kenaya 06.05.08, 17:05 I do czego np? Czesto korzystacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ancza7 Re: Czy grill w mikrofalowce sie przydaje? 06.05.08, 17:40 Najczęściej robię na nim zapiekanki (np. takie: pieczywo tostowe, szynka, ananas, żółty ser). Używam też funkcji kombinowanej (mikrofale + grill) np. do pieczenia kurczaków. Odpowiedz Link
jagoda85 Re: Czy grill w mikrofalowce sie przydaje? 06.05.08, 20:10 Używam do miesa,do ryb.O tyle wygodniejszy, że nie trzeba nagrzewać piekarnika. Można używać kombinacji grila z mikrofalą. Odpowiedz Link
magaka3 Re: Czy grill w mikrofalowce sie przydaje? 10.05.08, 21:31 U mnie sie sprawdza do podgrzewania wszystkiego, co ma byc chrupiace, a w mikrofali robi sie gumiaste. Do grilowania jako takiego np. mies sie nie nadaje, bo trwaloby to w nieskonczonosc. Odpowiedz Link
kamw1807 Re: Czy grill w mikrofalowce sie przydaje? 10.05.08, 22:50 Nie korzystam prawie wcale... Kiedy piekarnik odmówił posłuszeństwa w niedzielne południe wstawiliśmy udka z kurczaka na grilla do mikrofali...Po 2h jedliśmy je na pół miękkie a przy kości były jeszcze czerwone i w ogóle mało smaczne i apetyczne,,nigdy więcej Mikrofala tylko do podgrzewania Odpowiedz Link
jagoda85 Re: Czy grill w mikrofalowce sie przydaje? 10.05.08, 23:12 Wszystko zależy jakie masz funkcje w mikrofali. Jeśli masz mikrofale z grilem, to z grilowaniem miesa nie ma żadnych problemów. Dużo szybciej jak na grilu w tradycyjnym piekarniku. Mięso i ryby wychodzą super. Trzeba tyko nauczyć się używać takiej funkcji. Odpowiedz Link
tabita_1 Funkcja Crisp 11.05.08, 09:21 A ja polecam mikrofalówki z funkcją Crisp. Tak w każdym razie ta funkcja nazywa się w mikrofalówkach Whirlpoola. Polega na tym,że potrawy pieką się na chrupko nie tylko od góry(dzieki grillowi) ale też od spodu (jest do tego specjalny talerz). Np.pizza pieczona z użyciem funkcji crisp jest wprost genialna. Pieczenie pizzy na grubym spodzie - tak lubimy - trwa 10 min. (oczywiście z ciasta surowego, nie z gotowych spodów), nie trzeba rozgrzewać piekarnika. To ogromna oszczędność czasu i prądu. Mam tę mikrofalę od 8 lat, kosztowała nieco drożej niż standardowa, ale zwróciła się wielkokrotnie. Moje dzieci twierdzą, że nasza pizza bije na głowę wszystkie inne z lokali typu Pizza Hut. Smaczne są też zapiekanki, pieczone ziemniaki itd. -bez tej gumowatości, o której wspominały przedmówczynie. Odpowiedz Link
jagoda85 Re: Funkcja Crisp 11.05.08, 10:42 Tzw. gumowatość wynika z nieprawidłowo używanej mikrofalówki. Wszyskiego trzeba się nauczyć. Kiedy robiłam pierwszy raz udka w mikrofalówce, to wyszły takie, że chyba pies by tego nie zjadł. Teraz gdy nauczyłam się robić potrawy w mikrofali jedzenie wychodzi super. Wszyskto zależy od tego, czy umiesz z niej korzystać. Odpowiedz Link