kazikowa1 08.02.09, 21:58 mam tylko drewniane leżaki (!); niestety w jednym rozerwało się płótno (latka swoje robią, oj robią). Jak wymienić płótno bez rozbijania leżaka? Pozostaje tylko ręczne zszywanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatha-christie Re: wymiana pokrycia w leżaku 09.02.09, 14:29 A może da się "podłożyć" cały leżak pod maszynę? Materiał nie musi być zszywany ciasno przy ramie, wystarczy 2 cm odległości, żeby stopka cała płasko stanęła. Spróbuj pokombinować z leżakiem w różnych pozycjach. Ręczny szew może nie wytrzymać ciężaru ewentualnego leżakującego. Albo może doszyj rzepy (z metra) i pokrycie będzie zdejmowane. Odpowiedz Link
kazikowa1 były już 11.02.09, 00:10 różne próby z maszyną-moja nie nadaje się, rzepy raczej nie dadzą rady utrzymać b. dużych ciężarów. Odpowiedz Link
smutas13 Re: były już 11.02.09, 06:29 Próba zszycia materiału z leżakiem na maszynie, będzie chyba trudna dla jednej osoby. Potrzebna będzie pomoc. Może trzeba będzie odkręcać stopkę, aby przezmieścić drewniane listwy i do zszycia znowu przykręcić. Lub, niestety zszyć ręcznie Odpowiedz Link
balaganiara0 Re: były już 11.02.09, 12:40 A może zszyć zszywaczem na grube zszywki? Kiedyś widziałam też takie ustrojstwo jak ręczna maszyna do szycia chyba tv market lub pokrewnych sklepach, nie pamiętam. Może to Ci w czymś pomoże. Jak Ci się to uda to daj znać, ja mam z minionej epoki stelaż z aluminium i też kombinuję jak się za to zabrać Odpowiedz Link
agatha-christie Re: były już 11.02.09, 13:47 O tej maszynie ręcznej właśnie leci osobny wątek (bardzo niepochlebny). Może w takim razie zszywacz tapicerski, idąc tym tropem... Odpowiedz Link