Dodaj do ulubionych

Tenis zmienia spolecznstwo

21.11.21, 14:09
No wiec od czasu do czasu trzeba pochwalic Amerykancow. Graja niezle w tenisa a tenisistki maja zycie seksualne, ktore nie laduje na pierwszych stronach gazet. Takze w Polsce mamy spokojnych tensistow: Ige i Huberta. Iga przegrala ostatnio, jak przez jak miesiaczkowe bole a Hubert pewnie chcial wrocic do Wroclawia i olal mecz. Dobrze go rozumiem.

Na pierwszych stronach gazet wyladowala za to chinska deblistka Peng Shai, ktora jak nami pisze kolega forumowy Mazzinini nie miala satysfakcji ze wspolzycia seksualnego ze starszym,(75 letnim) ale jurnym politycznie Zhang Guo Li.

Coz mozna powiedziec? Ano tenis zmienia spoleczenstwo. Trzeba sia dostosowac do regul gry. Moze by tak szefuncio tez jakies korty na Zoliborzu znalazl?

I grac!

PF

Obserwuj wątek
    • vermieter Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 15:46
      bla, bla, bla... po chuj miałby Hubi wracać do Wrocławia, skoro mieszka w Monte Carlo???
      • szwampuch58 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 18:10
        Wolacy to wyjatkowo intiligentne stworzenia,miej litosc dla Rochow Kowalskich
        Powiedział że prof Horban groził mu nożem, mówiąc iż Nóż mu się w kieszeni otwiera gdy słyszy takie bzdury,
      • petronella.kozlowska Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 18:17
        Monte Carlo jest lepsze niż Kijów.
      • vermieter Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 21:37
        vermieter napisał(a):

drobna poprawka:

> bla, bla, bla... po chuj miałby Hubi wracać do zapyziałego Wrocławia, skoro mieszka w Monte
        > Carlo???

• borrrka Nie licz na Jarka:) 21.11.21, 18:23

W młodości spędzałem na żoliborskich kortach 5 - 10 godzin tygodniowo i Kaczyńskich nigdy nie spotkałem.

PS. Przestałem grać, bo praca w rozjazdach uniemożliwiła. Zacząłem biegać, bo wystarczyły pepegi.
      • polski_francuz Tenis vs. jogging 21.11.21, 19:20
        borrrka napisał(a):

" Przestałem grać, bo praca w rozjazdach uniemożliwiła. Zacząłem biegać, bo wystarczyły pepegi."

Nielatwo znalezc dobry klub z interesujacymi partnerami. A co do biegania to pamietam jeszcze z Australii powiedzenie "make some sport to play tennis":) Jako, ze tenis wymaga i sprawndosci fizycznej i umiejetnosci technicznych i dobrej mentalnosci.

Ale, faktycznie, zawod salesmana nie sprzyja tenisowi.

PF
      • malkontent6 Re: Nie licz na Jarka:) 21.11.21, 19:27
        borrrka napisał(a):

> wystarczyły pepegi.

Kto dzisiaj wie co to są pepegi?
        • borrrka Pomorzacy 21.11.21, 21:01
          PPG było w Grudziądzu, a tam spędzałem wakacje jako dziecko.

Gdzie pracujesz, w PPG.
          Co tam robisz?
          Kalosze!
    • szwampuch58 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 18:36
      Zwerew lepszy w starciu Rosjan ,MS w tenisie z Hamburga
    • felusiak1 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 19:37
      Jak zwykle zalozyciel watku spija nektar z zamknietymi oczami. Kiedyś otwieraly mu się chociaż czasami, na chwilę. Teraz są zawsze zamkniete, przyklejone.
      To nie jest o "meeto", to jest o zniknieciu i postawie federacji tenisa jakże innej niż NBA. Ale sklejone powieki nie pozwalaja oczom widzieć. Z drugiej strony gdyby sie cudownie otworzyly to i tak widzialyby przez gestą mglę. Takie oczy.
      • polski_francuz Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 20:00
        felusiak1 napisał:

" Ale sklejone powieki nie pozwalaja oczom widzieć. Z drugiej strony gdyby sie cudownie otworzyly to i tak widzialyby przez gestą mglę. "

Give me the chance i opisz sytuacje chinskiej tenniswoman tak jak Ty ja widzisz.

PF
        • de_oakville Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 20:13
          Kazdy czlowiek odczuwa indywidualnie. Jak sie uderze w kolano, to tylko ja wiem jaki to bol. Nie wiem, czy ktos drugi, kto sie uderzyl w kolano odczuwa identyczny bol jak ja, czy moze troche inny. Nie ma sposobu, zeby to sprawdzic i porownac. Podobnie jest ze wzrokiem. Jezeli jest sie okulista i bada wzrok swoich pajcentow, to ma sie pojecie, kto z nich widzi lepiej, a kto gorzej. Ale skad moze ktos wiedziec, kto lepiej widzi, jezeli okulista nie jest i cie nie zbadal? Sam sie rowniez nie zbadal, ale uwaza, ze ma "wzrok sokoli", najlepszy ze wszystkich. I ze jego wzrok to jakis wzror "z irydu i platyny" (jak dawniej kilogram) nadajacy sie do miedzynarodowego biura miar i wag w Sèvers pod Paryżem. Trudno z kims takim dyskutowac.
          • felusiak1 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 21:35
            Weź nie pi3rdol farmazonow. I przestań kreować się na lepszego.
          • polski_francuz Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 21:48
            de_oakville napisał:

" I ze jego wzrok to jakis wzror "z irydu i platyny" (jak dawniej kilogram) nadajacy sie do miedzynarodowego biura miar i wag w Sèvers pod Paryżem. Trudno z kims takim dyskutowac."

Teraz ponoc kilogram bazuje na stalej Plancka h. Ale, przyznam sie walec z irydu i platyny bardziej mi sie podoba:)

Pozdro

PF
        • felusiak1 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 22:04
          "Dziewczyna" mówi coś co glaszcze pod wlos nieomylnych zawiadowcow nieomylnej partii i znika.
          Nieoczekiwanie federacja tenisa i zawodnicy podnosza raban mimo, ze kosztować ich to bedzie grube pieniadze. Chiński rynek jast dla nich zamkniety. Po raz pierwszy chińczykom nie udalo sie skorumpować tenisa tak jak to zrobili i nadal robia z koszykowka i Hollywood i main stream media. Enes Kanter obnazyl hipokryzję i korupcje NBA. Teraz jest zabanowany w Chinach i mecze Celtics nie sa transmitowane.
          NBA stara sie go uciszyć bo maja 6 mld dolarow do stracenia. Nike też stara się uciszyć. Nic dziwnego kiedy korzysta sie z niewolniczej pracy.
          Chiny to zaraza. Kporumpują wszystko co sie da. Może nie zauwazyleś, ze nie ma filmow o chińskich szpiegach. O sowieckich byly a o chińskich brak.
          • polski_francuz Re: Tenis zmienia spolecznstwo 22.11.21, 08:25
            felusiak1 napisał:

" "Dziewczyna" mówi coś co glaszcze pod wlos nieomylnych zawiadowcow nieomylnej partii i znika. Nieoczekiwanie federacja tenisa i zawodnicy podnosza raban mimo, ze kosztować ich to bedzie grube pieniadze. Chiński rynek jast dla nich zamkniety. Po raz pierwszy chińczykom nie udalo sie skorumpować tenisa tak jak to zrobili i nadal robia z koszykowka i Hollywood i main stream media. "

Deblistka zagrala odwaznie. Nie dala sie zastraszyc przez wicepremiera gwalciciela i caly swiat tenisowy ja poparl. Dodajmy, ze na wadze jest tez dobre imie Chin, ktore organizuja i olimpiady i wielkie zawody.

Z drugiej strony jest patriarchalne spoleczenstwo. W ktorym mezczyen i wladca ma zawsze racje. I przeciwko temu zawalczyla deblistka.

I ma szanse na wygrany set. A moze nawet mecz?

PF
            • felusiak1 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 22.11.21, 09:16
              Jest taka gra connect the dots. Raczej nie dla ciebie....................
    • senioryta13 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 20:31
      polski_francuz napisał:
      > Ano tenis zmienia spoleczenstwo. Trzeba sia dostosowac do
      > regul gry.

co ma jedno z drugim wspolnego ?
      • polski_francuz Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 21:42
        senioryta13 napisał:

" co ma jedno z drugim wspolnego ?"

Rozwinelem teze autora artykulu. Ktory uwaza, ze spoleczenstwo chinskie jest bardzo paternalistyczne i ze w takiej sytuacji winne sa kobiety. A deblistka zabrala sie odwaznie za te przesady.

Proponuje bys przeczytala artykuL

PF

• boomerang Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 21:47
          to raczej oni zabrali się za nią
          • szwampuch58 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 22:15
            Z szefem olipijskim Bachem ta 35 letnia Chinka oficjalnie rozmawiala ,zapewnila ze jest OK...zamkla sprawe,albo sie sprzedala albo gada prawde
        • senioryta13 Re: Alibaba 21.11.21, 21:59

Ma rowniez zniknal i przestal byc nawet CEO
          i tu nie chodzi ani o tennis, ani o kobiety.
          Poczytaj troche o China.
          • polski_francuz Re: Alibaba 22.11.21, 09:48
            senioryta13 napisał:

" i tu nie chodzi ani o tennis, ani o kobiety. Poczytaj troche o China. "

Tu chodzi o kobiety. Te, ktore byly niezadowolone z roli kobiet w spoleczenstwie amerykanskim stworzyly ruch "metoo". Tenisistka chinska walczy o rownouprawnie kobiet w Chinach. Jest odwazna i ma poparcie w swiecie tenisowym.

Znam Chiny nieco, bo bylem tam pare razy. Mam do nich duzo szacunku, bo to tradycyjna cywilizacja, ktora umiala zawalczyc o swoje w inteligentny sposob. Ale wlasnie tradycje 5000 lat sa niekiedy do zmiany. I z te tradycja (rola kobiet i patriarchalne spoleczenstwo) walczy tenisistka.

I do jej odwgi mozna miec szacunek.

Ciekaw jestem jak Ty widzisz role kobiety w spoleczenstwie amerykanskim. Uwazasz, ze kobiety sa rowne mezczyznom? Nic nie wymaga zmiany?

PF

• boomerang Re: Alibaba 22.11.21, 21:55
              Tylko w ZSRR kobiety były równe mężczyznom.
              • tuttifrutti1234 Re: Alibaba 23.11.21, 01:45
                boomerang napisał:

> Tylko w ZSRR kobiety były równe mężczyznom.

ale w piciu wódki nie dorównywały mężczyznom
            • senioryta13 Re: Alibaba 23.11.21, 14:11
              polski_francuz napisał:
              >China...Mam do nich duzo szacunku, bo to trad
              > ycyjna cywilizacja, ktora umiala zawalczyc o swoje w inteligentny sposob.

Rozwin temat, ten 'sposob' walki mnie zafascynowal.

>
              > I do jej odwgi mozna miec szacunek.

alez oczywiscie, nie mniej jednak nie znam poczatku ich afery milosnej, moge jedynie snuc domysly. Co Macron robi/mowi ? Ona sama nic nie zrobi. Potega komunistow nie zna granic.
              Pomysl tylko, ta potezna sila, ktora rzadzi za naszymi plecami , zniszczyla nawet prezydenta USA. Ten obecny 'rzadzi', czapka z glowy mu nie spada, wykonuje/podpisuje wszystko co mu kaza. 9 miesiecy i kraj w ruinie i do tego bez granic. Musisz sledzic na biezaco co sie dokladnie w Stanach dzieje, Spiegel najwyzej ci zamaci w glowie i skieruje na falszywy trop, co jest widoczne na tym forum.

> Ciekaw jestem jak Ty widzisz role kobiety w spoleczenstwie amerykanskim. Uwazas
              > z, ze kobiety sa rowne mezczyznom? Nic nie wymaga zmiany?

Nie partycypuje w zadnych ruchach, BLM, me too, czy na rzecz nielegalnych. Wszystko jest dzisiaj polityczne i przekupione. Kiedy Biden byl oskarzony o sex. harassment cale to metoo gdzies zniknelo.
              • polski_francuz Chinczyk a Francuz 23.11.21, 15:43
                senioryta13 napisał:

" Rozwin temat, ten 'sposob' walki mnie zafascynowal. "

Rozwine co znam z wlasnego doswiadczenia. Mialem kiedys chinska studentke na wykladzie na rocznym stazu Erasmusa czy cos podobnego. I po kilku iesiacach, ni stad ni zowad dostalem zaproszenie na jeden z chinskich uniwersytetow. Skad to? Ano pewnie studentka zdala raport swojej adminitracji a admiminstracja zadzialala.

Ale moze nie jest najwazniejsze kogo zapraszaja, ale ile i jakie artykuly publikuja. Kilkanascie lat temu redaktor czasopisma z ktorym wspolpracuje mowil mi, ze Chinczycy wysylaja mu artykuly glownie po to by dostac recenzje, pomagajace im podniesc poziom badan. Dzisiaj wsrod autorow najbardziej cytwanych (znaczy najgodniejszych uwag) jest bardzo duzo Chinczykow.

A wiec teraz inni ida chinskimi sladami.

"Co Macron robi/mowi ? "

Chinski wicepremier ma 75 lat a deblistka 40 lat mniej. Nasz prezydent ma 42 lata a jego zona 26 lat wiecej. Aha i do tego On gra w tenisa (a przynajmniej gral). Jak wiec widzisz, naszego prezydenta mozna raczej do deblistki porownac niz do wicepremiera:).

Co do tego co i jak razem robia z kolezanka malzonka to sie nie wypowiadal.

A jak z zyciem seksualnym obecnego prezydenta Stanow? Tez jeszcze jurny czy juz nie? Poprzednik tez starszawy byl seksualnym gigantem:)

PF
                • senioryta13 Re: 5000 lat... 23.11.21, 16:04
                  jak zwykle nie na temat. Wiesci spoza uczelni skapo do Ciebie docieraja.
                  • vermieter Re: 5000 lat... 23.11.21, 20:15
                    senioryta13 napisał:

> jak zwykle nie na temat. Wiesci spoza uczelni skapo do Ciebie docieraja.
                    >

przecież to wszystko to wytwór fantazji, obraz uczelni pasuje bardziej do okolic Uralu a nie Europy Zachodniej
                  • polski_francuz The issue 23.11.21, 20:30
                    senioryta13 napisał:

" jak zwykle nie na temat. "

The issue nie jest temat ale jezyk. Ten moj polega na rozwinieciu tematu, ktory poruszasz. Ten Twoj, jest scisle zwiazany z tym tematem.

Ano, tak juz jest. Czesto daje przyklad wieszcza, ktory porownywal me Ojczyzna Litwe ze zdrowiem. A przeciez jedno z drugim nic wspolnego nie ma.

W koncu, temu "koledze", ktorego nie masz wygaszonego powiedz, ze chodzi o zmiane spoleczenstwa chinskiego. Za to sie bierze deblistka. Co sie jej nie podoba, ze byly wicepremier moze gwalcic mloda kobiete a ona nie moze zaprotestowac. Bo to byly wicepremier.

PF
                    • felusiak1 Re: The issue 23.11.21, 20:43
                      Jest gorzej niż myslalem. Nie dalbym ci kredek.
                    • senioryta13 Re: Podaj szczegoly gwaltu. 24.11.21, 13:27
                      polski_francuz napisał:
                      >Co sie jej nie podoba,
                      > ze byly wicepremier moze gwalcic mloda kobiete a ona nie moze zaprotestowac.
                      > Bo to byly wicepremier.

jedynie co moge doradzic, to, spakowac plecak i wybrac sie w podroz 'dookola swiata', ale prywatnie, nie na zaproszenie czy do pracy, wtedy widzi sie swiat z zupelnie innej perspektywy.
                      Podroze tez ksztalca, wiec nie ma sie czego bac, fakt, sa kosztowne ale przezycia niesamowite. Szczepiony jestes , czas rowniez masz, wiec nic nie stoi na przeszkodzie.
                      Juz zycze szerokiej drogi. A Tru.mpowi nie zazdrosc jego sex -excesow, lubi piekne kobiety identycznie jak Ty,
                      na poczatek, wspolna ceche juz macie.
      • yurek_1111 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 22.11.21, 00:13
        felusiak1:Może nie zauwazyleś, ze nie ma filmow o chińskich szpiegach. O sowieckich byly a o chińskich brak.

Już w przeszlosci zwróciłem uwagę na forum na to ze pokazaly sie amerykanskie filmy o dobrych Chinczykach i zlych Amerykanach a takowe produkcje filmowe sa tylko dowodem na to ze Chinole maja duze wplywy w amerykanskim biznesie filmowym , co nie powinno dziwic biorac pod uwagę to ze potrafili skorumpowac nawet najblizsza rodzine Potusa...
        Z tenisistka zagadkowa sprawa, pojawi się publicznie jak ja zlamia i jak będzie mowila co jej kaza, tak jak bylo z wlascicielem platformy handlowej Ali Baba który zniknal na miesiace, a po powrocie stal sie podporzadkowany I potulny...
        Co do tematu watka ze tenis zmienia , to pelna zgoda, najlepszym przykladem zalozyciel watka , im dluzej gra w tenisa , tym wiekszy rozbrat z rzeczywistoscia daje się u niego zauwazyc , chociaż w tym przypadku wypadaloby dodatkowe badania przeprowadzic zeby stwierdzić czy to tylko od gry w tenisa...:)
    • boomerang Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 21:46
      zapomniałeś o Alfonsie Fibaku
      • szwampuch58 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 22:09
        Raz rzucone gooowno na wentylator zawsze dziala co nie prawak???? Pana Fibaka nikt nawet nie podal do sadu lub oficjalnie obwinil ale pipcyc musisz
        • boomerang Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 22:19
          sąd nie ma nic przeciwko alfonsom, chyba że nie płacą podatków
          • vermieter Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 23:05
            boomerang napisał:

> sąd nie ma nic przeciwko alfonsom, chyba że nie płacą podatków

potwierdziłeś swoją niewiedzę,

na alfonsa to jest art. 204 §§ 1 - 3 kk
            a na boomeranga to jest art. 212 kk
      • yurek_1111 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 22.11.21, 00:14
        boomerang napisał:

> zapomniałeś o Alfonsie Fibaku

Pedofilu...
    • boomerang Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 22:18
      Od inżyniera to oczekiwałbym raczej wątku pt "Tesla zmienia społeczeństwo".
      • vermieter Re: Tenis zmienia spolecznstwo 21.11.21, 23:06
        boomerang napisał:

> Od inżyniera to oczekiwałbym raczej wątku pt "Tesla zmienia społeczeństwo".

uważasz, że on jest inżynierem? ja stawiam na hochsztaplera
        • a.jej.rkoniak Re: Tenis zmienia spolecznstwo 22.11.21, 00:19
          Boomie ma urazę do inżynierów, tak ogólnie.
          A Tesla. cóż, się wysprzedaje z akcji na giełdzie.
          Musk ma lepszy pomysł na promocję i zyski.
    • vermieter Re: Tenis zmienia spolecznstwo 23.11.21, 15:26
      Nikt nie zapytał dlaczego to właśnie tenis miałby zmienić społeczeństwo? Pytanie dodatkowe, które społeczeństwo?
      Tenis to sport niszowy, w rankingach popularności na świecie plasuje się w okolicach 4 - 5 miejsca.
      • senioryta13 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 23.11.21, 16:07
        vermieter napisał(a):

> Nikt nie zapytał dlaczego to właśnie tenis miałby zmienić społeczeństwo? Pytani
        > e dodatkowe, które społeczeństwo?

ja sie pytalam, tylko innymi slowami.

"polski_francuz napisał:
        > Ano tenis zmienia spoleczenstwo. Trzeba sia dostosowac do
        > regul gry.

co ma jedno z drugim wspolnego ? "
    • vermieter Re: Tenis zmienia spolecznstwo 23.11.21, 22:39
      w postach jest wszystko i nic, bez składu i ładu, seks, były wicepremier, 75 lat, tenisistka,....

chronologicznie wyglądało to następująco:
      w 2011 roku Peng Shuai miała krótką aferę z politykiem Zhang Gaoli, ścisła tajemnica, wszystko skrzętnie ukrywane, tylko jego żona wiedziała o wszystkim, romans szybko się zakończył,

polityk awansował na stanowisko wicepremiera i pełnił tę funkcję od 2012 do 2018, po tym jak przestał być wicepremierem doszło w 2018 roku do one night stand, i o to tenisistka obwinia faceta,

moja ocena jest jednoznaczna, ale fakty są takie:
      pierwsze kontakty seksualne, facet ma 65 lat, i nie jest jeszcze wicepremierem,
      ostatnie wykorzystanie seksualne nieuzależnionej od niego dorosłej kobiety trzy lata temu, facet miał wówczas 72 lata (dla Chińczyka to młodzieniec) i już nie był wicepremierem,

przestańcie się podniecać aferą seksualną rzekomo 75 letniego byłego wicepremiera, za 25 lat możecie powiedzieć, że 100 letni były wicepremier przeleciał młodziutką tenisistkę
      • 1.melord Re: Tenis zmienia spolecznstwo 23.11.21, 23:47
        Tennis...kolejny temat zastepczy by zamulic przegrywana amerykanska " wojne " handlowa z Chinami i w konsekwencji doprowadzic do bojkotu Olimpiady w Pekinie ( na razie ogloszono bojkot dyplomatyczny)

Najpierw byla sprawa "przesladowania" mniejszosci narodowej Ujgurow,ktorych jest w Chinach ok 10 mln (Chinczykow 1.5 mld)...wlasnych Indian glaszcza po glowkach.
        Temat ten nie bardzo docieral do pospolstwa, wiec za wielka woda znaleziono nastepny temat.
        Chinska tenisitka-deblistka glownie,praktycznie nie znana, wykorzystywana przez jakiegos partyjnego kacyka.
        Tak jakby ona jedna robila " kariere" przez...o czym swiat nigdy nie slyszal.
        Kacyk mial sie wkurzyc,tenisistke zamknac i odeslac w niebyt.
        Okazalo sie,ze dziewczyna cala i zdrowa....trzeba bedzie szukac nastepnego haka na Chiczykow,a do Olimpiady coraz blizej.
        • tuttifrutti1234 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 24.11.21, 00:54
          1.melord napisał(a):

> Chinska tenisitka-deblistka glownie,praktycznie nie znana, wykorzystywana przez
          > jakiegos partyjnego kacyka.
          > Tak jakby ona jedna robila " kariere" przez...o czym swiat nigdy nie slyszal.

interesuje mnie jak sportowiec może zrobić karierę przez łóżko
          • 1.melord Re: Tenis zmienia spolecznstwo 24.11.21, 01:07
            dobry sportowiec nie potrzebuje,marny swiat zwiedzi za frico
        • polski_francuz Re: Tenis zmienia spolecznstwo 24.11.21, 08:41
          1.melord napisał(a):

" Tennis...kolejny temat zastepczy by zamulic przegrywana amerykanska " wojne " handlowa z Chinami i w konsekwencji doprowadzic do bojkotu Olimpiady w Pekinie ( na razie ogloszono bojkot dyplomatyczny)"

Pas faux, nielatwo jest oddac wladze nad swiatem. Ale jezyk postanie i wszyscy, wlacznie z Chinczykami, bede lecieli po angielsku. Niezmozliwe, zeby chinski jezyk zapanowal nad swiatem. za trudny. Ale, ale, to jest to co pozostanie po Anglikach. A po Amerykancach? Ano pewnie Hollywood i filmy? Moze samoloty? Ale u Boeinga w Seattle, tez juz burdel jak kiedys czytalem. Wiec pewnie Hollywood jednak...

PF
          • boomerang Re: Tenis zmienia spolecznstwo 24.11.21, 09:33
            Po Chińczykach zostanie tenis stołowy czyli ping-pong.
        • senioryta13 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 24.11.21, 13:34
          alez absolutnie ze wszystkim jestes w bledzie. Rzad zupelnie nie zamula, wrecz przeciwnie, zawsze wychwala China. Tylko pod presja publiczna, zdecydowal niepewnie i cichutko o presji
          dyplomatycznej, co, jesli chodzi wlasnie o olimpiade, jest zupelnie bez znaczenia udzial politykow.

To po pierwsze, po drugie , zalozycielem watka jest francuz, znaczy sie , we Francji tez o tym wiedza, czy jest jakas presja wywierana na China ze strony francuskiego rzadu, ? nie wiem,
          pytalam o to, ale w odpowiedzi napisano mi o zyciu seksualnym Macrona.
          • 1.melord Re: Tenis zmienia spolecznstwo 25.11.21, 23:05
            senioryta13 napisala:

>> Rzad zupelnie nie zamula, wrecz przeciwnie, zawsze wychwala China.

Te pochwaly to dzieki incjatywie Bidena juniora,ktory sprzedal swoje udzialy Chinczykom w kopalni kobaltu w Kongo
            • senioryta13 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 25.11.21, 23:43
              1.melord napisał(a):

> senioryta13 napisala:
              >
              > >> Rzad zupelnie nie zamula, wrecz przeciwnie, zawsze wychwala China.
              >
              > Te pochwaly to dzieki incjatywie Bidena juniora,ktory sprzedal swoje udzialy Ch
              > inczykom w kopalni kobaltu w Kongo

alez oczywiscie, ale o tym media milcza.
              Jak GOP ( republikanie) zdobeda przewage w kongresie i senacie tych dwoje z 'zyciem' nie ujdzie. Poczytaj jeszcze jak dochodzenie w sprawie Russia hoax jest juz bliziutko Hilary.

Baterie do samochodow elektrycznych , ktore zastapie wszystkie inne juz w 2030 r. beda produkowane w China. Kobalt. Istna Zyla Zlota.
              Nasze wydobycie ropy zmniejszylo sie o polowe, jestesmy zalezni od wszystkich, na lasce, szkoda nawet o tym pisac .
              • boomerang Re: Tenis zmienia spolecznstwo 25.11.21, 23:49
                Do roku 2030 to mogą kobalt z baterii wycofać.
                • senioryta13 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 25.11.21, 23:52
                  boomerang napisał:

> Do roku 2030 to mogą kobalt z baterii wycofać.

a moze covid zalatwi wszystkich.
                • 1.melord Re: Tenis zmienia spolecznstwo 25.11.21, 23:55
                  boomerang napisał:

> Do roku 2030 to mogą kobalt z baterii wycofać.

do tego czasu kupe kasy zarobia...jesli wycofaja wogole?
              • 1.melord Re: Tenis zmienia spolecznstwo 25.11.21, 23:57
                seniorita13 napisala:

>> ale o tym media milcza.

tutaj jest troche:
                niezalezna.pl/419629-Skandal-w-USA-Firma-syna-Bidena-pomogla-Chinczykom-w-zdobyciu-bardzo-waznej-kopalni?desktop
                • senioryta13 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 26.11.21, 00:05
                  1.melord napisał(a):

Ja to wiem, ale w lewackich kanalach cisza, zadna stacja nie poruszyla tego tematu , jak i wiele innych zwiazanych z synusiem i H. Jedynie NYT pisal.
                  • 1.melord Re: Tenis zmienia spolecznstwo 26.11.21, 00:10
                    no coz...poprawnosc polityczna posunieta do granic absurdu
                    wszyscy wiedza ale cisze medialna nalezy zachowac dla dobra....??
                • boomerang Re: Tenis zmienia spolecznstwo 26.11.21, 00:45
                  Chiny dostarczają też prawie 100% światowego magnezu, metalu na stopy dla lotnictwa, a ostatnio strategicznie obcieli eksport magnezu. W Australii Latrobe Magnesium Ltd dopiero szykuje produkcję magnezu za kilka lat, z pyłów z elektrowni węglowych w Latrobe Valley. Chińczycy trzymają też łapę na innych strategicznych surowcach - metalach ziem rzadkich. Ale tu na szczęście australijska firma Lynas już zaczęła produkować. Amerykanie zaniedbali te sprawy bardzo.
                • szwampuch58 Re: Tenis zmienia spolecznstwo 27.11.21, 09:42
                  nie zalezna od rozumu,fuj...poprosze o normalnie zrodla
    • boomerang Re: Tenis zmienia spolecznstwo 27.11.21, 04:26
      Tenis nie ma nic do gadania. Nowak Dżokowicz się nie zaszczepił i miał rację. Powinien starać się o odszkodowanie z tytułu prześladowań.
      • 1.melord Re: Tenis zmienia spolecznstwo 27.11.21, 07:06
        Czyli szanse Hurkacza rosna.
        Jeszcze kilku z pierwszej dziesiatki wycofa sie ,szanse na cwierc-final i...z spora kase.
        O to glownie biega...chyba?
    • vermieter Re: Tenis zmienia spolecznstwo 01.12.21, 22:14
      WTA zawiesiła wszystkie turnieje w Chinach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka