Dodaj do ulubionych

USA- dla babci 93 dni wiezienia za ogrodek

16.05.12, 01:10
w ktorym uprawiala jarzyny, Jest to nielegalne w wielu miastach amerykanskich.
lonestarwatchdog.blogspot.com/2012/05/mother-faces-93-days-in-jail-for.html
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: USA- dla babci 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 01:14
      O kurczę... Toć to nawet Stalin pozwalał na działki przyzagrodowe....
      • bon-n0 Re: USA- dla babci 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 02:30
        W USA nastaje widać totalitaryzm gorszy od stalinizmu.
    • malkontent6 Re: USA- dla babci 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 02:31
      Aaaa, teraz rozumiem dlaczego ja jeszcze nie zostaem aresztowany. Co roku sadzomidory za domem a nie przed. :)
      • bon-n0 Re: USA- dla babci 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 02:43
        Zalezy od tego gdzie masz slonce. Ona widac ma slonce przed domem. Moj sasiad tez sadzi pomidory przed domem, ale go jeszcze nie zgarneli. Inni sasiedzi sie raczej zachwycaja. Pomidory sa piekne, zielone, maja ladne zolte kwiaty a potem czerwon eowoce. Tylko debila moga razic, ale mysle jednak ze tu chodzi o konkurencje z mafia Monsanto.
        • malkontent6 Re: USA- dla babci 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 02:48
          bon-n0 napisała:

> ale mysle jednak ze tu chodzi o konkurencje z mafia Monsanto.

A ja myślę, że chodzi o konkurencję z pomidorami importowanymi z Rosji.
          • romrus Re: USA- dla babci 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 03:03
            malkontent6 napisał:
            > A ja myślę, że chodzi o konkurencję z pomidorami importowanymi z Rosji.

A bez swoich zwyklych jaj o Rosji potrafisz wyjasnic ten absurd?
            • malkontent6 Re: USA- dla babci 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 03:28
              Obejrzyj ten film i wszystko będziesz wiedział.
              • misterpee Re: USA- dla babci 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 06:03
                o tym prawie czytalem pare lat temu. Prawo te moze obowiazywac w calych stanach. Chodzi o to ze warzywa moga byc chodowane tylko przez licencjonowanych farmerow. Jest to absurd o ktorym nawet w komunie nikt nie marzyl. Jak widac w niektorych rejonach prawo to juz jest wprowadzane w zycie. Nie chodzi tu o to co ssie choduje przed domem, ale nawet poza domem. Oczywiscie , trzeba zatrudnic cala armie zeby sprawdzac stan ogrodkow domowych, ktore w USA sa niezwykle male. Wyczytalem rowniez nastepne glupie zarzadzenie, sa legalne jezeli warzywa sie zrywa w obecnosci urzednika i zaraz plucze sie we wodzie. Mozna sie dziwic kto takie glupie lkosdzerne przepisy wymysla. ach dzieje sie to za panowania krola Obamy !!!!!! Coprawda moron Bush byl glupi w inny sposob.
                FactCheck.org : Illegal Backyard Garden?
                www.factcheck.org/2009/03/illegal-backyard-garden/
                Mar 27, 2009 – Q: Would a new bill in Congress make my backyard organic garden ... The bill is HR 875 and it's labeled as the Food Safety Modernization Act of 2009. ... threatens to uproot backyard vegetable gardens across the country.
                • romrus Dzienki, Misterpee 16.05.12, 06:38
                  misterpee napisała:
                  > www.factcheck.org/2009/03/illegal-backyard-garden/
                  > Food Safety Modernization Act of 2009
                • malkontent6 Jesteś głupi. 16.05.12, 14:15
                  Jesteś głupi albo celowo próbujesz manipulować tą wiadomościa.

Zacznijmy od tego, że powinieneś popracowac nad swoim angielskim. Chodzi tu o matkę z ogródkiem a nie babcię.

Ta pani nie musi byc licencjonowanym farmerem, żeby uprawiać warzywa pod warunkiem, że robi to za domem a nie przed, bo takie sa ustalenia miejskie. Nie federalne, nie stanowe ale miejskie. Zdarza się, że takie reguły wprowadza się na poziomie osiedla. Chodzi tu głównie o estetykę okolicy. Przypuszczam, że ta pani miałaby podobne problemy gdyby sobie kupiła krowę i ją trzymała w komórce za domem. Chciałbyś być sąsiadem kogos takiego?

Nie chcę tu komentować zasadności takich reguł, bo ludzie różnie do tych sparw podchodzą.

Tam gdzie ja mieszkam sporo ludzi uprawia warzywa w ogródkach, nie tylko ja. Jedynym problemem sa sarny i inna zwierzyna, które nocami nagminnie odwiedzaja nasze plantacje i zżerają co się da.

Mam wrażenie, że w omawianym przypadku chodzi o jakis spór sąsiedzki, który został niewłaściwie zinterpretowany. Pokłóciły się baby i jedna doniosła na druga na podstawie archaichnych przepisów miejskich.

I to by było na tyle.
              • romrus Malkontent, 16.05.12, 06:36
                malkontent6 napisał:
                > Obejrzyj ten film i wszystko będziesz wiedział.

...inej odpowiedzi nie spodziewalem sie.

To akurat w stylu internautowych madrali:

-"przeczytaj uwaznie";
                -"skorystaj z Googla";
                -"poczytaj Wiki";
                -"Murzynow bija"
                -"a w Rosji....".
                • misterpee Re: Malkontent i Forumowi Madrzejsi 16.05.12, 06:50
                  znaj dokonale ortografie, encyklopedie, psychologie, i zawsze sa tam gdzie klamstwo jest potrzebne.
      • eva15 Re: USA- dla babci 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 15:45
        malkontent6 napisał:

> Aaaa, teraz rozumiem dlaczego ja jeszcze nie zostaem aresztowany. Co roku sadz
        > omidory za domem a nie przed. :)

Aaa, rozumiem, a władze nakazały słońcu świecić za domy i słońce tam świecie, nawet jeśli to strona północna.

• malkontent6 Re: USA- dla babci 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 15:47
          Masz rację, Ewciu, taki nakaz wydał senator z mojego stanu.
          • eva15 Re: USA- dla babci 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 16:06
            To jest oczywiste, innego wyjści nie ma. Bez nakazu danemu słońcu pomidory by nie rosły, jeśli podwórko jest od strony północnej.
            Co się dziwić obywatelom, że wykonują najbardziej bzdurne polecenia, skoro nawet słońce władz najwyższych słucha.
    • strondzo Re: USA- dla babci 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 07:47
      USA to chory kraj tam za takie sprawy zamykaja jak kłótnia z żoną ,jazde za przekroczenie paru km/gdz ,za niegrzecznie rozmawianie z policją itp itd podobno to w celu wychowawczym
      • misterpee Re: moje spotkanie z NYPD 16.05.12, 14:12
        w czasie pokojowej demonstracji w Central parku, podeszlem do policjanta i zapytalem go , co sadzi o brutalnosci policji. Ntaychmiast sie odwrocil bez odpowiedzi. Mialem szczescie.
        • malkontent6 Re: moje spotkanie z NYPD 16.05.12, 14:16
          Olał cię policjant.
    • felusiak1 misterpee stojał na rogu 16.05.12, 14:57
      To miejskie przepisy. Jak pisze malkontent chodzi o estetykę a nie monsato.
      babsko jest uparte i przegra co mnie cieszy. nie chciałbym mieć takiej sasiadki.
      wyglada na to, że to osiedle w którym mieszka nie ma tzw Homeowners Association.
      Niemal wszystkie nowe osiedla takie coś mają i każdy własciciel musi zgodzić się z zasadami
      albo nie kupować tam domu. Niedawno mieliśmy tu dyskusję o takim na Florydzie, który o mało nie poszedł do wiezienia za zaniedbany trawnik.
      W mojej wsi musi być na froncie trawnik i tylko trawnik. i do tego nie można zbudować domu w taki sposób aby drzwi od garażu były frontem do ulicy. I na drivewayu nie można trzymać jachtów, łodzi, camperów i RV. Nie można trzymać ciezarówek i samochodów z napisami.
      Z człego serca zyczę misterpee aby któregoś dnia wystawił swój dom na sprzedaż a sasiad tego samego dnia wystawił starą wannę i sedes przed dom i założył ogródek warzywny na swoim trawniku. przez kieszeń do rozumu najkrótsza droga.
      • malkontent6 Re: misterpee stojał na rogu 16.05.12, 15:02
        felusiak1 napisał:

> I na drivewayu nie można trzymać jachtów, łodzi, camperów i RV. Nie można trzymać
        > ciezarówek i samochodów z napisami.

Tak też jest na szczęście w moim osiedlu.
        • misterpee Re: tematem dyskusji nie jest trawnik 16.05.12, 15:11
          ale prawo, ktore zakazuje uprawiania warzyw. Felus proboje odwrocic uwage i pokazac madrosc. Homeowner association i inne formy lokalnych organizacji moga regulowac estetyke, architekture, urbanistyke, czlonkow tej associacji. Mowimy o prawie federalnym.
          • malkontent6 Re: tematem dyskusji nie jest trawnik 16.05.12, 15:44
            Prawo nie zakazuje uprawiania warzyw. Sąsiadom nie podoba się, że baba robi wiochę w osiedlu.
      • eva15 Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 15:43
        Ty feluś nawet już nie widzisz absurdu w tym co się dzieje. Jesteście tak przyzwyczajeni do zakazów, nakazów i normalizacji wszelkich dziedzin życia, że gdyby wspólnota mieszkańców/władze miejskie/rząd (niepotrzebne skreślić) ustaliły o której godzinie macie jeść, sprzątać, mieć seks czy kłaść się spać, to też to przyjmiecie z należytą powagą.
        • malkontent6 Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 15:46
          eva15 napisała:

> gdyby wspólnota mieszkańców/władze miejskie/rząd (niepotrzebne skreślić) ustaliły
          > o której godzinie macie jeść, sprzątać, mieć seks czy kłaść się spać, to też to
          > przyjmiecie z należytą powagą.

Ewciu, pogadamy o tym gdy Kongres wprowadzi takie regulacje. Na razie o tym wszystkim decyduje moja żona. :)
        • felusiak1 Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 15:58
          ewka nie chrzań farmazonów. identycznie jest w niemczech. masz nowe osiedle i trawnik przed domem i nikomu nie przyjdzie do głowy aby zbudować tam kurnik albo chlewek i chodować prosieta. oprócz tego ustalany jest kolor domów i wszyscy muszą się podporządkować/
          róznica polega jedynie na tym, że niemcy są zdyscyplinowani i nikomu nie zaswita myśl aby złamać zarzadzenia. amerykanie są bardziej krnabrni.
          Wiesz w nowym jorku w dzielnicy forest hills gardens jest takie miejsce gdzie wszystkie domy muszą być pomalowane identycznie na z góry ustalony kolor. Kolor ustalono w 1935 roku i nikt nie oponuje.
          PS. Te garaże nie od frontu czynią, że moja wieś to jedno z najdroższych miejsc w okolicy.
          sama zobacz: images.neighborcity.com/images/02/17/4a/55.jpg
          austinhouseguide.com/image_store/uploads/8/3/0/9/4/ar125678570149038.jpg
          • malkontent6 Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:05
            Niemcy słyną z reguł. Gdy tam mieszkałem nie mogłem się kąpać po godzinie 23:00, bo sąsiadów może obudzić hałas wody. Pewnego coś w mieszkaniu składałem po południu, następnego dnia sąsiadka zwróciła mi uwagę, że nie wolno walić młotkiem (w swoim miwszkaniu) między 13:00 i 15:00, bo to okres popołudniowej drzemki dla starszych ludzi.
          • eva15 Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:15
            Znów piździsz, feluś. NIKT Niemcom nie zakazuje mieć ogródków przed domem.

Na forach sä nawet dyskusje o pomidorach i innych warzywach hodowanych w ogródkach PRZED domem:

www.gutefrage.net/frage/vor-dem-haus-gemuesegarten-anlegen

A tu masz kupę obrazków, co można robić przed własną chałupą:

www.google.de/search?hl=de&cp=4&gs_id=20t&xhr=t&q=Gem%C3%BCsegarten+vor+dem+Haus&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1120&bih=857&bs=1&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi

• malkontent6 Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:18
              A w hameryce pani prezydentowa namawia do uprawiania ogródków przy domach:

www.google.com/search?q=michelle+obama+gardens&hl=en&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=IrezT7iDOaS26gGvwNWxCQ&sqi=2&ved=0CG8QsAQ&biw=1280&bih=691
              • eva15 Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:38
                Ale nie PRZED domami!
                • malkontent6 Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:43
                  To zależy od miasta, osiedla, generalnie od lokalnych reguł.

Szczerze mówiąc nie wiem jakie sa reguły w moim osiedlu, ale przed domami ludzie maja tylko trawę i kwiaty. Może dlatego, że ogródki przed domami sa dość małe?
        • br0fl0vski Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:02
          www.theweeklyconstitutional.com/news/our-world/851-amish-farmer-arrested-for-peddling-illegal-milk
          thebovine.wordpress.com/2012/03/06/ospca-raiding-amish-farms-in-ontario/
          thebovine.wordpress.com/2011/12/02/the-amish-medical-experiment-no-vaccines-no-autism-is-there-at-link/
          pare linkow wyzej jest tego masa.

o co chodzi w skrocie o eliminacje nie tylko malych farm produkujacych zdrowe zarcie ale i ogrodkow. rynek wtedy zostani opanowany przez wiekie korporacje.
          bez czego nie mozna zyc? zarcia i wody. stad prywatyzacja wody.
          przypomnij sobie historyjki sredniowieczne i starsze o zdobywaniu zamkow. zalodze odcinano dostep do zarcia i wody. zarcie i woda to bron.

sa tez inne metody np. kazy za kurz z siana oczywiscie wielkie korporacje dostaja tz. exemption.
          prawda jest prosta. jestes taka jak zarcie ktore jesz. jesz syf wiadomo w co sie zamieniasz. proces ten mozna przyspieszyc poprzez szczepienia na kó... wszystko.
          • malkontent6 Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:06
            Masz rację, bro. Nie da się życ na tym świecie. Musisz się powiesić.
            • br0fl0vski Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:09
              nie zapomnij sie ubezpieczyc na zycie przed powieszeniem no i popros zone zeby ci dala dupy po raz ostatni
          • br0fl0vski Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:08
            rt.com/usa/news/food-agents-year-milk/
            nhppa.org/wp-content/uploads/2011/02/EMERGENCY-KIT-for-Health-Canada-Raids.pdf
            www.michaeljournal.org/billc6.htm
            www.naturalnews.com/034371_food_storage_federal_agents_customer_list.html
          • eva15 Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:16
            Wiem, Brofl, sama już o tym pisałam na wątku o Monsanto.
            • br0fl0vski Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:19
              eva i to nie tylko chodzi o profit ale o genetyczna modyfikacje chamow na posluszne bydlo. eva, jestesmy hodowani na farmie, ktos zamienia nas w bydlo i placimy za to.
              • eva15 Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:39
                Zawsze tak było, tylko kiedyś nie było tak doskonałych narzędzi jak dziś.
                • br0fl0vski Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:43
                  Platon o tym pisal. popatrz jak w indiach w systemie kastowym co niektore chamy nie jedza miesa czy czegos inneg (proteiny), nawet religia jest do tego uzywana
              • malkontent6 Re: Hodowla znormalizowanych niewolników 16.05.12, 16:44
                br0fl0vski napisał:

> ktos zamienia nas w bydlo

Zaczyna ci wierzyć. :)
    • bon-n0 to kroczący totalitarzym mafio-korporacji 16.05.12, 17:08
      Chodzi o totalną kontrolę nad żywnoscią, wodą, życiem ludzi przez korpogangi. Prawdopodobnie skonczy sie zagładą większosci ludzi jak w proroczej ksiązce Margaret Atwood "The Year of the Flood". Wydana tez po polsku.

www.guardian.co.uk/books/2009/aug/29/margaret-atwood-year-of-flood
    • misterpee Re: USA- dla baby 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 17:11
      Przekrety felusia i innych znawcow litery prawa
      Warzywa to nie swinia we wannie, sa bardzo piekne ogrodki warzywne i ziolowe, sa rowniez ochydne trawniki o ktore nikt nie dba. Nie chodzi ty o estetyke , ale o fakt uprawiania warzyw. A felus i malkontent ktorzy za nic nie moga uwierzyc ze prawo powinno miec elementy zdrowego rozsadku, anie glupie ukazy bezmozgowcow poslusznych Starszym i Madzrzejszym. I ta zacietosc tych forumowych pacanow jest jescze iednym przykladem ich poslysznego wykonywania ich misji oglupiania polskich czytelnikow. W USA ten przypadek jest w prasie, i znajduje bardzo pozytywne pote[pienie potepienie administracji rzadowej w tej dziedzinie.
      Felus i malkontent maja doskonala znajkomosc polskiego. ale to nie wystaRCZA ZEBY NIEC ZDROWY ROZSADEK.
      • malkontent6 Re: USA- dla baby 93 dni wiezienia za ogrodek 16.05.12, 17:19
        misterpee napisała:

> W USA ten przypadek jest w prasie

Gdybyś jeszcze umiał tę prasę czytać...
        • misterpee Re: Malkontent - zajmij sie swoim walem 16.05.12, 17:41
          i nie pie*dol bez potrzeby. To jest jasny przypadek bedusznosci biurokracji odpowiedzialnej za taki ewenement jak najwioeksza ilosc wiezniow na swiecie.
        • br0fl0vski cos dla ciebie malky 16.05.12, 17:44
          www.jerryspringertv.com/
          www.mauryshow.com/
          podalem ci tel linki masz duze szanse dostac sie na ten show . zrobisz kase i bedziesz slawny
          • malkontent6 Re: cos dla ciebie malky 16.05.12, 18:23
            Próbowałem się tam dostać, ale mnie nie przyjęli. Mówili, że znaleźli już lepszego imigranta z Polski. Facet ma podobno jakąś manię prześladowczą i ciągle szuka czegoś na YouTube.
            • br0fl0vski nie chcieli cie obrazic 16.05.12, 18:40
              co ci mieli powiedziec, zes za prymitywny nawet na ten freak show
              • malkontent6 Re: nie chcieli cie obrazic 16.05.12, 18:43
                Ale ty tam pasujesz.
                • br0fl0vski Re: nie chcieli cie obrazic 16.05.12, 19:13
                  malky dalem ci tylko probke ze moge bawic sie z toba w ten bullshit exchange.
                  i na tym skoncze bo nie masz wartosci uzytecznej dla mnie jak np. felusiak
                  tak ze umow sie z zona
                  • malkontent6 Re: nie chcieli cie obrazic 16.05.12, 19:20
                    br0fl0vski napisał:

> nie masz wartosci uzytecznej dla mnie

Smutno mi sie zrobiło.
                    • br0fl0vski Re: nie chcieli cie obrazic 16.05.12, 19:34
                      nie bierz sobiew tego wszystkiego do serca
                      zycie jest marzeniem a forum malenka historyjka w tym marzeniu.
                      malky jestes kool, masz swoje miejsce w moim marzeniu. moze wypijemy wodke jak wpadne na east coast.
                      jak pojade na poludnie to pewnie zachacze o felusiaka. tyle ze on jak slyszalem pija margarite a ja nie lubie tego.
                      w koncu tyle tego marzenia spedzamy wspolnie tutaj na bicie piany
                      • malkontent6 Re: nie chcieli cie obrazic 16.05.12, 19:46
                        br0fl0vski napisał:

> malky jestes kool

Oh, miło mi.
                        • br0fl0vski Re: nie chcieli cie obrazic 16.05.12, 19:52
                          a co z wodka?
                          • malkontent6 Re: nie chcieli cie obrazic 16.05.12, 19:54
                            Ja pije tylko polska wódkę. Taki juz jestem.
                            • misterpee Re: moje posty to informacja 17.05.12, 05:41
                              Malkontent i felus to tylko bicie piany i belkot bez zadnej tresci. , to jest moj ostatni komentarz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka