Dodaj do ulubionych

Gdzie na wakacje?

• jorl11 Re: Gdzie na wakacje? 30.11.25, 21:52
      senioryta13 napisał:

> Nikt ci nie pisal o 10 centach w USA. Pomyliles z Australia.

Naprawde pomylilem z Ausztralia? No to co AI na ten temat:

www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=wie+viel+sind+pfand+f%C3%BCr+flaschen+in+USA%3F&ie=UTF-8&oe=UTF-8

I cytat stamtad:

In den USA ist das Pfand für Flaschen je nach Bundesstaat unterschiedlich, da es kein landesweites System gibt. In den 10 Bundesstaaten mit Pfandgesetzen (wie Kalifornien, New York und Oregon) beträgt es häufig zwischen 5 und 10 Cent pro Flasche, während andere Staaten, wie Massachusetts, höhere Beträge haben können. In Kalifornien können die Pfandkosten beispielsweise für eine 24er-Packung Wasser $1,20 betragen, was etwa 5 Cent pro Flasche ergibt.

I na polski bo po hitlerowsku:

W Stanach Zjednoczonych kaucja za butelki różni się w zależności od stanu, ponieważ nie ma ogólnokrajowego systemu. W 10 stanach, w których obowiązują przepisy dotyczące kaucji (takich jak Kalifornia, Nowy Jork i Oregon), wynosi ona często od 5 do 10 centów za butelkę, podczas gdy w innych stanach, takich jak Massachusetts, kwoty te mogą być wyższe. Na przykład w Kalifornii koszt kaucji za 24-pak wody może wynosić 1,20 dolara, co daje około 5 centów za butelkę.

U Ciebie w stanie NY, tam gdzie biedacy wyprzataja wszystko do czysta jest 5..10c za flaszke.

No ale potrzebuja auto i wielkie worki, tak mi pisales ze to potrzebne.

Acha ta wstretna, klamliwa Sztuczna Inteligencja...
    • caesar_pl Re: Gdzie na wakacje? 01.12.25, 17:16
      W tym samym czasie bylem w Turcji na 12 dniowym urlopie.Dokładniej Antalya Konyaalti.Pogoda byla przepiękną,24-26 stopni woda 22-24 stopnie.Bylem w Termessos,takiego czegoś jeszcze w życiu nie przeżyłem.
      Szukamy czegoś innego,nietypowego,tam to znalazłem.

Alketas (starogrecki: Ἀλκέτας Alkétas; † 319 p.n.e. w Termessos), syn Orontesa, był macedońskim generałem Aleksandra Wielkiego i jednym z jego diadochów. Był młodszym bratem Perdykkasa.
      Według relacji Diodora ciało Alketasa zostało odnalezione i pochowane przez młodych mężczyzn z Termessos, którzy mu współczuli.[5] Uważa się, że należy do niego grobowiec wykuty w skale, znajdujący się w ruinach starożytnego miasta i zawierający płaskorzeźbę macedońskiego jeźdźca w zbroi.

Bylem tam i to miejsce zrobilo na mnie wrazenie.Takich bohaterow dzisiaj potrzebujemy.
      postimg.cc/gallery/ZZ8sG7J
      • boavista4 Re: Gdzie na wakacje? 02.12.25, 00:48
        jedziemy do Paraty

• petronella.kozlowska caesar_pl napisał: 02.12.25, 08:36
        caesar_pl spędza urlop w Turcji i wspiera tym samym reżim Erdogana

zaznaczam że w roku 2024 z Turcji uciekło 30 tys. osób przed prześladowaniami Erdogana

www.bamf.de/SharedDocs/Meldungen/DE/2025/250109-asylzahlen-dezember-und-gesamtjahr-2024.html?nn=284830
        • caesar_pl Re: caesar_pl napisał: 03.12.25, 12:01
          W lutym chce jechac do Egiptu i zwiedzic nowe Narodowe muzeum kolo piramid.Bede wspieral rezim Egipski.
          Z uciecha.
          • petronella.kozlowska Re: caesar_pl napisał: 03.12.25, 13:42

To dobrze, że wspierasz reżimy twoją gotówką, potem podatkami jako wydatki na refudżis oraz jak pomoc dla trzeciego świata.
            I mieszkasz jak w trzecim świecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka