Dodaj do ulubionych

Historyczny dzien!

17.12.14, 19:51
Ukrainski prezydent Poroszenko mowi w polskim sejmie chwala Polakom i ich walce o wolnosc i chwala Ukrainie, ktora idzie w Polski slady.

Prezydent Stanow i prezydent Kuby decyduja (i jednoczesnie informuja opinie publiczna!) na nawiazanie stosunkow dyplomatycznych i dziekuje papiezowi za pomoc.

Rok 2014 sie konczy pozytywnie dla ludzi dobrej woli.

Nawet wzruszyc sie mozna.

PF
Obserwuj wątek
    • wiarusik Re: Historyczny dzien! 17.12.14, 19:55
      ale gdzieś w cieniu, w mrocznym kącie czyha krasnal obmyślając jak ZAPANOWAĆ NAD ŚWIATEM
      • polski_francuz Kontrast 17.12.14, 20:00
        troche o tym kontrascie myslalem piszac wstepny wpis. Sa tacy, jak Obama, ktorzy chca pokoju i porozumienia. Sa tacy, jak Putin, chca narzucania swojej woli na sile.

Rzeczywiscie, Rosja to inny swiat.

I ten nasz swiat wydaje mi sie lepszy.

PF
        • remez2 Re: Kontrast 17.12.14, 20:23
          polski_francuz napisał:

> troche o tym kontrascie myslalem piszac wstepny wpis. Sa tacy, jak Obama, ktorz
          > y chca pokoju i porozumienia. Sa tacy, jak Putin, chca narzucania swojej woli na sile.
          Projekt wydatków na zbrojenia FR w 2015 r. - ca 81 mld $.
          > Rzeczywiscie, Rosja to inny swiat.
          Projekt wydatków na zbrojenia USA w 2015 r. - według wyliczeń SIPRI roczny budżet US Army, US Navy, Marines i Lotnictwa to aż 640 mld dolarów.
          > I ten nasz swiat wydaje mi sie lepszy.
          Nie jestem tego pewny. ;- (
        • mrs.courvoisier Obama chce pokoju 17.12.14, 22:15
          Oczywiście że tak, ale chce też wojny dopóki zły Putin nie odda mu Krymu.
    • br0f Re: Historyczny dzien! 17.12.14, 20:18
      im wiecej sie zmienia tym bardziej pozostaje tak samo. po ponad 60lat z + zostanie wznowiony stosunek analny miedzy cuba i usa. cuba znowu bedzie najwiekszym burdelem ameryki
      • polski_francuz Poezje 17.12.14, 20:21
        chyba rzadko czytujesz. Za rzadko.

PF
        • br0f Re: Poezje 17.12.14, 20:26
          t ego sie po tobie spodziewalem do konca nie przejzysz. moze to i dobrze
      • engine8 Re: Historyczny dzien! 17.12.14, 20:55
        A jeszcze lepiej ze Rosja podarowala dlugi a usa moze sobie zrobi base lotnicza na Kubie aby rosjanom nic glupiego do glowy nie przyszlo.
        • br0f Re: Historyczny dzien! 17.12.14, 21:37
          ja ma cos stracena bo tam jezdze na wakacje. ty nic na tym nie zyskasz bo zawsze wymisla nowy sposob na podniesienie chamom podatku.
          • mlody776 Re: Historyczny dzien! 17.12.14, 22:28
            Oczywiście wakacje na Kubie dla Kanadyjczyków są możliwe od lat.
      • mlody776 Re: Historyczny dzien! 17.12.14, 22:25
        Burdelem jest cala Ameryka środkowa i cale Karaiby ale dla bogatych, bo tańsze (za darmo)są na miejscu. Teraz przy obecnym bezrobociu to już jest desperado w oczach kobiet. Poszczają się z kim popadnie w nadziei, ze się załapią na coś stałego. Faceci oczywiście unikają stałych zwianskow, bo sami nie są pewni swojej przyszłości.
        A o Kubie. Stany przygotowując się do IIIWS musiały zgodzić się z tym krajem, bo inaczej oni zaczęli by się kolegować z FR, co przekształciło by ta wyspę w jeden wielki lotniskowiec.
      • romad2447 Re: Historyczny dzien! 18.12.14, 09:23
        nastepny debil antyamerykanski,
        tak jak by Ameykanie nie mieli innych wysp ?
    • szwampuch58 Re: Historyczny dzien! 17.12.14, 20:36
      no i Gawrona zwodowano,co prawda nazywa sie teraz inaczej ale po "x" latach budowy niewatpliwy sukces styropianu
      • krzyysioo Re: Historyczny dzien! 17.12.14, 20:52
        Miałem nawet wątek o tym okręcie założyć ale jakoś tak mi zeszło. A teraz drżyjcie mocarstwa, bo jak to cudo uzbrojone w armatkę 76mm i kilka CKM wypłynie na szersze wody to ... no aż się boję pisać. W końcu kosztowało trochę to musi być groźne.
    • krzyysioo Re: Historyczny dzien! 17.12.14, 20:47
      To są niekompletne dobre informacje, jest jeszcze taka że USA postanowiło wesprzeć uzbrojeniem tą Ukrainę walczącą o wolność. Trochę jakby tam przygasało i tak jakby we Lwowie brakowało zapału do walki o Donbas, po tej pomocy ze strony USA jest nadzieja że Lwów na nowo zacznie wysyłać swoich żołnierzy celem odzyskania kontroli nad wschodnią Ukrainą. Przecież podpalona Ukraina nie może tak szybko przygasnąć.

ps
      A coś o grobach dla wyrzniętych Polaków też było? Czy to zbędny luksus i niech sobie leżą gdzieś po lasach, tam gdzie bohaterowie Ukrainy ich zostawili?
      • wojciech.2349 Re: Historyczny dzien! 17.12.14, 21:43
        Ukraina zamknęła przestrzeń powietrzną na wschodzie
        kraju. Czyżby Rosja chciał tam używać lotnictwa?

I znowu krasnal powie, że zielone ludziki kupiły samoloty
        w sklepie spożywczym.
        • gosc88 Re: Historyczny dzien 17.12.14, 22:00
          wojciech.2349 napisał(a):

> I znowu krasnal powie, że zielone ludziki kupiły samoloty w sklepie spożywczym.

wojciechu, no i jak tam z ta pustynia od Lizbony po Ural ??

Jestes ZA czy nawet PRZECIW ??
    • nie-tak Re: Historyczny dzien! 17.12.14, 21:42
      Historyczny dzien kiedy bandyta beszczy polski sejm, pefcia? Jedna reka przeprasza a druga morduje swoich obywateli, pefcia gdzie u ciebie moralnosc jak i poszanowanie do zycia?
      • br0f Re: Historyczny dzien! 17.12.14, 21:54
        franky jest czlowiekiem "nowoczesnym i postepowym" wszystkie downloady z mediow przyswaja przez osmose bez trawienia
    • nie-tak Re: Historyczny dzien! 17.12.14, 21:46
      Hanba dla tego kto nazywa beszczenie polskiego parlamentu dniem historycznym.
    • mrs.courvoisier niech on najpierw zalegalizuje swoją władzę 17.12.14, 22:09
      W demokracji jest coś takiego jak prezydent-elekt.
      • polski_francuz Re: niech on najpierw zalegalizuje swoją władzę 17.12.14, 22:13
        Nie tylko ja sie wzruszam dzisiaj. Nathalie Barr takze. Wyrazy wspolczucia dla rodziny...

Na mnie juz pora

Dobranoc

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka