Dodaj do ulubionych

Charakter a przeklenstwa

16.06.24, 10:39
Jako, ze dzis niedziela poswiecmy kilka slow formie wpisow formumowiczow. Zacznijmy od odpowiedzialnosci. Fora gazety sa anonimowe i wpisow, nie da sie jednoznacznie utozsamic z imieniem nazwiskiem i zyciorysem forumowicza. Posze niejednoznacznie bo niekiedy forumowicze sie znaja i widza kto pisze. Czasem tez da sie wydedukowac tozsamosc z wpisow Ale, zgrubsza, jest anonimowosc i nie ma odpowiedzialnosci karnej wobec kogos kto przeklina na innych i ich obraza bo mu/jej sie wpisy nie podobaja.

I jesli ma sie slaby charakter to mozna skorzystac z tej "wolnosci" wpisow i z tej "wolnosci" przeklinania. Ale czy tchorzostwo daje sie cenic? Raczej nie. Mysle, ze lepszym wyjsciem, swiadczacym o odwadze piszacego jest pisanie pod pseudonimem tak, jakby sie pisalo pod imieniem i nazwiskiem.

A wiec, odwagi, piszmy jakbysmy stali na swieczniku i jakby kazdy widzial kim jestesmy:)

PF
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Charakter a przeklenstwa 27.04.25, 07:30
      Musisz uhodować grubszą skorę. Mnie zupełnie nie przeszkadza kiedy jorel wyładuje swojenerwy na mnie.
      Napisał "wal się palancie" ale nie napisał co dokładnie mam zrobić mimo usilnych prośb.
      • polski_francuz "Wal sie palancie" 27.04.25, 08:41
        felusiak1 napisał:

" Napisał "wal się palancie" ale nie napisał co dokładnie mam zrobić mimo usilnych prośb."

Gramatyka troche trudna, bo nie wiadomo czy chodzi o gracza, o pilkeczke czy o drag bitny. Dla pomocy zalaczam zdjecie ze wszystkimi elementami...

PF

• j-k nie napisal, ale zasugerowal 28.04.25, 19:56
        felusiak1 napisał:
        > Napisał "wal się palancie" ale nie napisał co dokładnie mam zrobić mimo usilnych prośb.

nie napisal , ale zasugerowal:

- Masz kochac Matiuszke Rassije - jak matke swoja i ojczyzne swoja.

w koncu cwiczylismy te milosc przez dwa pokolenia i mielismy dzieki temu patriotyczna, bo polska kielbache

na kartki. a nie jak teraz jakas kapitalistyczna - bo niczyja.
        .
        www.the-warsaw.pl/113686/polskaja-kolbasa-zanjala-pervoe-mesto-sredi-luchshih-v-evrope-operediv-znamenitye-nemeckie-produkty/
      • jorl11 Re: Charakter a przeklenstwa 29.04.25, 22:30
        felusiak1 napisał:

> Musisz uhodować grubszą skorę. Mnie zupełnie nie przeszkadza kiedy jorel wyładu
        > je swojenerwy na mnie.

PF wyzywa innych od scierw, masowych mordercow kacapow. Nie rozumiem co on sie jescze skarzy.

> Napisał "wal się palancie" ale nie napisał co dokładnie mam zrobić mimo usilnyc
        > h prośb.

juz tlumacze palancie

1. Palant bo jestes ograniczony umyslowo
        2. Wal sie palancie to znaczy wal lbem (swoim czyli palanta) w sciane moze tobie klepki wskocza na wlasciwe miejsce chociaz przyznaje ze to malo prawdopodobne. No ale to jedyny ratunek jak co.

jasne palancie? Nie?

To wal sie palancie
    • petronella.kozlowska polski_francuz napisał: 27.04.25, 10:03

Czasem tez da sie wydedukowac tozsamosc z wpisow

Zacznij ode mnie!
      • petronella.kozlowska Re: polski_francuz napisał: 28.04.25, 17:31
        petronella.kozlowska

Czekam niecierpliwie!
        • polski_francuz Jeszcze mlodas 28.04.25, 18:28
          petronella.kozlowska napisała:

" Czekam niecierpliwie!"

Cierpliwosc przychodzi z wiekiem:)

PF
          • petronella.kozlowska Re: Jeszcze mlodas 28.04.25, 20:41
            No to poczekam jeszcze kilka dni.
            • boavista4 Re: Jeszcze mlodas 28.04.25, 22:54
              A ja czekam, czekam
              Czekam na Ciebie
              Chociaż nuta w środku już nie daje spać

A ja dzwonię, dzwonię
              Dzwonię do ciebie
              Chociaż kumple mówią, że pewnie poszlaś spać
            • boomerang Re: Jeszcze mlodas 29.04.25, 00:49
              Potrafisz poczekać kilka lat?
              • petronella.kozlowska boomerang napisał: 29.04.25, 10:30

Fora żyją z aktywnej dyskusji, a nie po to, by czekać kilka lat.

• polski_francuz Dyskusja 29.04.25, 19:14
                  petronella.kozlowska napisała:

" Fora żyją z aktywnej dyskusji, a nie po to, by czekać kilka lat. "

Pelna zgoda, ze fora sluza do dyskusji. Pozytywem jest to, ze sa tacy i takie ktorzy rozmawiac potrafia. Negatywem jest nieumiejetnosc dyskusji wielu innych. A takze influencerzy sluzb, glownie ze wschodu.

PF
                  • petronella.kozlowska polski_francuz napisał: 29.04.25, 22:26
                    Negatywem jest nieumiejetnosc dyskusji wielu innych.

To fakt, jeden forumowicz w dyskusji ze mną poświadczał mi bliskość do Hitlera. Taka argumentacja jest bezpoziomowa i prymitywna.

pl.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_Hitlerum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka