Dodaj do ulubionych

Dzielna amerykanska policja

03.04.15, 20:42
Tylko w marcu biezacego roku ona zabila 111 Amerykanow,czyli wiecej,niz angielska policja zabila Brytyjczykow w ciagu 100 lat.
sputniknews.com/us/20150402/1020395063.html
A tu macie ten raport,na ktory powoluje sie "Sputnik":

www.cops.usdoj.gov/pdf/taskforce/Interim_TF_Report.pdf
Ciekawo,jaki odsetek zabitych stanowia afroamerykanie?

Obserwuj wątek
    • forum.poland Ciekawi mnie jedno... 03.04.15, 20:44
      Kto,jako pierwszy,zacznie cos pisac o rosyjskiej policji? Przeciez wiadomo,ze na wszystkie problemy amerykanskie, rozwiazaniem sluza problemy rosyjskie :-)
      • engine8 Re: Ciekawi mnie jedno... 03.04.15, 22:27
        Nie "na wszystkie problemy amerykanskie, rozwiazaniem sluza problemy rosyjskie"

Rosja jest panstwem gdzie obywatel nie ma praktycznie zadnych praw a jesli ma to i tak m siedziec cicho. Ameryka tego nie przyjmie.
        W Rosji nie wolno o wiele wiecej niz w ameryce - i ograniczenie praw nie przejdzie latwo.
        i Rosyjske media nie moga publikowac to co chca - w ameryce mediom geby zatkac niemozna.

A Rosyjska policja jest - podejrzewam, wcale nie lepsza ale ludzie sa zastraszeni - nikt nie prowokuje policjanta, nikt sie nie targuje z policja co mu wolno a czego nie - to wiemy od dziada pradziada? a jak sie cos stanie to o tym sie nie mowi ile osob policja w Rosji zabila i z jakiego powodu.?
        • forum.poland engine... 03.04.15, 22:41
          i komu potrzebne tak prymitywne propagandystki teksty : "Rosja jest panstwem gdzie obywatel nie ma praktycznie zadnych praw a jesli ma to i tak m siedziec cicho."?

Ty sam to wierzysz w te bzdury?
          • engine8 Re: engine... 03.04.15, 22:47
            Wierze - kazdy ma prawo wierzyc w to co chce?
            • forum.poland A czemu mnie o to pytasz,engine? 03.04.15, 22:50
              Czy sam nie wiesz,w co wierzysz?
        • frompiter Nie plec bzdur 03.04.15, 22:49
          engine8 napisał(a):
          > Rosja jest panstwem gdzie obywatel nie ma praktycznie zadnych praw a jesli ma to i tak m siedziec cicho.
          > W Rosji nie wolno o wiele wiecej niz w ameryce - i ograniczenie praw nie przejdzie latwo.

Ja sie moge pozwolic 10 razy wiecej, niz przecietny Amerikanin.
          U nas da sie olewac prawo i powiedziec gliniarzowi "wyp@dalaj", a ty za cos takiego albo pojdziesz siedziec, albo dostaniesz kule.
          I to nawet nie moje zdanie, tylko zdanie moich zagranicznych przyjacele, ktory na wlasne oczy widzieli, co ja wyprawiam.

> A Rosyjska policja jest - podejrzewam, wcale nie lepsza

Jest bardziej czlowieczna, niz policja zachodnia, bo nie jest na tyle formalna i tez jest w stanie olac prawo i przymknac oczy.
          Czeszczej posluguje sie zdrowym rozsadkiem i ludskimi uczuciami, niz instrukcjami.

>ale ludzie sa zastraszeni - nikt nie prowokuje policjanta, nikt sie nie targuje z policja co mu wolno a czego nie

Brednie.

> a jak sie cos stanie to o tym sie nie mowi ile osob policja w Rosji zabila i z jakiego powodu.?

Policjantow ginie o wiele wiecej, niz oni strzelaja do ludzi.
          Dla rosyjskiego gliniarza nie ma nic gorszego, niz uzyc broni, bo prokuratura bedzie go gwalcila kilka miesiacy, nawet jesli mial racje.
          Za strzal do nieuzbrojonej osoby zdecydowanie pojdzie siedziec.

Za cos takiego:
          www.youtube.com/watch?v=B_f06VQOkI4
          ...rowniez pojdzie siedziec.
          Uderzenie palka jako bagnetem w brzuch dziwczyna, ktory nie stawia oporu i w niczym gliniarzom nie zagrazaja = przekroczenie uprawnien = ~3 lata pierdla, moze byc w zawieszeniu jesli nie bylo uszkodzenia zdrowia.

Wyjatkiem jest Kaukaz.
          W rejonach operacji antyterroristycznej sily porzadkowy sie nie cackaja i strzelaja bez wachan.
          • engine8 Re: Nie plec bzdur 04.04.15, 00:08
            Wszytko co piszesz jest dokladnie to co ja mysle czyli kompletne bezprawie wyrazajce sie w braku posznowania praw przez obywateli i policje/prokurateure.
            A to ze obywatel olewa prawo to nei znaczy ze on ma prawa - to znaczy ze kraj jest gorszy niz dziki zachod....
            • frompiter Re: Nie plec bzdur 04.04.15, 02:05
              engine8 napisał(a):

> Wszytko co piszesz jest dokladnie to co ja mysle czyli kompletne bezprawie wyrazajce sie w braku posznowania praw przez obywateli i policje/prokurateure.

Piszesz inaczej.
              Pisalesz, ze obywacele sa zastraszeni przez policje i z tego powodu nie maja praw.

Miec prawo a go realizowac to nie jest to samo.
              Mieszkasz w USA i masz prawa:
              -na noszenie broni;
              -na wolnosc slowa;
              -na wolnosc zgromadzen i manifestacji.
              A teraz sproboj skorystac z 3 na raz i wyjsc na wiec czy manifestacje z bronia palna.

> A to ze obywatel olewa prawo to nei znaczy ze on ma prawa - to znaczy ze kraj jest gorszy niz dziki zachod....

Deklarowany prawa a wolnosc to wcale nie jest to samo.
              Dziki Zachod wlasnie BYL WOLNY, a dzisejszy USA juz nie.

Obywacel u nas olewa nie swoi prawa, tylko swoi obowiazki, ktorych kazde panstwo na Ziemie z szczerej troski o ludziach chce stworzyc jak najwiecej:-)

Krowa na farmie tez ma swoi prawa - cieplo, jedzenie, opieke weterynarna, nawet seks, tyle ze jesli oleje obowiazek dawac mleko, to przerobia ja na farsz.
              To nie o USA, to tak, ogolnie.
    • dyktator_bolandy Re: Dzielna amerykanska policja 03.04.15, 21:33
      zapewne bardzo wysoki odsetek, wiec sam sobie odpowiedziałeś na swoje głupkowate dywagacje.
      • forum.poland Nie ma glupich pytan,.. 03.04.15, 21:38
        sa glupie odpowiedzi,udowodniles to.
        • engine8 Re: Nie ma glupich pytan,.. 03.04.15, 22:30
          A Ty Igor nie zadajesz glupich pytan - Ty wykonujesz swoje prace i zadajesz pytanie na ktore Ty znasz odpowiedz i Twoje pytanie nie sa pytaniami ale prowokacja i pokazaniem problemu - dlatego wiec sa nazywane glupimi..
          • forum.poland engine,nie jestes dzis w dobrej formie 03.04.15, 22:44
            Ja napisalem,ze nie ma glupich pytan.A ty wyjezdzasz z tekstem:
            " A Ty Igor nie zadajesz glupich pytan ".
            Moze czas wypoczac,a nie siedziec na forum 24/24 przez 7 dni w tygodniu i ciezko pracowac,piszac pod wielu nickami?
            • engine8 Re: engine,nie jestes dzis w dobrej formie 03.04.15, 23:01
              Wrong 3x

1. To jak napisalem to nie chcialem ci prosto walic ze zgadzam sie iz nie ma glupich pytan ale nie kazde zdanie ze znakiem zapytania na koncu jest tak naprawde pytaniem. W Twoim wypadku robisz prowokacyjne stwierdzenia i nadajesz im forme pytania a to juz niekonicznie podlega pod definicje glupich pytan.

2. Ja tu wypoczywam. Na forum siedze nie wiecej niz 8 godzin - tzn tylko wtedy kiedy jestem w pracy i mi sie nudzi. Raz na miesiac napisze cos w weekend ale to b. rzadko i za pare godzin juz bede wypoczywal - TGIF!!. Gwarnauje ze nie bedzie ani jedego wpisu do poniedzialku 8:20 am PST. :) A wtedy zobaczymy gdzie tu Igorka "tyknac" poniewaz jako prowokator rownie latwo dajesz sie prowokowac LOL

3. Wiem ze wielu sie wydaje iz wszyscy sa tacy jak my sami..
              Pisze pod jednym jedynym nikiem, nie pisze na forach obcych nacji, jak mnie tu zabnuja to wiecej nie zagladne i niestety nie przyjmuje kredytow za inne wpisy.
              • forum.poland Makabra 03.04.15, 23:10
                1.belkot.
                2.a co innego mialbys napisac/
                3.ja jestem jedyny i nie powtorzalny.I znow blad,engine:-)
                • engine8 Re: Makabra 03.04.15, 23:18
                  1.belkot. - Az tak daleko sie nie posunalem i ale samoocena jest mile widziana
                  2.a co innego mialbys napisac/ - moglem nic nie napisac. Wyjasnilem Tobie - chcesz wierz nie chcesz to nie....
                  3.ja jestem jedyny i nie powtorzalny.I znow blad,engine:-) - nie watpie i wiem ze uzywasz wiecej nikow niz ja nadazam liczyc.

Wesolych Swiat jesli takie celebruje a jak nie to spokojnego weekendu
    • engine8 Re: Dzielna amerykanska policja 03.04.15, 22:21
      Ciekawo,jaki odsetek zabitych stanowia afroamerykanie?

podejrzewam ze podobny do statystyk jakich sprawcami sa afroamerykanie

Chyba nie podejrzewaz ze policjanci pasjonuja sie zabijaniem - robia to w obronie wlasnego zycia i kazdy ma inne granice gdzie moga wytrzymac i ryzykowac wlasne zycie.
      Fabia prze afroamerykanami nie jest bez powodu i reakcja na ich zachowanie jest troche inna niz na zachowanie innych.
      • forum.poland ja nie podejrzewam nic,engine... 03.04.15, 22:46
        ja wiem na pewno,ze amerykanski policjanci zazwyczaj sa tchorzliwymi nieukami,ktore boja sie wlasnego cieniu.I zabijaja nie dlatego,ze cos im realnie zagraza,a tylko dlatego,ze wiekszosc z nich powinna pracowac gdzie indziej,najlepiej z dala od broni palnej.
        • engine8 Re: ja nie podejrzewam nic,engine... 03.04.15, 23:09
          Policjanci nieukami nie sa .Wszedzie policjanici maj podobny profil i wszedzie uwaza sie icha za durakow a oni po prostu wykonuja swoje obowiazki wg ustalonych i narzuconych im regul.
          Zagrozenie sa dla nich bardzo realne.
          Wielu powinno pracowac gdzie indziej ale robi to co moga - nie oni jedni...maja rodziny i musza pracowac. No i ktos to musi robic.
          Gwarantuje Tobie ze gdybyc Ty poszedl do policji to za rok bylbys taki jak reszta.
          Mam sasiada ktory cale zycie w Policji pracowal wiec czasami mowi troche jak wypije za duzo whisky ...nie chcialbys byc ani jedej doby w takiej roli i dzielnicy gdzie wiekszosc nosi bron i szuka okazji aby jej uzyc a stress prowadzi do roznych zachowan
    • j-k "Afroamerykanie"? - jakies 80 % 03.04.15, 22:37
      w koncu powszechnie wiadomo, ze w USA aktualnie Czarni bija Bialych (na ulicach)
      ale potem Czarnych bije biala Policja.

taki kraj.
      • boavista4 Re: "aj Hansii , wiesz dobrze 03.04.15, 22:45
        policja jest w duzym procencie czarna, wiec jak murzyn bije murzyna , czu ktos ma cos przeciwko temu? m Tak samo , kazdy wi ze Ukraicy to rodzaj Ruska, a wiec jak rusek zabija Ruska , co w tym zlego / TERAZ kolej na Polske. czas zeby Polacy zabijali Polakow, to bylaby checa ! wezmy np, Slazakow tlukacych mazurow. Tak dlugo jak stoja z daleka od narodu wybranego to nalezy sie tylko ciszyc, zabawa jest dobra I pozyteczna.
      • forum.poland Jasiu,mnie nie interesuja twoje rozwazania... 03.04.15, 22:48
        mnie interesuja oficjalne dane.Jak ich znasz,to podaj wraz ze zrodlem.jak nie znasz,to daruj sobie tego belkotu.
        • j-k black criminals ? - voila :) 03.04.15, 22:59
          en.wikipedia.org/wiki/Statistics_of_incarcerated_African-American_males
          • forum.poland jasiu,to nie voila,.. 03.04.15, 23:13
            a tylko calkowita twoja kompromitacja.
            Czy czytasz teksty,ktore linkujesz?
            • j-k belkot propagandzisty anty-amerykanskiego. 03.04.15, 23:19
              Buenas Noches

a na Dobranoc:
              www.youtube.com/watch?v=YtM19PcF3Ic
              • forum.poland Obama jest antyamerykanski propagandysta 03.04.15, 23:20
                czego ty jeszcze,jasiek,nie wymyslisz?
    • felusiak1 Re: Dzielna amerykanska policja 04.04.15, 01:11
      Towariszcz Sorokin wy dali link do dokumienta a w etom dokumientie niet niczewo ob 111 ubitych.
      Otkuda wy wziął eto gawno?
      • forum.poland Towariszcz felusbaum 04.04.15, 01:56
        Glupiejecie coraz bardziej.Moze przez to goowno,ktorym was karmia od rana do weczora?
        • felusiak1 sorokin propagandysta 04.04.15, 02:57
          w raporcie na który powołuje się twój spótnik nie ma słowa o 111 zabitych przez policję w marcu. zatem skąd spótnik zaczerpnął tą informację? a może zmyślił?
          • forum.poland felusbaum,ty naprawde mieszkasz w USA? 04.04.15, 10:16
            I ty znasz angielski? "Sputnik" nie pisze nic o tym,ze w tym raporcie padla liczba 111 zabitych przez policjantow w marcu Amerykanow,a tylko powoluje sie na dane statystyczne,a dalej przechodzi do raportu,ktory zalinkowalem,w ktorym omawia sie ogolny stan policji amerykanskiej.
            Co do liczby zabitych Amerykanow dzielnymi amerykanskimi policjantami:
            www.killedbypolice.net/
            felus,po raz kolejny musze ciebie doksztalcac i znow za darmo.
            • felusiak1 no to jestem dokształcony 04.04.15, 15:15
              rzeczywiście ta amerykańska policja to bandyci i mordercy. zabijają bezbronnych.
              takich jak ten: abc7.com/news/fatal-shooting-suspect-killed-by-deputies-after-exchanging-gunfire/572126/
              • forum.poland Roznie to bywa,felus 04.04.15, 15:35
                Wiemy dobrze,ze wsrod zabitych przez amerykanskich policjantow byli i dzieciaki z plastikowymi zabawkami w rekach.
                W UK nie brakuje "afro-anglikow".Tu nie brakuje i roznych Arabow,jak i wschodnich Slowian,ale takiego balaganu,jak w USA,niema.Jak sadzisz,felus,dlaczego tak jest?Pytam calkiem serio.
                • felusiak1 Re: Roznie to bywa,felus 04.04.15, 15:45
                  odpowiedź jest prosta. amerykanie mają broń i dlatego się zabijają.
                  z tego wynika, ze gdyby wprowadzono zakaz posiadania broni .......
                  w tych wykazach jest też taki co napie_dolił żonę i podciął jej gardło nożem i zabiła go policja. ta policja jest okropna. ..... już wiem, zdelegalizować policję.
                  • forum.poland Nie przesadzaj,felus 04.04.15, 15:52
                    Na pewno powszechny dostep do broni amerykanskiego spoleczenstwa powoduje to,ze amerykanska policja czuje sie bardziej zagrozona,niz policja w krajach,gdzie bron palna wsrod spoleczenstwa jest mniej rozpowszechniona.Ale w tym przypadku,o ktorym wspomniales,gosc zabil swoja zone nozem,a nie z pistoleta.Tym nie mniej policja go zastrzelila,chociaz moglaby go aresztowac.
                    Chyba nie tam szukasz odpowiedzi na moje pytanie,felus.
                    • felusiak1 Re: Nie przesadzaj,felus 04.04.15, 17:51
                      policja zastrzeliła go podczas aresztowania.
                      Michael Brown żyłby gdyby nie jego własne zachowanie, Garner zyłby gdyby nie stawiał oporu.
                      Tu w USA ludzie stawiają opór podczas aresztowania.
                      Obejrzyj to: www.youtube.com/watch?v=eT7dwx-JGOA
                      Albo wpisz w youtube "resisting arrest"
                      Tak zachowują się wobec policji w Anglii? Z nożem?
                      www.youtube.com/watch?v=H7iuBWkMEn8
                    • mlody776 Re: Nie przesadzaj,felus 04.04.15, 20:46
                      To nie bron palna w rekach społeczeństwa jest winna (co Feluś próbuje tobie powiedzieć), pomimo ze europejska propaganda tak was zapewnia. 1. Na policjantów bierze się z niskim IQ (jak ma wysokie to odmawia się ich zatrudnienia). 2. bierze się byłych żołnierzy, którzy wrócili z wojny i wydaje się im, ze mordowanie jest czymś normalnym. 3. Szkoli się ich w Izoelu w wojnie na Palestyńczykach. 4. W stanach powszechnie zapisuje się leki uspakajające, które w przypadku ich nie brania, powodują nie zamierzone reakcje (odbija jak lodżią na narkotykach).
                      • felusiak1 Re: Nie przesadzaj,felus 04.04.15, 22:15
                        ja przesadzam? ty młody poczytaj swój własny wypot. ręce opadają. pocałujcie się z nietak.
                        • mlody776 Re: Nie przesadzaj,felus 04.04.15, 22:28
                          Sorry Feluś. Ten nagłówek to nie ja wymyśliłem ale przez nie uwagę go nie zmieniłem tylko.
                      • x2014 Re: Nie przesadzaj,felus 10.04.15, 05:15
                        mlody ciebie od sluchania radia yebie
                        • mlody776 Re: Nie przesadzaj,felus 10.04.15, 12:23
                          Cos naruszyło twoja strefę wyobraźni o świecie? Przestraszyłeś się ze aby być moralnym musiałbyś zareagować? A może promieniowanie z Fukushima już działa na ciebie? Z tym ostatnim, to metoda strusia by może nawet pomogła. W ogóle, nie powinieneś się tym martwic, tylko twoje wnuki będą rodzic się kalekami (choroba po promienna).
                          Link jak niedoszły policjanta nie dostał pracy policjanta bo miał za wysokie IQ i nawet przegrał odwołanie w sadzie:
                          abcnews.go.com/US/court-oks-barring-high-iqs-cops/story?id=95836
      • yurek11111 Re: Dzielna amerykanska policja 10.04.15, 06:01
        Eto nie gawno,felusiak...

A new report by ThinkProgress.com unearthed disturbing figures when it came to the number of police-related deaths that occurred in America in the month of March alone.

Just last month, in the 31 days of March, police in the United States killed more people than the UK did in the entire 20th century. In fact, it was twice as many; police in the UK only killed 52 people during that 100 year period.

According to the report by ThinkProgess, in March alone, 111 people died during police encounters — 36 more than the previous month.

This high number in March increased the average for police killings from every 8.5 hours, to nearly 1 police killing every 6.5 hours in the US.

China, whose population is 4 and 1/2 times the size of the United States, recorded 12 killings by law enforcement officers in 2014.
        On average, US police kill people at a rate 70 times higher than any of the other first world countries as they “protect and serve” the American citizens.

www.zerohedge.com/news/2015-04-08/us-police-kill-more-civilians-march-uk-police-killed-100-years
        Bzdura jest ze z rak policji w USA ginie wiecej czarnych niz bialych:
        The Centers for Disease Control and Prevention keeps data on fatal injuries from 1999 to 2011 and one category is homicides by legal intervention. The term "legal intervention" covers any situation when a person dies at the hands of anyone authorized to use deadly force in the line of duty.

Over the span of more than a decade, 2,151 whites died by being shot by police compared to 1,130 blacks.

felusiak1 napisał:

> Towariszcz Sorokin wy dali link do dokumienta a w etom dokumientie niet niczewo
        > ob 111 ubitych.
        > Otkuda wy wziął eto gawno?
    • mariner4 A rosyjska? 04.04.15, 11:28
      Stawia nad wykopem parę tysięcy ludzi i rozwala ich z broni maszynowej.
      Amerykanie to nędzni detaliści w porównaniu do hurtowników, Rosjan.
      M
      • forum.poland mariner,wygrales konkurs na najwiekszego debila.. 04.04.15, 11:58
        "Ciekawi mnie jedno...Kto,jako pierwszy,zacznie cos pisac o rosyjskiej policji?"

forum.gazeta.pl/forum/w,50,157189868,157189915,Ciekawi_mnie_jedno_.html
        • mariner4 Nie słyszałeś o NKWD? 04.04.15, 12:02
          Biedny idiota.
          M.
          • forum.poland Payatzyk pod numerem 4 04.04.15, 12:07
            Watek jest nie o zydowskim NKWD,ktorego ojcem zalozycielem byl Polak Feliks Dzierzynski,a tylko o amerykanskiej policji.
            Biedaku,masz tak nasrano w glowie,ze z ciebie nawet kpic nie wypada.Ty wyzywasz tylko litosc.
            • mariner4 Tia.. 04.04.15, 12:13
              Jak coś wam nie pasuje, to zawsze jakiś Żyd się znajdzie.
              Neandertalczycy nie wyginęli. To Rosjanie!
              M.
              • forum.poland Ha,ha 04.04.15, 14:01
                payatzyk pod numerem 4,popatrz na watek i na swoj wpis i sprobuj domyslic sie,co z toba jest nie tak.

p.s. i gdzie was tak durnych Michnik znajduje?
    • mlody776 Re: Dzielna amerykanska policja 04.04.15, 20:00
      Sorry, może już ktoś pisał o tym, a ja nie mam czau czytać całego wątku. Otóż jak policja ustrzeli kolorowego, to media podają to zdarzenie. Szczególnie jak policjant jest białym. Jak P. ustrzeli białego, to oczywiście w mediach niema nic. Mozę w najlepszym przypadku lokalne media coś wspomną. Jest to dlatego, ze chcą podburzy białych do kolorowych i odwrotnie (dziel i żądz-zasada). Ma to odwracać uwagę od polityki banksterow i elit rządzących. Wiec takie głupie pytania, jaki procent z tego jest Afroamerykanka, oznacza ze się pytający już załapał na ich propagandę.
      • 5magna Re: Dzielna amerykanska policja 04.04.15, 20:05
        To tez prawda......
      • forum.poland Nie o to chodzi,mlody 04.04.15, 21:01
        Nie chodzi o to,ze policjanci zabijaja bialych,czy czarnych,a tylko chodzi o ogolna liczbe Amerykanow,zabitych przez policje.W odpowiedzi do felusia wkleilem link,ktory ty byc moze nie zauwazyles.Wklejam go ponownie:
        www.killedbypolice.net/
        • mlody776 Re: Nie o to chodzi,mlody 04.04.15, 21:39
          Od 9-11 do jakieś 2012 zamordowała (morderstwem jest zabicie bez wyroku sadowego lub nie w samo obronie) 8 razy tyle co zginęło tego pamiętnego dnia w WTC.
          www.thecommonsenseshow.com/2013/11/17/cops-kill-8-times-more-americans-than-terrorists/
          Masz racje ze nie ważnym jest kolor skóry zamordowanego przez policje ale ilu ich zamordowano. Protesty w Ferguson, MO jest protestem przeciw brutalności policji w Stanach a nie na tle rasowym jak twierdza media (nawet te Polskie). Wybacz, ze się przyczepiłem do drobiazgu, ale oni tymi niepozornymi drobiazgami zmieniają przeświadczenie społeczeństwa. Ludzie idą na skróty spaleniowe. Jak czytasz np. Felusia, to nie możesz mu zarzucić, ze on tego ostatniego nie wie. Hahaha.
          • mlody776 Jak juz mamy Wielkanoc 04.04.15, 21:57
            Jóź chyba wiemy ze zabicie, jest aktem prawnym w formie odstraszającej kary, wydanym z wyroku sadowego. Morderstwo jest aktem nielegalnym j/w. A w Piśmie Świętym pod inspiracja KK jest:"Nie zabijaj". W tej samej Biblii znajdujemy nakazy zabicia za przestępstwa np.: niemoralności, zboczenia, zdrady małżeńskie itd. Coś nie pasuje, prawda? Dopiero w ostatnich tłumaczeniach nie katolickich jest: "Nie morduj". Niby drobiażdżek, a jak zmienia sens tego przykazania i w ogóle całej Biblii.
    • szwampuch58 Re: Dzielna amerykanska policja 11.04.15, 15:38
      Brutalne aresztowania w Kalifornii: Dziesięć "cowboi"na urlopie
      i2.gmx.net/image/496/30568496,pd=3,f=lead-xxl.jpg
      • szwampuch58 Re: Dzielna amerykanska policja 11.04.15, 15:48
        www.n-tv.de/
        • 5magna Re: Dzielna amerykanska policja 11.04.15, 16:06
          www.bing.com/videos/search?q=american+police+brutality&qpvt=american+police+brutality&FORM=VDRE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka