Dodaj do ulubionych

perwersja forum świat

03.02.13, 20:14
pojawianie się kolejnych wątków dotyczących jedynej w historii ludzkości zbrodni dokonanej przez niemców na żydach w czasach 1939-1945, a zwłaszcza reakcje, spekulacje, plucie, wyliczanki, błazeńskie, prowokacyjne, szydercze czy wyrachowane stawianie pod znakiem zapytania faktów dotyczących tamtych lat, to przejaw perwersji.
Ale i stawianie znaku równości między zbrodniami niemieckiemi i komunistycznymi, czy też próby utożsamiania ludzi o żydowskich korzeniach z państwem izrael, jego teroryzmem państwowym i ponad sześćdziesięcioletnią okupacją, jest niepokojącym nadużyciem.
Faktem jest, że bez zagłady żydów w europie, powstanie państwa izrael w taki sposób, jak się to dokonało, nigdy nie wydarzyłoby się. Ale to zupełnie inny temat.
Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: perwersja forum świat 03.02.13, 20:22
      nie wiem,Bogdan,pod czyim adresem rzuciles ten kamyk,ale moja intencja przy zakladaniu watku byla chec porzmawiac o Holokauscie,jako zjawisku politycznym,bo dzieki roznym zawilosciam,takowa ta tragedia narody zydowskiego i stala. Duza wine w tym ponosza sami Zydzi,zwlaszcza te,ktore nigdy nie doznali na wlasnej skorze tego,co przezyli ofiary nazizmu.
      • elka-sulzer Re: perwersja forum świat 03.02.13, 20:27
        No i jeszcze pytanie, ktorego nie widze - co Palestynczycy mieli wspolnego z rzekoma masowa zaglad Zydow?
    • asmall4 Re: perwersja forum świat 03.02.13, 20:30
      "stawianie znaku równości między zbrodniami niemieckiemi i komunistycznymi"

To oczywisty błąd. III Rzesza trwała 12 lat i narodowy socjalizm wymordował kilkakrotnie mniej ludzi niż międzynarodowy komunizm ,który trwa w niektórych krajach do dzisiaj.
      • kaszebe12 Panie Bogdanie... 03.02.13, 20:37
        ...badz Pan laskaw uzywac poprawnego , europejskiego nowojezyka.-Niemcy zadnych zbrodni nie popelnili , popelnili je nazisci.
        • tojabogdan niejacy nazis są jedynie winni 04.02.13, 21:40
          kaszebe12 napisał:

...badz Pan laskaw uzywac poprawnego , europejskiego nowojezyka.-Niemcy zadnych zbrodni nie popelnili , popelnili je nazisci.

I tak się w niemczech praktykuje. Stąd też świadomość historyczna w tamtym kraju jest wyjątkowo mizerna i zakłamana. Jeszcze w latach dziewięćdziesiątych, nawet w liceach landów rządzonych przez lewicę, historia II WS sprowadzała się do kilku bolesnych wydarzeń, mianowicie do wymordowaniu niemców w Bydgoszczy w 1939 roku, do bombardowań drezna i do obozu w Łambinowicach. Stąd szokiem był wcale nie obiektywny film spielberga o dobrym niemcu, bo po raz pierwszy dotarło do pokolenia 30-40latków nieco więcej i zaczęli niektórzy dopytywać dziadków o ich przeszłość.

• elka-sulzer Re: perwersja forum świat 03.02.13, 20:38
        asmall4 napisał:

> "stawianie znaku równości między zbrodniami niemieckiemi i komunistycznymi"
        >
        > To oczywisty błąd. III Rzesza trwała 12 lat i narodowy socjalizm wymordo
        > wał kilkakrotnie mniej ludzi niż międzynarodowy komunizm ,który trwa w niektóry
        > ch krajach do dzisiaj.

Hmmmm, smallass, a czemu dobrodziejstwa diermokracji pomijasz? Gdy sie je wezmie pod uwage, kto wie na czyja strone skala sie przechyli ... Wietnam, Korea, Kambodza, Filipiny, Grenada, Nikaragua, Iran, Irak, Egipt, Irak, Afganistan, Pakistan, Jemen, Somalia, ..... Libia ....
    • igor_uk Bogdan. 03.02.13, 22:59
      jak zakladasz watek,to pilunj go.Bo temat podjales wazny,ale wyraznie widac,ze sporo nie domowiles.
      • tojabogdan Igor, masz rację, że trzeba pilnować 04.02.13, 21:30
        swoich wątków. Ale z pracy nie mogę nic wysyłać, jedynie czytać.
        W sumie nie mam wiele więcej do powiedzenia na ten temat.
        Nadal uważam za chore utożsamianie izraela z tym wszystkim, co robi, z ludźmi pochodzenia żydowskiego z wielu europejskich krajów, zwłaszcza do wybuchu II WS.
        Natomiast polski współczesny antysemityzm jest dla mnie czymś sztucznym, zastępczym, jak "berek" Mrożka, służy za wentyl dla ksenofobii i rasizmu, kato-narodowców i wszystkich niedowartościowanych.
        Co innego krytyka izraela, która jest uzasadniona, ale przez izrael i jego wasali utożsamiana z antysemityzmem. Co jest równie perwersyjnym nadużyciem.
        • igor_uk Re: Igor, masz rację, że trzeba pilnować 04.02.13, 21:46
          Mnie juz posadzaja o to,ze jestem Zydem,co niektore.Bo ja tak samo sadze.
          -Dla mnie Zydzi nie sa monolitem.
          -Nie uwazam,ze Izrael kreci Stanami,wrecz przeciwnie,uwazam,ze Izraelu przyznaczyli role pilnowac interesy amerykanskie na BW.
          Oczywiscie te interesy rowniez nie sluza zwyklym Amerykanom,a tylko dosc waskiej grupie,w ktorej wiekszosc stanowia ludzi,pochodzenia zydowskiego.
          Dla innych kolo sie zamknelo,bo wszedzie,ich zdaniem ,sa Zydzi,ale dla mnie to nie wyglada tak prosto.
          Ilu zwyklych Zydow "dorobilo sie" na Holokauscie? Sade,ze nie tak duza,a pienjadze na to poszli potezne. Ktos ich zgarnal.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka