Gość: umiarkowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 12:37 wykradliscie juz wszystko a teraz lapy na kulczyka. i jeszcze usprawiedliwiacie to praworzadnoscia. wstyd mi za polske. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mamlas [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 12:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gini [...] 30.10.04, 12:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Palestyński wieprz,potencjalny bandyta IP: *.amwaw.edu.pl 30.10.04, 12:55 zastrzelił go pewnie miłujący pokój Rosjanin, który najpierw wprowadzał wolnośc w Afganistanie, potem w Czeczeni, aż w końcu poczuł się Izraelczykiem i przyjechał uwolnić "swój" kraj od palestyńskiego robactwa, które nie wiadomo dlczego urodziło sie na tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Re: Palestyński wieprz,potencjalny bandyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 13:16 Z tym akurat sie zgadzam: Gość portalu: kuba napisał(a): palestyńskiego robactwa, które nie wiadomo dlczego urodziło sie na tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: zydowski wieprz, bandyto 30.10.04, 13:20 Gość portalu: Mamlas napisał(a): > Z tym akurat sie zgadzam: > Gość portalu: kuba napisał(a): > palestyńskiego robactwa, które nie wiadomo dlczego urodziło sie na tej ziemi. > > A wyjasnij nam po co zydowskie robactwo sie pcha na ta ziemie, ktora do niego nie nalezy? I po co zydowskie robactwo pcha sie wszedzie? I nie placz na antysemityzm i ksenofobie wieprzku, bo sam jestes rasista i ksenofob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas O NIE GINI,O NIE.WIEPSZE I MORDERCY TO PALESTYŃCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 13:54 Tak,jestem rasista i ksenofob,bo jak sobie pomyśle ze pojade z rodziną do Egiptu a tam mój hotel wysadzi w powietrze jakiś palestyński zwyrodnialec to mnie ku..ca ogarnia. Jakoś ze strony żydów takiego zagrożenia sie nie muszę obawiać,żyd mojego hotelu nie wysadzi.Za to po tych islamskich ścierwach wszystkiego i wszędzie mozna sie spodziewać. Nawet w warszawskim metrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: O NIE, NIE.WIEPSZE I MORDERCY TO ZYDZI 30.10.04, 14:04 Gość portalu: Mamlas napisał(a): > Tak,jestem rasista i ksenofob,bo jak sobie pomyśle ze pojade z rodziną do > Egiptu a tam mój hotel wysadzi w powietrze jakiś palestyński zwyrodnialec to > mnie ku..ca ogarnia. A nie ogania cie ku wica, jak czytasz, ze zwyrodnialec zydowski zabil palestynskie dziecko? Jakoś ze strony żydów takiego zagrożenia sie nie muszę > obawiać,żyd mojego hotelu nie wysadzi. Wiadomo, w strefie Gazy tam gdzie mieszkaja Palestynczycy, hoteli nie ma, tam sie nie wybierasz, wiec cie nie obchodzi, ze ludzie sa bez dachu nad glowa, ze gina codziennie. Za to po tych islamskich ścierwach > wszystkiego i wszędzie mozna sie spodziewać. Nawet w warszawskim metrze. A to z tej przyczyny, ze zydowskie scierwa mysla, ze im wszystko wolno,widza jedynie swoj czubek nosa i nic wiecej. Szkoda jednak, ze scierwa twojego pokroju jeszcze brudza te ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas SKU..AŁE PALESTYŃCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 14:27 > A nie ogania cie ku wica, jak czytasz, ze zwyrodnialec zydowski zabil > palestynskie dziecko? DZIECKO??!!?? Dobre sobie!!! Tamtejsze DZIECI zamiast z książkami chodzą z karabinami i mordują.Te małe potworki to w żadnym wypadku nie DZIECI. > Wiadomo, w strefie Gazy tam gdzie mieszkaja Palestynczycy, hoteli nie ma, tam > sie nie wybierasz, wiec cie nie obchodzi, ze ludzie sa bez dachu nad glowa, ze > gina codziennie. > a kto by sie chciał wybierać do strefy gazy??!!! po co??!! żeby zobaczyć prymitywnych,zezwierzeconych i wyrodnych morderców?! Nie,dziękuje. > A to z tej przyczyny, ze zydowskie scierwa mysla, ze im wszystko wolno,widza > jedynie swoj czubek nosa i nic wiecej. Szkoda że nie dodałaś "vivat bin laden".Takimi jak ty zajmuje sie ABW,wiesz? > Szkoda jednak, ze scierwa twojego pokroju jeszcze brudza te ziemie. Nawzajem. PS. > > Tak,jestem rasista i ksenofob,bo jak sobie pomyśle ze pojade z rodziną do > > > Egiptu a tam mój hotel wysadzi w powietrze jakiś palestyński zwyrodnialec > to > > mnie ku..ca ogarnia. co,szczęka opadła?! na to już twój móżdżek nie umie wymyśleć riposty? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas SKU..AŁE PALESTYŃCE / post scriptum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 14:33 > > A nie ogania cie ku wica, jak czytasz, ze zwyrodnialec zydowski zabil > > palestynskie dziecko? a poza tym,ILE IZRAELSKICH DZIECI WYMORDOWALI JUŻ ZAMACHOWCY PALESTYŃSCY?! pie*dolona hipokrytka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan A ile dzieci wymordowali "zolnierze" izraelscy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 14:38 www.rememberthesechildren.org/remember2000.html www.ifamericansknew.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas dzieci?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 14:46 sorry,ale to nie dzieci,to normalni żołnierze.Co z palestyńczyków za ludzie,skoro zamiast chować swoje potomstwo w najbezpieczniejszych zakamarkach,wysayłają je przeciw czołgom.Odpowiedz sobie na to pytanie zanim zaczniesz ze mną jakąkolwiek dyskusję. I jeszcze jedno: Ile dzieci izraelskich zginęło z karabinami w dłoni?? Ani jedno.Bo to były prawdziwe,niewinne DZIECI. A ile zginęło w ten sposób "dzieci" palestyńskich??? Wiecej chyba nie muszę dodawać. Zresztą spójrz na nasze ulice,nawet tu piętnasto-szesnastolatkowie mordują w imie paru złotych... Wiec co dopiero w palestynie,gdzie śa dodatkowo rozjuszane przez rodziców... Pojęcie słowa "dziecko" w XXI wieku trochę sie zmieniło,gdybyś nie zauważył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakaew urodzilo ale nie zasiedlilo sie sila! IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 02.11.04, 09:21 co dotyczy niektorzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 14:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys La Repubblica a Gazeta Wyborcza IP: *.sympatico.ca 30.10.04, 14:46 Wloska gazeta podala ,ze zolnierze izraelscy zastrzelili 12 letniego chlopca ,ktory znajdowal sie na terenie swojej szkoly : www.repubblica.it/news/ired/ultimora/rep_nazionale_n_859096.html Jenin, 10:40 MO, Cisgiordania: bimbo palestinese ucciso presso scuola Un bambino palestinese è stato ucciso da una pallottola sparata da soldati israeliani a Jenin, nel nord della Cisgiordania. Lo riferiscono fonti ospedaliere palestinesi. Il bimbo, Brahim Kamel di 12 anni, si trovava nei pressi della sua scuola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Szkoda, że italiańce nie dały zdjęcia tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 22:32 małoletniego bandyty - zobaczyłbyś, jakie to bambino i jaka to szkoła. Boję się człowieka jednej książki - mawiano. Ja boję się człowieka jednej gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aswe [...] IP: *.home1.cgocable.net 30.10.04, 15:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypisek Re: CZYLI TWÓJ. NARESZCIE SIE PRZYZNAŁEŚ :-)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 16:59 widze ze tu sami "dobzi"polscy katolicy - jak byscie ie mieli wroga to sami byscie sie pozarzynali:)) typowe chrzescijanskie milosierdzie z was bije - tylko pogratulowac ! nie widzicie dalej niz wlasny czubek nosa a probujecie dyskutowac o losach swiata - zal mi was z calego serca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 15:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred To za porwana Polke. Globalizacja ma swoje prawa. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.10.04, 16:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icek BIEDNE DZIECKO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 16:58 Nie stosuje takich kar, tylko zal mi takich kreatur jak ty. W sumie to ty jestes nieszczesliwym czlowiekiem. Wydaje mi sie, ze to ty brzydzisz sie sam soba i stad twoja nienawisc. Biedne dziecko. Ale i tak dolaczyles do GALERII FORUMOWYCH OSOBLIWOSCI, gdzie zajoles zaszczytne miejsce obok FREDZIA54 I GUCIA :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanna_arendt ZABIŁEM TRZYDZIEŚCIORO DZIECI 31.10.04, 16:14 Yediot Aharonot: ZABIŁEM TRZYDZIEŚCIORO DZIECI (Zeznanie na piśmie Michaela B.) Niniejszym oświadczam, że pomiędzy 29 września a 15 października br. zabiłem trzydzieścioro dzieci, to jest średnio dwoje dzieci każdego dnia. Dwójka zabitych dzieci oznacza tym samym mniej więcej czworo rozpaczających rodziców. Dlaczego mówię, że mniej więcej? A to dlatego, że czasami te zabite dzieci były rodzeństwem, a więc dwójka dzieci przypadała na jedną parę rozpaczających rodziców. Tak jest pewnie lepiej, bo ci rodzice rozpaczają tak czy inaczej, a kiedy rozpaczają tak podwójnie, to wówczas inna para rodziców nie musi wcale rozpaczać. Może jednak jest to niezupełnie dobre, bo chyba rozpacz po śmierci dziecka jest gorsza od samej śmierci, a rozpacz po śmierci dwójki dzieci jest chyba podwójnie gorsza od śmierci. To już nie wiem naprawdę jak to jest. Te wszystkie dzieci, które zabiłem w Strefie Gazy, zabiłem przez pomyłkę. To znaczy, wiedziałem że tam są te dzieci, wiedziałem, że mogę niektóre z nich zabić, ale od kiedy wiedziałem, że to będzie przez pomyłkę jak się je zabije, to już tak bardzo się tym nie denerwowałem. No bo przecież każdy robi błędy – tylko ten co nic nie robi, nie robi błędów, nieprawdaż? Errare humanum est, jesteśmy tylko ludźmi, każdemu zdarzają się błędy. I kiedy tak myślę o tych błędach, to wydaje mi się teraz, że te moje pomyłki, te błędy, czynią mnie, omylnego człowieka, takim bardziej ludzkim, czyż tak nie jest? Te 30 dzieci zabiłem w wyniku różnego rodzaju błędów. Właściwie to zabiłem każde dziecko w wyniku innego błędu. Jedno dziecko zabiłem zupełnie przez pomyłkę, bo w ogóle nie myślałem, że jest to dziecko. Inne znowu trafiłem, bo akurat uparło się stać dokładnie tam gdzie zamierzałem strzelić, a było też i takie dziecko, które rzucało kamieniami, ale wcale nie wyglądało na to, absolutnie nie wyglądało na to, że ma tylko 6 lat. Ale były też takie dzieci, które z helikoptera wyglądały jak poszukiwani terroryści, albo jak rakiety Kassam, albo jak terroryści z rakietami Kassam. Były też takie dzieci, które zupełnie przez pomyłkę zostały trafione szrapnelem z rakiety, którą wstrzeliłem do ich domu. Była też taka dziewczynka, która przez pomyłkę schowała się pod łóżko akurat wtedy, kiedy strzeliłem w to łóżko, żeby wygonić spod niego ukrywającą się tam grupę terrorystów – to był przecież jednak jej błąd, nie mój. Pamiętam, że najgorzej było ze mną w czasie pierwszej pomyłki. Pamiętam strzeliłem raz, drugi, trzeci i dopiero wtedy powiedzieli mi, że zabiłem dziecko. Zrobiłem się blady, usta mialem wyschnięte i nie mogłem przełykać, nogi się pode mną uginały i nie mogłem tej nocy zasnąć. Ale jakoś w miarę upływu czasu i w miarę kolejnych pomyłek, jakoś już było łatwiej. I teraz pomyłki zdarzają mi się już bez żadnych efektów ubocznych. To było bardzo pomocne mieć obok siebie tylu życzliwych przyjaciół, być w środowisku, gdzie nikt nie robił sobie jakiegoś tam wielkiego problemu z powodu niewielkich pomyłek. Weźmy na przykład zdarzenie z ubiegłego tygodnia, kiedy to przez pomyłkę zastrzeliłem dziewczynkę, potem strzeliłem sobie jeszcze następne dwie pomyłki w jej głowę, żeby już być zupełnie pewnym, że robię pomyłkę. Potem to nawet przez pomyłkę wystrzeliłem sobie w nią cały magazynek pomyłek. A przecież kiedyś absolutnie nie byłbym to tego zdolny. Co prawda są ludzie, którzy mówią mi, że robię błąd pisząc to wyznanie. Mówią mi, że wcale nie byłem w Strefie Gazy, że nie wystrzeliłem żadnego pocisku, nie wystrzeliłem żadnej rakiety, że nie strzelałem ani z działa, ani nawet z karabinu. To prawda, nie było mnie tam. Ale kto zapłacił za te wystrzelone tam pociski? No ja. Kto zapłacił za karabin, z którego strzelano? Ja. Kto sfinansował zakup rakiet, które zabijały? Ja. Ja. Ja. To wszystko za moje pieniądze. I kto nie blednie już więcej na twarzy przy kolejnych pomyłkach? Czyje usta nie wysychają kiedy kolejne dziecko kładzone jest do grobu? Czyje kolana już się nie uginają kiedy kolejne dziecko kładzone jest na zakrwawionych marach? A kto kładzie się teraz spać bez wyrzutów sumienia kiedy liczba pomyłek sięga trzydziestu w ciągu dwóch tygodni? Ja. Również ja. Nie mówcie mi więc, że to nie ja zabijałem. Podpisano: Michael B. www.ynet.co.il/home/0,7340,L-8,FF.htm Październik 2004. (tłumaczenie z hebrajskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Allah tak chcial. Chlopak sie cieszy w raju, tyle IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 31.10.04, 16:55 ze mlody to moze nie wie co robic. Czy Koran wspomina cos na temat instrukcji jak Kamasutra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamasutra Re: Allah tak chcial. Chlopak sie cieszy w raju, IP: *.sympatico.ca 31.10.04, 22:18 Wedlug niedawno opublikowanych statystyk , Detroid , miasto , z ktorego stukasz ,ma najwiecej osob zarazonych chorobami wenerycznymi , w tym AIDS , w porownaniu do reszty duzych miast USA . No comments , madremu dosc . Odpowiedz Link Zgłoś
hanna_arendt Zabijanie palestyńskich dzieci to pestka 31.10.04, 22:32 Gideon Levy - Ha'aretz 17.10.2004 Zabijanie palestyńskich dzieci to pestka Ponad trzydzieścioro palestyńskich dzieci zostało zabitych w ciągu dwóch pierwszych tygodni operacji „Dni pokuty” w Strefie Gazy. Nie ma co się dziwić, że wielu ludzi nazywa te zabójstwa „terrorem”. Stosunek liczby ofiar śmiertelnych od początku Intifady to trzech Palestyńczyków na jednego Izraelczyka, jednak jeśli chodzi o dzieci ta proporcja wynosi pięcioro do jednego. Według B’Tselem – izraelskiej organizacji ochrony praw człowieka – jeszcze przed operacją w Gazie zginęło 557 Palestyńczyków poniżej 18 roku życia, natomiast małoletnich Izraelczyków 110. Palestyńskie organizacje podają nawet wyższe liczby: 598 zabitych dzieci palestyńskich (poniżej 17 roku życia) według Palestyńskiej Grupy Kontroli Praw Człowieka i 828 zabitych (poniżej 18 lat) według Czerwonego Półksiężyca. Proszę zwrócić uwagę na wiek ofiar. Według B’Tselem (dane sprzed miesiąca) 42 zabitych dzieci miało dziesięć lat, 20 miało siedem, a ośmioro dwa lata. Najmłodsze ofiary to 13 noworodków, które zmarły na check-pointach (blokadach drogowych) z powodu poronień. Wobec takich statystyk każdy Izraelczyk już dawno mógł zadać sobie trudne pytanie kto tu jest terrorystą. Ale tak się nie dzieje. Zabójcy dzieci to zawsze Palestyńczycy, żołnierze tylko bronią nas i siebie, a statystyki niech idą do diabła! Oczywistość musi być jasno wypowiedziana: mamy na rękach krew setek palestyńskich dzieci. Żadne pokrętne tłumaczenia nadchodzące z biura rzecznika armii czy doniesienia korespondentów wojskowych o zagrożeniu jakie stanowią dzieci ani żadne wątpliwe przeprosiny wypowiadane przez ludzi od public relations ministerstwa spraw zagranicznych tego nie zmienią. Armia, która zabija tyle dzieci to armia bez honoru, to jest wojsko, które kompletnie utraciło swój kodeks moralny. Jak powiedział w Knessecie deputowany Ahmed Tibi nie sposób dalej utrzymywać, że wszystkie te dzieci zginęły przez pomyłkę. Żadna armia nie popełnia codziennie tylu błędów identyfikacji. Tu nie chodzi zresztą o pomyłki: to rezultat polityki prowadzonej z palcem na cynglu, skutek medialnej polityki dehumanizacji Palestyńczyków. Strzelanie do wszystkiego co się rusza stało się normalnym zachowaniem. Nawet mini-oburzenie, które wybuchło po „potwierdzeniu zabicia” 13-letniej dziewczynki Imam Al Hams, nie dotyczyło najważniejszej sprawy. Skandal powinien wybuchnąć z powodu samego aktu morderstwa a nie z powodu szczegółowych wiadomości o nim.* Imam nie była sama. Mohammed Aaradż jadł kanapkę przed domem położonym tuż przy cmentarzu obozu uchodźców Balata w Nablusie, kiedy żołnierz zastrzelił go przykładając niemal lufę do głowy. Miał sześć lat w momencie śmierci. Kristen Saada siedziała w samochodzie rodziców kiedy wracali z rodzinnej wizyty. Żołnierze zasypali samochód kulami. Miała 12 lat kiedy umierała. Bracia Dżamil i Ahmed Abu Aziz jechali rowerem w środku dnia, żeby kupić sobie cukierków. Ekipa izraelskiego czołgu wystrzeliła w nich rakietę. W momencie śmierci Dżamil miał 13 lat a Ahmed 6. Muatez Amudi i Subah Subah zostali zabici przez izraelskiego żołnierza, który stał na placu we wsi Burkin i strzelał do rzucających kamieniami. Radir Mohammed z obozu uchodźców Khan Yunis żołnierze zabili kiedy siedziała w szkolnej klasie. Miała 12 lat. Wszystkie te dzieci były niewinne, nie robiły niczego złego, ale zostały zabite przez żołnierzy działających w naszym imieniu. W wielu przypadkach ci żołnierze wiedzieli, że strzelają do dzieci, ale to nie ich nie powstrzymało. Palestyńskie dzieci nie mają dokąd uciec: śmiertelne niebezpieczeństwo czyha na nie w domach, w szkołach i na ulicach. Żadne spośród setek zabitych dzieci nie zasługiwało na śmierć, a odpowiedzialni za nią nie mogą pozostawać anonimowi. To działa jak posłanie do żołnierzy: zabijanie dzieci to żadna tragedia i każdy z was jest niewinny. Śmierć to oczywiście największe niebezpieczeństwo dla palestyńskich dzieci, ale nie jedyne. Według danych palestyńskiego ministerstwa edukacji 3409 uczniów zostało rannych w czasie Intifady, wielu zostało kalekami na całe życie. Dzieciństwo dziesiątków tysięcy młodych Palestyńczyków to pasmo nieustannej traumy, życie wśród horroru. Ich domy są zrównywane z ziemią, rodzice są upokarzani na ich oczach, żołnierze brutalnie atakują ich domy w środku nocy, czołgi strzelają do ich szkół. I nie mają z reguły żadnej pomocy psychologicznej. Czy słyszeliście kiedyś by palestyńskie dziecko miało lęki i depresję? Publiczna obojętność, która towarzyszy temu spektaklowi niewypowiedzianego cierpienia czyni z wszystkich Izraelczyków wspólników zbrodni. Nawet rodzice, którzy wiedzą, co oznacza taka trwoga dla przyszłości dziecka, odwracają się plecami i nie chcą słyszeć o lęku odczuwanym przez rodziców zza Muru. Kto by uwierzył, że izraelscy żołnierze zabiją setki dzieci i że większość Izraelczyków będzie milczeć? Nawet palestyńskie dzieci są teraz celem medialnej dehumanizacji: zabijanie palestyńskich dzieci to pestka! Gideon Levy Ha’aretz 17/10/2004 Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: Zabijanie palestyńskich dzieci to pestka 02.11.04, 08:08 W każdym Narodzie znajdzie się kilku Katolików polskich, Pacyfistów i Kanadoli, więc w Izraelu mają ich kilku. Jest powiedzenie- jak Zyd jest mądry, ajaj, jaki On mądry że aż dostaje nagrodę Nobla, ale jaśli Zyd jest głupi, to jest głupi że aż strach i wtedy pisze artykuły w Ha Aretz. Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus Jak z ostatniego zamchu doskonale wynika, mogl byc IP: *.fastres.net 02.11.04, 09:43 kamikaze. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Jak z ostatniego zamchu doskonale wynika, mog 02.11.04, 09:53 a jesli ,to zasluguje na to by mu dom zetrzec z powieszchni ziemi Samo ustrzelenie to za mala kara za rzucanie kamieniami Odpowiedz Link Zgłoś