Dodaj do ulubionych

Igor - Forum- Kropka

20.09.11, 06:04
Dla mnie igor jest jednym z najbardziej ciekawych autorow na Forum, zna doskonale tematyke Rosji i Europy, w dyskusji jest sharp, a jego rosyjski akcent jest mily w lekturze. Igor lubi dyskusje i na pyskowanie odpowiada z podobna swada co moze spotkac sie z krytyka i reakcja Kropki. Nie we wszystkim zgadzam sie z Igorem, np. sprawa zubozonego Uranu. Igor robi dobra robote dla lepszego zrozumienia naszych obu narodow. Dzieki Ci, pisz wiecej i skasuj ta spamowa koncowke na kazdym wpisie. Gdyby byla w innym kolorze, byloby wiadomo gdzie sie konczy tekst.
Obserwuj wątek
    • de_oakville Re: Igor - Forum- Kropka 20.09.11, 13:25
      misterpee napisał:

> Igor robi dobra robote dla lepszego zrozumienia naszych obu narodow.

Masz racje Misterpee, robi on moze dobra robote dla zrozumienia "waszych" narodow, ale nie najlepsza robote dla zrozumienia "naszych" narodow (w moim przypadku narodu kanadyjskiego i polskiego, podaje w porzadku alfabetycznym). Macie obaj ze soba duzo wspolnego - obaj "ozeniliscie" sie nieszczesliwie, czyli w przenosni - wybraliscie kraje, ktorych nie lubicie i ktore nie daja wam szczescia. Wzdychacie do wspolnej wyidealizowanej "pieknej kochanki", do ktorej jednak nie chcecie sie przeprowadzic. Czyzby nie chciala was przyjac pod swooj dach? Widocznie obecna zla "zona" wprawdzie bije, ale za to dobrze gotuje.
      • igor_uk !?* 20.09.11, 19:26
        Troche dziwnie pisac w watku,ktory jest zalozony na moja czesc,ale chyba nie bedzie szczytem nieskromnosci,jak jednak cos napisze.
        Przedewszystkim dziekuje,cie misterpee ,za cieple slowa .
        Co dotyczy de_oakville,to po tym jak ja kilka razy wskazalem mu na jego pustoslowie ,ktore nazwalem biegunka slowna ( i ten post rowniez jest oznaka tej samej choroby),to wyglada na zwyklle porachunki.Rowniez wykazal sie de_oakville calkowitym niezrozumieniem tego,co napisal misterpee,niewiadomo dla czego przytoczyl narod kanadyjski i polski,poniewaz nigdy nie stawialem sobie za zadanie pomoc Polakam zrozumiec...Polakow,a tym bardziej Kanadyjczykow,o ktorych nie napisalem nigdy a nie jednego slowa,ze wzgledu na to,ze nigdy nie spotakalem zadnego Kanadyjczyka na swojej drodze. Co dotyczy mojego i miesterpee ,stosunku do Krajow,w ktorych mieszkamy,to ten forumowicz wykazuje sie brakiem jakiej-kolwiek kultury,bo tylko cham potrafi w brudnych butach wlazic komus w dusze.

p.s. misterpee,masz racje z ta sygnaturka,rzeczywiscie to jest zbedny dodatek do postu.
        • misterpee Re: Pustoslowie i osobiste psztyczki pana O... 21.09.11, 00:48
          Pochwalilem Igora za jego erudycje na co pan O. z miejsca zaczal od milosci nowej ojczyzny i jaki to on nie jest w przecieienstwie do Igora i do mnie. Ocena jak pan O kocha swoj przybrany kraj nie nalezy do mnie! Krytyka polityki i ekonomi jakiegokolwiek kraju nie dowodzi brak uczucia do tego kraju, wprost przeciwnie, dowodzi chec uzdrowienia systemu tego kraju, jest nakazem patriotycznym wobec tego kraju. Gorzej jest z tymi, ktorzy sie okrywaja flaga narodowa jakiegos kraju i gwalca jego ekonomie , pozycje, i polityke. PanO. powtarza stare komunistyczne slogany o karmiacej dloni ktora sie gryzie. Do tego pan O ubiera ten elaborat w setki dodatkow pokazujace jego niezwykle sukcesy. Jezeli sie nie ma argumentow to zaczyana sie od osobistych psztyczkow.
          • pimpus18 Re: Pustoslowie i osobiste psztyczki pana O... 21.09.11, 00:57
            O co Ci chodzi, Beniek?

Czy to ma związek z Twoim nickiem?
          • de_oakville Re: Pustoslowie i osobiste psztyczki pana O... 21.09.11, 05:44
            misterpee napisał:

> Krytyka polityki i ekono
            > mi jakiegokolwiek kraju nie dowodzi brak uczucia do tego kraju, wprost przeciwn
            > ie, dowodzi chec uzdrowienia systemu tego kraju, jest nakazem patriotycznym wob
            > ec tego kraju.

Nigdy nie chcialbym miec takiego lekarza, Misterpee, ktorego "troska" o dobro pacjentow bylaby podobna do Twojej "troski" o dobro kraju, w ktorym obecnie mieszkasz. Nie chcialbym wyladowac przedwczesnie w kostnicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka