wega1975 13.08.08, 10:15 Witam! Jaką ściereczkę z mikrofiby możecie polecić do mycia okien? Dzięki za odpowiedzi i jeśli można prosić to podajcie gdzie można ją kupić Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaagna Re: mikrofibRa 13.08.08, 10:45 MikrofibRa. Swoją kupiłam w zwykłym sklepie spożywczym (dział z chemią). Kosztowała ok. 3 zł (pakiet lub sztuka - już nie pamiętam). Są różnej grubości - wybierz tę która ci odpowiada. Poszukaj na Allegro, ale szkoda przepłacać (przesyłka). Moze w twoim mieście jest jakieś targowisko/bazarek? Tam też możesz poszukać. Odpowiedz Link
k1234561 Re: mikrofibRa 13.08.08, 11:16 Mikrofibrę spokojnie kupisz w każdym supermarkecie,a nawet jak tu poprzedniczka napisaław zwykłym sklepie spożywczym.Ja osobiście kupowałam w supermarkecie firmy Jan Niezbędny.Mają kilka rodzajów,więc poczytaj który rodzaj do czego i wybierz co Ci pasuje. Odpowiedz Link
zbychu150 Re: mikrofibRa 07.11.08, 00:52 k1234561 napisała: > Mikrofibrę spokojnie kupisz w każdym supermarkecie,a nawet jak tu > poprzedniczka napisaław zwykłym sklepie spożywczym.Ja osobiście > kupowałam w supermarkecie firmy Jan Niezbędny.Mają kilka > rodzajów,więc poczytaj który rodzaj do czego i wybierz co Ci pasuje. Mikrofibra to naprawdę niebanalna rzecz. Włókna tkaniny są tak cieńkie, że przyciągają do siebie brud i kurz. W zależności od przeznaczenia mikrofibra ma różne rozmiary. Do czyszczenia optyki: okularów, soczewek, szkła np. monitorów polecam japońskie chusteczki Toraysee. Można je kupić na allegro. Odpowiedz Link
budzik11 Re: mikrofiba 13.08.08, 11:20 Kupiłam w "zwykłym" sklepie ogólnoprzemysłowym. Nazywała się "Ściereczka z mikrofibry do mycia okien" Odpowiedz Link
paola.serini Re: mikrofiba 13.08.08, 17:04 Ściereczkę,którą myję okna,kupiłam w Biedronce za 5 zł.Jest to lekko prążkowana mikrofibra,która doskonale nadaje się do mycia luster i szyb.Polecam. Odpowiedz Link
budzik11 Re: mikrofiba 13.08.08, 21:44 Ściereczki do szyb/luster są zwykle białe, inne - niebieskie. Odpowiedz Link
agawa70 Re: mikrofiba 14.08.08, 02:26 Z firmy Prima są różnokolorowe - mam różową żółtą i niebieską - jasny pastel. Mikrofibra mikrofibrze nierówna np firmy Stella jest beznadziejna, zostawia mikrokłaczki. Prima do szyb i luster jest rewelacyjna. Polecam. Odpowiedz Link
bzden Re: mikrofiba 14.08.08, 13:32 Kupiłam z ciekawości po przeczytaniu waszych postów właśnie ścierkę Stella za jakieś śmieszne pieniądze w Tesco i testuję ją na byle czym (szyb ani luster nie wycierałam). Nie zauważyłam, żeby coś zostawało (no chyba że mikrokłaczki są tak małe, że mój makrowzrok nie zauważa ich , ale ściereczka jest nowa, dopiero raz wyprana. Odpowiedz Link