05.04.08, 22:23
jak wytepic mrowki z kuchni,proszek odpada mam male dziecko
Obserwuj wątek
    • agawa70 Re: prady 05.04.08, 22:34
      Porozsypuj w kuchni cynamon, wszyskie szlaki komunikacyjne mrówek.
      Cynamon wygania mrówki z działek - może i w domu się sprawdzi.
      • budzik11 Re: prady 05.04.08, 22:39
        Ja miałam jakiś (nie pamiętam nazwy) preparat w spraju, specjalnie na mrówki.
        Psika się ich trasy, ma to działanie odstraszające - rodzina, czy rój wynosi sie
        z terenu psikanego. Trzeba uszczelnić wszelkie drogi włażenia mrówek z zewnątrz.
        • agawa70 Re: prady 05.04.08, 23:44
          Ale autorka wątku pisze że ma dziecko małe i nie chce stosować
          chemii - a cynamon dziecku nie zaszkodzi na pewno smile
    • ajlii Re: prady 06.04.08, 12:47
      ocet lub skórki mandarynki
      • lineczkaa Re: prady 06.04.08, 12:59
        ale jak? co polewać, albo gdzie rozkładac?

toś enigmatyczna w wypowiedzi ;P
        • agata1979-fr Re: prady 06.04.08, 15:50
          Pamietam jak mialam mrowki w domu rodzinnym to..postanowilam stoczyc z nimi
          wojne ! Zadomowily sie w kuchni wiec ja wieczorem na blat kuchenny wykladalam
          plaster szynki i czekalam...kiedy sie pojawily to je eliminowalam zgarniajac je
          scierka i pluczac w wodzie w zlewozmywaku! Trwalo to jakis czas ale mialam
          pewnosc ze nie powroca ani tez nie przejda do kogos innego...Powodzenia wink
          • wiolunia79 Re: prady 06.04.08, 19:49
            agata1979-fr napisała:

> Pamietam jak mialam mrowki w domu rodzinnym to..postanowilam stoczyc z nimi
            > wojne ! Zadomowily sie w kuchni wiec ja wieczorem na blat kuchenny wykladalam
            > plaster szynki i czekalam...kiedy sie pojawily to je eliminowalam zgarniajac je
            > scierka i pluczac w wodzie w zlewozmywaku! Trwalo to jakis czas ale mialam
            > pewnosc ze nie powroca ani tez nie przejda do kogos innego...Powodzenia wink

robiłam tak samo tyle że na nakrętke od słoika sypałam cukier lub miód smile
        • ajlii Re: prady 06.04.08, 18:04
          Można wymyć wszystkie kąty wodą z octem, a "ścieżki" mrówek dodatkowo pokropić samym octem.
          A świeże skórki rozkładać wszędzie po kątach i czekać się zeschną (byle nie w miejsach gdzie mogą się zamoczyć i spleśnieć).

Te metody też świetnie się sprawdzają w czasie wakacji "pod namiotem".
    • agawa70 Re: prady 06.04.08, 19:41
      Pisałam wyżej o cynamonie - do poczytania smile
      taisha.blox.pl/2005/08/mrowki-faraona.html
      A tu różne inne metody:
      www.we-dwoje.pl/sposoby;na;mrowki,artykul,6081.html
    • fettinia Re: prady 06.04.08, 21:27
      Kiedys sypalam curry i chili w proszku-tez pomagalo a dzieci nie ruszaly bo ostresmile
    • viochm1102 Re: prady 06.04.08, 22:10
      Piszesz, ze nie chcesz stosować proszku, bo masz dzieci. Mimo tego, polecę Ci
      jednak proszek prosty w użyciu i niezwykle skuteczny, COOPEX do nabycia w każdym
      sklepie ogrodniczym. Sypiesz na ścieżki przemarszu mrówek i w miejsce, przez
      które wchodzą do Twojego mieszkania. Posypiesz wieczorem, gdy dzieci już śpią, a
      rano odkurzysz i zmyjesz. Gwarantuję mrówek nie będzie, wypróbowałam mrówek nie
      ma, żaden inny środek nie zadziałał, ten raz i już.
    • jag_2002 Re: prady 06.04.08, 22:18
      ja kupuje plytke przeciwko owadom, klade za szafke w kuchni (mrowki przychodza
      mi gdzies z balkonu) i pomaga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka