Dodaj do ulubionych

Happy Thanksgiving Day

28.11.19, 01:39
Amerykańskie Święto Dziękczynienia dopiero jutro ale składam wszystkom rodakom życzenia już dzisiaj, bo wnuczka właśnie powiedziała mi przez telefon, że będzie u nas (z rodzicami) już za 15-20 minut więc później nie będę miał czasu na forumowe dyskusje.

Smacznego indyka!
Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Happy Thanksgiving Day 28.11.19, 02:05
      Serdeczne dzieki i nawzajem dla calej rodziny.
    • felusiak1 Re: Happy Thanksgiving Day 28.11.19, 02:34
      Same to you
      • boavista4 Re: Happy Thanksgiving Day 28.11.19, 03:41
        Skad takie gorace uczucia na Swieto Dziekczynienia. Takiego entuzjazmu nie bylo na nasze swieto Niepodleglosci. Przy indyku pamietajcie o miliona h indian zaszlachtowanych przez pielgrzymow .
        • engine8 Re: Happy Thanksgiving Day 28.11.19, 04:08
          Sorry ale Polskie Swieto Niepodelglosci jak nie jest mi bliskie sercu tak jak Swieto Dziekczynienia. Jak wyjezdzalem to go nawet nie bylo.
          Swieto Dziekczynienia to chyba jedno z najbardziej rodzinnych i naprawde milych Swiat a po tej stronie kaluzy a my mamy wiele powodow aby miec za co dziekowac.
          I przy takiej okazji to my raczej skupiamy sie na pozytywnych rzeczach.
          No a Ty kiedys pamietasz o ofiarach polskiego dazenia do wolnosci i niepodleglosci?
          • magna20000 Re: Happy Thanksgiving Day 28.11.19, 04:13
            Nie zapomniec o Black Friday. Chinczyk sie klania nisko…...
            • engine8 Re: Happy Thanksgiving Day 28.11.19, 20:22
              Chinczyka to i Amerykanie i Polacy jak na razie ignoruja.... Kto celebrowal 11 Listopada "Singles' Day,"?? Ale black Friday to juz co innego..
              No my to przynajmniej wiemy skad sie wzial i o co to w tym Black Friday chodzi ale w Polsce tez go hucznie celebruja...no bo to w koncu drugi dzien po amerykanskim Swiecie Dziekczynienia. No i bedzie jeszcze "Cyber Monday" - pierwszy Poniedzialek po Black Friday... :)
              To chyba nie efekt globalizacji bo ignoruje sie chinczykow a celbruje pod sztandarami USA.
    • polski_francuz Re: Happy Thanksgiving Day 28.11.19, 07:49
      All the best! I gratulacje za dobra rodzine. Rodzina najwazniejsza!

Pozdro

PF
    • czizus Re: Happy Thanksgiving Day 28.11.19, 09:08
      Wszystkiego dobrego dla wszystkich forumowych Amerykanów.
      • bywszy2 Re: Happy Thanksgiving Day+ 29.11.19, 17:09
        czizus napisał:

> Wszystkiego dobrego dla wszystkich forumowych Amerykanów.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
        A Afro-Amerykanom nie?
    • boavista4 Re: Happy Thanksgiving Day 28.11.19, 19:05
      Pierwsi pielgrzymi to byli Hiszpanie w polnocnej Karolinie.
      www.pbs.org/wnet/secrets/secrets-spanish-florida-full-episode/3666/
    • boomerang uwagę moją zwrócił "golden standard turkey" 28.11.19, 20:46
      finance.yahoo.com/video/worlds-most-expensive-thanksgiving-dinner-193028327.html
      nomen omen ?
    • engine8 Re: uwagę moją zwrócił "golden standard turke 29.11.19, 17:40
      Masz racje, niedlugo tylko ze nie w naszej skali ale w skali kosmosu a wiec moze za jakiej 5 mln lat?
      • boavista4 Re: uwagę moją zwrócił "golden standard turke 30.11.19, 03:57
        Jeszcze cus o indyku , ktorego nazwa pochodzi z francuskiego -D'Indi, anggielski indyk, Turkey, pochodzi stad, ze pierwsze indyki poplynely z Ameryki najpierw do Turcji,.a doping a dopiero potem do Angli. Turcja po angielsku to Turkey. Indyki pochodza a Peru, a wiec po portugalsku nzywaja sie Peru.
        • boomerang Re: uwagę moją zwrócił "golden standard turke 30.11.19, 22:06
          a Cold Turkey, czyli kac po narkotykach, to od czego?
    • jabbaryt Re: Happy Thanksgiving Day 30.11.19, 15:49
      Dołączam się do życzeń i pozdrawiam forumowych Yankesów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka