adaro 10.04.09, 16:49 Chcę kupić dywan i zastanawiam się czy shaggy to dobry wybór. Jak nowy wygląda fajnie, ale co będzie po dłuższym użytkowaniu? Możecie podzielić się opiniami? góry dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bursztyn9 Re: shaggy - do użytkowników 10.04.09, 19:47 mam ...i wbrew niektórym opiniom -jestem bardzo zadowolna.Tylko ja mam ten z najkrótszym włosem( widziałam też z długim , ale jest nie tylko niepraktyczny, ale nie podobał mi się)Odkurzam bez problemu , nawet juz go sama uprałam Odpowiedz Link
adaro do bursztyna9 15.04.09, 20:06 Jak długi włos ma Twój dywan, ja myślałam o 2, góra 3 cm. Powiedz proszę, jak uprałaś swój dywan - vanishem? Odpowiedz Link
bursztyn9 Re: do adaro 15.04.09, 20:45 ja mam z takich, tylko gładki www.allegro.pl/item601099700_dywan_jazzy_100x200_tetris_lemon_tylko_u_nas.html nawet też tu kupowany. Jeśli bedę kupować do drugiego pokoju , to tez tylko taki. Prałam pianą z Vanisha - kawałkiem starej firanki, trąc DOKŁADNIE WE WSZYSTKIE STRONY,, a że mam nieduży , nie było trudno. 2-3cm , to już włochacz i włos sie kładzie Odpowiedz Link
nanuna Re: shaggy - do użytkowników 10.04.09, 21:06 Ja mam od jakiegoś miesiąca i tak jakby włosy troszkę przyklapły Odpowiedz Link
skarpetka82 Re: shaggy - do użytkowników 14.04.09, 19:48 Ja mam od 5 miesięcy i narazie jestem bardzo zadowolona. Jeszcze go nie prałam, więc na ten temat się nie wypowiem, odkurza się normalnie, jak każdy inny dywan. Znajomi mają od 1,5 roku i też są zadowoleni, wygląda bardzo dobrze. Odpowiedz Link
agnes1704 Re: shaggy - do użytkowników 14.04.09, 20:54 Ja mam belgijski chodnik i tureckie dywany i dywaniki w salonie, przedpokoju i łazience. Stwierdzam, że tureckie są lepsze, włos jest bardziej sprężysty, troszkę śliski, trzyma się w pionie. Belgijski oklapł nieco, jest z jakby bardziej tępej włóczki. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z shaggy, nie widać, że w ogóle się brudzą. Ale przed świętami jak trzepałm na trzepaku, to normalnie się sypało z nich, choć były regularnie odkurzane. Odpowiedz Link
marva Re: shaggy - do użytkowników 20.04.09, 13:04 Też mam shaggy. Juz prawie od roku. Jeszcze nie prałam, ale myślę, że poradzi sobie z tym odkurzacz piorący. Mój jest niewielkich rozmiarów, więc co tydzien go wynoszę i trzepię. Faktycznie leci z niego nieźle, w tygodniu go tylko odkurzam. Po trzepaniu wygląda jakby dopiero był kupiony Odpowiedz Link
adaro Re: shaggy - do użytkowników 22.04.09, 22:23 Marva, a jak długi włos ma Twój dywan? Ja też planuję zakup dywanu małych rozmiarów, więc mam nadzieję, że nie będzie problemów z czyszczeniem tzn. trzepaniem. Odpowiedz Link
asia_k_19 Re: shaggy - do użytkowników 23.04.09, 23:15 mój ma prawie dwa lata i już nie wygląda jak "shaggy" oklapł i wygląda paskudnie zamierzam wymienić go na nowy, jakiś "normalny" ale to jeszcze musi trochę poczekać Odpowiedz Link