kasia-1971 25.11.08, 22:09 ilu komorowy, jedno czy dwu? Jak to się u Was sprawdza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kreatywni Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 25.11.08, 22:38 Ja mam jednokomorowy, mały, okrągły. Do mycia marchewki wystarcza. Większych wymagań do niego nie mam. Odpowiedz Link
aankaa Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 25.11.08, 23:06 j.w. można w nim umyć nawet patelnię nie mieszczącą się do maszyny Odpowiedz Link
agatha-christie Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 26.11.08, 08:13 1 i 1/2 komory (z sitkiem) plus ociekacz Odpowiedz Link
beatazet Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 26.11.08, 08:55 Jednokomorowy, okrągły. Wystarcza. No czasem jak duża balach z piekarnika to może mało wygodnie, ale właściwie nie myję w zlewie, bo wszytko co się da i co się nie da wkładam do zmywarki Odpowiedz Link
anna4327 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 26.11.08, 09:25 Po zakupie zmywarki zmieniłam na jednokomorowy wpuszczany w blat okrągły i uważam ze źle zrobiłam, woda wychlapuje się na blat ,ciągle go wycieram bo boje się że ;spuchnie;.Myje tylko duże garnki i patelnie i staram sie uważać ale i tak się coś wychlapie. Odpowiedz Link
natamaj1 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 26.11.08, 09:24 jednokomorowy - w zupelnosci wystarcza. W starym mieszkaniu nie mialam zmywarki i zlew byl dwukomorowy. Jak projektowalam kuchnie przy okazji przeprowadzki tez uparlam sie na dwukomorowy, ale projektantka mnie przekonala ze przy zmywarce to bez sensu. I dobrze ze mnie przekonala bo faktycznie byloby bez sensu, zwlaszcza ze kuchnia malutka to kazdy cm sie liczy a dwukomorowy zlew to bylaby strata miejsca po prostu. Odpowiedz Link
agnes1704 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 26.11.08, 10:00 Jedna duża komora i malutka, plus ociekacze po obydwu stronach. Nie wszystko wkładam do zmywarki i naprawdę przydaje się ten zlew. Gdybym miała jedną malutką komorę, to byłabym zła: Odpowiedz Link
irenazu Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 26.11.08, 10:06 Jest nas dwoje,mam zmywarkę 45 i okrągły zlew jednokomorowy.Wystarcza. Odpowiedz Link
johana19 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 26.11.08, 10:06 Jnokomorowy, okrągły z ociekaczem po boku. Odpowiedz Link
bri Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 26.11.08, 11:03 Jeśli masz miejsce to rób duży zlew, nawet jeśli masz zmywarkę. Odpowiedz Link
kiecha3 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 26.11.08, 11:38 zmywarka 45tka, a zlew dwukomorowy ( w tym jedna komora zakrywana deską do krojenia)... super.. z jedną "dziurą" nie dałabym rady... Odpowiedz Link
madzior2711 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 26.11.08, 12:07 ja mam zmywarke 45 zlew kwadratowy jednokomorowy i szczerze dla dwojki doroslych i 2 dzieci to i zmywarka za mala i zlew tez bo czesto skladam naczynia do zmywarki w zlewie(bo nie mam czasu wyjac czystych ze zmywarki albo zaladowac) i wtedy nie mam miejsca zeby cos umyc bo gora naczyn przeszkadza Odpowiedz Link
pitahaya1 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 26.11.08, 13:21 Ja mam zmywarkę 60cm, zlew 1 1/2 komory (czyli jedna duża i taka mała, do osuszania róznych "pierdółek") i ociekacz. Na ociekaczu leża blachy, zbyt duże garnki, żeby je do zmywarki wkładać, inne niewygodne rzeczy. Czasem osuszam w nim warzywa, owoce... W sam raz Odpowiedz Link
iwoniaw Zdecydowanie dwukomorowy 26.11.08, 18:05 Przydaje sie - do mycia owocow/warzyw, odlewania ziemniakow, odkladania na biezaco brudnych naczyn, gdy zmywarka akurat pelna pracuje itd. Miejsca z jednokomorowym duzo nie oszczedzisz, a problemow taki za maly zlew generuje mase. Odpowiedz Link
dagusia333 Re: Zdecydowanie dwukomorowy 26.11.08, 20:50 Zdecydowanie dwukomorowy, jedna duża (można bez rozchlapywania wygodnie umyć większy garnek i blachę z ciasta), druga mniejsza, zmywarka 60.Przy codziennym gotowaniu (4 osobowa rodzina )nie wyobrażam sobie jednej komory.Ja muszę mieć wygodnie,a nie tylko ładnie, choć tez mnie przekonywano do jednej przy zmywarce.Na szczęście doszłam do wniosku, że teoria mija się często z praktyką, młode projektantki najczęściej pojęcia nie mają o rodzinie, dorastających dzieciach i normalnej pracy w kuchni.Wiele też zależy od wielkości kuchni, ale jak masz dużą to radzę dwie. Odpowiedz Link
kasiak37 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 26.11.08, 22:29 wystarczy jedno ale nie polecam okraglych bo ciezko umyc w nim jakas prostakatna blache np. z piekarnika. Odpowiedz Link
eskel222 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 26.11.08, 23:34 Osób - trzy. Zmywarka - 60 cm - myje wszystko. Zlew - 1 duża komora, 1 mała i duży ociekacz. Czas trwania - 9 lat. Faktem jest, że przy gotowaniu brudzę wyjątkowo dużo garów, ale nigdy nawet nie pomyślałam, że zlewozmywak jest za duży. Jeżeli nie masz maleńkiej kuchnii, zdecydowanie rób duży zlew. Odpowiedz Link
biala-myszka Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 27.11.08, 08:08 1 duża komora, 1 mała (z sitkiem, na którym można np. płukać owoce czy warzywa), ociekacz i bateria z wyciąganą wylewką. Bezcenna zwłaszcza przy myciu dużych rzeczy (typu blacha z piekarnika) czy nalewaniu wody do naczyń przeróżnych. Rodzina zmiennoosobowa od 3 do 5, przy tym zawsze dużo gości i rodziny przyjezdnej. I tak już sprawdza się od 5 lat. Odpowiedz Link
budzik11 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 27.11.08, 09:44 Mam jednokomorowy z ociekaczem, obok suszarka do naczyń, bo jednak sporo rzeczy myję ręcznie. Odpowiedz Link
joannapt Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 27.11.08, 14:03 ja mam 1 komorę z ociekaczem i czasami brakuje mi tej drugiej choćby małej komory, zmywarka 60tka, rodzina 3 os. plus nowy Człowiek przybędzie w styczniu Odpowiedz Link
lesia27 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 27.11.08, 15:11 Jednokomorowy + zmywarka 45 cm. Rodzina 2+1. Za mała zmywarka i za mały zlew. Planuję przemeblowanie w kuchni i mino że kuchnia malutka, upcham zmywarkę 60 cm i 2 komorowy zlew, szczególnie że mamy zamiar w niedalekiej przyszłości się rozmnorzyć. Odpowiedz Link
kocicca73 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 27.11.08, 21:26 ja podobnie zmywarka duża, zlew duży, dwukomorowy, przydatny choćby na składowanie naczyń czekających na miejsce w zmywarce rodzina 5-osobowa, często goście przydaje się dużo miejsca w zlewie, trzymam tam koszyk na brudne sztućce,szklanki po piwie, które raczej myję ręcznie Odpowiedz Link
shirley74 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 28.11.08, 14:09 u mnie 2-komorowy z ociekaczem. I wcale nie jest za duży. Odpowiedz Link
shirley74 Re: Jeśli jest zmywarka, to zlew...? 28.11.08, 14:11 Dodam jeszcze że 2 duże komory, a nie duża i mała. Odpowiedz Link