Dodaj do ulubionych

wolność po białorusku

30.01.11, 22:12
Białoruś: KGB może... zamieszkać u obywatela

W mieszkaniu byłego kandydata na prezydenta Białorusi Uładzimira Niaklajeua zwolnionego w sobotę po sześciu tygodniach z aresztu śledczego KGB w Mińsku zainstalowali się w niedzielę agenci KGB, których zadaniem jest nadzorowanie opozycjonisty - dowiedziała się AFP.
...
W niedzielę do dwupokojowego mieszkania Niaklajeua wprowadzili się dwaj agencji KGB; nadzorowanemu przez nich opozycjoniście nie wolno rozmawiać przez telefon, oglądać informacji telewizyjnych, ani korzystać z internetu - poinformowała AFP jego żona Olga Niaklajeua.

fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/bialorus-kgb-moze-zamieszkac-u-obywatela,1590315
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: wolność po białorusku 30.01.11, 22:41
      wojtek, bo ten niaklajew ma za dużą kwartirę a kgbiści tłoczą się z żonami i bachorami w kawalerce.
      a komsomołki mówiły mi, że na białorusi jest dobrze i sprawiedliwie.
      • wojciech.2345 Re: wolność po białorusku 30.01.11, 22:47
        Jeśli na Białorusi jest obowiązek meldunkowy, to Niaklajeua mogą skazać za to, że ma nielegalnych lokatorów. Porządek być musi.

Co za koszmar.
        Czytałem to info 3 razy.
        Nie mogłem uwierzyć.
        • swiblowo Re: wolność po białorusku 30.01.11, 23:02
          Areszt domowy to chyba zadna nowosc na swiecie.

> Nie mogłem uwierzyć.
        • igor_uk Re: wolność po białorusku 30.01.11, 23:03
          wojciech.2345 napisał:" Czytałem to info 3 razy. Nie mogłem uwierzyć."

I dobrze wojtus robiles,ze nie mogles uwierzyc.poniewaz nie podali calej prawdy,poniewaz : "Reżim zamienił jej ojcu celę więzienną na areszt domowy. Wypuszczono jeszcze 5 innych osób, w tym Irinę Chalip - żonę innego kandydata na prezydenta Andreia Sannikaua." i a nie slowa o dodatkowych lokatorach.
          www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,9024315,Uladzimir_Niaklajeu_wyszedl_z_wiezienia_KGB.html

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,9025754,_O_zwolnieniu_ojca_dowiedzialam_sie_z_telewizji___.html
          • misterpee Re: Przylaczyc Polske do Bialorusi ! 31.01.11, 01:01
            Poddac sie, przylaczyc sie do Bialorusi. To sama historie powtorzyc z Ukraina i Litwa. Wybrac Jarka prezydetem, wprowadzic obowiazkowy jezyk polski, herb jagiellonski, Bogurodzice jako hymn, katolicyzm jako religie uni. Stworzyc silna armie wyposazona przez Chinczykow i podbic cala Rosje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka