Dodaj do ulubionych

Wyznanie wiary

06.04.14, 09:32
Latorosl bedzie grala na mszy na instrumencie tego ranka, moment jest wiec dobrze wybrany na wyznanie wiary.

No wiec jestem bardzo dumny z tego, ze sie urodzilem Polakiem. I ze moja Ojczyzna nie mordowala innych narodow w imie takiej czy innej idei. Przynajmniej od dobrych paru wiekow.

Jestem tez dumny, ze nie uwazamy sie za lepszych od innych i ze zarozumialosc nie jest nasza cecha narodowa.

Moge tylko z duma myslec o tym ze Polacy poswiecali swoje zycie by pomagac innym w ich walce o wolnosc i o niepodleglosc. Mysle tu o naszych sasiadach Ukraincach, ktorzy zaczeli marzyc o wolnosci i o niepodleglosci.

Moglbym tez napisac cos o tych, ktorzy zatruwaja to forum od kilku lat pestycydami propagandy, ale lepiej pozostac pozytywnym. Szczegolnie w niedziele.

A wiec przyjemnego dnia!

PF
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Wyznanie wiary 06.04.14, 10:21
      smietanki z kolana nie bedzie,mam nadzieje
      • kaszebe12 Znowu krecisz , pefcia... 06.04.14, 10:26
        -Vigor odpowiedzial tobie sensownie tekstem Winnickiego , a ty ,miast sensownie odpowiedziec , piszesz o jakims judzeniu , Zydach , Jankesach i ruskim scierwie...
    • cumentator Re: Wyznanie wiary 06.04.14, 11:07
      polski_francuz napisał:
      > Latorosl bedzie grala na mszy na instrumencie tego ranka, moment jest wiec dobr
      > ze wybrany na wyznanie wiary.

Tu widac jak organizuje sie pranie mozgu od pieluch. Ludzie sa tak wyprani ze nawet nie zdaja sobie ze ich sprano zaczynajac od grania na fujarach.

> No wiec jestem bardzo dumny z tego, ze sie urodzilem Polakiem. I ze moja Ojczyz
      > na nie mordowala innych narodow w imie takiej czy innej idei. Przynajmniej od d
      > obrych paru wiekow.

No nie, to jest idiotyzm najwyzszej klasy. Ojczyzna nie mordowala innych narodow? Ojczyzna to znaczy kto? Ludzie czy jakies wojsko? Mordowali w jaki sposob i w jakich ilosciach?
      Jak ograniczasz sie do 200 lat to wtedy latwo stroic sie w ofiare. Ale Polska jako kraj miala okazje popisac sie pomiedzy wojnami: najpierw zrobiono wojne z Litwa, potem wyprawe na Kijow a potem razem z Hitlerem na Zaolzie. Wojsko pacyfikowalo Ukraincow na terenach wschodnich bo pomagali 'terrorystom' wlaczacym o wolna Ukraine. Nie mowiac juz o Zydach czyli oficjalnym antysemityzmie, pogromach i mordowaniu Zydow w czasie WWII. Ale najlepiej miec w wypranej mozgownicy wyprana historie i jest w porzo. I ta duma z urodzenia sie z Polakiem? Dokladnie z czego? Z tego ze jestes francuzem?

> Jestem tez dumny, ze nie uwazamy sie za lepszych od innych i ze zarozumialosc nie jest
      > nasza cecha narodowa.

Ale jest nia brud, smrod i ubostwo z czego mozesz byc dumny.

> Moge tylko z duma myslec o tym ze Polacy poswiecali swoje zycie by pomagac innym w ich >walce o wolnosc i o niepodleglosc. Mysle tu o naszych sasiadach Ukraincach, ktorzy zaczeli >marzyc o wolnosci i o niepodleglosci.

To wymiot polskiego mozgu kompletnie spapranego propagandom. W Ukrainie doszla do wladzy klika banderowcow robiaca wolnosc na swoja modle. Mniejszosci etniczne przestaly miec cokolwiek do gadania i dlatego chca jak najszybciej spieprzac z tej demokracji.

> Moglbym tez napisac cos o tych, ktorzy zatruwaja to forum od kilku lat pestycyd
      > ami propagandy, ale lepiej pozostac pozytywnym. Szczegolnie w niedziele.
      > A wiec przyjemnego dnia!

Niestety reprezentujesz nieuleczalny przypadek spranej mozgownicy ktora pozbyla sie myslenia i jest jak chwast, chwasty sa zadowolone bo nie maja problemu z mysleniem.
      • kaszebe12 Przestepcza glupota... 06.04.14, 11:42
        ...bycia "dumnym z tego, ze Polacy poswiecali zycie, by pomagac innym". -Znowu "Za wolnosc nasza i WASZA" ? -A moze zabrac by sie za lekcje historii , miast koszalki wypisywac ?
        -Jak zolnierze Sobieskiego wracajacy spod Wiednia z turecka bizuteria w kieszeniach , poklepywani przez papieskich noncjuszy. -"Uratowaliscie Europe !"... -Jak sie , summa sumarum , owo ratowanie Europy dla Polski skonczylo ? -Napoleon obdarowal nas ochlapem p.t. "Wielkie Ksiestwo Warszawskie" za co ? -Za smierc w dolinie Somossiery , za umieranie w rosyjskim mrozie, czy za zdychanie na San Domingo ? - Bitwa o Anglie ,Monte Cassino , Falaise , Studzianki , Lenino , Tobruk ? -Za co , za kogo , po co ?- Ot - moj drobny przyklad...moj stary zeslany po Powstaniu ,a wyzwolony przez Jankesow...wrocil , by odbudowywac nowa Polske , a wyladowal w ciupasie SB.
        - Dodam jeszcze jedna wielka LEGENDE , naszego wielkiego wieszcza , tez wzywajacego do walki.- Legenda glosi , ze usilowal przedrzec sie przez granice , by wziac udzial w powstaniu. -Owo "przedzieranie sie" polegalo na polowaniach w przygranicznych lasach z kumplami.-Lowy , dziewczynki , dobre wino..."patriotyzm" byl dla innych -tych wieszanych , tych zsylanych , tych rozstrzeliwanych.
        • polski_francuz Bitwa o Anglie, Monte Cassino... 06.04.14, 13:42
          I tu i tam Polacy walczyli po dobrej stronie. Rowniez w wypadku Ukrainy, Polacy sa po dobrej stronie.

Oby ta dobra strona wygrala!

PF
      • mara571 ukryta opcja nie rosyjska tylko syjonistyczna 06.04.14, 11:50
        koryguje moje poprzednie sady o cumentatorze.

I powtorze za PF: jest dumna obywatelka Polski, katoliczka i nie mam zamiaru kajac sie za domniemane lub prawdziwe czyny przodkow. Podobnie jak inne nacje.

Kiedy Zydzi przeprosza nas za przesladowania i zamordowanie w latach 1944-1956 ponad 100 tys. Polakow?
        • yurek11111 Mi wstyd za targowiczan.... 06.04.14, 15:00
          Tych z przeszlosci i tych terazniejszych, i nie tylko targowiczan prorosyjskich mam na mysli....
          Polacy generalnie to zdrowa tkanka,a ze zdarzaja sie odszczepiency od wiary i honoru,to widac po forumowych wpisach niektorych....
        • cumentator Prawdziwa dumna katoliczka 06.04.14, 15:52
          mara571 napisała:

> koryguje moje poprzednie sady o cumentatorze.
          A jakie byly twoje poprzednie sady?

> I powtorze za PF: jest dumna obywatelka Polski, katoliczka i nie mam zamiaru ka
          > jac sie za domniemane lub prawdziwe czyny przodkow. Podobnie jak inne nacje.

Co ci ta dume nadyma? Duma jest czesto wynikiem ignorancji/prania mozgu. Katolicyzm jako duma? To obciachowe.

> Kiedy Zydzi przeprosza nas za przesladowania i zamordowanie w latach 1944-1956
          > ponad 100 tys. Polakow?

Jak przystalo na katoliczke jestes nieuleczalnie zatruta antysemityzmem. Wtedy oczywiste jest ze Polska rzadzili i rzadza Zydzi tylko ze to sa urojenia prostych umyslow ktorym wszystko tlumaczy spiskowa teoria dziejow.
    • wojciech.2349 Re: Wyznanie wiary 06.04.14, 16:38
      Gratuluję pociechy.
      Ładnie to napisałeś.

Pozdrawiam.
      • polski_francuz Re: Wyznanie wiary 06.04.14, 22:41
        "Gratuluję pociechy"

Jest czego. Przed nami 4 lata decydujace o przyszlosci latorosli...

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka