ivon444 Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 14.02.08, 14:30 chciałabym kupić aparat cyfrowy nieduży , niedrogi do ok 1000 zł Odpowiedz Link
paniszprottka Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 14.02.08, 15:04 Mam Fuji Finepix S 5600 (o taki: flickr.com/cameras/fujifilm/finepix_s5600/ ), nie zamienilabym na zaden inny. Duzo czytalam, ponoc wyzszy model jest o gorszy (mniej wyrazne zdjecia), a ten z cala pewnoscia dostaniesz na allegro za <1000zl. Chyba,ze szukasz kompaktu, to wtedy polecalabym jakiegos canona. Odpowiedz Link
matylda07 Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 14.02.08, 15:30 Szukając około 7 m-y temu aparatu dla siebie dużo dobrego czytałam o tym właśnie modelu, w ogóle o aparatach Fuji. Kupiłam inny tylko dlatego, ze był w bardzo atrakacyjnej cenowo promocji - też jestem zadowolona. Odpowiedz Link
ivon444 dziękuje 05.03.08, 15:06 Bardzo serdecznie dziekuję za wszystkie podpowiedzi, porady ! To b. cenne wskazówki dla takiego laika jak ja .Dzisiaj wybieram się po aparat- musze się zorietować w cenach i porównać z ofertami w Internecie. Pozdarwiam ! Odpowiedz Link
zoofka Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 14.02.08, 19:00 mam taki wlasnie aparat do sprzedania w cenie 700 zł. Jest nowy - kupiony w maju 2007. Sprzedaję go ze względu na to, ze ucze sie fotografii i potrzebuje duzo bardziej zaawansowanego aparatu. Ten byl prezentem, wiec nie mialam wplywu na wybor Jakbys autorko chciala go odkupic, napisz do mnie na maila zoofka@gazeta.pl dorzuce ci akumulatory, karte pamieci i ladowarke do kompletu. Oczywiscie kable, instrukcje, pudelko... wszystko co w nowym komplecie bylo tutaj foty mojego aparatu: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1073679,2,2.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1073680,2,3.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1073681,2,4.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1073682,2,5.html Odpowiedz Link
paniszprottka Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 14.02.08, 21:27 nie marudze, ale na allegro taki wlasnie idealny jest w cenie kup teraz o 300zl nizszej Odpowiedz Link
zoofka Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 15.02.08, 15:42 ok, rozumiem że też jest na gwarancji i ma w komplecie gigową kartę pamięci, akumulatory i ładowarkę? sprawdź sobie ile kosztują takie akcesoria... Odpowiedz Link
zoofka Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 15.02.08, 15:46 no dobra - 100 zł to jeszcze ewentualnie mogłabym spuścić ale gdybym miała do wyboru sprzedać go za 400 zł lub dać siostrze w prezencie to wybieram raczej to drugie powodzenia w zakupach Odpowiedz Link
paniszprottka Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 05.03.08, 19:02 Oczywiscie ze ma, zrobic Wacpani zdjecie? Odpowiedz Link
paniszprottka Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 05.03.08, 20:08 Zoofko, wybacz, mea culpa, myslalam,ze pytasz o moj aparat Na allegro jest kilka aukcji teraz, wystarczy zajrzec do zakonczonych,zeby widziec, za jaka cene sie koncza. Aktualnie idzie za 465 zl jeden na gwarancji,pewnie pod 500-550 podbije. Dlatego przyznaje Ci racje, byc moze nieuwaznie spojrzalam miesiac temu i za szybko napisalam. pozdrawiam. Odpowiedz Link
zoofka Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 15.02.08, 15:51 bądź łaskawa wrzucić link na potwierdzenie swojej wersji... bo ja nie widzę takiej aukcji! jedyny aparat w cenie KUP TERAZ kosztuje 650 zł jest i za 355 ale do licytacji. A cena minimalna nie została osiągnięta zastanów się trochę Odpowiedz Link
mlekozmiodem Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 14.02.08, 16:50 Moge ci polecic ten,ktory mam bo jestem z niego zadowolona www.pixmania.com/pl/pl/554471/art/casio/exilim-zoom-ex-z1200-czar.html A tu fotka robiona tym aparatem fotoforum.gazeta.pl/3,0,1067100,2,1.html Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 14.02.08, 17:17 Kup jakikolwiek, tylko zwroc najwieksza uwage na zoom optyczny - czyli na mozliwosc "przyblizania", "powiekszania" fotografowanych przedmiotow. Im wyzsza wartosc zoomu optycznego (polecilabym 10, 12), tym lepsza jakosc "przyblizanych" zdjec. Nie daj sie nabrac na zoom cyfrowy - bo to bajer i nic nie daje, wrecz psuje jakosc zdjec. Poczytaj tutaj - bardzo pozyteczne porady: www.fotoporadnik.pl/jaki-aparat-kupic.html Odpowiedz Link
clas_sic Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 15.02.08, 12:13 oj wiedźma, przy dużej matrycy (7-8) spokojnie możesz sobie wykadrować to co chcesz a duży optyczny nie jest ci potrzebny. Ja mam matrycę 8 zoom też x8 i nie zdażyło mi się potrzebować więcej. z moich rad? jesłi chcesz fotografować dziecko to kup z opcją robienia zdjęć sportowych (= aparat ma szybki autofocus) i nie grozi ci to, ze maluch z prędkością błyskawicy uciekbnie ci sprzed obiektywu. Dla dzieciowych zdjęć przydaje isę też aparat z ruchomym lcd - nie ryjesz z nosem w trawie bu zrobić zdjęcie kucającemu dziecku (także motylkom, zuczkom) itp. Zwróc też uwagę, gdzie mieszczą się serwisy - wiem że Minolta kiedyś nie miała w Polsce i aparaty reklamowane na gwarancji wysyłali do Niemiec i trwało to baaardzo długo. nie wiem czy aparaty do 1000 majastabilizacjęobrazu - to fajna rzecz, bo jak ci się trzęsie ręka to zdjecia nie wyjdą "rozmazane". No i sprawdź czy jest na zwykłe akumulatorki (jak baterie paluszki) czy na akumulatory dedykowane. Te drugie sągorsze, bo w razie czego akumulatorki pożyczysz od kogoś albo wyjmiesz z pilota itp. a dedykowane nie. poleciłabym coś z canona; A630, A650 IS Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 15.02.08, 14:44 Ja rok temu wymyslilam sobie Canon Digital Ixus 800 IS: www.ceneo.pl/234838 Ma matryce 6,0 i zoomy 4 i 4. Musze przyznac, ze jest to super aparat dla kogos, kto robi zdjecia z wakacji, podrozy, rodzinne itp. Akumulatorek jest bardzo wydajny. Zreszta za symboliczna cene kupilam od razu z aparatem drugi i karte z duza pojemnoscia. To moja pierwsza cyfrowka i nastepna bedzie z duzo wiekszym zoomem - ten jest dla mnie zdecydowanie za maly, bo trawki, kwiatki i robalki nie wychodza tak jak chce Nosze go zawsze przy sobie - bo zawsze moze sie zdarzyc cos ciekawego Odpowiedz Link
nemo.s Re: Proszę polecić aparat cyfrowy 05.03.08, 16:42 Najpierw odpowiedz sobie czy zależy na czymś małym zgrabnym który zawsze możesz mieć przy sobie czy na bardziej zaawansowanym czyli cięższym, z większym obiektywem. > jesłi chcesz fotografować dziecko to kup z opcją robienia zdjęć > sportowych (= aparat ma szybki autofocus) Opcję zdjęć sportowych, to ma i mój telefon K800i "zdjęcia sportowe" nie oznaczają szybkiego focusa a przynajmniej nie jest to jednoznaczne. (reszty nie czytaj jeśli nie interesują Cię sprawy techniczne Oznacza wybór trybu który dobiera możliwie krótki czas naświetlania aby zdjęcia nie były poruszone w ruchu, ew dorzuca tryb "śledzenia" przez autofocus czyli ciągle ustawia ostrość. Oczywiście jest to sprawniej działające jeśli ten focus jest szybki. Ale to zależy od producenta. Taki tryb ma 3/4 zaawansowanych kompaktów. a 9/10 użytkowników z tego i tak nie korzysta bo robi "na automacie" Odpowiedz Link