kazikowa1 23.01.09, 22:30 od jakiegoś czasu podczas gotowania wody w czajniku (chyba ze stali, ca 1.5 l)woda strasznie "wybucha" w środku, aż czasem podskakuje (!)czajnik (do niedawna nic takiego nie było). Co to i jak temu zaradzić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_jarka Re: strzelajacy... czajnik 25.01.09, 09:02 A może należy go odkamienić? Sprawdź, jak jest dużo kamienia na dnie to tak się dzieje. Odpowiedz Link
lukrecja34 Re: strzelajacy... czajnik 25.01.09, 09:25 dzieje się tak gdy na dnie jest za dużo kamienia.zagotuj w czajniku ocet (śmierdzi!) lub wlej odkamieniacz i przestanie strzelać. Odpowiedz Link
kazikowa1 hmm, czy ja wiem? 25.01.09, 21:46 przez te wybuchy ciągle odskakuje kamień i chyba to nie jest przyczyna (może to już zmęczenie materiału, bo czajnik jest nie pierwszej młodości). Może jednak ktoś wpadnie na właściwy trop? Odpowiedz Link
vandene Re: hmm, czy ja wiem? 26.01.09, 11:39 między kamieniem a dnem zbierają się pęcherzyki powietrza dlatego kamień odskakuje Odpowiedz Link
kazikowa1 okazuje się, że to PRAWDA 27.01.09, 23:51 najprawdziwsza prawda !!!A skąd to wiesz?? Okazało się, że jednak jeszcze był kamień i po "wyprażeniu" dna czajnika odskoczyły jego resztki i teraz jest spokój. To jak oczywista oczywistość - a innych to śmieszy do rozpuku. Niech się śmieją ,aż ich coś zagadkowego spotka. Dzięki wszystkim za porady, chęć pomocy i uczestnictwo w "sesji". Warto tu zaglądać!!!! Odpowiedz Link
gemini50 Re: hmm, czy ja wiem? 27.01.09, 19:31 Hahahhahahhahahahhahahhahahhahahahha Przepraszam, ale strasznie rozśmieszył mnie opis Twojego problemu... No nie mogę się uspokoić Niestety nie umiem Ci pomóc. Nigdy nie przytrafiła mi sie taka sytuacja. Wesoło pozdrawiam Odpowiedz Link
kazikowa1 zdaje się, że 27.01.09, 23:43 za krótko...żyjesz , jak trochę dłużej pożyjesz, to spotkasz się być może z takimi niespodziankami/zagadkami, co cały świat nie widział !!!! Pamiętaj też, że ten się "śmieje", co ostatni się "śmieje". Jak widać, życie płata różne figle. Życzę życia bez niespodzianek @>-;- Odpowiedz Link