Dodaj do ulubionych

Polacy flirtowali z Hitlerem

17.09.14, 17:31
Rosyjskie media o 17 września: Polacy flirtowali z Hitlerem

"Nożem wbitym w plecy Polski" nazwała "Niezawisimaja Gazieta" agresję ZSRR na Polskę. W ten sposób rosyjski dziennik odnotował 75. rocznicę napaści Armii Czerwonej na nasz kraj. Inne media, znane ze swoich prokremlowskich sympatii, "uświadamiają" nam, że Armia Czerwona wkroczyła z "misją wyzwoleńczą na tereny okupowane przez Polskę", a jeden z rosyjskich historyków przekonuje, że obok Adolfa Hitlera współwinnymi rozpętania II wojny światowej byli Polacy, którzy rządzili naszym krajem w okresie międzywojennym.

wiadomosci.onet.pl/kraj/rosyjskie-media-o-17-wrzesnia-polacy-flirtowali-z-hitlerem/sycbr

Rosji jest potrzebny psychiatra.
To pewne.
Obserwuj wątek
    • przyjacielameryki Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 17:37
      Nie psychiatra. Kłamstwa to rosyjski sposób na życie, na historię i naukę. Taka cywilizacja, oni po prostu tacy są a kłamstwem porozumiewają się na co dzień.

Jedyny sposób to izolować ich i całkowicie ignorować.
      • jankowski1960 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 17:47
        a fakty: pakt z 1934 roku i udzial w rozdziale CSR to co bylo?
        • wojciech.2349 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 17:51
          I po co Janek
          kompinujesz. Niemcy i Rosjanie mordowali nas
          milionami.

Po co kłamać?
          • jankowski1960 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 17:56
            Wojtku, ja przywolalem fakty, a ty czesciowo (jesli chodzi o Rosje) mity. Nawet IPN nie mowi o milionach ofiar ZSSR.
            • wojciech.2349 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 17:59
              jankowski1960 napisał:
              > Wojtku, ja przywolalem fakty, a ty czesciowo (jesli chodzi o Rosje) mity. Nawet
              > IPN nie mowi o milionach ofiar ZSSR.
              --------------
              Dolicz zamarzniętych Polakach w Magadanie i wyjdzie Ci to co piszę.
              • jankowski1960 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 18:03
                IPN to dosc nadgorliwa instytucja wobec Ruskich, wiec juz wszystkich , albo i wiecej policzyli... ale jak masz lepsze dane, opublikuj:)
                • wojciech.2349 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 18:05
                  jankowski1960 napisał:
                  > IPN to dosc nadgorliwa instytucja wobec Ruskich, wiec juz wszystkich , albo i w
                  > iecej policzyli... ale jak masz lepsze dane, opublikuj:)
                  ---------------
                  Nie chce mi się tego bilansu szukać.
                  Ale ja to wiem.

Sorry.
                  • jankowski1960 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 18:07
                    podaj zrodla, bo tak to jestes niewiarygodny... Sorry my dear...
                    • wojciech.2349 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 18:15
                      jankowski1960 napisał:
                      > podaj zrodla, bo tak to jestes niewiarygodny... Sorry my dear...
                      ------------
                      Nie mam zwyczaju kłamać.
                      Po co?

Jak zobaczę gdzieś, że jest inaczej, to napiszę to.
                      • jankowski1960 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 18:18
                        ok, nie badz goloslowny
        • eryk2 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 17:55
          Towarzyszu Jankowskij, czy jak tam się nazywacie na operatywce: a pakt z 1932? Przecież to był takim sam układ o nieagresji II RP z ZSRS, jak ten o nieagresji z III Rzeszą - i nie zakładał udziału w podziale i zniszczeniu państw trzecich, jak to było w pakcie Ribbentrop-Mołotow, tej koronie nieprawości współczesnej dyplomacji, przy której rozbiory Rzeczypospolitej wyglądają jak przystawka...
          • jankowski1960 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 17:59
            faktem jest: Polska brala udzial w rozbiorze Czechoslowacji i ow udzial nie byl chwalebny... Zapytaj Czechow albo Slowakow. Ja pytalem. Bylem ostatnio w Pradze na kursie jezyka czeskiego. Nie jestem czlonkiem partii komunistycznej, wiec nazywanie mnie towarzyszem jest bezpodstawne... ale jak chcesz, prosze:) No probs
            • humbak Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 18:07
              Był haniebny. Co nie zmienia faktu, że działania ZSRR to agresja na niepodległe państwo, a pisanie o flircie z Hitlerem to bzdura. Fakt, że próbowałeś jako takie przedstawić pakt o nieagresji co najmniej dziwi.
              • jankowski1960 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 18:11
                przypomne: pakt r-m byl ostatnim z serii paktow tego rodzaju z calym niemal zachodem (w tym - z II RP: 1934). Panstwa nie maja sentymentow, a interesy...
                Jego znaczenie jednak bylo przeogromne, gdyz i kraje go podpisujace go byly w tym okresie wazkie...
                • wojciech.2349 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 18:19
                  Janek,
                  pakty, zmowy, porozumienia, ... , to małe piwo.
                  Ochotę do wojny w Europie miały 2 karaluchy moralne
                  Hitler i Stalin. To ustawiło zdarzenia.

Reszta to bla, bla, bla.
                  • jankowski1960 Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 18:35
                    wielkie slowa, z ktorymi czesciowo sie zgadzam...
                • humbak Re: Polacy flirtowali z Hitlerem 17.09.14, 18:49
                  Dobre... ani myślę powtarzać tego, co już coś napisał. Jak widzę, wierzysz.
        • mlodavy Czesi puszczali się z Hitlerem 17.09.14, 18:35
          jankowski1960 napisał:

> a fakty: pakt z 1934 roku i udzial w rozdziale CSR to co bylo?

Pakt o nieagresji nie jest flirtowaniem. "deklaracja polsko-niemiecka o niestosowaniu przemocy z 26 stycznia 1934 (określana też jako deklaracja o nieagresji) – podpisana w 1934 w Berlinie".
          Taki sam mieliśmy z "Pakt o nieagresji Polska – ZSRR – układ międzynarodowy zawarty w Moskwie 25 lipca 1932 między Polską a ZSRR"

W wrześniu 1938 roku nie było już właściwie Czechosłowacji, było to już państwo satelickie III Rzeszy, kapitulujące na raty, na prostej droga do niemieckiego protektoratu Czech i Moraw. Do tego żeśmy ręki nie przyłożyli. Czesi prosto od antypolskiego sojuszu z ZSSR przeszli do kolaboracji z Hitlerem.

"30 września 1938 r. - po konferencji w Monachium - rząd Republiki Czechosłowackiej zgodził się na oddanie III Rzeszy tych części swoich ziem, na których mieszkali Niemcy, i przyjęcie od Berlina gwarancji bezpieczeństwa."

Powinniśmy zająć z zaskoczenia całą Słowację i Morawy, gdzie było dużo przemysłu zbrojeniowego np., "Zbrojowka Brno" a nie się z tym czeskim g... cackać.
          • jankowski1960 Re: Czesi puszczali się z Hitlerem 17.09.14, 18:36
            mocny jestes... w gebie
            • mlodavy Re: Czesi puszczali się z Hitlerem 17.09.14, 18:46
              Ja też rozmawiałem z Czechami chwalili się, że to oni zbudowali i wymyślili takie czołgi jak Pantery, a Niemcy tylko je zaczęli kopiować. To jest czołg czeski...

www.eioba.pl/files/user1268/pz38t.jpg
              • jankowski1960 Re: Czesi puszczali się z Hitlerem 17.09.14, 18:51
                czeska mysl techniczna byla przednia
                i dzis jest taka ze
                • mlodavy Re: Czesi puszczali się z Hitlerem 17.09.14, 19:00
                  jankowski1960 napisał:

> czeska mysl techniczna byla przednia
                  > i dzis jest taka ze
                  >
                  Pewnie setki tysięcy obywateli CCCP od niej zginęło, a Czesi wiernie i bez szemrania 6 lat służyli III Rzeszy...

Jak pokazuja najnowsze rewelacje, Czesi powinni być zaliczani do obozu prohitlerowskiego, odniesli same korzyści z kolaboracji z Niemcami, rozwój przemysłu, znikome straty a to dzięki temu że nie mieli ruchu oporu, nie wywołali żadnego powstania anty hitlerowskiego oraz masowej kolaboracji, większej niz we Francji czy Norwegii.
                • eryk2 Re: Czesi puszczali się z Hitlerem 17.09.14, 19:18
                  jankowski1960 napisał:

> czeska mysl techniczna byla przednia
                  > i dzis jest taka ze

Kolejny rusycyzm, pułkowniku Jankowskij, czy jakie tam pseudo teraz macie na misji: pisałem poprzednio, że słabo znasz język polski. W ciągu jednego dnia dwie TAKIE wtopy - teraz, jak piszesz, zaliczasz jeszcze kurs języka czeskiego. Jeśli to prawda (można by zapytać po Piłatowemu - a cóż jest prawdą wg waszego resortu, którego produktem finalnym są tacy ludzie jak Poncjusz Piłat), to by tylko znaczyło, że będziecie dezinformować teraz także na odcinku czeskim, podszywając się pod rodowitego Czecha... No, może się uda - bo z Polakiem i polskim kamuflażem wam nie wyszło... Poza tym dochodzą kwestie mentalne: jaki polak, choć trochę zainteresowany historią, porównałby pakt Ribbentrop-Mołotow i układ o nieagresji z Niemcami, uważając, że to równoważne dokumenty? Czyż Polska próbowała w tajnym protokole dzielić Europę wraz z czołowym rzeźnikiem?
    • weteranus Napaść na Polskę Hitler i Stalin uzgodnili już 17.09.14, 18:09
      w marcu 1939 r.
      Dwóch sqrw*s*nów, Hitler - narodowy socjalista i Stalin - komunistyczny zbrodniarz, wywołało II WŚ i są odpowiedzialni za śmierć 78 000 000 ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka