Dodaj do ulubionych

Sierakowski o użytecznych idiotach Putina

29.04.14, 13:21
Sierakowski w "NYT": Schroeder, Verheugen i Schmidt to "użyteczni idioci" Putina

- Na ironię zakrawa fakt, że stając po stronie Rosji i wskazując palcem na widmo faszyzmu na Ukrainie, zachodni intelektualiści jednoczą się z zastępami skrajnie prawicowych partii w całej Europie - pisze redaktor naczelny "Krytyki Politycznej" Sławomir Sierakowski w dzienniku "New York Times".
Szczególnie ostro socjolog atakuje niemieckich polityków.

wyborcza.pl/1,75477,15875688,Sierakowski_w__NYT___Schroeder__Verheugen_i_Schmidt.html

No, kamanda - dajcie teraz popalić temu banderowcowi i faszyście! ;-D
Obserwuj wątek
    • pijatyka Link do źródła 29.04.14, 14:04
      www.nytimes.com/2014/04/29/opinion/sierakowski-putins-useful-idiots.html
    • cumentator Re: Sierakowski o użytecznych idiotach Putina 29.04.14, 14:07
      A co innego może nasmarować dobrze płatny agent wpływu?
      • pijatyka Słabo. Liczyłem na więcej ;-> 29.04.14, 14:22
        .
        • wasilko To masz więcej 29.04.14, 14:27
          Reszta artykułu dostępna dla naszych prenumeratorów
          Zostań naszym prenumeratorem
          i czytaj, ile tylko chcesz
          Wszystkie artykuły w serwisach wyborcza.pl, wyborcza.biz, wysokieobcasy.pl
          i 22 serwisach lokalnych.
          Na różnych urządzeniach: na komputerze, tablecie i smartfonie
          oraz na czytnikach i w aplikacjach na iPhone'a i iPada.
          Wypróbuj już od 0,99 zł za pierwszy miesiąc
          Bez prenumeraty możesz przeczytać do 10 artykułów miesięcznie.
          Masz prenumeratę cyfrową Gazety Wyborczej lub abonament Piano? Zaloguj się
          • pijatyka Re: "Wypróbuj już od 0,99 zł" 01.05.14, 14:02
            Ale nędza w tym Sztumie... ;->
            • blue.skay On ze Sztumu? 01.05.14, 14:15
              Chyba znam to zadupie. Lezy ono miedzy Malborkiem a Kwidzynem. Przejzdzalem kiedys ta trasa.

Masz racje, ze tam nedza.
              • pijatyka Re: On ze Sztumu? 03.05.14, 01:38
                ludzie.gazeta.pl/wasilko/0,0.html
      • adamusb Re: Sierakowski o użytecznych idiotach Putina 29.04.14, 22:07
        Widać, że nie znasz polskiej sceny politycznej.
    • blue.skay Dobrze zorganizowana drabina ... 29.04.14, 14:31
      uzytecznych idiotow.

Mam jedynie watpliwosci w stosunku do igora ... Sadze, ze to towar wybrakowany. Taki z metra ciety ... niczym ocynkowana rura na skladnicy materialow budowlanych.
      • pijatyka Re: towar wybrakowany. Taki z metra ciety 29.04.14, 21:59
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,150576739,150577679,Wszak_to_juz_mija_wiek.html
    • j-k Zdanie na temat polskiej prawicy... 29.04.14, 14:44
      mam podobne - jakie mialem na temat polskiej lewicy PRL-owskiej.

kupa provincjonalizmu.
    • pijatyka Putin zaprasza, klub jedzie 29.04.14, 19:25
      wyborcza.pl/1,75477,15867698,Putin_serdecznie_zaprasza_w_goscine__niemiecki_klub.html
      • cumentator Proste: Nie są na smyczy CIA n/t 29.04.14, 19:35
      • mara571 Nie wiem, kto pojedzie, bo prezes Toennies raczej 01.05.14, 14:41
        Nie.
        Clemens Toennies, wlasciciel jednej z najwiekszych firm miesnych w Europie, lezy w klinice uniwersyteckiej w Heidelbergu po operacji.
        To wyjatkowa kanalia wykorzystujaca w sposob bezwzgledny pracownikow. Rumuni i Bulgarzy pracujacy w jego firmach zarabiaja po 120-150 euro na miesiac mieszkaja na terenach rzezni i musza sie stawic w kazdej chwili do pracy przy rozbiorze miesa.
        Pokazano nie raz w dokumentacjach ARD.
        • herr7 Re: Nie wiem, kto pojedzie, bo prezes Toennies ra 04.05.14, 15:50
          Ten nieszczęsny Clemens pokazuje bałkańskim "podludziom" na czym w realu oparte są "europejskie wartości". Wcześniej propagatorem tych "wartości" i zarazem obrońcą Europy przez azjatyckimi hordami ze wschodu był pewien niemiecki polityk o imieniu Adolf. Po prostu, nihil novi sub sole..
          • pijatyka Re: propagatorem tych "wartości" był Adolf 04.05.14, 16:02
            Finezja sowieckiego cepa.
    • pijatyka Moderację forum wciągamy na listę... 29.04.14, 19:45
      ...zbiorowo i honorowo ;->
    • tornson "Lewicowiec" po stronie banderowców, MFW i USA. 03.05.14, 01:44
      Sierakowski stacza się na dno.
      • pijatyka A co ty, stalinowski mamucie, masz... 03.05.14, 12:29
        ...w ogóle wspólnego z lewicą?...
        • tornson Re: A co ty, stalinowski mamucie, masz... 03.05.14, 16:48
          pijatyka napisała:

> ...w ogóle wspólnego z lewicą?...
          Wytłumacz mi co bezprawna rewolta w wykonaniu skrajnej prawicy i dojście do władzy degeneratów którzy oddają kraj w łapska MFW, a obywatelom zabrali prawo do powszechnej opieki medycznej, ma wspólnego z lewicą?
          Pajac Sierakowski pie... o "pożytecznych idiotach", a sam jest niczym innym jak pożytecznym idiotą dzikiego neoliberalnego kapitalizmu!
          • pijatyka Re: Wytłumacz mi 03.05.14, 16:53
            Niczego ci nie wytłumaczę , biedaku - schematy myślowe, których jesteś więźniem nijak nie przystają do rzeczywistości.
            • tornson Re: Wytłumacz mi 04.05.14, 15:38
              pijatyka napisała:

> Niczego ci nie wytłumaczę , biedaku - schematy myślowe, których jesteś
              > więźniem nijak nie przystają do rzeczywistości.
              Ty nie posiadasz żadnych zdolności samodzielnego myślenia i analizowania, stąd twoja totalna bezradność.
              • pijatyka Dzięki za podbicie wątku - to jedyny z ciebie... 04.05.14, 15:41
                ...pożytek, drogie Radio Tirana ;->
      • solaqua.333 Re: "Lewicowiec" po stronie banderowców, MFW i US 03.05.14, 16:34
        za kase on się przemaluje na każdy kolor teczy.
        • pijatyka No, masz - trollowi się... 10.05.14, 20:03
          ...tęcza nie podoba...
    • solaqua.333 Sierakowski to użyteczny idiota globmafii? 03.05.14, 16:33
      Na to wygląda, w każdym razie sluży im za kasę. Ktos przecież oplaca ten caly jego KP interes.
      • pijatyka Solaqua.333 - idiota użyteczny... 03.05.14, 16:48
        ...w podbijaniu wątków ;->
    • herr7 "użyteczny idiota" Sierakowski 04.05.14, 16:13
      reprezentant tzw. kawiorowej lewicy. Mówi i pisze to czego od niego oczekują i za co mu płacą. A pomyśleć, że takie zasłużone dla Polski nazwisko nosi ten palant.
      • mara571 Re: "użyteczny idiota" Sierakowski 04.05.14, 16:25
        ja bym do co kawiorowej lewicy nei zaliczyla.
        To lewak, czolowy polski lewak. Ksztalcony na licznych stypendiach.
        Autor idei powrotu do Polski 3 mln Zydow (film "Mary Koszmary").
        • pijatyka Re: Autor idei powrotu do Polski 3 mln Żydow 09.01.15, 22:34
          Abstrahując od tego, na ile "pomysł" był na serio; nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby - AD 2015, gdy Europa drży przed wojującym islamem - obawiać się imigracji akurat Żydów...
    • solaqua.333 stary zyd Kissinger to użyteczny idiota Putina 11.05.14, 23:43
      to fat, bo mowi, ze to rezim Obamy zaatakowal Ukraine szykujac do frontalnego ataku na Rosje.
      • pijatyka Troll. R.I.P ;-> 30.08.14, 01:29

• bumer83 Re: Sierakowski o użytecznych idiotach Putina 30.08.14, 08:42
      Mówisz o żydzie, który zaprasza swoich pobratymców na filmie "Ruch odrodzenia żydowskiego", krzycząc do pustych trybun? Mówisz o żydzie, który występował w filmie reżyserowanym przez zydówkę Yael Bartany....kobiety która nawoływała aby sprowadzić do Polski 3 mln żydów podnosząc podatki dla przeciętnego Kowalskiego? Taaaaak... od dzisiaj to będzie mój wzór.
      • adamusb Re: Sierakowski o użytecznych idiotach Putina 30.08.14, 08:45
        Weź pigułkę.
        Może złagodzi twoje paranoje
        • bumer83 Re: Sierakowski o użytecznych idiotach Putina 30.08.14, 08:59
          Użyłeś silnych argumentów nie ma co...problem w tym dla Ciebie, że ja niczego nie wymyślam. Łatwo podeprzeć moje tezy wiarygodnym źródłem. Pożegnam się w znany Tobie, może jedyny sposób...Shalom
          • adamusb Re: Sierakowski o użytecznych idiotach Putina 30.08.14, 09:04
            Shalom Alejhem, niech Bóg da ci chociaż zdrowie, bo rozumu poskąpił
            • bumer83 Re: Sierakowski o użytecznych idiotach Putina 30.08.14, 09:10
              Ot i cała gadka z żydem. Na innym wątku zripostowałeś mnie, odpisałem Ci linkiem, to już siedzisz cicho jak mysz pod miotłą. Wytknij mi chociaż jedno kłamstwo. :-) Dla Ciebie mogę i być cofnięty...ale Ty jesteś idi0tą.
              • adamusb Re: Sierakowski o użytecznych idiotach Putina 30.08.14, 09:40
                Wygląda pewnie tak samo jak z ruskim trollem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka