arekata 14.07.09, 21:32 Chcę położyć gres polerowany. Proszę o radę dotyczącą firmy, która oferuje dobry gres z którym nie macie kłopotów typu plamy i inne historie. Oczekuję wskazówek ze strony użytkowniczek takiego gresu. Z góry bardzo dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiowazona Re: Doradźcie sprawdzony gres 15.07.09, 09:06 Niedawno przekonałam się, że ładne i cenowo przystępne gresy są chińskie. Nie wiem, jak dla kogo, ale dla mnie to cecha, która kompletnie produkt spaliła w moich oczach. Sprzedawca mówi, że niby spełnia polskie normy, ale ... testów na radioaktywność u nas się nie wymaga. Polskie, czy inne nie-chińskie, porównywalne gresy kosztują praktycznie drugie tyle.Ale i tak szukam Opoczna czy innego Tubądzina. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
olciaalcia Re: Doradźcie sprawdzony gres 16.07.09, 18:47 ja właśnie kupiłam, chiński gres po wielu pozytywnych opiniach od glazurników i sprzedawców - ja się będzie sprawdzał powiem za rok ale przekonała mnie też cena bo w moim przypadku odgrywa dużą rolę - mam do rozłożenia 120 m2 gresu sprzedawcy w drogich galeriach straszyli właśnie radioaktywnością gresu chińskiego ale nie przyznawali że np. niektóre drogie włoskie płytki też są robione w Chinach Odpowiedz Link
pinia82 Re: Doradźcie sprawdzony gres 16.07.09, 13:49 arkesia z paradyża, płytki ładne, nieuszkodzone ani jedna w przeciwienstwie do opoczna, z ktorego na 16 płytek conajmniej 4-5 uszkodzonych. ładnie sie prezentuje, w utrzymaniu jak to polerowany wszystko widacale scierac i tak trzeba wiec... Odpowiedz Link
arekata Re: Doradźcie sprawdzony gres 16.07.09, 23:21 Nad tą Arkesią też myślę - bardzo mi się podoba. Czy zaimpregnowałaś go? Jak to mniej więcej wyglądało w Twoim przypadku? Przed położeniem? Odpowiedz Link