patimotylek 05.04.08, 22:23 jak wytepic mrowki z kuchni,proszek odpada mam male dziecko Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agawa70 Re: prady 05.04.08, 22:34 Porozsypuj w kuchni cynamon, wszyskie szlaki komunikacyjne mrówek. Cynamon wygania mrówki z działek - może i w domu się sprawdzi. Odpowiedz Link
budzik11 Re: prady 05.04.08, 22:39 Ja miałam jakiś (nie pamiętam nazwy) preparat w spraju, specjalnie na mrówki. Psika się ich trasy, ma to działanie odstraszające - rodzina, czy rój wynosi sie z terenu psikanego. Trzeba uszczelnić wszelkie drogi włażenia mrówek z zewnątrz. Odpowiedz Link
agawa70 Re: prady 05.04.08, 23:44 Ale autorka wątku pisze że ma dziecko małe i nie chce stosować chemii - a cynamon dziecku nie zaszkodzi na pewno Odpowiedz Link
lineczkaa Re: prady 06.04.08, 12:59 ale jak? co polewać, albo gdzie rozkładac? toś enigmatyczna w wypowiedzi ;P Odpowiedz Link
agata1979-fr Re: prady 06.04.08, 15:50 Pamietam jak mialam mrowki w domu rodzinnym to..postanowilam stoczyc z nimi wojne ! Zadomowily sie w kuchni wiec ja wieczorem na blat kuchenny wykladalam plaster szynki i czekalam...kiedy sie pojawily to je eliminowalam zgarniajac je scierka i pluczac w wodzie w zlewozmywaku! Trwalo to jakis czas ale mialam pewnosc ze nie powroca ani tez nie przejda do kogos innego...Powodzenia Odpowiedz Link
wiolunia79 Re: prady 06.04.08, 19:49 agata1979-fr napisała: > Pamietam jak mialam mrowki w domu rodzinnym to..postanowilam stoczyc z nimi > wojne ! Zadomowily sie w kuchni wiec ja wieczorem na blat kuchenny wykladalam > plaster szynki i czekalam...kiedy sie pojawily to je eliminowalam zgarniajac je > scierka i pluczac w wodzie w zlewozmywaku! Trwalo to jakis czas ale mialam > pewnosc ze nie powroca ani tez nie przejda do kogos innego...Powodzenia robiłam tak samo tyle że na nakrętke od słoika sypałam cukier lub miód Odpowiedz Link
ajlii Re: prady 06.04.08, 18:04 Można wymyć wszystkie kąty wodą z octem, a "ścieżki" mrówek dodatkowo pokropić samym octem. A świeże skórki rozkładać wszędzie po kątach i czekać się zeschną (byle nie w miejsach gdzie mogą się zamoczyć i spleśnieć). Te metody też świetnie się sprawdzają w czasie wakacji "pod namiotem". Odpowiedz Link
agawa70 Re: prady 06.04.08, 19:41 Pisałam wyżej o cynamonie - do poczytania taisha.blox.pl/2005/08/mrowki-faraona.html A tu różne inne metody: www.we-dwoje.pl/sposoby;na;mrowki,artykul,6081.html Odpowiedz Link
fettinia Re: prady 06.04.08, 21:27 Kiedys sypalam curry i chili w proszku-tez pomagalo a dzieci nie ruszaly bo ostre Odpowiedz Link
viochm1102 Re: prady 06.04.08, 22:10 Piszesz, ze nie chcesz stosować proszku, bo masz dzieci. Mimo tego, polecę Ci jednak proszek prosty w użyciu i niezwykle skuteczny, COOPEX do nabycia w każdym sklepie ogrodniczym. Sypiesz na ścieżki przemarszu mrówek i w miejsce, przez które wchodzą do Twojego mieszkania. Posypiesz wieczorem, gdy dzieci już śpią, a rano odkurzysz i zmyjesz. Gwarantuję mrówek nie będzie, wypróbowałam mrówek nie ma, żaden inny środek nie zadziałał, ten raz i już. Odpowiedz Link
jag_2002 Re: prady 06.04.08, 22:18 ja kupuje plytke przeciwko owadom, klade za szafke w kuchni (mrowki przychodza mi gdzies z balkonu) i pomaga Odpowiedz Link