17.12.11, 18:47
jeden pan na 70 km trasie z Dolnej Saksonii do Turyngii demolowal siekiera samochody.

Ciekaw jestem co sobie przy tym myslal? Drzew juz nie ma? Za duzo samochodow? Jak zdemoluje to go Polacy nie ukradna?...

PF
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Drwal? 17.12.11, 18:56
      Ha, ha, udany komentarz do drwala.
      • kaszebe12 Re: Drwal? 17.12.11, 20:16
        Kurcze ! - Pef znowu mnie zaskoczyl.-Tego faceta stac na poczucie gustownego humoru.-Cos wypil , czy to skutek likwidacji jego ulubionej ,rosyjskiej gazety , "Le Figaro" ?
        • eva15 Re: Drwal? 17.12.11, 20:31
          Też się zdziwiłam, bo komentarza miał całkiem fajny. Z tym le Figaro to jaja robisz?
          • polski_francuz Pisze Figaro 17.12.11, 20:57
            mysli (hm, hm) France Soir.

PF
          • kaszebe12 Re: Drwal? 17.12.11, 20:57
            Nie.-Najstarsza francuska gazeta (1800 ktorys) nalezy do ruskiego melonera.
            • eva15 Re: Drwal? 17.12.11, 21:08
              Poważnie, le Figaro należy do Ruskiego? Do kogo?
              • mara571 cos nie tak 17.12.11, 21:13
                www.schwarzwaelder-bote.de/inhalt.frankreich-france-soir-nur-noch-online-statt-print.4b3eee9a-a374-4b33-8dc7-886d371e5323.html
                • mara571 Handelsblatt o francuskiej prasie 17.12.11, 21:16
                  www.handelsblatt.com/unternehmen/it-medien/la-tribune-auf-der-suche-nach-hilfe/5898778.html?p5898778=all
                  • polski_francuz Expansion 17.12.11, 21:20
                    to jest chyba glowny ekonomiczny tygodnik. La Tribune jest troche mniej znana.

Dwa komentarze:

Papierowe gazety troche umieraja z powodu internetu.

I nastepuja koncentracja jak w przemyslach samochodowym i farmaceutycznym.

PF

• eva15 Upadek francuskiej prasy 17.12.11, 22:13
                    HB prezentuje ponury widok:

Le Figaro wpadło w ręce przemysłowca od zbrojeniówki - Serge Dassaulta, a le Mond w łapska banksterstwa i wielkoprzemysłowców.
                    Pięknie....

(do Rosjanina Alexandra Pugaczowa należy faktycznie "France Soir" wydawany już tylko elektronicznie).
    • polski_francuz Ja kochany 17.12.11, 19:38
      z moja znajomoscia niemieckiego mam mozliwosc sie od razu na Volksliste zalapac. Zreszta urodzenie tez pasuje bo sie we Wroclawiu urodzilem. Co prawda urodzenie Taty i Mamy mi troche psuje profil bo rodzice mieli w dowodzie miejsce urodzenia: Wilno (ZSRR):)

PF

• eva15 Re: Ja kochany 17.12.11, 20:29
        polski_francuz napisał:

> z moja znajomoscia niemieckiego mam mozliwosc sie od razu na Volksliste zalapac
        > . Zreszta urodzenie tez pasuje bo sie we Wroclawiu urodzilem. Co prawda urodzen
        > ie Taty i Mamy mi troche psuje profil bo rodzice mieli w dowodzie miejsce urodzenia: Wilno (ZSRR):)

Ha, ha, e tam, toć to wypisz wymaluj Russlanddeutsche.
        • polski_francuz Uderz w stol 17.12.11, 21:02
          "Russlanddeutsche"

nozyce sie odezwa...

PF
          • eva15 Re: Uderz w stol 17.12.11, 21:09
            Niestety, dowcipu ci na długo jednak nie wystarczyło.
            • polski_francuz Widze, ze 17.12.11, 21:17
              humor "saβ":)

PF
              • eva15 Re: Widze, ze 17.12.11, 22:03
                Trafiłeś kulą w płot w dodatku zupełnie bez polotu.
    • mara571 Re: Drwal? 17.12.11, 19:52
      pafciu, on jeszcze nie wie, ze zadnego uderzenia nie bedzie, co najwyzej Niemcy, dokladniej niemieccy urzednicy rusza do Francji robic porzadek. Lista chetnych bedzie niesamowicie dluga, bo wiekszosc Niemcow ze sredniej klasy marzy o farncuskim stylu zycia.
      III Rzesza tez specjalnych szkod we Francji nie wyrzadzila.
      Kasier im dal zdrowo popalic ....
      • polski_francuz Kasjer teraz 17.12.11, 20:00
        a kajzer kiedys.

Wie o "leben wie König in Frankreich". Gdyby sie tylko o "leben" rozchodzilo to byloby dobrze. Gorzej jest, ze trzeba tu tez "arbeiten". A to ostatnie to wole zdecydedowanie u kajzera.

PF
        • polski_francuz Errata 17.12.11, 20:01
          Wiem...zdecydowanie...

Sorry

PF
    • polski_francuz Jestem 17.12.11, 19:57
      dobrze "wyposarzony" i realnie i wirtualnie. Cwiczenie na rownowage tez robia jak kazdy tenisista z artretycznymi kostkami.

Jak mi jeszcze raz "wyposarzony" tu napiszesz to odzaluje na paszport biometryczny i polece do Arizony by ci do d... nakopac:)

PF
    • polski_francuz Zalorze sie 17.12.11, 21:01
      rze klamiesz przy "lines' calls". Jak Brad Gilbert.

A po co sie mnie wyklucac z zezbiarzem?

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka