Dodaj do ulubionych

Sobota - dzien antyMonsanto.

24.05.15, 15:22
-Wczoraj marsze antyMonsanto , antyGMO i antyTTIP odbyly sie w 40-u roznych krajach, w ponad 400-u miastach planety , na wszystkich kontynentach...z mobilizacja bywalo roznie , w wielu krajach doszlo do "naglych usterek" w przeplywie informacji internetu.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Sobota - dzien antyMonsanto. 24.05.15, 15:38
      Zaraz cenzura ten wątek usunie. GW jest jakoś szczególnie wrażliwa na punkcie Monsanto, nie lubi krytyki.
      • kaszebe12 Re: Sobota - dzien antyMonsanto. 24.05.15, 15:45
        Wrazliwosc GW , Ewo ? - Chodzi o kontekst ogolny czy o kontekst ukrainski Monsanto ?
        • eva15 Re: Sobota - dzien antyMonsanto. 24.05.15, 16:05
          Każdy krytyczny temat związany z Monsanto jest przez GW nielubiany.
          • kaszebe12 Re: Sobota - dzien antyMonsanto. 24.05.15, 16:26
            Cholera...w szczegolnie ciezkich przypadkach rozcienczam kwas chlorowodorowy woda...dwie aplkacje i po spiewie. -Nigdy nie uzywalem Rondup'u , he,he,he...
            • jankowski1960 Re: Sobota - dzien antyMonsanto. 24.05.15, 16:35
              ty tu o czym, bo nie za bardzo rozumiem.....
    • felusiak1 Re: Sobota - dzien antyMonsanto. 24.05.15, 16:46
      tylko i wyłacznie antymonsanto bo barany nie wiedzą nic i po napaleniu się marychy tylko to są w stanie zapamiętać.
      teraz pora na protesty antywęglowe, antybenzynowe i antygazowe.

ja też jestem za tym aby zaprzestać genetycznej modyfikacji żywności i postuluję werbunek ochotników do wymordowania połowy ludzkości dla której nie wystarczy jedzenia.
      bo do tego sprowadza sie ten protest ale jak pisałem, po napaleniu się marychy protestanci ciężko myślą. chociaż jak widzę niektórzy bez marychy nie dają sobie rady.
      • eva15 Re: Sobota - dzien antyMonsanto. 24.05.15, 17:01
        Tak, tak a Monsantoplanuje rozdawanie biednej połowie ludzkości żywność genetyczną na darmo. No oczywiście.

Tego argumentu używają wszyscy demagodzy, a jest on wyjątkowo głupi.
        • felusiak1 a kto mówi, że za darmo? 24.05.15, 17:56
          evuniu, kiedy byłem dzieckiem na swiecie żyło 3 mld ludzi, z których połowa głodowała.
          dzisiaj jest nas 7 mld i nikt nie głoduje, ba można powiedzieć, że żarcia jest aż za dużo.
          Jak myślisz evuniu jak to się stało? W latach 40-tych i 50-tych z hektara uzyskiwano 1.2 tony pszenicy. Dzisiaj ten sam hektar daje 4.2 tony. Jak myslisz jak to sie stało? Ot tak, dobry Bóg sprawił?
          • eva15 Co ty pleciesz? 24.05.15, 19:33
            Nikt dziś nie głoduje?

www.dw.de/globalny-raport-g%C5%82odu-2014-dwa-miliardy-ludzi-na-%C5%9Bwiecie-jest-niedo%C5%BCywionych/a-17993765

Monsanto skończy jak przemysł tytoniowy, nie da się bez końca wbrew faktom okłamywać opinii publicznej i ukręcać łba krytycznym wynikom badań. Niedawno znów wybuchła afera, że produkty Monansto są rakotwórcze. Jakimś cudem przekupne WTO w obliczu niepodważalnych badań to jednakto przyznało. Wrzask był potworny, Monsanto rzuciło się na WTO zamiast na swoje produkty.

Ale nie w tym jest największe zagrożenie. Prawdziwie groźne jest uzależnienie wyyżwienia ludzkości od 3-4 producentów. Ziarna Monsanto i spółki trzeba co roku kupować od nowa. Cóż za pole do popisu dla takich rządów jak amerykański. Już sam fakt grożenia sankcjami i zakazem sprzedaży ziarna, jest bronią silniejszą niż wszystkie bomby atomowe do kupy.

Dlatego mądra Rosja wprowadza zakaz stosowania/zakupywania GMO.
            • felusiak1 Co ja plotę? 24.05.15, 20:25
              Nie wciskaj mi tu kitu z instytutów aktywistów walczacych z głodem.
              Zamiast czytać bzdury przypatrz się ile ludności przybyło w afrykańskich państwach od 1950 roku.
              W twoim artykule wymienia sie Burundi i Erytreę jako najglodniejsze. To jakim cudem w głodujacym Burundi ludność wzrosła 4 razy a w Erytrei 5 razy. Jakim cudem głodujaca Nigeria ma 160 mln ludności a w 1950 miała 37 mln? Czy to nie znaczy, że tam z głodu nie tylko nie umierają ale mnożą się jak króliki?
              • eva15 Re: Co ja plotę? 24.05.15, 20:36
                owszem, mnożą się jak królili, ale patrzyłeś jaka jest śmertelnośś niemowląt i jaka śrdenia życia?

P.S. Oczywiście miałam na myśli WHO , nie WTO.
                • kaszebe12 Felus... 24.05.15, 20:56
                  ...ile ludzi zmarlo z glodu z niezwykle banalnego powodu - w wyniku spekulacji plodami rolnymi ? -Ile tysiecy Hindusow odebralo sobie zycie wlasnie dzieki dobrodziejstwu Monsanto ?
                  • felusiak1 nie zamulaj ty i efka 24.05.15, 22:58
                    spekulacja to nie głód. głód jest wtedy kiedy nie ma nawet czym spekulować a co w historii ludzkości było do lat 60-tych nagminne.
                    O tych hindusach to jest bzdura powielana w internecie na ktorą łapią się wierzacy i naiwni.
                    Podobne bąki są rozsiewane przez kapłanów globalnego ocieplenia.

efka z kolei pisze o śmiertelności niemowląt. no jeśli tak umierają i długość zycia taka krótka to ską ich tyle jest? Nigeria w 2050 będzie miała 440 mln ludności. W 100 lat odrobią wszystkie straty od ery kamienia łupanego.
                    • eva15 Biedaku poczciwy, 24.05.15, 23:15
                      Jeszcze 100 lat temu w Europie rozodczość była duża. Biedacy mnożyli się jak króliki, bo ca połowa dzieci umierała w wieku wczesnoniemowlęcym. Płodzono dzieci na okrągło, by choć część z nich przeżyła, bo to było jedyne istniejące zabezpieczenie na starość. Im większa nędza, tym wyższy wskaźnik urodzin. Im większy dobrobyt i socjalny system społeczny, tym wskaźnik niższy.
                      • felusiak1 dziewczyno przepiekna 25.05.15, 01:11
                        nie o tym dyskutujemy. 100 lat temu w Europie nie było permanentnego głodu.
                        Ten był w Afryce i w Azji.
                        Zresztą nie będę się z tobą spierał. Ty wiesz swoje i nie przyjmujesz adnego argumentu tak długo doputy ci to jakiś radziecki akademik naświetli. Wtedy zmieniasz zdanie. Ja mam czas w w bolszewii radzieckich akedemików jak na$rane.
                • malkontent6 Re: Co ja plotę? 25.05.15, 02:20
                  eva15 napisała:

> jaka jest śmertelnośś niemowląt i jaka śrdenia życia?

A jak to wygldało w 1950?
    • mariner4 A co dzikusy zrobiliście z 24.05.15, 16:58
      jeziorem Aralskim? Gdzie wasza stopa stanie, tam zglszcza. Jesteście chwastami tej planety.
      Pamietam buńczuczne teksty o "ujarzmianiu przyrody", o zawracaniu biegu rzek. Rezultat? Wszędzie trupy. Jak te zabetonowane w śluzach kanału Buiełomor.
      M.
      • karbat Re: A co dzikusy zrobiliście z 24.05.15, 17:25
        mariner4 napisał:

> jeziorem Aralskim? Gdzie wasza stopa stanie, tam zglszcza. Jesteście >chwastami tej planety.

psychole zyja wspomnieniami z czasow CCCP
        cos dla maniakow zyjacych wspomnieniami :

www.planet-wissen.de/natur_technik/energie/erdoel/img/oel_oelsand_dpa_g.jpg
        wspolczesna , nowoczesna Kanada . jesli poprosicie to podam jak duzy obszar zostal w Kanadzie doszczetnie zdewastowany . w czym problem .

poprosicie , to ci podesle dziesuiatki takich zdjec , linkow ,
        gdzie dzisiaj postpowe, demokracje exploatuja cudze zloza na swiecie .

by buractwo nie musialo zyc tylko historia , wspomnieniami .

• karbat Re: beszczelni Szwajcarzy ... 24.05.15, 17:54
          usuwaja ze swoich sklepow produkty firmy Monsanto ..
          jest to prawda ... ?

Szwajcarzy za duzo sobie pozwalaja
          ja bym sie na miejscu USA z nimi nie pierprzyl, ... sankcje .

• mariner4 Chcecie zapomnieć waszą historię? 24.05.15, 20:50
          Jeszcze gorzej. bo naród bez historii to bydło.
          Bez uporania si e z własną historia nie da się iczego pozytywnego zbudować.
          Niemcy to robią w pocie czoła od 1945 roku. A wy? Dalej wam mordowanie urojonych wrogów w głowie. A macie wspaniały kraj. Tylko wziąć się za robotę, a nie myśleć u ujażmianiou innych. Jesteście poj... do cna.
          Bez normalnej ekonomii nie da się zbudować potęgi militarnej. Można co najwyżej śiwat wciągnąć w katastrofę.
          M.
          • kaszebe12 Re:Bezczelni Szwajcarzy... 24.05.15, 20:58
            -Zlibianizowac faszystow , zdemokratyzowac ! -Przy okazji mozna zlibianizowac Wegrow i ukadafic Orbana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka