j-k Musze cie zmartwic... 05.04.14, 10:19 bo prawdziwy interes jest taki, ktorego nikt oficjalnie (z wladz polskich) nie napisze... ale ja napisze - gdyz nie mam z wladzami nic wspolnego a PIN-em (Polskim Interesem Narodowym) - zajmuje sie od WIELU lat... 1. Polkniecie Kaliningradu. 2. Wspolpraca ze stabilna Ukraina, ale taka , ktora odda wschodnia Ukraine (zaglebie weglowe Donbass) Rassiji... Mieszka tam wiekszosc rosyjska... i WTEDY Rosjanie sie od nas odkleja, a my od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
spiskowa.historia.dziejow Re: Musze cie zmartwic... 05.04.14, 11:45 Podzielam twój pogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: nie mam z wladzami nic wspolnego 05.04.14, 20:11 Całe szczęście - i lepiej niech tak zostanie. Ad 1. Równie dobrze można dywagować o "połknięciu" Sankt Petersburga Ad 2. Założenie, że Rosja "nażre się" wschodnią Ukrainą jest (poza skandalem jakim jest samo dzielenie przy biurku terytorium niepodległego państwa) równie idiotyczne, jak to, że potwór uspokoi się po "połknięciu" Krymu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor.z_uk Re: Polski interes jaki jest ? 05.04.14, 10:20 Dbac o wlasny interes,nie ogladajac sie na to,czy to lezy w interesach szeroko pojetego rzydostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 błąd podstawowy 05.04.14, 10:25 Rację stanu mają tzw. kraje poważne, czyli takie które prowadzą politykę kierując się swoim interesem, a nie interesem np. "swojego strategicznego sojusznika". Polska państwem poważnym z samej definicji nie jest. Tak więc dyskusja jest bezpodstawna. Jedno jest pewne, że bez względu co się wydarzy Ukraina nie będzie silnym krajem, tak jak silnymi krajami nie stały się po upadku komunizmu Polska, Rumunia czy Bułgaria. Jedynym krajem który usiłuje być państwem poważnym są Węgry Orbana, ale jak skończy się ten "eksperyment" to czas pokaże. "Siły wolności i dobra" zrobią wszystko, żeby wziąć Węgrów na smycz... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nieprawda. 05.04.14, 10:28 Polska ma swoje miejsce w Europie (mimo, ze nie jest mocarstwem) I ma je rowniez Ukraina... musi jednak dogadac sie z Rassija i dokonac pewnych KONCESJI terytorialnych. wiem: - smutne , ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Z Rosja nie mozna sie dogadac. 05.04.14, 10:32 To zludzenie - zawsze beda traktowali Ukraine, jako cos "swojego", a Polske "prawie swojego". Mozna liczyc na przetrwanie i rozpad Rosji, chocby gospodarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: błąd podstawowy 05.04.14, 10:49 -Zgadzam sie z Twoja opinia , Herr , ale jestem ciekaw , ktore europejskie kraje kieruja sie swoim interesem... Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Szwajcaria 05.04.14, 12:13 jedyny kraj neutralny i przywiązany do swojej neutralności. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Szwajcaria 05.04.14, 12:17 herr7 napisał: > jedyny kraj neutralny i przywiązany do swojej neutralności. -------------------- Szwajcaria nie jest tak neutralna jak sobie myslisz. Spoleczenstwo tak jest neutralne ale nie panstwo, tu trzeba nauczac sie rozgraniczac miedzy glosem politykow a glosem spoleczenstwa. _______________________________________________________________ Ciekawa analiza dzisiejszych czasow: www.youtube.com/watch?v=Jyj-ofBUILw www.youtube.com/watch?v=uHNG7FXKiwg Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Szwajcaria 05.04.14, 12:54 Jak ktos nie potrafi rozgraniczac woli spoleczenstwa od woli rzadow nie powinien takich durnot na forum pisac Herr7. Jak myslis? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Szwajcaria 05.04.14, 19:51 ....mozna dodac Islandie , moze Magyarorszag. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Polski interes jaki jest ? 05.04.14, 10:57 Polski interes jest wpadanie z jednej ekstermalnej skrajnosci w druga, kto na tym skorzysta Polska i Polacy? Nie sadze!!! _______________________________________________________________ Ciekawa analiza dzisiejszych czasow: www.youtube.com/watch?v=Jyj-ofBUILw www.youtube.com/watch?v=uHNG7FXKiwg Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Polski interes jaki jest ? 05.04.14, 11:04 nie-tak napisała: > Polski interes jest wpadanie z jednej ekstermalnej skrajnosci w druga, kto na t > ym skorzysta Polska i Polacy? > Nie sadze!!! To jest cecha"mundrali nadwislanskich" zaden interes,efekt zawsze ten sam:" jak Zabłocki na mydle" Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 nie zaglosuje, bo 05.04.14, 11:02 1. nie wierze, aby Ukraina mogla kiedykolwiek stac sie silnym panstwem. 2. zycze nam Polakom, aby panstwo ukarinskie przezylo jak najdluzej. Potrzebujemy sporo czasu na naprawe Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Polski interes jaki jest ? 05.04.14, 11:02 siedziec cicho mocarstwem nie jestesmy i nie bedziemy...silniejsi z obu stron i tak nas wyroluja Interesem Polski jest wylacznie korzystac z sytuacji na polu gospodarczym,handlowac z jednymi i drugimi, wielka polityke zostawic wielkim....oni sie dogadaja my dostaniemy jak zwykle po dooopie Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Polski interes jaki jest ? 05.04.14, 19:53 melord napisał: > siedziec cicho > mocarstwem nie jestesmy i nie bedziemy...silniejsi z obu stron i tak nas wyrolu > ja > Interesem Polski jest wylacznie korzystac z sytuacji na polu gospodarczym,handl > owac z jednymi i drugimi, wielka polityke zostawic wielkim....oni sie dogadaja > my dostaniemy jak zwykle po dooopie -------------- Można się z tym po części zgodzić. Jednak trzeba się zbroić, bo Kacapia atakuje bezbronnych. Vide Ukraina. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Polski interes jaki jest ? 05.04.14, 11:13 Polska jest już ważnym krajem Europy ale na tyle małym i słabym, że nie może prowadzić takiej całkowicie własnej polityki. Polska jest skazana na jakieś bliskie sojusze i pakty, głównie z uwagi na swoje położenie ale i z tego powodu że nie jesteśmy i nie będziemy mocarstwem. Dlatego jesteśmy w UE i w NATO a te organizacje gwarantują nam bezpieczeństwo, rozwój, stabilizację i pokój. Tak więc polski interes to działanie wzmacniania tych w/w organizacji i pogłębianie współpracy transatlantyckiej. Poza współpracą w NATO, Polska powinna mieć bardzo silne więzi militarne z armią USA w tym bazy NATO w Polsce bo to jedyny skuteczny element odstraszający ewentualnego agresora(czyli Rosję) Oczywisty, bezdyskusyjny interes Polski to dobre relacje z sąsiadami w tym z niepodległą, stowarzyszoną z UE Ukrainą. Z innymi sąsiadami poza Rosją te stosunki są bardzo dobre. Z Rosją faszystowską nie widzę możliwości efektywnej, normalnej współpracy. Poczekamy na Rosję w pełni demokratyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Polski interes jaki jest ? 05.04.14, 11:41 przyjacielameryki napisał: > Poza współpracą w NATO, Polska powinna mieć bardzo sil > ne więzi militarne z armią USA w tym bazy NATO w Polsce bo to jedyny skuteczny > element odstraszający ewentualnego agresora(czyli Rosję) Wspolpraca tak,bazy NIE....nie badz amigo naiwny,po cholere Rosji agresja na Polske? za duzo czytasz szmatlawcow polskiech,GW,Onet,WP i podobnych straszacych wojna(era Gomolki sie powtarrza)...czytaj swiatowa prase jest zdecydowanie bardziej umiarkowana choc szmatlawcow i tam nie brak,Australijczyk Murdoch dobrze ja "zmonopolizowal"..interesom biznesu ma sluzyc,nie krajom i ludziom tam mieszkajacym. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Polski interes jaki jest ? 05.04.14, 11:55 melord napisał: > Wspolpraca tak,bazy NIE....nie badz amigo naiwny,po cholere Rosji agresja na Po > lske? > za duzo czytasz szmatlawcow polskiech,GW,Onet,WP i podobnych straszacych wojna( > era Gomolki sie powtarrza)...czytaj swiatowa prase jest zdecydowanie bardziej u > miarkowana choc szmatlawcow i tam nie brak,Australijczyk Murdoch dobrze ja "zmo > nopolizowal"..interesom biznesu ma sluzyc,nie krajom i ludziom tam mieszkajacym > . Oczywiście te bazy są ważne i one będą i nie zmieni tego światowa prasa. Ja po prostu dobrze znam naszą historię, z pewnością lepiej od światowej prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Polski interes jaki jest ? 05.04.14, 11:57 przyjacielameryki napisał: > Oczywiście te bazy są ważne i one będą i nie zmieni tego światowa prasa. Ja po > prostu dobrze znam naszą historię, z pewnością lepiej od światowej prasy. ----------------------------- Nieuku gdybys znal dobrze historie poczatkow i zrodel wszystkich zawieruch nie pisalbys takich bredni na forum. _______________________________________________________________ Ciekawa analiza dzisiejszych czasow: www.youtube.com/watch?v=Jyj-ofBUILw www.youtube.com/watch?v=uHNG7FXKiwg Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Polski interes jaki jest ? 05.04.14, 12:01 przyjacielameryki napisał: > Oczywiście te bazy są ważne i one będą i nie zmieni tego światowa prasa. Ja po > prostu dobrze znam naszą historię, z pewnością lepiej od światowej prasy. jesli tak dobrze historie Polski znasz,powinienes wiedziec,ze w konfrontacji z Rosja wychodzilismy zawsze zle...czas wyciagnac wnioski i nie podskakiwac Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: odwalcie siEm od amigo 05.04.14, 12:05 jak pisze ze wie to wie i "jusz" Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: odwalcie siEm od amigo 05.04.14, 13:06 Odnosze wrazenie ze czesc propagandzistow na tym forum naleza do tej grupy o ktorej pisze sie w tym artykule. Co dziwne ze FAZ "Pravda" (Prawda z czasow ZSRR) opublikowala taki artykul? Czyzby byl szef na urlopie albo zwrot o 360° medialnych karteli pod spolecznym naciskiem jak i krytyka by przypodobac sie czytelnikowi? www.faz.net/aktuell/feuilleton/snowden-dokumente-wie-man-die-oeffentlichkeit-infiziert-12881233.html Warto poczytac albo dac sobie przetlumaczyc wujkiem google dyskusje pod artykulem. Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf 11 osob sie wypowiedzialo, 7 glosow 05.04.14, 19:29 a bywa tu wpisowo ok 15 osob, co jest robaczki, wstydzicie sie glosowac, swoich pogladow przemyslen sie boicie :) szacun dla mary, ktora jako jedyna powiedziale ze nie zaglosuje i dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Podziwiam polszczyzne 05.04.14, 19:37 otwierajaca watek, hehehe Tak trzymaj kafir, hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf kefirki sobie elus kupisz za te zielone od zyda 05.04.14, 19:41 za to ze ze szmata u niego ganiasz ty wiesz ze ja nigdy zadnego konkretnego twego wpisu nie czytalem, same uwagi, marne komentarzyki, czyzbys byla panna ze wschodniej wsi, co do Stanow po zloto sie kiedys wybrala i u Zyda skonczyla? Rozumiem te twoja nienawisc... Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Tja peysaty 05.04.14, 19:55 rzydku, szmaty tylko wszedzie widzisz i ....Zydy Nie chcial bys czasem u Zyda miast peysami pomiatac dla zio-nazioli? Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: A twoj yenteres 05.04.14, 19:58 jest dluzszy niz twoja pamiec, peysaty? Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf trafiony zatopiony 05.04.14, 20:00 jak inaczej wytlumaczyc ten przyplyw milosc z twojej strony Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: trafiony zatopiony 05.04.14, 20:07 arkaf napisał: > jak inaczej wytlumaczyc ten przyplyw milosc z twojej strony "Przyplyw milosci" do tego czegos przylepiionego ... do buta. Nie zapominaj o tym, peysaty. Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf bezposrednosc godna kobiety z obrazow van Akena 05.04.14, 20:52 pospolicie zwanego Bosch'em Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko Chodziło mi o to, aby nasi bezrobotni 05.04.14, 20:09 ... łatwiej mogli znaleźć dobrą pracę, bez konieczności latania i przekraczania wielu granic. Pociągiem do Swierdłowska - myk, myk i już! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Chodziło mi o to, aby nasi bezrobotni 05.04.14, 20:16 wasilko napisał(a): > ... łatwiej mogli znaleźć dobrą pracę, bez konieczności latania i przekraczania > wielu granic. > Pociągiem do Swierdłowska - myk, myk i już! ----------- Bezrobotni mieliby szukać roboty u Kitajców? Ty masz łeb. Nigdy bym o tym nie pomyślał. Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko Re: Chodziło mi o to, aby nasi bezrobotni 05.04.14, 20:18 Przecież w Chinach pracownicy zarabiają już tyle co w Polsce a kraj jest większy, bogatszy to i pracy więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Chodziło mi o to, aby nasi bezrobotni 05.04.14, 20:21 wasilko napisał(a): > Przecież w Chinach pracownicy zarabiają już tyle co w Polsce a kraj jest większ > y, bogatszy to i pracy więcej... -------------- Majątek Kitajca do niedawna to rower i termos. Myślę, że teraz to już 2 termosy. Jest lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko Re: Chodziło mi o to, aby nasi bezrobotni 05.04.14, 20:26 Oczywiście. Na Pomorzu (np. w okolicach Człuchowa, Sławna), majątek tysięcy wykluczonych to chrust, grzyby i jagody z lasu... Rower i 2 termosy przy tym to luksus. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Chodziło mi o to, aby nasi bezrobotni 05.04.14, 20:35 wasilko napisał(a): > Oczywiście. Na Pomorzu (np. w okolicach Człuchowa, Sławna), majątek tysięcy wyk > luczonych to chrust, grzyby i jagody z lasu... > Rower i 2 termosy przy tym to luksus. Co by taki peysaty hasbarnik wiedzial na ten temat, wasil! Klepie tylko to na co mu niedorozwoj mentalny pozwla. Nawet nie widzac tego ze robi z siebie przy tym totalnego idiote. Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko Re: Chodziło mi o to, aby nasi bezrobotni 05.04.14, 20:43 Dlatego uświadamiam Golemów CIA, chociaż wiem, że to syzyfowa praca. Pewnie nikt z nich nigdy nie był w takiej popegeerowskiej wsi, a jeśli był, to wystarczyło mu "wyjaśnienie" sytuacji wzięte z filmu "Arizona". Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Chodziło mi o to, aby nasi bezrobotni 05.04.14, 20:49 wasilko napisał(a): > Dlatego uświadamiam Golemów CIA, chociaż wiem, że to syzyfowa praca. > Pewnie nikt z nich nigdy nie był w takiej popegeerowskiej wsi, a jeśli był, to > wystarczyło mu "wyjaśnienie" sytuacji wzięte z filmu "Arizona". -------------- Ja mam wrażenie, że Ty Wania takie PGR-y budowałeś. Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko Re: Chodziło mi o to, aby nasi bezrobotni 05.04.14, 21:09 Nie budowałem, objeżdżałem po likwidacji więc mogłem się temu przyjrzeć. Nowa władza zlikwidowała wszystkie PGR-y drogą administracyjną. Rozmyślnie, aby rozkraść co się da i upodlić tych ludzi do końca. Jak twierdzą teraz ekonomiści, przynajmniej 25% tych gospodarstw państwowych była dochodowa i nie należało ich likwidować i rozkradać. www.mpips.gov.pl/userfiles/File/Analizy/pgr/Zalacznik_pgr_4.pdf Włodzimierz Zgliński Problemy rozwoju obszarów popegeerowskich (ocena i pożądane kierunki zmian) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Chodziło mi o to, aby nasi bezrobotni 05.04.14, 21:16 Wielkie dzięki. Dokument wygląda na ciekawy. Obiecuję, że przeczytam. Na razie nie mam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Chodziło mi o to, aby nasi bezrobotni 06.04.14, 18:14 Dokument opisuje skutki tzw. reformy Balcerowicza. Balcerowicz to człek, któremu wycięto kawałek rozumu i serca. PGR-y to eksperyment sowiecki i rozprawiono się z nim w stylu stalinowskim. Balcerowicz jak Stalin nie myśli o kosztach społecznych. Szkoda w tym wszystkim ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Chodziło mi o to, aby nasi bezrobotni 05.04.14, 20:44 wasilko napisał(a): > Oczywiście. Na Pomorzu (np. w okolicach Człuchowa, Sławna), majątek tysięcy wyk > luczonych to chrust, grzyby i jagody z lasu... > Rower i 2 termosy przy tym to luksus. --------- Tam były PGR-y takie kacapskie oazy szczęścia. Chyba wiesz jak Kacapia gospodarowała. To Wasz wynalazek. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Peysaty payatzu 05.04.14, 20:48 wojciech.2349 napisał(a): > Tam były PGR-y takie kacapskie oazy szczęścia. > Chyba wiesz jak Kacapia gospodarowała. > > To Wasz wynalazek. Kto byl wynalazca tych ... (PGRow) kibbutzow? No kto, payatzu? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Peysaty payatzu 05.04.14, 20:53 elka-sulzer napisała: > wojciech.2349 napisał(a): > > > Tam były PGR-y takie kacapskie oazy szczęścia. > > Chyba wiesz jak Kacapia gospodarowała. > > > > To Wasz wynalazek. > > Kto byl wynalazca tych ... (PGRow) kibbutzow? No kto, payatzu? ---------------- Effciu, kibuce były później. Wcześniej były kołchozy, sowchozy, .... i inne pokraczne kacapie wynalazki. Ucz się drogie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Peysaty payatzu 05.04.14, 21:38 wojciech.2349 napisał(a): > Effciu, > kibuce były później. Wcześniej były kołchozy, sowchozy, .... i inne > pokraczne kacapie wynalazki. > > Ucz się drogie dziecko. I tu podsteplowales wlasny imbecylizm, peysaty payatzu :D P.S. Kto przyniosl pomysl kolchozow, sowchozow ... i innych pokracznych wynalazkow do "kacapi"? No kto, peysaty pyatzu? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Peysaty payatzu 05.04.14, 21:43 Elciu, kibuce przed powstaniem Izraela to zjawisko nieistotne. Nazwa jest, ale nie ma to znaczenia społecznego. Żydzi dopiero po sprowadzeniu Falaszy w połowie lat 80-tych mogli na serio zająć się rolnictwem. Drogie Dziecko to jest wiedza. Poniała kołchoźniczko??? Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Peysaty payatzu 05.04.14, 22:00 Jak widac nawet nie widzisz tego ze potwierdzasz to co pisze, hahahah Mizrahi z ciebe .... Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Peysaty payatzu 05.04.14, 22:08 elka-sulzer napisała: > Jak widac nawet nie widzisz tego ze potwierdzasz to co pisze, hahahah > > Mizrahi z ciebe .... ----------------- Elciu, co potwierdzam? Przecież Ty nie znasz historii. Czytanie Wiki Ogłupiacza jest szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Peysaty payatzu 05.04.14, 21:16 Slyszal kiedys payatzu.... קִבּוּץ? Degania? No i co payatzu? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Peysaty payatzu 05.04.14, 21:23 elka-sulzer napisała: > Slyszal kiedys payatzu.... קִבּוּץ? > Degania? > > No i co payatzu? ------------ Drogie Dziecko, Żydzi nie umieli uprawiać roli. Nie czytaj Wiki Ogłupiacza. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Peysaty payatzu 05.04.14, 21:40 wojciech.2349 napisał(a): > Drogie Dziecko, > Żydzi nie umieli uprawiać roli. > > Nie czytaj Wiki Ogłupiacza. To mowisz, ze Lenina i Trockiego nie bylo? To tylko wymysl .... oglupiacza? Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf z Nakla nad Notecia na kolonie w okolice Czluchowa 05.04.14, 21:34 jezdzilem w 70tych latach :) Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: z Nakla nad Notecia na kolonie w okolice Czlu 05.04.14, 21:41 Ciesze sie ze miales kolonie z Polakami, peysaty payatzu :) Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf ty juz za duzo i wypilas i napisalas dzisiaj 05.04.14, 21:48 idz spac, lalunia Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: No i co 05.04.14, 21:57 zio-kafirze, tracisz grunt pod nogami? rkaf napisał: > idz spac, lalunia Mozesz mnie cmoknac na dobranoc, hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf golabku ty niepokoju 05.04.14, 22:27 grunt to ty stracilas od kiedy unosza cie skrzydla glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Jak do tej pory, peysaty 05.04.14, 20:44 to ty mysleniem sie nie wykazales. Klepiesz jedynie nieprzemyslane kawalki, ktore na dodatek beda wisiec do usranej smierci .... twoje wnuki beda mogly podziwac te twoje wytryski ... yentelektu, hehehe wojciech.2349 napisał(a): > Bezrobotni mieliby szukać roboty u Kitajców? > Ty masz łeb. > > Nigdy bym o tym nie pomyślał. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Już widzę naszych bezrobotnych jak się wyrywają... 05.04.14, 20:18 ...do pracy w chińskich warunkach i za chińską płacę ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko Re: Już widzę naszych bezrobotnych jak się wyrywa 05.04.14, 20:20 No właśnie. Cały czas przeszkadzają te ukraińsko-rosyjskie granice. Jakby była na Uralu, to od razu inne byłyby dla nich perspektywy... Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Już widzę naszych bezrobotnych jak się wyrywa 05.04.14, 20:25 Nie ludz sie wasil, perspektywa pozostalby ta sama, nakreslona dokladnie przez Goldmana i jego drukarki $$$$. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Stempel! 05.04.14, 20:26 Dalem moj glos i Ci potwierdze: zaglosowalem camarade, przy okazji mi podstemplujesz ksiazeczke wyborcza:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Stempel! 05.04.14, 21:07 -A tak ogolnie...wszystko w porzadku , pefciu ? -Piekna pogoda , dzieci rosna , hormony sie gotuja...-jest fajnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Jestem dumny z Ciebie 05.04.14, 21:18 stemplowania nie bedzie, brygada zawinela stemple Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Fcuk u zio-kafir 05.04.14, 21:43 i tylko ty moglbys pomylic to z .... kefirem .... mizrahi :D Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf oj bozia za duzo ci inteligencji nie dala 05.04.14, 21:49 mam nadzieje ze urody chociaz nie poskapila Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: oj bozia za duzo ci inteligencji nie dala 05.04.14, 21:55 hehehe, zio-kafir ... nie musiala, majac ciebie jako odnosnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
smagliczka2 Polski interes jaki jest ? 05.04.14, 22:01 Z Rosja nam nie po drodze, ze slaba Ukraina rowniez nie. Glosowalam na trzecia opcje. Odpowiedz Link Zgłoś