login.as 07.04.09, 11:39 myjecie same czy wynajmujecie kogoś do mycia ? ile płacic za okno a moze za godzine ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
f.l.y Re: Mycie okien ile płacicie? 07.04.09, 11:55 mnie to kosztuje na bilet do kina jedno okno w pokoju 'dziecka' resztę myję sama, za free - nikt nawet herbatki nie poda ale poważnie: spotkałam się na forach że za okno 10-15 zł biorą babeczki.. Odpowiedz Link
wkretarka1234 Re: Mycie okien ile płacicie? 07.04.09, 12:38 polecam zakupic szmarki z mikrofibry do okien...mega szybko wtedy idzie i idealny efekt. rok temu bylo ok 15 zl za okno ale ja mam dom i okien od diabla...w tym roku sama pomylam ekspresowo za pomoca wlasnie tych szmatek...na przyjklad 4 okna plus balkonowe zajelo mi ok 15-20 min... Odpowiedz Link
agatha-christie Re: Mycie okien ile płacicie? 07.04.09, 13:12 Ale chyba przetarłaś tylko same szyby w ciągu tych 20 minut. U mnie np. trzeba do mycia pozdejmować lambrekiny i odgruzować szerokie marmurowe parapety, które są całe pozastawiane kwiatami, zdjęciami itp., to właśnie (poza ramami i parapetami zewnętrznymi) jest najgorsza i najbardziej czasochłonna część mycia okien. Szyby to już tylko prawie przyjemność. Mam 15 okien, ale w tym roku mąż niespodziewanie (ostatni raz robił to 8 lat temu...) umył już 7 z nich. W pozostałych chyba tylko przetrę szyby, bo nie widzę możliwości czasowych, żeby zrobić więcej. Odpowiedz Link
wkretarka1234 Re: Mycie okien ile płacicie? 07.04.09, 13:37 karnisze myje osobno gdy piore zaslony wiec nie licze ich do mycia okien... nie mam tez parapetów wewnetrznych. najpierw zwykla scierka z mikrofibry( zielona uniwersalna) czyszcze okna popsikane jakims plynem do okien , potem czyszcze czysta mokra okna po plynie i niebieska mikrofibra do okien do wytarcia i na koniec mokra szmatka z plynem ramy. myje najpierw wszystkie plynem potem wszystkie czysta mokra szmatka i potem wycieram mikrofibra a nie kazde z okna osobno. serio ja sie wyrabiam kocham te niebieskie sciereczki Odpowiedz Link
jagoda85 Re: Mycie okien ile płacicie? 08.04.09, 20:32 Ale to jest tylko mycie szyb, a co z resztą, pozostawiasz brudne? Odpowiedz Link
marysienka-1 Re: Mycie okien ile płacicie? 07.04.09, 13:35 Okien mam 5 sztuk.Mycie dokładne zapewne nie zajmuje mi 20 minut ale inna kwestia to taka zę to lubię i płaciłabym gdybym była chora.Myje sama-mój mąż nigdy tego nie robił i nie chce zeby robił Odpowiedz Link
budzik11 Re: Mycie okien ile płacicie? 07.04.09, 21:26 Moja sąsiadka ostatnio płacił 10zł/godzinę, a że pani myła 3 godziny, to dostała 30 złotych. Za cały parter w domu (nie wiem, ile okien dokładnie ma). Byłam w ciężkim szoku, za tyle to co tydzień można sobie zaszaleć z takim luksusem A co do ściereczek z mikrofibry, to kupiłam kiedyś białe, pierwszym razem umyły dobrze, ale teraz - muszę myć jeszcze raz, bo nie moge patrzeć, same smugi! Nie wiem - zużyły się, czy co?? Odpowiedz Link
wkretarka1234 Re: Mycie okien ile płacicie? 07.04.09, 22:50 ja mam takie niebieskie od jana niezbednego . nimi tylko wycieram i poleruje wczesniej unwersalna zielona mikrofibra tez od jana niezbednego. Odpowiedz Link
f.l.y Re: Mycie okien ile płacicie? 08.04.09, 11:49 wkretarka - Ty już z samego nicka jesteś szybka błyskawica wierzę, że tyle zajęło Ci mycie okien, bo mnie też coś koło tego, dłużej zeszło mi się z żaluzjami w wannie Odpowiedz Link
f.l.y Re: Mycie okien ile płacicie? 08.04.09, 11:50 a ściereczki z mikrofibry to ja jakieś liche kupiłam tyle się nasłuchałam o cudownych właściwościach, a te moje to o kant wiecie czego potłuc wyrzuciłam, ręcznikami papierowymi myję i wycieram... Odpowiedz Link
antytalentka Ściereczki 09.04.09, 11:55 Ja ostatnio myłam okna ściereczkami z mikrofibry made in Biedronka (takie ni to żółte, ni seledynowe). Różnicy pomiędzy nimi a Janem Niezbędnym nie widzę najmniejszej. Te z Biedronki kosztują 3 złote sztuka. Odpowiedz Link
wkretarka1234 Re: Mycie okien ile płacicie? 08.04.09, 20:41 kup koniecznie jana sa naprawde dobre przy recznikach szlag mnnie trafial... a tempo mierzylam dokladnie bo akurat mialam chwile przed wyjsciem do pracy wiec musialam sie spieszyc ja wszystko robie w biegu ;D dzis w ramach atrakcji zyciowych wsadzilam 40 bukszpanów tak przed praca na szybko....tak to jest jak sie ma nie po kolei w glowie Odpowiedz Link
nellyssima Re: Mycie okien ile płacicie? 13.04.09, 12:06 Ja w sumie nie mam się czym chwalić, bo za umycie okien zapłaciłam ostatnio kilkaset złotych, ale niestety mam takie okna, które umyć moga tylko i wyłącznie alpiniści z odpowiednim sprzetem. Całe szczęście te konkretne okna mogę myć raz na rok, bo sa tak wysokie, że i tak nie widać, ze są brudne. Odpowiedz Link
lukrecja34 Re: Mycie okien ile płacicie? 13.04.09, 12:22 u nas mąż myje od lat-taki kochany jest i nie muszę go specjalnie prosić-robi to w końcu dla nas wszystkich.. Odpowiedz Link