Dodaj do ulubionych

Mazowiecki

28.10.13, 15:31
odszedł Wielki Polak
Cześć Jego Pamięci!
Postać historyczna, zasługi wielkie
wada - rozpoczął politykę ustępstw wobec Kościoła, która spowodowała wyhodowanie potwora

ale nie ma ludzi nie popełniających błędów...
jeep
Obserwuj wątek
    • ilnyckyj Re: Mazowiecki 28.10.13, 20:47
      Tak, był wielkim autorytetem. Nadszarpniętym jeszcze w 90 roku tzw. wojną na górze. Człowiek o wielkiej sile moralnej, jakiej nie spotyka się teraz wśród polityków. Rok temu latem widziałem go w dobrej formie, w takim jasnym garniturze, na przystanku tramwajowym na Puławskiej. Instynktownie mu się ukłoniłem, a on się uśmiechnął i odkłonił! Miał świadomość, że prawdziwa polityka to jest ciężka, strasznie ciężka praca i wielka odpowiedzialność...
      • krol-czy-krolik Re: Mazowiecki 29.10.13, 17:11
        Teraz to się wszyscy rozpływają jaki to był wielki człowiek i wspaniały i w ogóle, ale kiedyś tam , jeszcze pamiętam jak psy na nim wieszali, że dopuścił komuchów do żłobu, korzył się przed klechami itd.
        Jak chcesz, żeby dobrze o tobie mówili - najlepiej umrzyj!

DB (jeszcze nie umarła) od Rabbita
        • krol-czy-krolik Re: Mazowiecki 02.11.13, 15:57
          Aha jak jeszcze chodziłem do szkoły do widziałem takie plakaty z Mazowieckim Siła Spokoju a na tym ktoś flamastrem rysował gwiazdę Dawida...
          • ilnyckyj Re: Mazowiecki 03.11.13, 17:04
            90 rok. Dobrze pamiętam. Nigdy tak nie został ochlapany, nawet za komuny i to często przez własnych, byłych - przyjaciół.
            • krol-czy-krolik Re: Mazowiecki 04.11.13, 15:28
              Z przyjaciółmi to tak jest. Czasami lepiej mieć porządnych wrogów niż prawdziwych przyjaciół.
              Tym razem bez DB!
              • basilisque Re: Mazowiecki 06.11.13, 22:00
                Pamiętam ten rok 90, pierwsze w pełni demokratyczne wybory, łudziłem się, że to będzie taka rycerska walka pomiędzy przyjaciółmi, a tam poszło chlapanie błotem na całego. I ten pajac z Peru. Na końcu - najbardziej ochlapali jego, rzucając jakieś idiotyczne oskarżenia. Tak się u nas zaczynała polityka.
    • jeepwdyzlu Re: Mazowiecki 07.11.13, 14:17
      czym innym jest krytykować czynnego polityka
      czym innym dostrzec jego wielkość
      nawet Churchila Brytyjczycy ODSUNĘLI od władzy zaraz po wojnie...
      j.
      • essor Re: Mazowiecki 09.11.13, 23:19
        Problem jest taki, że kiedy autorytet staje się politykiem, podejmuje decyzje, albo ich nie podejmuje - traci na autorytecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka