Dodaj do ulubionych

Tylko do Dany 33!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 09:35
Dana, pragnę wierzyć w twoją uczciwość i szczerość.
Dla mnie - Polaka o żydowskim pochodzeniu - słowo „Żydzi” kojarzyło się
zawsze z tym co najlepsze: Julian Tuwim, Marc Chagall, Albert Einstein,
Daniel Barenboim, Icchak Perlmann, Bashevis Singer, Marek Edelman... Od lat
cierpiałem z powodu antysemityzmu i walczyłem z antysemityzmem.
A teraz? Teraz mnie, jak innym, słowo „Żyd” kojarzy się ze zbrodniarzami:
Szaronem i Netaniahu. Jak mogliście oddać władzę przestępcom, jak 70 lat temu
Niemcy Hitlerowi? Jak mogliście zamordować Icchaka Rabina? Czym różnią się
ruiny Rafah od ruin warszawskiego ghetta?
Dana, z narodu wybranego Żydzi stali się narodem znienawidzonym. Mieli
krzewić na Bliskim Wschodzie kulturę, postęp, a szerzą tylko nienawiść i
zbrodnię. Utrzymują się tylko dzięki amerykańskim protektorom.
Cóż mogę odpowiedzieć antysemitom? Teraz oni triumfują!
I co odpowiesz? Że jestem zdrajca? Nie - mój żydowski dziadek był dobrym
człowiekiem, on nikogo by nie skrzywdził. To boli, że muszę się wstydzić
tego, z czego byłem dumny. Boli nie do zniesienia.
Dana, pomyśl, nie powtarzaj kłamstw propagandy Szarona.
Obserwuj wątek
    • Gość: dana33 Re: Tylko do Dany 33! IP: *.jazo.org.il 21.05.04, 09:48
      drogi x. moj dziadek zydowski byl dobrym czlowiekiem i nikogo nie skrzywdzil.
      moja babcia zydowska tez. moja bacia i dziadek, oboje zydowscy, z drugiej
      strony, tez byli dobrymi ludzmi i nikogo nie skrzywdzili. rozumiem, ze moja
      mame i moj tate nie sa tu wazni, tylko dziadkowie, wiec nie bede sie rozwodzic
      nad tym, ze moja mame i moj tate zydowscy tez byli/sa dobrymi ludzmi i nikogo
      nie skrzywdzili. widzisz, mieli pecha, i moi dziadkowie i moje babcie i moi
      rodzice, majac taka wnuczke/corke jak ja. ale jako polak o zydowskim
      pochodzeniu to napewno wiesz, ze w kazdej rodzinie zydowskiej, oprocz doktora i
      adwokata jest tez jedna schwarze chaje. to wlasnie ja.
      ale dam ci rade co masz zrobic: zapomnij o tym ze jestes polakiem zydowskiego
      pochodzenia. nie mow o tym nikomu. nie bedziesz sie musial wstydzic i bedziesz
      mogl spokojnie, razem z cala reszta polakow ktorzy mysla tak jak ty, powtarzac
      klamstwa arabskie. twoja na wieki schwarze chaje.
      • Gość: White Rower Re: Tylko do Dany 33! IP: *.acn.pl 21.05.04, 09:57
        Gość portalu: dana33 napisał(a):

> twoja na wieki schwarze chaje.

To jesteś brunetką?

PS. Co to znaczy <<chaje>>?
        • Gość: dana33 Re: Tylko do Dany 33! IP: *.jazo.org.il 21.05.04, 10:11
          cos ty, jaka brunetka, ciemna blondynka (byla) z niebieskimi oczkami (lekko juz
          wyblaklymi)/ schwarze chaje to tyle co w polskim czarna owca w rodzinie.
          schwarz to ty rozumiesz, a po hebrajsku chaja to zwierze, a po zydowsku to
          chaje. chwarze chaje = czarne zwierze = czarna owca.... :) wszystko sie zgadza
          jak wiesz.... :)
          • Gość: ..........x Re: Tylko do Dany 33! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 11:37
            No cóż, Dana, nie masz żadnych rzeczowych argumentów, boisz się wymiany
            poglądów, wolisz błaznować i jak papuga powtarzać slogany izraelskiej
            propagandy. Tylko nie dziw się, że Izrael z dnia na dzień traci sympatyków na
            całym świecie, że antysemici triumfują.
            • Gość: z daleka Re: Tylko do Dany 33! IP: *.inter.net.il 21.05.04, 11:44
              Jako ktos kto mial babcie dobra Zydowke i dziadka dobrego Zyda, powinienes
              wiedziec, ze prawdziwi anysemici nie potrzebuja zadnej pozywki, im nawet Zydzi
              nie sa potrzebni do kultywowania ich tradycji.
              • Gość: Tomek44 Re: do z daleka IP: 5.5R* / 213.8.97.* 21.05.04, 11:53
                Jak nas bili w Izraelu, to nikt nie krzyczal, biedni Zydzi, ale jak my mielismy
                tego dosyc i zaczelismy bic, to wielka wrzawa, bo jak to mozliwe, ze my sie
                bronimy. Tak bylo fajnie jak nas wysadzali i tak kolorowo!!! To nie my
                zaczelismy ta smierdzaca wojenke. On tego nie zrozumie, bo on jednak z innej
                babci z innego dziadka. My jak to dana napisala z tych czarnych owiec, a on z
                bialego slicznego osiolka.
                Pozdrawiam
                T44
                • Gość: Gucio Tomek, to w historii tez jestes... IP: *.ipt.aol.com 21.05.04, 13:57
                  Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Jak nas bili w Izraelu, to nikt nie krzyczal, biedni Zydzi, ale jak my
                  mielismy
                  >
                  > tego dosyc i zaczelismy bic, to wielka wrzawa, bo jak to mozliwe, ze my sie
                  > bronimy. Tak bylo fajnie jak nas wysadzali i tak kolorowo!!! To nie my
                  > zaczelismy ta smierdzaca wojenke. On tego nie zrozumie, bo on jednak z innej
                  > babci z innego dziadka. My jak to dana napisala z tych czarnych owiec, a on z
                  > bialego slicznego osiolka.
                  > Pozdrawiam
                  > T44

> ...tanim, propagandowym oszustem?
            • goldbaum Tylko do ..........x 21.05.04, 11:46
              Wybacz stary ale nie chce mi sie wierzyc, ze masz (rowniez?) korzenie zydowskie.
              Jesli tak, to wspolczuje. Nastaly ciezkie czasy dla uczciwych Zydow.

Po pierwsze; to chyba znikoma mniejszosc, a mniejszosciom nigdy niejestlatwo.

Po drugie; dla stalinowskich zydow, od ktorych tu sie roji mozesz byc tylko
              zdrajca i wyrzutkiem.

Po trzecie; zatwardziali anysemici, jak chcoby ja, nie wierzacy juz w istnienie
              uczciwych Zydow, nie wierza, ze jestes Zydem bo to co piszesz za bardzo odbiega
              od tego, co pisza tu setki tysiecy zydow z calego swiata.

Sorry stary ale ciebie po prostu nie ma.
            • Gość: dana33 Re: Tylko do Dany 33! IP: *.jazo.org.il 21.05.04, 11:47
              alez drogi x. o czym ty chcesz ze mna dyskutowac? przeciez i w twoim pierwszym
              poscie i w twoim powyzszym masz juz absolutnie zdecydowane zdanie i opinie o
              tym co sie tutaj dzieje, wiesz wszystko, masz swoje zrodla informacji i do tego
              jeszcze mowisz MNIE, ktora tutaj siedzi w srodku tego konfliktu od lat, vo mam
              robic a czego nie. nuuu, to o czym chcesz dyskutowac? moje zdanie tak naprawde
              nie jest ci wazne, chcesz tylko udowodnic swiatu i sobie, jacy to my przestepcy,
              nu, do tego naprawde nie jestem ci potrzebna. masz dosyc informacji na
              arabskich stronach w internecie, zeby udowodnic swiatu i sobie, ze my potwory.
              a giten szabes, iksinski.....
              • Gość: ..........x Re: Tylko do Dany 33! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 14:21
                Dana, jeśteś ślepa i głucha na wszystko. Gdybyś tak codziennie musiała znosić
                złośliwości antysemitów, to chyba by ci zależało na tym, aby zmienić obraz
                Izraela w świecie. Co mam odpowiedzieć na pytanie: "ty, X.......sztejn, iluś
                arabusów zaciukał?" Cały świat potępia Rafah, a dla ciebie jest wszystko OK.
                • Gość: z daleka Re: Tylko do Dany 33! IP: *.inter.net.il 21.05.04, 14:24
                  Powiedz im, tym co sie ciebie czepiaja, zes ty niewinny, ze z Warszawy.
                • Gość: ori a moze ty bys pomyslal o zmianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 14:41
                  obrazu polski w swiecie drogi .......x?
                  poscierac napisy 'jude raus', 'zydzi do gazu', podniesc przewracane macewy na
                  cmentarzach zydowskich, zmazac szubieniczki z tarcza dawida, postarac sie
                  zrobic cos w sprawie antysemickiego wydawnictwa 'antyk' w pewnym kosciele w
                  warszawie, dobrotliwie i lagodnie upomniec kolegow z forum, ktorzy nie widza
                  roznicy miedzy rafah a auschwitz czy majdankiem, relatywizujac w ten sposob
                  zbrodnie shoah - wiecej rehabilitujac nazistow,
                  napomniec kolegow forumowych dla ktorych syjonizm jest faszyzmem, a nie widza
                  arabskiego rasizmu, atakuja rzad izraelski ale nigdy nie krytykuja jednoczesnie
                  terrorystow palestynskich? itd.

nie jest blizsza koszula cialu?

• Gość: wszystkojednokto Re: a moze ty bys pomyslal o zmianie IP: *.chello.pl 21.05.04, 15:02
                    1/czy macewy się podnosi? Zawsze nz kirkutach stały pokrzywione i sądziłem ,ze
                    to taki religijny obyczaj
                    2/gdzie ostatnio widziałeś takie napisy/pójdę i pościeram
                    Tylko sam nie maluj
                    3/reszta zarzutów to propozycja wprowadzenia cenzury prewencyjnej
                    i mały donosik-w tym to już jesteście dobrzy.Kolega pracował na Mysiej???
                    • Gość: ori jest ladna pogoda, po raz pierwszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 15:15
                      od kilku dni wyjrzalo slonce, jest szansa na ladny weekend. to przede
                      wszystkim, bo ani ty nie zmienisz mojego widzenia swiata ani ja twojego.
                      • Gość: wszystkojednokto i to cię boli , mój drogi ori IP: *.chello.pl 21.05.04, 15:58
                        bo piszesz szybko
                        myślisz powoli
                        • Gość: ori niech ci i tak bedzie, drogi wszystkojednokto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 16:28
                          bo coz ci da moja informacja, ze dwa-trzy tygodnie wstecz kamien pamiatkowy na
                          miejscu po bunkrze anielewicza, nieopodal pomnika byl obsmarowany 'zydzi do'
                          gazu. mam zdjecie, moge przeslac, jak sie zalogujesz i jesli zyczysz.
                          a jak wyjdziesz z auta i polazisz na piechote po miescie to zobaczysz jeszcze
                          wiecej.

czy mam ci tlumaczyc (jesli nie wiesz) jak maja wygladac macewy i jak czesto sa
                          profanowane, chocby niedawno na cmentarzu przy okopowej,

co do 'antyku' i 'mysiej'? to twoja odpowiedz z cyklu 'zamknij gebe komuchu'
                          jak sie nie ma argumentow. nie podejmuje.

widzisz tu jakis margines do rozmowy? - ja nie. dlatego po raz kolejny melduje
                          ci, ze ladnie na zewnatrz jest.
                          • Gość: Perry Re: niech ci i tak bedzie, drogi wszystkojednokto IP: 208.184.41.* 21.05.04, 17:48
                            skad sie tu wziales,
                            ori - swiatlo moje?
                            • Gość: ori Re: niech ci i tak bedzie, drogi wszystkojednokto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 18:12
                              na forum gw z dawien dawna, od poczatku. tu od niedawna, nie bede tylko podpisu
                              swego logowanego nicka kladl pod nazwami osobnikow z menazerii, bo tu bluznac
                              trzeba tez, zeby nie zjedli z butami. normalnych nickow tu malo, z tego co
                              zdazylem sie zorientowac.
                              • Gość: Perry syndrom? IP: 208.184.41.* 21.05.04, 21:27
                                • Gość: ori alergia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 22:49
                • Gość: dana33 Re: Tylko do Dany 33! IP: 192.117.116.* 21.05.04, 16:54
                  nu,x...sztejn, mnie sie tu na forum tez pytali mase razy, ile to niemowlakow
                  arabskich zabijam codziennie rano. pytali sie tyle razy, ze w koncu zobie
                  obliczylam i podalam im dokladna ilosc, ile rano, ile w obiad i ile wieczorem.
                  wiec mi dali spokoj, bo dostali informacje. mozesz zrobic to samo i bedziesz
                  mial spokoj.
                  • Gość: ........X Re: Tylko do Dany 33! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 17:42
                    Dana, gdyby tobie „nieznani sprawcy” gwiazdy na drzwiach malowali, gdyby twoje
                    dziecko musiało znosić szykany w szkole - to byś tak wesolutko nie
                    szczebiotała.
                    Tak to nie może trwać, coś się musi zmienić!
                    W USA 35 lat temu zniesiono segregację rasową, mimo stuleci niewolnictwa, mimo
                    KuKluxKlanu, w Afryce Południowej 10 lat temu zniesiono Apartheid.
                    Żadna zemsta nie wyrówna krzywd, przyniesie tylko nowe krzywdy.
                    • Gość: dana33 Re: Tylko do Dany 33! IP: 192.117.116.* 21.05.04, 17:53
                      je t'ai pardon, iksinski, o czyjej zemscie i czyjej krzywdzie ty mowisz?
                      • Gość: Perry Re: Tylko do Dany 33! IP: 208.184.41.* 21.05.04, 19:09
                        jemu chodzi o to ze Izrael broni sie przeciwko terrorystom
                        to dla niego zemsta!

• Gość: Perry Re: Tylko do Dany 33! IP: 208.184.41.* 21.05.04, 19:11
                        i jeszcze jedno - o czym juz dzis raz napisalem.
                        on taki Zyd, jak ja Francuz!
            • Gość: Perry do dziadka X IP: 208.184.41.* 21.05.04, 14:40
              blaznuje nie dana a pan.

Pozatym nie jest pan pochodzenia zydowskiego.

Wiec czas skonczyc te szarade.

Gut szabbes!
          • Gość: sp;lit Re: Tylko do Dany 33! IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.05.04, 18:40
            Portret typowej Semitki , tylko w ramki oprawic - Rzeczywiscie pasujesz jak
            ulal do fizjologicznego stereotypu mieszkanca tej czesci swiata ,...

Zapomnialas cos o nosie napisac , podejrzewam ze semicki i nie masz sie czym
            chwalic :)))

uklony

===============================================================================

ciemna blondynka (byla) z niebieskimi oczkami (lekko juz wyblaklymi)
          • Gość: sp;lit Re: Tylko do Dany 33! ,... Poprawka , dana ,... IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.05.04, 19:03
            Wrednymi , ciucka , wrednymi ,... Po tylu latach na tej ziemi w tym zasranym
            systemie twoje slepka sa tylko zwierciadlem twojej duszy ,...

uklony

==============================================================================

(lekko juz wyblaklymi)
        • Gość: Gucio Oznacza ze ona jest.... IP: *.ipt.aol.com 21.05.04, 13:51
          Gość portalu: White Rower napisał(a):

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
          >
          > > twoja na wieki schwarze chaje.
          >
          > To jesteś brunetką?

> Obojnakiem....

> Wiele wypowiedzi dany to potwierdza!
          >
    • Gość: Wqrwiony2 Człowiek wyraźnie napisał: "tylko do Dany33" - IP: *.aine.pl 21.05.04, 14:43
      Uszanujmy więc jego prośbę - pogryźć się możemy w innych wątkach...
      pozdrawiam
      Wqrwiony2
      • Gość: Perry Re: Człowiek wyraźnie napisał: "tylko do Dany33" IP: 208.184.41.* 21.05.04, 17:01
        ale wyswietlil to na forum publicznym

skrzynka dana33@gazeta.pl nie byla mu dostepna?
        a moze malpy na klawiaturze na starosc lat nie mogl znalezc?
    • Gość: sp;lit Re: Tylko do Dany 33! IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.05.04, 18:27
      No i masz mieszancu :) ,... Co z ciebie za Zyd ? Dziadek to za malo !!!

Dzieki takim jak dana , i jej wybraniec Sharon , mnie kojarzy sie z kim innym
      Kaganowiczem , Beria , Bermanem , zydokomuna a po dzisiejszym wpisie dany nie
      mam watpliwosci ze nazizm i syjonizm sa blizniakami a judaism i rasizm sa
      lustrzenym odbiciem siebie ,... Tylko czysta krew sie liczy i mam duze
      watpliwosci czy cie przygarna .

Z jednym dana ma racje , nie musisz sie przechwalac swymi korzeniami ,... Za
      malo zebys byl Zydem , wystarczajaco duzo , zebys czul sie Polakiem .

uklony

===============================================================================

drogi x. moj dziadek zydowski byl dobrym czlowiekiem i nikogo nie skrzywdzil.
      moja babcia zydowska tez. moja bacia i dziadek, oboje zydowscy, z drugiej
      strony, tez byli dobrymi ludzmi i nikogo nie skrzywdzili. rozumiem, ze moja
      mame i moj tate nie sa tu wazni, tylko dziadkowie, wiec nie bede sie rozwodzic
      nad tym, ze moja mame i moj tate zydowscy tez byli
      • fredzio44 Re: Tylko do Dany 33! 21.05.04, 18:32
        Gość portalu: sp;lit napisał(a):
        > Z jednym dana ma racje , nie musisz sie przechwalac swymi korzeniami ,... Za
        > malo zebys byl Zydem , wystarczajaco duzo , zebys czul sie Polakiem .

Ale nie martw sie, Polacy przypomna Twoim wnukom ze sa parchaci! Nie wszystko
        stracone!!

oj wej!
        • Gość: Menora Re: Dlaczego Zydzi są faszystami ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 20:57
          W Polsce mieszkali (ją) muzułmanie ( tatarzy) , nikt palcem nie wytknął im
          pochodzenia. Żyli spokojnie. W dowód wdzięczności kiedy stawali w obronie
          Polski nadawane były im tytuły szlacheckie. NIE SPISKOWALI!!! Sami mieli honor
          wystawiać najlepsze regimenty jazdy lekkiej by służyć Ojczyźnie. Wszystko było
          sielanką.

Jak zachowywali się Żydzi? Ciągłe spiski i zdrady Ojczyzny!
          A już nawiększym chamstwem z ich strony było tworzenie z wrogami
          Polski "państwotworu żydowsakiego" Judeopolonii :(.

Marny to naród :((.

• fredzio44 Re: Dlaczego Zydzi są faszystami ? 21.05.04, 21:15
            baardzo ciekawe streszczenie historii Zydow w Polsce.
            Moze poczytasz o tym jak oni zdradzili Tadeusza Kosciuszko i tutaj nas
            oswiecisz.

www.davidsconsultants.com/jewishhistory/history.php?anchor=1760Joselewicz
            Berek Joselewicz (1760-1809) spent some time in Paris, where he witnessed the
            outbreak of the French Revolution. He returned to Poland and when the
            Kosciuszko Insurrection took place, Joselewicz, driven by the concepts of
            brotherhood and equality, suggested to general Ko?ciuszko that aJewish cavalry
            regiment should be formed to support the Polish troops. This unit, numbering
            500 volunteers, fought in the Insurrection and its presence in the Polish ranks
            was of extraordinary significance for the image of Jews in the eyes of Poles.
            After the collapse of the uprising, Joselewicz emigrated from Poland and was
            amember of the Polish legions in Italy. He returned to his homeland with
            Napoleon's troops and took command of two squadrons in the army of Prince
            Poniatowski. His son, Yosek Berkowicz (1789-1846) also fought for independence.
            During the November Uprising he persuaded Jewish soldiers from the Russian army
            to come over to the Polish side and made attempts at the creation of Jewish
            front line units.

oj wej!
            • furia44 Re: Dlaczego Zydzi są faszystami ? 21.05.04, 21:29
              Do cytowanego tekstu wkradla sie niescislosc: oddzial wystawiony przez Berka
              Joselewicza liczyl ponad tysiac zolnierzy.
              • tifus.flavius Zydzi są tchórzliwymi faszystami !!! 21.05.04, 22:07
                Deske,
                To jest ni mniej ni więcej ale dokładnie tylko i wyłącznie propaganda
                wyssana z jakiegoś syjamistycznego palca. Nie ma chyba człowieka na świecie
                który by wątpił że żydy nigdy nie brały udziału w żadnych walkach. Zawsze
                posyłały tam chrześcian. Większych tchórzy niż żydzi świat na oczy nie widziąl
                i widzieć nie będzie. Pomyśleć tylko – czołgami polują na nieuzbrojone
                palestyńskie nastolatki z dziećmi na ręku!
                t.
                • Gość: z daleka Re: Zydzi są tchórzliwymi faszystami !!! IP: *.inter.net.il 21.05.04, 22:11
                  Bzdety Titusie. Nikogo na to nie nabierzesz. Moze paru glupkow Guciowatych i to
                  wszystko.
                  • tifus.flavius Re: Zydzi są tchórzliwymi faszystami !!! 21.05.04, 22:17
                    Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Bzdety Titusie. Nikogo na to nie nabierzesz.
                    > Moze paru glupkow Guciowatych i to
                    > wszystko.

deske,
                    Ja nie mam zamiaru nikogo nabierać. Piszę prawdę, całą prawdę i tylko prawdę.
                    Żydzi to tchórzliwe koty syjamskie!
                    t.
                    • Gość: z daleka Re: Zydzi są tchórzliwymi faszystami !!! IP: 5.5R* / *.inter.net.il 21.05.04, 22:21
                      stad starpolski okrzyk wojenny syjonisci do syjamu.
                      tifus.flavius napisał:
                      ...Żydzi to tchórzliwe koty syjamskie!
                      Upadles na glowe Flavi.
                      • furia44 Re: Zydzi są tchórzliwymi faszystami !!! 22.05.04, 00:23
                        No cos Ty, od razu na glowe? Poslizgnal sie napewno pod prysznicem :-)
                  • Gość: Gucio z daleka w konia robionego IP: *.ipt.aol.com 23.05.04, 20:17
                    Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Bzdety Titusie. Nikogo na to nie nabierzesz. Moze paru glupkow Guciowatych i
                    to wszystko.

> Jak dotad titus_flavius sie na tym watku nie pojawil, parchaty frajerze!

> Jak zyd na lumpach znac sie powinienes, sam bedac dosc dziurawym lumpa
                    przykladem...
          • fredzio44 a co to wogole za nick Menora? 21.05.04, 21:15
            • fredzio44 tuz obok teatru zydoskiego w Warszawie 21.05.04, 21:16
              jest trefna restauracja pod ta nazwa?
              Co to ma byc?
              • Gość: z daleka Re: tuz obok teatru zydoskiego w Warszawie IP: 5.5R* / *.inter.net.il 21.05.04, 22:02
                czy to nie marnotrawstwo, zeby furia44 i fredzio 44 po 2 razy kazde z nich
                zajmowalo sie przyglupem, ktory wpadl tu na chwile i przypadkiem i tak wogole
                juz sobie poszedl?
                • Gość: z daleka Re: tuz obok teatru zydoskiego w Warszawie IP: 5.5R* / *.inter.net.il 21.05.04, 22:04
                  Pomylily mi sie te 44. furia raz, fredzio 3 razy. Przepraszam.
                  Ps. no i ja dwa razy. Zgroza.
                  • Gość: Perry Re: tuz obok teatru zydoskiego w Warszawie IP: 208.184.41.* 21.05.04, 22:19
                    tysk tysk tysk!

ze furia sie tu wtracila to naprawde wstyd. Teraz napewno musi isc dobrze sie
                    wykapac! Nie tak latwo pozbyc sie brudu Forum Gazety Wyborczej!
                    • Gość: z daleka Re: tuz obok teatru zydoskiego w Warszawie IP: 5.5R* / *.inter.net.il 21.05.04, 22:25
                      Perry nie dogaduj. To nie sztuka pouczac stojac pod prysznicem.
                      • Gość: dana33 Re: tuz obok teatru zydoskiego w Warszawie IP: 192.117.116.* 21.05.04, 22:36
                        tamten to sobie i poszedl, na szczescie, ale ja mialam swietna za bawe razem z
                        wami. nie ma co jak po pomyjach troche dobrego dowcipu i intelektu....
                        a giten szabes, a raczej spokojnego, nam wszystkim...
                        • Gość: Rabbi Re: dnia świętego nie czcicie?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 23:34
                          Raus od klawiatury plemie żmijowe!
                          • Gość: dana33 Re: dnia świętego nie czcicie?! IP: 192.117.116.* 21.05.04, 23:54
                            mund halten, umdrehen und marsch!!!!!
                        • Gość: .............X Re: tuz obok teatru zydoskiego w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 10:21
                          Żal mi cię, Dana. Z takim katastrofalnym brakiem samodzielności myślenia
                          mogłabyś zrobić wspaniałą karierę w komsomole. Oder als eine Aufseherin im
                          Endlösungs-Konzentrationslager Rafah, n'est ce pas?
                          Jeszcze nie jest za późno. Zobacz BBC World, CNN, poczytaj Washington Post,
                          może nawet Haarec... Otworzą ci się śliczne oczęta.
                          • Gość: z daleka Re: tuz obok teatru zydoskiego w Warszawie IP: 5.5R* / *.inter.net.il 22.05.04, 12:21
                            X-inski, dam ci dobra zydowska i co wazne, gezplatna rade: przechrzcij sie
                            chlopie i zawracaj glowe ksiedzu dobrodziejowi.
                            • Gość: polit Re: Podaj jak sie przechrzcic. IP: *.pool.mediaWays.net 23.05.04, 15:07
                              Mam wrazenie ze troche przesadziles w swojej glupocie.Jak mi wiadomo to
                              wiekszosc Izraelczykow pochodzacych z Polski to byli katolicy a teraz bezboznicy
                              o przepraszam -nazwijmy to ZYDZI NIE PRAKTYKUJACY.
                              • Gość: dana33 Re: Podaj jak sie przechrzcic. IP: *.bb.netvision.net.il 23.05.04, 15:22
                                nu, polit, to ty przesadzasz w swojej glupocie. wiekszosci israelczykow, to
                                sadzisz po jednym przypaku, ktory znasz, czyli moim? ja nie byulam katoliczka,
                                ja bylma wychrzczona bez mojej wiedzy przez moich rodzicow. wlasnie dlatego, ze
                                przeszli to co przeszli i nie chcieli narazac swoich dzieci na sluchanie "ty
                                parszywa zydowko". wg religii zydowskiej, zyd pozostaje zydem, nie wazne, czy
                                zostal ochrzczony, przeszedl na buddyzm czy na islam. a ja, zeby prawu stalo
                                sie zadosc, oficjalnie "odeszlam" z kosciola katolickiego, mam to czarno na
                                bialym. ani sie nie wstydze tej czesci mojego zycia, ani tego nie ukrywam. na
                                odwrot. mam wiecej zrozumienia dla chrzescijan, niz ty dla zydow. prawda jest,
                                ze rowniez wiecej krytyki, bo znam to zaklamanie kosciola "od deski".
                                a ty, polit, nie osadzaj innych wg siebie. ja mam troche odwagi cywilnej, ty
                                jej nie masz. i juz ci kiedys napisalam: zapomnij, ze mnie znasz.
                                • Gość: polit Re: Podaj jak sie przechrzcic. IP: *.pool.mediaWays.net 23.05.04, 15:59
                                  Twoja cywilna odwaga zakryta jest animowoscia na forum. Ja stalem oko w oko z
                                  komuna i placilem wysokie rachunki mojej odwagi cywilnej.Bylo by ci wygodnie
                                  bez hamulcow wszystkich obrzucac blotem na forum bo nikt nie pojedzie do Izraela
                                  zeby ci w oczy powiedziec co o tobie mysli.Poprostu starzejesz sie i nerwy nie
                                  wytrzymuja.Jak zauwazylas dawno nie wchodzilem na Twoj E-Mail bo zawsze
                                  dotrzymuje swojego slowa, ale tu na ogolnym to mozesz mnie........a placu
                                  wolnego Ci nie pozostawie.Alles klar?
                                  • Gość: dana33 Re: Podaj jak sie przechrzcic. IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 00:23
                                    ja anonimowa? ja jestem na tym forum najmniej anonimowa. ty mi placu wolnego
                                    nie zostawisz? nu, ciekawa jestem jak to zrobisz. klar? mnie zupelnie, tobie to
                                    nie klar, polit. jeszcze raz, zapomnij ze mnie znasz i spadaj.
                                    • Gość: polit Re: osobiscie Cie nie znam! IP: *.pool.mediaWays.net 24.05.04, 22:09
                                      Powiedz tu oficjalnie dlaczego ja mam spadac a nie Ty.Czy tu tez obowiazuje
                                      ze panie maja pierwszenstwo?Ja poprostu bede odpisywal na kazdy Twoj post ktory
                                      mnie zainteresuje i w tym przeszkodzic mi nie mozesz.Jeszcze jedno o Twojej
                                      elokwencji.Liczylem na to ze wejdziesz do rzeczowej dyskusji z gaalem ale
                                      oprocz dwoch bezbarwnych(nie chce powiedziec glupich) odzywek nic innego nie
                                      znalazlem, co by mi pozwolilo tematy poruszane przez gaala przemyslec, a wiec
                                      moge tylko bez przeciwwagi polegac tylko na jego wypowiedziach i materialach.
                                      Widac ze tam w Izraelu potraficie dmuchac w traby i to byle glosno.
                                      Z "glebokim" powazaniem polit
                • werw Re: tuz obok teatru zydoskiego w Warszawie 22.05.04, 00:19
                  Przepraszam, ze się wtrącę tak z głupia frant: F44 to partner w dyskusji?
                  • Gość: dana33 Re: tuz obok teatru zydoskiego w Warszawie IP: *.broadband.actcom.net.il 22.05.04, 13:08
                    absolutnie, werw. nie kazdy tylko dorosl do dyskusji z F44.
                    • Gość: Menora Re: Mossad wyjątkowo czujny ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 14:13
                      Agent(tka) , dana33, z daleka, i inni nawet szabasu nie przestrzegają! Co na to
                      rabbi ? Może jesteście niewierzącymi, byłymi pzpr-o - ubekami z Polski?
                      Ten styl dyskusji, ten dowcip wskazywałby na to!
                      Ilu AK-ó macie na swoim sumieniu? O Arabach nie mówię!
                      • Gość: Menora Re: Co Ty wypisujesz dana33? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 17:40
                        Żyd jest zawsze żydem nawet jeśli był niewierzącym i rżnął polskich patriotów?

Nie trzymasz "linii" byłego ambasadora Israela Szewach Weissa.

Otóż ten Zyd opowiadał na forum publicznym w Polsce , że ubecja żydowska ,
                        która mordowała Polaków, nie była (są) Żydami ponieważ nie
                        przestrzegali "taradycji żydowskiej" , pisząc jaśniej byli niewierzącymi :))).

Ty zaś mówisz coś innego!
                        To w końcu Zydów mogę oskarżać o zbrodnie popełnione na Polakach w latach 40 i
                        50 siątych , czy nie?.
                        Jakub Berman , Morel, Fejgin, etc to Żydzi ?

• Gość: Menora Re: Co Ty wypisujesz dana33? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 19:54
                          Dasz głos w sprawie? :))
                        • Gość: sp;lit Re: Co Ty wypisujesz dana33? IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 23.05.04, 21:40
                          Biorac pod uwage gdzie ci rzeznicy szukali (znalezli) azyl , musze poprzec dany
                          stanowisko a to co ten mosiek pie#doli to tylko papka na pozywke dla ignorantow

uklony

==============================================================================

Nie trzymasz "linii" byłego ambasadora Israela Szewach Weissa.

Otóż ten Zyd opowiadał na forum publicznym w Polsce , że ubecja żydowska ,
                          która mordowała Polaków, nie była (są) Żydami ponieważ nie
                          przestrzegali "taradycji żydowskiej" , pisząc jaśniej byli niewierzącymi :))).
                    • werw Re: tuz obok teatru zydoskiego w Warszawie 23.05.04, 23:52
                      Bez wątpienia. Sa jednak i tacy co rozmawiają z nim jak równy z równym.

Naprawdę przykry jest zaś fakt, ze najwyraźniej w żaden sposób (zakładam
                      bowiem, że próbowałaś) nie jesteś w stanie zrozumiec o co mi chodzi. To
                      przykre, ale najwyraźniej zyjemy - pomimo pewnych pozorów - w dwu róznych
                      światach: ja - w swoim, ty (wy) - w zydowskim.

Jak najgorzej wróży zaś to, że nalezycie do ludzi o bez wątpienia wyższym
                      poziomie intelektualnym niż tzw. przeciętna (nie sposób zresztą nie zauważyć,
                      że u nas agresywny nacjonalizm cechuje masy - u was natomiast zwłaszcza elity).
                      To jest naprawdę przykre wszystko zusammen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka