mieć wszystko wysprzatane, równiutko poukładane itd. jest tylko jeden problem... odkąd zostalam mamą i wrócilam do pracy brak mi czasu i energii na sprżatanie. Po kazdym odcinku PPP popadam w depresję Na stanie mąz, który balaganu wogóle nie zauważa i dziecko, ktore balagan uwielbia robić - mogę się przyłączć?!?!?!? Odpowiedz Link
nanuna ledwo przyszla a juz balaganu narobila! 27.09.07, 14:25 sorrki, tak mi sie za mocno nadusilo na enter Odpowiedz Link
kobraluca Re: kolejna na liście 27.09.07, 17:55 ja tez lubie miec ladnie wysprzatane,ale nie zawsze mam czas. Jestem posiadaczka jednego meza, jednego kota i dziecka w drodze, ktorego spodziewam sie w polowie pazdziernika Odpowiedz Link
aaanioleczek Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 02.10.07, 11:55 Lat 20 - systematycznie wprowadzam lad w domu a moj narzeczony systematycznie balagani mój suwaczek Odpowiedz Link
mili_vanili Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 27.09.07, 21:56 witam! bardzo chciałabym dołączyć się do zacnego forum tu zabranego: mam nadzieję, że forum nie będzie seksistowskie i będzie pół na pól pań i panów Odpowiedz Link
wandana Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 28.09.07, 14:38 To i ja się przedstawię. Trafiłam tu wczoraj i już mi się podoba. Mam 35 lat, na stanie w domu jednorodzinnym dwóch synów (12 lat i 15 m-cy), maz rówieśnik i niepełnosprawna mama. M. i starszak mają jawną niechęc do porządku, a w połączeniu z mocno niereformowalnym 15 miesieczniakiem potrafia działać z siłą tornada. Ja sama lubie mieć porzadek, ale nie pedantycznie. Obecnie prowadzimy remont, nie mamy jeszcze mebli, wiec chaos totalny. Ale może dzięki forum uda mi się nad tym jakoś zapanować. Odpowiedz Link
sylwia.ax Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 28.09.07, 15:43 Dołączam! Jestem bardzo porządnicka, szczęsliwie mój mąż też, więc mam wsparcie przy ogarnianiu mieszkania po dwójce małych dzieci, z których jedno jest na etapie burzenia konstrukcji pieczołowicie stawianych przez drugie Odpowiedz Link
dorianne.gray Oooo, to ja tutaj pasuję! 29.09.07, 12:53 PPD mnie zawsze bardzo inspiruje, ale powyżej poziomu WDPD nigdy nie udało mi się wznieść Odpowiedz Link
matylda07 Ciekawe forum 29.09.07, 14:37 Na razie się rozglądam. Nie cierpię sprzątać. Zastanawiam się więc, podobnie jak trusiaa: "Jak robić dobre wrażenie" Odpowiedz Link
mimi_p Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 29.09.07, 14:52 Witajcie , lat 29, dziecię + towarzysz życia i wynajmowane 90 m2 do sprzątania ;-(. I na razie ja bałaganię najwięcej, chociaż też najwięcej sprzątam. No i uwielbiam gotować! Odpowiedz Link
kubowa Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 29.09.07, 20:38 błagam, przyjmijcie i mnie trzydziestka z hakiem i mężem (już drugim - nie tracę czasu), dwójką dzieci, dużym psem, czarnym kotem i dwójką szczurów. jak mnie nie przyjmiecie to nie ma już dla mnie ratunku)) Odpowiedz Link
kazpyt Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 29.09.07, 20:45 i ja tez sie zapisze pedatka ktora nie lubi sprzatać ale za to ma meza balaganiarza który sprzata za mnie i jest fajnie a dzieciaczki uzupelniaja i balagan i sprzatanie Odpowiedz Link
anka_p24 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 29.09.07, 21:58 Ja też chcę! Lat 37, małżonek - 41, dziecię - 16. Porządek - czasem bywa. Do sprzątania brak mi czasu i motywacji. Sprząta głównie małżowidło, ja uwielbiam gotować i piec ciacha (i zostawiać po sobie ogromny bałagan w kuchni, który potem on musi sprzątać). Odpowiedz Link
ewka100 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 29.09.07, 23:18 je tez chetnie sie zapisze - 33 lata, maz bałaganiarz ale takie zakamuflowany bo to on raz w tygodniu lata z dokurzaczem i zgarnia na kupki wszystko, ale ja segerguje papiery, gazety, staram, sie znalezc w tym wszystkim login=czny lad. Do tego synek trzyletni, ktory bawi sie wszedzie (nie tylko w swoim pokoju) i szybko się nudzi. a do tego mieszkanie odebrane nieco ponad rok temu i do tej pory jeszcze nie urządzone, a więc pozbawione np. raktycznej komody, która ma nam kilka problemów rozwiązać Ja z tych sprzątających co sprzątaja sprzątają, rózne systemy porządkowania wymyslaja a jak wejdziesz do domu to bałagan totalny! Odpowiedz Link
dixi Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 01.10.07, 11:45 dzien dobry przed chwila popelnilam pierwszy wpis na tym forum, z ktorego wynika ze absolutnie nie uwazam sie za WPDP; ale mam nadzieje i wole sie tu nauczyc, jak to sie robi Odpowiedz Link
madziaost Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 01.10.07, 12:43 bry lat 36, mąż zapracowany, dzieci wiecznie brudzące lat 2 i 3. matraż 49 nienawidzę bałaganu Odpowiedz Link
tonya Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 01.10.07, 15:58 Podoba mi się tutaj ))) jestem pracującą panią domu chwilowo na macierzyńskim - inwentarz: małżonek (niespecjalnie sprzątający) + dwójka dzieci - starszy zostawia po sobie ślad wszędzie gdzie się pojawi, najmłodsza brudzi tylko wkoło siebie, na razie. na stanie też 120mkw do ogarnięcia - i z tym sobie nie radzę. Odpowiedz Link
anuteczek Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 01.10.07, 16:08 Pozdrawiam z Wysp Kobieta pracująca lat 29, na stanie dwa Tornada lat 2,5 płci męskiej i rok płci żeńskiej. Do tego chłop pracujący z domu, dwa psy ogromniaste długowłose i operka na powierzchni 210m. Do tego kawałek ugoru ogrodem zwany. Odpowiedz Link
izuss1 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 01.10.07, 17:59 wiek: 28 stan posiadania: jeden niemąż (zupełnie niezainteresowany tym czy jest porządek czy nie - byle dało się dobrnąć do komputera) metraż: 53 kwadraty + ogródek pod balkonem (na tym polu jestem całkowicie sama. i dobrze) zmywarkę mam - w postaci niemęża (choć ostatnio, niestety, trochę szwankuje). na co dzień tylko (jak mi się zachce) ogarniam i pędzę do drutów. raz na dwa-trzy tygodnie robimy większe porządki ale takie fest to baaaardzo rzadko za to jak już zacznę to dopucuję wszystko z czynności domowych uwieeelbiam pranie, rozwieszanie, składanie. z chowaniem do szafrk już gorzej. w ogóle natomiast nie prasuję - chyba, że tuż przed założeniem chyba jestem niezła w maskowaniu - bo Mama jak przyjeżdza, to zawsze mówi "u ciebie taki porządek" pozdrawiam - iza Odpowiedz Link
kai_30 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 01.10.07, 23:33 No to i ja się wpiszę, chociaż jestem Dysfunkcyjną, Leniwą, Bałaganiarską, Flejowatą i Zdecydowanie_Niewystarczająco_Dobrą Panią Domu. Lat tyle co w nicku (kiedyś było ), na stanie nieślubny mąż, dwóch synów w wieku wczesnoszkolnym, roczny kocurek Emil i jego mamunia Zuza. Nie wiem, kto z nas robi największy bałagan, ale zdecydowanie nieślubny jest jedynym, który łże w żywe oczy, że jest pedantem Nie łże natomiast, że lubi porządek - ja też lubię, tylko żeby się sam robił... Odpowiedz Link
jagodaga Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 02.10.07, 09:42 To forum dla mnie Niniejszym wpisuję się na listę WDPD Odpowiedz Link
sirja Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 02.10.07, 14:37 Jakie miłe miejsce Dobrze wiedziec, ze nie tylko na mnie tak podziałała Anthea. 30-tka, bez dzieci i psa ale z mężczyzną, który chomikuje w zasadzie wszystko (wrrrr) w malutkim mieszkanku. Życie potrafi być trudne. Odpowiedz Link
meduza7 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 02.10.07, 17:08 To ja też się dopiszę, choć nawet do "wystarczająco dobrej" mi daleko. Lat 33, na stanie mąż i kocur. Mąż porządny, kot gubi sierść, a ja niczego po sobie nie chowam i mam wiecznie zawalony zlew. Odpowiedz Link
toja.4 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 02.10.07, 19:43 ja też się dopiszę jestem z tych Leniwych i Niewystarczająco_Dobrych i mam więcej talentu do czynienia bałaganu niż do ogarniania powstałego chaosu, ale obiecuję poprawę Odpowiedz Link
remontmam01 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 02.10.07, 20:26 Witam, Jestem leniwą przed30-tką, z równie leniwym narzeczonym. Zamiast wspólnie sprzątać w wolnej chwili zawsze stworzymy jeszcze większy bajzel niż był. Już mnie to zaczyna wkurzać. Help forumowicze, help! Odpowiedz Link
iguana1972 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 02.10.07, 22:31 Witam Szanowne Panie i Panów... wreszcie dopatrzyłam się tego topicu i wpadłam sie przywitać po tym jak juz napaplałam tu i tam (ale wstyd!) Lat 35 na stanie maz o 11-letnia córka do tego 54 m do kwadratu i zapał wielki do posprzątania gaszony innymi zapałami typu komputer i szydełko albo od biedy pieczenie. Odpowiedz Link
romanticca Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 02.10.07, 22:58 Dobry wieczór, właśnie Was znalazłam i zostanę na trochę Lat 30, mąż (lat 36) i syn (lat 2). Jestem na wychowawczym więc całą swoją energię mogę poświęcić byciu PPD tylko, że... jakoś mi nie wychodzi. Im więcej sprzątam - tym większy jest bajzel. A lubię być Panią Domu, staram się, mobilizuję samą siebie - na nic! Odpowiedz Link
negali Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 03.10.07, 10:20 25 lat, mąż długowłosy, pies długowłosy też (80kg, ale przyrzekam, jak go brałam do siebie, to był malutki). Jestem w pierwszej ciąży. Odpowiedz Link
edibogers Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 03.10.07, 14:12 Cześć kobietki! ja w trakcie rozwodu, w nowym mieście. syn ośmiolatek, przewspaniały z resztą. 3 psy,kotek. jest co robic i co dzień udowadniać,że jest się WDPD.piszcie gg 2250503 Odpowiedz Link
bedada Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 03.10.07, 16:44 Podoba mi się to forum więc też się dopiszę Lat 32,5-cio letnie dziecko+drugie w drodze. na stanie posaidam jeszcze męża i psa(kruszynka 60 kg)ciągle gubiącego sierść. Aktualnie przezywam remont kuchni. Odpowiedz Link
dancewithme Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 03.10.07, 19:52 Ja też się wpisuję! Lat 26, poza mną jeszcze facet + kot w kawalerce, gdzie nic się nie chce zmieścić i jest wiecznie bałagan! A ja do tego pracuję w domu i moj bałagan "biurowy" miesza się z tym codziennym ;/ Odpowiedz Link
jag_2002 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 03.10.07, 22:02 jag_2002, praca, pies, 2 koty, maz, tesciowa, niechec do sprzatania i 90 m2 w starej kamienicy Odpowiedz Link