Dodaj do ulubionych

A moje zdanie jest takie

25.01.05, 18:41
Nie przepadam za islamem ,szczegolnie ta jego cala otoczka ktora za soba
ciagnie.
Dyskryminacja kobiet,swieta wojna,ius talioni , jak we wszystkich semickich
kulturach...
Ale, czym wieksze bedzie zagrozenie Europy ,czym szybciej poczuje laskoczacy
dotyk tego noza , tym predzej sie moze ta wyleniala kurtyzana obudzi i
zobaczy prawdziwy powod wlasnej porazki.
-cywilizacje smierci, aborcje , eutanazje
-permisywizm,wygodnictwo,wynatu rzony feminizm,skutkujacy spadkiem urodzin,
spadkiem liczby ludnosci,rozpirzeniem systemow emerylalnych
-przekonanie,ze prawdziwy europejczyk do wyzszych celow jest przeznaczony , a
tzw brudne roboty moga wykonywac tylko imigranci.
-pazernosc pracodawcow, sprawiajaca,ze rzeczywiscie niektore prace sa tak
nisko oplacane,ze tylko malo wymagajacy gastarbeiterzy z biednych krajow moga
sie ich podjac
-a wiec brak solidaryzmu spolecznego
-kompletny rozklad moralny , rzady lobby pedalsko-pedofilskiego, parady
milosci,adopcje dzieci przez nich , propagowanie stylu zycia rozwniez z
natury rzeczy nie skierowanego na wzrost liczbu ludnosci
-niespotykany atak na religie, wyszydzanie Kosciola , patriotyzmu -
starych ,sprawdzonych i dobrych metod utrzymywania spoleczenstwa w jednosci

Sam tego chciales Grzegorzu Dyndalo, sygnaly ostredgawcze byly od dawna
wysylane.
Poki co to jeszcze nie nasz problem, zelazna kurtyna te jedna , jedyna
pozytaczna role spelnila uchraniajac Polske od tego badziewia.

Ja mam nadzieje,ze sie Europa obudzi , prawdziwych winnych wskaze i prawdziwe
drogi do przezwyciezenia.
Narazie potrafi tylko wrzeszczec "Islam ante portes" i woli nie widziec
przyczyn dla ktorych i dla niektorych jego-islamu-idee moga sie wydac
atrakcyjne.
Czesc
Obserwuj wątek
    • Gość: wujcio Re: A moje zdanie jest takie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:43
      Twoje zdanie nikogo nie obchodzi.
      • Gość: Racja Niewychowany gnojku, to forum dyskusyjne IP: *.telia.com 25.01.05, 18:49
        Krystian rzucil chaslo , co on mysli. Ty mozesz dzielic zdanie lub nie lecz nie
        pokazuj swojej niskosci kultoralnej wypowiadajac sie za wszystkich. Jestes
        balwanem intelektuaknym mowiac za mnie bo mowisz ze "nikogo twoje zdanie nie
        obchodzi." I tu pokazales jakim balwanem jestes. bo mnie obchodzi i interesuje
        zdanie Krystiana i co najwarzniejsze podzielam jego zdanie idioto. Ale
        poniewarz jestes bez kultory to ciebie taki komentarz nie bierze. Na takich
        balwanow jak ty to tylko pala i bieda.
        • Gość: rachelka Re: Niewychowany gnojku, to forum dyskusyjne IP: *.twcny.rr.com 25.01.05, 21:51
          Gość portalu: Racja napisał(a):

> Krystian rzucil chaslo , co on mysli. Ty mozesz dzielic zdanie lub nie lecz nie
          >
          > pokazuj swojej niskosci kultoralnej wypowiadajac sie za wszystkich. Jestes
          > balwanem intelektuaknym mowiac za mnie bo mowisz ze "nikogo twoje zdanie nie
          > obchodzi." I tu pokazales jakim balwanem jestes. bo mnie obchodzi i interesuje
          > zdanie Krystiana i co najwarzniejsze podzielam jego zdanie idioto. Ale
          > poniewarz jestes bez kultory to ciebie taki komentarz nie bierze. Na takich
          > balwanow jak ty to tylko pala i bieda.

brawo telia,tak trzymac, obowiazuje tydzien kultury slowa.
    • negevmc To prawda 25.01.05, 18:50
      ze jesli w Europie nie bedzie:

> -cywilizacje smierci, aborcje , eutanazje
      > -permisywizm,wygodnictwo,wynatu rzony feminizm,skutkujacy spadkiem urodzin,
      > spadkiem liczby ludnosci,rozpirzeniem systemow emerylalnych
      > -przekonanie,ze prawdziwy europejczyk do wyzszych celow jest przeznaczony , a
      > tzw brudne roboty moga wykonywac tylko imigranci.
      > -pazernosc pracodawcow, sprawiajaca,ze rzeczywiscie niektore prace sa tak
      > nisko oplacane,ze tylko malo wymagajacy gastarbeiterzy z biednych krajow moga
      > sie ich podjac
      > -a wiec brak solidaryzmu spolecznego
      > -kompletny rozklad moralny , rzady lobby pedalsko-pedofilskiego, parady
      > milosci,adopcje dzieci przez nich , propagowanie stylu zycia rozwniez z
      > natury rzeczy nie skierowanego na wzrost liczbu ludnosci
      > -niespotykany atak na religie, wyszydzanie Kosciola , patriotyzmu -
      > starych ,sprawdzonych i dobrych metod utrzymywania spoleczenstwa w jednosci

czyli wszystkich objawow "ceny" cywilizacji Europa podobna karajom sie
      stanie arabskim i juz Ci nie bede mieli po co z nia walczyc.

Aha ale oni jeszcze z USA walcza. A niech tam, USA pal 6 to nie moja dzialka
      jak mawia stranger.
    • migselv Re: A moje zdanie jest takie 25.01.05, 18:58
      Jesli Cie dobrze zrozumialem; mimo ze nie przepadasz za islamem, widzisz to
      (islam) jako jedyne rozwiazanie dla "moralnosci" Europy?
      Co masz na mysli: "prawdziwych winnych wskaze i prawdziwe drogi do
      rzezwyciezenia" ?
      • Gość: migsjälv Spoleczenstwo z idealami jest mocne IP: *.telia.com 25.01.05, 19:10
        Cywilizacja ktora moze przetrwac mosi miec zywe idealy i mocne regoly. To mowi
        Krystian. Islam to ma i dlatego moze zawladnac europa. Jezeli chcemy stawic
        twarz islamowi to powinnismy starac sie aby spoleczenstwo mialo mocne , zywe
        idealy. W tym wszystkim jest maly problem.
        Porownaj zydow
        Ich tajemnicze idealy, wspolzycie rodzinne, zasady gry w ekonomi, , wszystko
        na tle religijnym choc ostatecznym celem jest walka rasowa nad innymi
        kultorami. I faktycznie zachowujac swoje idealy udaje im sie bardzo dobrze.
        Niestety w walce tej wchodzi czynnik demoralizowania przeciwnika czyli
        spolecznosci w ktorych zyja przez influencje kultoralne, rozbicie rodziny,
        homosexualizm, itd itd. Sami tego nie robia ale glosza te ideje glosno wsrod
        poganow. Powstal jednakze maly problem w tym wszystkim Oslabieni poganie zydami
        latwo moga pasc ofiara innej mocnej kultory islamu. Bo ich jest wiecej.
        • Gość: ABE A mnie sie wydaje IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 25.01.05, 21:23
          ze jak bedziemy brac Zydow za wzorzec postepowania, to Europejczycy moga
          skonczyc tak samo jak Zydzi w Europie, we wlasnych krajach na dodatek!
        • krystian71 Re: Spoleczenstwo z idealami jest mocne 25.01.05, 23:31
          OK, to jest mniej wiecej to o co mi chodzi, ale tu nie tylko Zydow bym winil
          Jest caka masa pozytecznych idiotow, experymentatorow z bozej laski- na zywej
          tkance spolecznej, ktorzy byc moze nigdy nie slyszeli o Pawce Morozowie , ale
          nie widza nic zdroznego w tym, ze dziecko pozywa rodzica do sadu , a wrecz go
          do tego zachecaja.
          To jako przyklad ,
          Ktos powiedzial, ze islam jest religia ubogich i pokrzywdzonych.
          Kiedys taka religia bylo chrzescianstwo, nioslo pocieche ale i stawialo przed
          kazdym pokazny pakiet obowiazkow.Gloszac -cesarzowi co cesarskie- nie nawlywalo
          do przewrotow , krwawych rewolucji itp , byl w tym jakis solidaryzm spoleczny
          wszystkich warstw i to zaowocowalo takim rozkwitem Europy i jej kultury.
          Zbyt malo znam islam aby wiedziec co akurat w nim jest takie atrakcyjne dla
          pokrzywdzonych ,ale widzac jego expansje przyznaje racje tym , ktorzy tak
          glosza.
      • krystian71 Re: A moje zdanie jest takie 25.01.05, 23:21
        absolutnie nie- islam jest tak samo obcy europejskiej kulturze .
        W skrocie - chodzi mi o powrot do sprawdzonych korzeni, chrzescianstwa, ale nie
        koniecznie - rowniez kultury solidnego mieszczanstwa z jego docenianiem roli
        pracy, trwalosci rodziny ,tradycyjnych wzorcow wladzy rodzicielskiej
        A prawdziwie winnymi sa ci,ktorzy uparli sie to wszystko zniszczyc dla sobie
        wiadomych celow.
        Duzo wczesniej zanim pierwsi gastarbeiterzy zaczeli masowo w Europie sie
        osiedlac.
        • Gość: aki cokolwiek by nie mówic o krajach islamskich to... IP: *.protonet.pl 25.01.05, 23:29
          więzy rodzinne i religijność są tam o wiele bardziej żywe niż w europie.
          muzułmanin nie wstydzi się i nie wyrzeka ani allaha ani swojej biednej,licznej rodziny.co nie znaczy że rezygnuje z uciech swiata doczesnego.
          w cywilizacji europejskiej jest inaczej-liczy sie tylko blichtr wartosci materialnych
          • krystian71 Re: cokolwiek by nie mówic o krajach islamskich t 25.01.05, 23:39
            Na pewno aki, przeciez kazdy glupi widzi , ze lepiej miec 0.5 dziecka niz
            kilkoro.
            Lepiej tzn wygodniej.
            A babe poslac do pracy , zeby zarabiala na wspolne przyjemnosci, nowe meble,woz
            i swoja emeryture.
            W Europie cos sie porobilo.
            Czytalem ostatnie statystyki dzietnosci w Niemczech, to jakas paranoja.Przewaga
            tzw rodzin, ktorzy wogole nie maja i nie chca miec dzieci
            Jedynie islamusy ratuja statystyki
        • migselv Re: Moze i masz racje, ale... 26.01.05, 01:03
          Co stoi na przeszkodzie utrzymania korzeni, chrzescianstwa, lub "kultury
          solidnego mieszczanstwa z jego docenianiem roli pracy, trwalosci rodziny,
          tradycyjnych wzorcow wladzy rodzicielskiej"? Czy my nie decydujemy o tym sami?
          Czy nie decydujemy sami, jaka ma byc nasza (twoja-moja) rodzina? Wedlug mnie
          byc 'rodzicielem' - ojcem - matka, nie znaczy byc wladca potomstwa. Przeciez to
          ty wychowujesz swoje dzieci i tylko od ciebie (mnie) zalezy jakie to potomstwo
          bedzie:) To wlasnie jest uwarunkowaniem kultury, tak mysle. Nigdy nie pozwole
          sobie zniszczyc "mojej" kultury. Nie sadze, ze do "kultury" (jak tez i do klasy
          spolecznej) mozna wstapic, jak do jakiejs organizacji, czy klubu. Czy to nie
          zalezy od nas samych?

Kiedys, wiele lat temu bylem przeciwko przystapieniu Danii (mieszkam tu od
          wielu lat) do UE, bo uwazalem. ze to oslabia tozsamosc poszczegolnych panstw.
          Traci sie przynaleznosc, patryjotyzm (przepraszam za gornolotnosc, ale naprawde
          tak uwazam). Wedlug mnie UE to takie zachodnie cccp. Wieksze kraje walcza o
          przewodnictwo i zapominaja o swoich obywatelach, a mniejsze nie wiele maja do
          powiedzenia (ale to jest tylko moje zdanie). Te wieksze (lub wiekszosc)
          decyduje o standarcie i sposobie zycia innych panstw z inna kultura, tradycja i
          tp.. Czy to masz na mysli, piszac: "ci, ktorzy uparli sie to wszystko zniszczyc
          dla sobie wiadomych celow"?
          • krystian71 Re: Moze i masz racje, ale... 26.01.05, 01:14
            chyba odpowiem ci rano , jak sobie staranniej w glowie poukladam.
            Na pewno nie mam na mysli TYLKO tego , ze w zjednoczonej Europie wiekszy i
            silniejszy kraj jest w stanie narzucic swoje rozwiazanie slabszym.
            To nie kwestia starego podzialu politycznego.
            I nigdzie nie jest powiedziane , ze to za czym lobbuja duze panstwa musi byc
            gorsze czy podejrzane.
            Skoro potrafily stac sie takie silne , maja chyba jakies pozytywne wzorce i
            przepisy jak stworzyc i utrzymac tak silne spoleczenstwo.
            Mam tu na mysli ludzi , ktorzy do zadnej przynaleznosci etnicznej sie nie
            przyznaja, patriotyzm jest im zawada, zwlaszcza u innych .
            Taka miedzynarodowke lewacko-pedalska,dla ktorej prawa jednostki zawsze beda
            cenniejsze niz prawo panstwowe , a o obowiazkach jednostki wzgledem
            spoleczenstwa nigdy nie slyszeli
    • Gość: totyle Re: A moje zdanie jest takie IP: *.176.6.29.Dial1.Phoenix1.Level3.net 25.01.05, 21:06
      Chrzescijanstwo jest religia slaba,jest dla slabych i wrecz nawoluje do pokory
      Ci co sie wywyzszaja na ziemi beda ponizeni w niebiesie a ci co sie ponizaja
      wywyzszeni beda.Zydzi tylko dlatego przetrwali ze im religia nakazuje dominacje
      nad swiatem.Z muzulmanami podobnie.Chrzescijanstwo mialo kiedys krucjaty ale
      one mialy charakter i cel inny niz te dwie pozostale.
      Religia Zydow i muzulmanow jest religia hegemonii,panowania nad
      swiatem ,wywyzszania sie.Jedna z tych religii prawdopodobie zwyciezy.Zydzi
      mysla ze ich religia,muzulmanie ze ich.Chrzescijanie sa narzedziem do
      uzycia ich w tej walce lecz w koncowym etapie beda pogromieni.Dlaczego?
      bo islam jest blizszy Bogu niz chrzescijanstwo.Dlaczego?Jest to w pierwszym
      przykazaniu.
      • Gość: ABE Re: A moje zdanie jest takie IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 25.01.05, 21:30
        No nie wiem. Bo to przeciez chrzescijanstwo osiagnelo prawdziwa hegemonie na
        swiatem przez ostatnie 2000 lat.
        Pokorne ciele dwie matki ssie?
      • krystian71 Re: A moje zdanie jest takie 25.01.05, 23:46
        tak prawde mowiac totyle mi za bardzo na hegemonii, wywyzszaniu sie i
        pognebieniu innowiercow nie zalezy.
        To slabe wg ciebie chrzescianstwo zalalo caly swiat , musiala byc w nim jakas
        inna sila, ktora neofici doceniali .
        Z praktyka roznie bywa ale dla mnie wlasnie litera chrzescianstwa jest piekna.
        "blogoslawieni pokorni i cisi..."
        "wszystko coscie uczynili bratu memu najmniejszemu..."
        Ale to nie o to mi chodzi , bo gdzie jest napisane , ze to jedna tylko religia
        ma panowac nad swiatem.
        Chyba tylko w znanej "falszywce carskiej ochrany " :DDD
    • Gość: ABE Co ty, krystian?! IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 25.01.05, 21:19
      Nie ma chyba bardziej zaangazowanej kultury zycia niz europejska. W porownaniu
      z takimi Afrykanczykami czy Arabami, Europejczycy tysiackrotnie bardziej
      szanuja zycie.
      Czy wam ty naprawde tylko chodzi o jakis wyscig demograficzny z innymi
      rasami???? Ludzie, ten wyscig juz dawno zostal przegrany przez Europejczykow.
      Ale to nie znaczy, ze przegrali wplyw i kontrole nad swiatem. Wszystko polega
      na jakosci, nie ilosci. Europejczycy sa elita tego swiata, nie zas jego
      podstawa demograficzna. NIe moge sie nijak z wami prawicowcami zgodzic.
      (Ciezkie westchnienie)
      • wiri A nas gowno obchodzi wasze zdanie zwolennicy 25.01.05, 21:33
        Arabskich mordercow i zboczencow.
      • krystian71 Re: Co ty, krystian?! 25.01.05, 23:56
        T nie o wyscig chodzi, w sprinciei na dlugich dystansach lepsi sa
        Afroamerykanie:))
        Pierw nas straszyli,ze Europa sie starzeje , teraz widac , ze po prostu wymiera.
        Kto ma byc ta elita?
        Islamusy po prostu wchodza na wolne miejsce , dla nich narazie przeznaczono te
        zawody i czynnosci , ktore zachodni Europejczyk nie chce wykonywac i prawde
        mowiac juz nie ma kim.Do prostych prac brakuje im ludzi.
        Z tym szanowaniem zycia to sie nie zgadzam.Tobie chodzi o wojny zapewne, tych w
        europejskiej historii zreszta nie brakowalo.Dwie swiatowe w Europie sie
        przeciez rozpetaly.
        Mi chodzi o takie zjawiska jak aborcja czy eutanazja.
        I to na masowa skale.Skad by sie wziela taka niska dzietnosc w Europie, tak
        wierzysz w te zachwalana edukacje seksualna?
    • Gość: igor Gdybys tak zaczal kilka miesiecy temu to bym IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 25.01.05, 21:31
      nie nazywal Cie ahmed. Z malymi roznicami, zgadzam sie z tym co napisales.
      Dodalbym do tego, ze rowniez czesc Europejczykow (szczegolnie Francja) jest
      winna antyamerykanskiej histerii lewakow europejskich. Nie znaczy to, ze
      Ameryka jest calkowicie bez winy. Szczegolnie H'woodzka podkultura
      rozpowszechnila wizje Ameryki, ktora jest na pobrzezach spoleczenstwa; bogactwo
      i hedonizm bardzo niewielu oraz nedze i przestepczosc najbiedniejszych badz
      najgluppszych. Ale to jest oczywiscie moja perspektywa, Polaka z USA, ktory nie
      ma styku praktycznie ani z jedna ani zdruga subkultura, choc cos o nich wie.
      • krystian71 Gdybys ty czytal kilka miesiecy temu 26.01.05, 00:07
        co ja pisze, nie znalazl bys podstaw , by mnie tak nazywac, dlatego zawsze mnie
        to smieszylo.Spojrz zreszta na tym watku juz sie taki znalazl, ktory tylko to
        ma do zaoferowania.
        Zostawmy na chwile Ameryke na boku , chociaz nie...
        Pamietam artykuly o masowym przechodzeniu Czarnych na islam.Casus Cassius Clay.
        W czasach , gdy sie o WTC , pustynnych burzach i embargach na rope nikomu nie
        snilo.A Europa tez jeszcze nie przewidywala takich problemow.Mozesz to jakos
        wytlumaczyc ?
        Jak widze zboczylem jednak z glownego tematu na ulubiony przez ciebie
        islamosynski.
        A nie on jest najwazniejszy , to tylko skutek a nie przyczyna zagubienia sie
        naszego swiata.
        Nie wiem jak jest obecnie ale poki co podobna do europejskiej pokojowa inwazja
        wam chyba nie grozi
        • Gość: . Malcolm X i Black Panters - wrzuc w wyszukiwarke, IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.01.05, 00:19
          powinno byc w necie sporo - nie chcieli religii wlascicieli niewolnikow itp.
          • krystian71 Re: Malcolm X i Black Panters - wrzuc w wyszukiwa 26.01.05, 00:29
            tak mnie za komuny w szkole uczyli , i Chruszczow mowil , ze w Ameryce dalej
            bija Murzynow.
            To nie takie proste i przyczyny musza byc glebsze z blachych powodow nie
            porzuca sie wiary ojcow.
            A czasy Malcolma X to przeciaz okres , gdy w Ameryce zaczynal sie przelom, bylo
            juz po desegregacji w szkolach , byla jakas nadzieja na zmiany...
            • kropekuk Mysle, ze nie doceniasz rewolucyjnej mocy nadzieji 26.01.05, 01:05
              Dziwne, po "Solidarnosci"...
              • krystian71 a ja jaj ,rano bedziesz potrzebowal alka-prim 26.01.05, 01:17
                • kropekuk Nie badz swinia - nie pije... 26.01.05, 01:18

• krystian71 Re: Nie badz swinia - nie pije... 26.01.05, 01:22
                    No to co w takie gorne tony uderzasz.
                    Nawt MNIE przeskoczyles:)
    • Gość: Matt K. Swieta racja - historia moze sie powtorzyc jak z IP: *.gv.shawcable.net 25.01.05, 21:34
      ... Imperium Romanum ponad pietnascie wiekow temu...
      • krystian71 Re: Swieta racja - historia moze sie powtorzyc ja 26.01.05, 00:15
        tez t juz gdzies pisalem.
        Rozwydrzenie obyczajowe,pedalstwo , pedofilia , zanik tradycyjnych rodzinnych
        cnot.Coraz wyzsze podatki i ceny maxymalne :))
        Aha , jeszcze zanieczyszczenie srodowiska i powszechne stosowanie olowianych
        rur w wodociagach , jako przyczyna degeneracji umyslowej i to wsrod warstw
        wyzszych :)))
        Niechec do sluzby wojskowej i chec do latwego zycia kosztem innych.
        I bach , przyszli barbarzyncy i po wspanialej kolebce cywilizacji zostalo pare
        strzaskanych kolumn
    • Gość: rachelka Re: A moje zdanie jest takie IP: *.twcny.rr.com 25.01.05, 21:59
      a ja dodam jeszcze,ze rasa biala sie elgancko konczy,gdyz dobrobyt rodzi
      wynaturzenia. niestety przyszly wiek nie bedzie nalezal juz do europejczykow,ale
      do azjatow,pomieszanych z latynosami i czarnymi,gdyz juz teraz sa rasami
      dominujacymi. biali zatracili sie w dekadenckim stylu zycia,poprawnosci
      politycznej i przepraszaniu wszystkich za swoje "winy", a swiat nic tylko sie
      mnozy. juz teraz gdyby wziac te 6mld ludzi i kazac im sie ustawic w szeregu co
      1,5m to stworzylibysmy 125 rzedow wzdluz rownika, z tym,ze mniej wiecej co 3 lub
      4 bylby albo chinczykiem,albo czarnym albo latynosem.
      • krystian71 Re: A moje zdanie jest takie 26.01.05, 00:45
        Czesc Rachelciu, ty tez jestes fatalistka,ze scislym umyslem i wszystko bys
        przeliczala na sztuki
        Niech sie tam wszyscy krzyzuja lazac wokol rownika, ja chce tylko by moja
        Europa byla taka jak za mojego dziecinstwa i by taka zostawili dla moich dzieci.
        • migselv Re: A moje zdanie jest takie 26.01.05, 01:12
          krystian71 napisała:

> Czesc Rachelciu, ty tez jestes fatalistka,ze scislym umyslem i wszystko bys
          > przeliczala na sztuki
          > Niech sie tam wszyscy krzyzuja lazac wokol rownika, ja chce tylko by moja
          > Europa byla taka jak za mojego dziecinstwa i by taka zostawili dla moich
          dzieci
          > .

Mam nadzieje, ze nie masz na mysli Europy rozdzielonej murem berlinskim:)
          • krystian71 Re: A moje zdanie jest takie 26.01.05, 01:20
            o qrcze , zapomnialem o tym murze!!!
            No dobra , przyznam sie , mam 16 lat,
            Co to za mur?:)))
            • migselv Re: A moje zdanie jest takie 26.01.05, 01:35
              krystian71 napisała:

> o qrcze , zapomnialem o tym murze!!!
              > No dobra , przyznam sie , mam 16 lat,
              > Co to za mur?:)))

Jutro ci odpowiem, bo corka juz spi, a na mnie tez pora:)))
    • Gość: polit Re: A moje zdanie jest takie moim tez IP: *.dsl.vianetworks.de 25.01.05, 22:48
      Wiadomo ze Swiatem rzadzi pieniadz, a wiec moim zdaniem sa dwa kregi finansowe
      na Swiecie:
      1." amerykanski"( specjalnie w codzyslowie)- banki
      2.Arabski- ropa
      System "amerykanski" chce teraz polknac system arabski przez wojne.
      Wiadomo ze systemem bankowym zarzadzaja ludzie bardziej inteligentni niz
      Arabowie i dlatego swoj podboj rozpoczeli na wskazaniu calego zla na Swiecie
      na Arabow lub lepiej powiedziec Moslemow( sam nie jestem milosnikiem
      obu "kultur). Takie zwalanie winy na inna rase to juz Europejczycy przerabiali
      w latach 1933-1945 i co z tego wyszlo to Europa czuje do teraz( nietylko Niemcy
      i Polska).Zadziwia mnie tylko jedno jak ci "Amerykanie" robia to ze przy takim
      przeplywie informacji udaje im sie tak ludzi zglupic?
      Mysle ze nastapilo to przez wykorzenienie zasad religijnych w spoleczenstwach
      Europy-obnizenie zasad moralnych- i zastapienie tych hamulcow moralnych sportem
      seksem,walka o lepsza sytuacja finansowa( lokcie wazniejsze od rozumu) no a dla
      plebu naturalnie igrzyska.I teraz jest tylko pytanie: Kiedy spoleczenstwa sie
      przebudza i nie daja sie zagnac za ta brame z napisem" ARBEIT MACHT FREI"
      • krystian71 Re: A moje zdanie jest takie moim tez 26.01.05, 00:24
        Ten przeplyw informacji o ktorym piszesz tez jest od niedawna i ja osobiscie w
        nim pokladam jakas nadzieje.Komus bardzo wczesniej zalezalo , by zaczopowac jej
        kanaly.Wystarczy spojrzec co stalo sie z edukacja w Polsce i Europie.
        O Ameryce juz nie pisze , bo to czysta zenada.
        Dla mnie informacja=wiedza =wladza
        A informacja powoli schodzi do ludu.
    • kropekuk Hohoho! Az sie na twoja czesc zaloguje. 25.01.05, 23:58

• Gość: kiecka Re: Hohoho! Az sie na twoja czesc zaloguje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 00:22
        no no krystian długość wpisów , powyżej przeciętnej , brawo ... tak trzymaj
        bo coś nie mogę zasnąć.
        • kropekuk Mowi z ogromnym sensem, PO CO wczesniej 26.01.05, 01:06
          robil za zydozerce i arabofila?
          • migselv Re: Mowi z ogromnym sensem, PO CO wczesniej 26.01.05, 01:24
            Jesli sie nie lubi wodki, nie musi oznaczac, ze nie lubi sie wina:)
            • krystian71 Re: Mowi z ogromnym sensem, PO CO wczesniej 26.01.05, 01:28
              kropa to doskonale wie , on sie tylko tak droczy i udaje , ze nie rozumie , ze
              mozna
              NIE LUBIC I WODKI I WINA
              A lubic zimne piwko z soczkiem:)))
          • krystian71 Nastepny! 26.01.05, 01:25
            dobra qrwa,
            Islam to wschodzace slonce cywilizacji a Zydzi zaraza ludzkosci
            Teraz zadowolony ?:)))
    • marcus_crassus Boze....nie wierze ze to ten sam Krystian :))))))) 26.01.05, 00:22
      moge spokojnie teraz umrzec...widzialem juz wszystko :)))
      • krystian71 Mam takie niesmiale wrazenie 26.01.05, 00:40
        ze nie doczytales mojego wpisu , moze byl za dlugi ?:DDD
        Ja NIE pisze ,ze winie islam za wszelkie zlo jakie sie w Europie dzieje.Wrecz
        przeciwnie
        Nie darze go sympatia- tylko dlatego , ze to NIE MOJA wiara i NIE MOJA
        obyczajowosc
        To Europy nie darze sympatia ,bo zachowuje sie jak sprzedajna dziwka.
        I jesli zagrozenie ze strony islamu poskutkuje jakims otrzezwieniem - to DZIEKI
        MU ZA TO.
        To troche inaczej niz Falachi, ona kocha Europe , jej kulture , jej katedry i
        bronic chce jej przed agresywnym , wciskajacym sie w kazda wolna szczeline
        islamem.
        Ja tez kocham cywilizacje europejska i mysle , ze czas jej bronic.
        PRZED NIA SAMA.Przed tymi wynaturzeniami , ktore w niej obserwujemy.
        ABE jest fatalistka, mowi , ze to zawracanie kijem Wisly , ja tak nie sadze
        • Gość: kiecka Re: Mam takie niesmiale wrazenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 00:46
          brawo rycerzu ...
          • Gość: J.K. Kiecka,tej zachety bym sie po Tobie nie spodziewal IP: *.arcor-ip.net 26.01.05, 00:52
            zadrzyj spodnice i wez ze sie do obrony naszych wartosci sama...
            (rowniez...)
            • Gość: kiecka Re: Kiecka,tej zachety bym sie po Tobie nie spodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 00:55
              wartości nie trzeba bronić ...
              • Gość: J.K. Mylisz sie... trzeba bronic i wartosci i spodnicy IP: *.arcor-ip.net 26.01.05, 00:58
                i wszelakiego dobra...

z Gdanskiem i Gdynia wlacznie,
                ktore - obojnako, kocham.
                • krystian71 Re: Mylisz sie... trzeba bronic i wartosci i spod 26.01.05, 01:04
                  no i ja masz -wartosci nie trzeba bronic!
                  Same sie obronia , bo kiecek woli isc na love parade
                  • Gość: J.K. Aaah , nie , chlopcze.. IP: *.arcor-ip.net 26.01.05, 01:08
                    ale moze pora, abys sobie uswiadomil, ze to nie bylo do Ciebie...
                    z gory przepraszam za niegrzecznosc...
                    • krystian71 Re: Aaah , nie , chlopcze.. 26.01.05, 01:33

Wiec na poczatek
                      To jest moj watek

a jak wlazles miedzy wrony...
                      Mozesz zostac pogryziony

• biedronka24 Ale umiejetnie :) 26.01.05, 16:19
                  inaczej tylko sie prowokuje do podarcia spodnicy ;)
                  I w tym ´jak´ lezy wlasnie b. duzo. A napewno trzeba wyjsc od wlasciwej
                  motywacji. Jak sie samemu ma wartosci tylko na papierze to wiele z tego i tak
                  nie bedzie.
          • krystian71 Re: Mam takie niesmiale wrazenie 26.01.05, 00:52
            Ty tez nie mozesz spac.
            Ja te dwie godziny basenu , sauny i silowni za to winie.
            Trzeba sie starac o kondyche, jak kiedys nas Rachelka odwiedzi , nie bede
            przeciez zdyszany i zasapany za nia nogami powloczyl.Co nie?
            • Gość: kiecka Re: Mam takie niesmiale wrazenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 01:00
              coraz bardziej miękniesz , ale to dobry znak ,zaczynasz myśleć samodzielnie ,
              trochę boli , ale warto żyć bez autorytetów .
              • krystian71 Re: Mam takie niesmiale wrazenie 26.01.05, 01:35
                skonsultuj sie z jotka , do jakiej podgrupy cie przypisze.
                Czy aby nie tych "kazacych"?
                Co nie , jotka?
        • marcus_crassus alez doczytalem do konca 26.01.05, 00:53
          mowiac szczerze wyszlo ze jestes znacznie bardziej radykalny niz ja :))))))

czlowiek sie dziwi kazdego dnia :)))))

czy czas jej bronic???czas zrozumiec ze jestesmy spadkobiercami kultury i tradycji ktora stworzyla dzisiejszy obraz swiata.

zgadza sie.islam moze nam pomoc.kazdego dnia,kazdego tygodnia coraz wiecej ludzi sie budzi.nie tylko przed islamem.europa obronila sie juz wiele razy i obroni sie znow.

trzeba tylko pamietac ze to my tworzymy Europe i to my musimy wiedziec co sie dziej
          • global_government Do cholery z wszystkimi cywilizacjami... 26.01.05, 00:57
            ...asteroid zaglady i tak juz tu leci...
            • kropekuk Aha, i globalne ocieplenie... 26.01.05, 01:10

• Gość: kiecka Re: Do cholery z wszystkimi cywilizacjami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 01:21
              czego chcecie bronić i jak , pióro czy miecz , a może pióro i miecz ?
              nic nowego , można stać w miejscu , można ruszyć do przodu , można wierzyć
              w przesądy , tropić przesądy ...itd
              ale , prawdziwe doświadczenia z sumieniem są niebezpieczne , nawet małe
              wątpliwości to przekleństwo , a czasu nie można cofnąć...

• kropekuk Mowisz z sensem: Islam jest grozba, ale ze wzgledu 26.01.05, 01:08
          na wady samej Europy, ba...wady chrzescijanstwa w Europie. Ja winie glownie
          France i Niemcy...Winie socjalizm i zidiocialych do-gooders. Zreszta mozna by
          dlugo...
          • Gość: kiecka Re: Mowisz z sensem: Islam jest grozba, ale ze wz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 01:28
            uuuuuuuuuua , pomondrzyli my i dobra , czas spać , tylko żeby islamy i
            socjaliści i inne indiany nie zezarły nas jak pośniemy , jak te niewiniątka
            lepiej złoze zbroje zamiast piżamki .....
          • krystian71 Re: Mowisz z sensem: Islam jest grozba, ale ze wz 26.01.05, 01:41
            Rzadko sie zgadzamy, ale z twojego wpisu nie usunal bym ani jednego slowa.
            Reszta chyba jutro , bo mi sie oczki pieroza
            • kropekuk Mnie tez. Dobranoc. 26.01.05, 01:43

• Gość: rachelka Re: Boze....nie wierze ze to ten sam Krystian :)) IP: *.twcny.rr.com 26.01.05, 03:06
        Odpowiadasz na :

marcus_crassus napisał:

> moge spokojnie teraz umrzec...widzialem juz wszystko :)))
        jaki masz adres podesle zdrowe debowe trumienki z koronkami w srodku. nad toba
        zamowie f-16 ,aby lataly z transparentem DDDDDDD
        pisz kiedy?
    • bam_buko Re: A moje zdanie jest takie 26.01.05, 01:27
      Wszystkie religie sa cholere warte.
      Jednak jedna rzecz podoba mi sie u muslimow: kobiety nie maja nic do
      powiedzenia!!
      To ze mnie sie to podoba nie znaczy ze akceptuje w calosci.
      Zona powinna miec rowne prawo(moja jest malomowna) ale taka tesciowa to NIE
      powinna miec ZADNY praw.
      W skrajnym przypadku dzieki tesciowej, w Europie czy US mozna wyladowac w
      wiezieniu lud domu wariatow.
      A u muslimow hehe arab pod palma lezy koze po d.. klepie a zona i TESCIOWA
      zap.. i dzioba NIE maja prawa otworzyc.
      • kropekuk Nie ludz sie: TESCIOWA MA ! 26.01.05, 01:41

• kropekuk PS: co gorsza mozesz miec CZTERY tesciowe... 26.01.05, 01:42

• krystian71 qrcze kropa, spiewamy w chorze, musze sie tez 26.01.05, 01:48
            czegos napic!!! :DDDD
            • biedronka24 To stary numer kropy 26.01.05, 15:49
              mnie tez bral (jako ona) na pieski, floreski, takie tam rozne. Niby ze nie lubi
              feministek ale i purytanizmu....
              Poczekaj zas Krystianie jak strzeli ze swojej rury propagandowej.. Prawdziwy
              ´islamista´ z niego wyjdzie. Wtedy juz z definicji zostaniesz wrogiem, nazista i
              kolaborantem;)
        • bam_buko Re: Nie ludz sie: TESCIOWA MA ! 26.01.05, 02:12
          kropekuk napisał:

> ze tesciowa niby ma????? cos do gadania w islamie??

jesli ty kropekuk masz racje ze tesciowa ma glos to ja pier... ten islam
          • Gość: . CZTERY TESCIOWE. I glos maja... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.01.05, 03:09
        • biedronka24 Nie tylko tesciowa chyba 26.01.05, 15:47
          najgorsze sa zdaje sie tzw. najstarsze zony. Hi, hi.
          Ale naiwne to bam- buko ;).
          Ja tam jestem spokojna kobitka. Jak facet chce sobie krzywde robic- niech robi.
          Mowic mu - ze nie warto skakac na glowke tam- gdzie nie zna sie dna?
          Albo wyjasniac, ze watroba nie zajac, nie ucieknie?
          Albo - czy warto cokolwiek mu wogole mowic? Przeciez to zwierze i tak sie
          niczego nie nauczy. Wiec to co sie chce lepiej robic samemu...Poza tym jak
          ucieknie to i tak go nic nie zatrzyma. Wiec po co slowa? Zreszta tak szczerze-
          najwiecej gadaja faceci. I najbardziej tez lubia karaoke ;). Najwyrazniej nie
          bez powodu....
          A tesciowa.. Hm...
          Czasem gorszy jest tesc...Niby szczerszy. Ale jak sie jedzie samochodem a on
          musi, chociaz np od dawna w duzym korku i miescie nie jedzil, to wole tesciowa,
          ktora przynajmniej wie, ze jezdzic sie boi ;)
      • krystian71 nie jestem pewien , czys to do konca przemyslal? 26.01.05, 01:46
        A co powiesz na CZTERY tesciowe?
        • bam_buko Re: nie jestem pewien , czys to do konca przemysl 26.01.05, 01:55
          krystian71 napisała:

> A co powiesz na CZTERY tesciowe?

hmmm cztery zony to mnie zawsze dziwnie podniecalo ...

tesciowe?? jesli niemowy to moga byc i cztery !! hehe juz je widze zapi.. w
          moim ogrodzie.
    • Gość: Gerard Diabel do mszy sluzy. Czy Arab odbil Ci panne? IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 26.01.05, 02:11
      Nie wierze aby w czlowieku siedzialy tak sprzeczne poglady. Jedynie
      zaawansowana faza schizofrenii charakteryzuje sie takim przeskokiem osobowosci.
      Poczekam do jutra na NASZEGO KRYSTIANA.ACHMEDA
      • krystian71 zwyczajnie- twoje poglady sa tak proste,ze az 26.01.05, 11:34
        prostackie,zawsze na wszystko masz jedna odpowiedz.
        Jestes jak plyta winylowa na ktorej juz zadnych korekt nie da sie przeprowadzic.
        Czytac sie tez naucz, ja do islamu nic nie mam, to religia monoteistyczna
        uznawana przez papieza za jedna z trzech wielkich religii Ksiegi.
        Ale NIE MOJA.
        Jedno co ci powiem,ze brzydze sie prostackimi atakami na KAZDA wiare,a w tym
        wlasnie WY celujecie.
        W takim momencie , parafrazujac Kennedego moge za nim powtorzyc:
        ICH BIN
        ISLAMOSYN
        pa
        • Gość: rachelka Re: zwyczajnie- twoje poglady sa tak proste,ze az IP: *.twcny.rr.com 26.01.05, 15:25
          krystian71 napisała:

> prostackie,zawsze na wszystko masz jedna odpowiedz.
          > Jestes jak plyta winylowa na ktorej juz zadnych korekt nie da sie przeprowadzic
          > .
          > Czytac sie tez naucz, ja do islamu nic nie mam, to religia monoteistyczna
          > uznawana przez papieza za jedna z trzech wielkich religii Ksiegi.
          > Ale NIE MOJA.
          > Jedno co ci powiem,ze brzydze sie prostackimi atakami na KAZDA wiare,a w tym
          > wlasnie WY celujecie.
          > W takim momencie , parafrazujac Kennedego moge za nim powtorzyc:
          > ICH BIN
          > ISLAMOSYN
          > pa
          te detroity to nawet nie zasluguja na odpowiedzi,to prostackie plugawstwo.
          kiedys straszyl banowaniem,pare wpisow ma takich,ze jojo przy nim to
          kultura,niedawno pisal,ze jak spotkalby abe to by ja kopnal w zoladek-chyba
          widzisz sam,ze tego chama czas olewac,bo to typ spod ciemnej gwiazdy i nie warty
          niczyjego slowa.
          • krystian71 Re: zwyczajnie- twoje poglady sa tak proste,ze az 26.01.05, 16:31
            wiem Rachelko, to byl tylko up.I to przez moje gapiostwo.
            Rano przestawila mi sie data w komputerku i wylecial caly wczorajszy dzien
            W pierwszej chwili zglupialem , sadzac, ze kropka mi watek przerznela ale przez
            wyszukiwarke go znalazlem i podciagnelem do gory na plecach Gerarda :)))
            Juz wszystko OK
    • Gość: rachelka Re: A moje zdanie jest takie IP: *.twcny.rr.com 26.01.05, 03:10
      Krystian ja nie fatalistka, ja realistka, co 3 jest zolty,czarny lub latino
      ciesz sie,ze nie masz tego u siebie.
      ale snieg tuszuje wszystko a wy tu nawijacie i nawijacie a ja sie mecze i kto na
      tym dobrze wychodzi:))))
      • krystian71 Re: A moje zdanie jest takie 26.01.05, 11:27
        Rachelciu,to tylko proba up-a
        Zginela mi na forum cala dzisiejsza noc
        • biedronka24 Uwazaj na to:) 26.01.05, 15:39
          mi zginela w pracy. Z dwojga zlego - to moje lepsze chyba jednak.
          Pozdrowienia dla Was obojgu.
          U nas sniegi.
          • krystian71 buzi, juz wszystko OK 26.01.05, 16:33
            sniegu brag, mrozik -1.
            Dla mnie w sam raz , bo nie trzeba drapac szyb w autku, ale dzieci maja ferie!!!
            • biedronka24 O! to zle 26.01.05, 16:38
              moje wlasnie ekwipuje. Bedzie, ze mama zdradzila...
              Juz i tak mam przechlapane bo kostiumow na Fashing nie bylo. Tylko malunki i
              jakies tam maski..
              Odtanczcie tam jakies tance na ten snieg :).
              Musze uciekac...
            • Gość: rachelka Re: buzi, juz wszystko OK IP: *.twcny.rr.com 26.01.05, 18:51
              krystian71 napisała:

> sniegu brag, mrozik -1.
              > Dla mnie w sam raz , bo nie trzeba drapac szyb w autku, ale dzieci maja ferie!!
              > !
              sniegu po pas,mroz -25C,dzieci nie ma i zgadnij kto odsnieza wjazd i
              samochody,bo kazdy zajety,he,he dobrze,ze miesnie na krzyzu mam jako takie:)))
              a tobie dzien wypadl,bo za pozno chodzisz spac:)))
    • biedronka24 To nie tak 26.01.05, 15:37
      nie rozumiesz. Tak samo rozumuja wlasnie ludzie z Izraela, ktory w tak agresywny
      sposob laduja szowinizmem swoja mlodziez. Nie ma w tym cieplej radosci bycia
      wartosciowym czlowiekiem. Jest zimna, agresywna, lodowata satysfakcja bycia
      najwieksza ofiara..
      To jest wlasnie mentalnosc - tez bardzo z tej kultury o ktorej mowisz - niestety.
      Jak slucham niektorych z tych ludzi, ktorzy wlasnie od dawna w krajach
      islamskich zyli i mieszkali to twierdze, ze jesli z europejska kultura nie
      zawsze potrafili sie asymilowac, to z ta arabska- jak najbardziej.

Ale pamietaj. Zadna grozba- taka jak ta o ktorej mowisz nie prowadzi do
      oczyszczenia. Eskalacja agresji, cichych prowokacji, na tym poziomie, zawsze
      prowadzi do wojen i okrucienstw. Najgorszych z mozliwych. A wiesz chyba jakie
      okrucienstwa dzis ludzie moga sobie wyobrazic- bo tak wiele juz znaja...
      Europa i nasza kultura faktycznie tonie w zepsuciu. Ale nie mysl, ze ci inni oni
      - mniej.
      Mysle Krystianie ze masz takie troszke- naiwne (wybacz :)) wyobrazenie o tym.
      Poczytaj tego Thomasa Mertona. To stare dzieje. Sprzed drugiej wojny. Szczerze i
      z calego serca polecam. Mi podarowala ´go´ moja najlepsza przyjaciolka. I wiem
      dlaczego.
      Pomysl kto bardziej pomaga Ci w pracy? Kto bardziej stymuluje do bycia dobrym
      czlowiekiem i sluchania innych ludzi? Ktos kto Cie straszy, ktos kto jeczy i
      opowiada Ci wciaz o tym jak bardzo go skrzywdziles- (tym bardziej jesli to
      prawda!!!) czy ktos kto z radoscia wita nowy dzien i nowych ludzi, chocby nie
      wiem jaki nowotwor wewnetrznie go zzeral...
      • krystian71 Re: To nie tak 26.01.05, 16:52
        Biedroneczko, do napisania tego wszystkiego zainspirowaly mnie dyskusje na
        forum z ostatnich dni.Np ta o tzw eutanazji chorych dzieci w holandii.
        A szczegolnie reakcje, jak wielu ludzi uwaza , ze nie ma w tym nic zdroznego,
        ba wrecz to jest dowod na wyzszosc zach.europejskiej cywilizacji
        To jest ten rak , o ktorym JA mowie, dowod na przegrywana wojne.
        Wcale nie z islamem.
        Jesli tak ma wygladac w przyszlosci ta europejska cywilizacja , to na pohybel
        jej!!!
        • biedronka24 Krystianie 26.01.05, 18:33
          wiekszosc ludzi na codzien nie ma takich problemow. Wiekszosc jest slepa.
          Ale obowiazkowe wizytacje szpitali i takimi przypadkami nie zmienilyby nic.
          Zawsze czesc ludzi byla slepa. Inna czesc krzyczala - potrzebne nam prawa,
          porzadek itd...
          Nasza cywilizacja ma jakis okres przewartosciowan. I to niebezpieczny okres bo w
          historii zawsze takie konczyly sie wojna. To o czym mowimy wiekszosc tych
          slepych ludzi zobaczylaby i zrozumiala dopiero po wojnie. Jakiej - tego dzis
          jeszcze nie wiemy. Okrucienstw mozna juz dzis wiele sobie wyobrazic- prawda? A
          musi byc to cos by wstrzasnelo nawet dzisiejszymi milosnikami horrorow... No to
          sobie wyobraz jaka to wojna musialaby byc..
          No bo dlaczego zaraz po wojnie wszyscy ludzie jakby przycichaja.. Mniej jest
          tego pustego gadania, mniej butnych okrzykow...
          Odebranie dziecku nadzieji na zycie zawsze bedzie grzechem, nawet jesli wiaze
          sie to z litoscia dla cierpien rodzicow, malego cialka itd- bo mysle ze o takie
          przypadki jeszcze poki co chodzi. Bedzie zlem i zadne prawa tego nie zmienia.
          Ludzie chca dzis uwolnic swoje sumienia. A nie moga, i nigdy nie beda mogli.
          Taki ich los. Wlasnie po to, by ktos inny nie wykorzystal tej sytuacji i prawa
          dla mordu. Bo prawa ludzkie sa ulomne. Moglabym to ujac w kategoriach
          biologicznych, ale mniejsza o to. Lekarzem powinno zostawac sie z powolania. Tak
          jak z powolania - a nie biedy, czy z racji na warunki materialne, lub ped do
          kariery powinno zostawac sie ksiedzem.

Ale pamietaj- zadnemu czlowiekowi zbrodnia i wojna sie nie naleza.
          ZADNEJ kulturze. W zadnej religii czlowiek nie ma prawa decydowac o karze i
          wymiarze winy innego czlowieka. Moze wyrazic swoja pogarde, moze nazwac to co
          uwaza za dobro i to co uwaza za zlo. Moze poradzic, ale nie moze wyrokowac. Bo
          to jest istota religii. Jesli ktos glosi cos innego to jest to juz polityka
          podbudowana jakas ideologia. Nic wiecej. A nie religia.

Rak jest. Tyle ze to nic nowego. Nowe sa tylko formy - te wciaz ewoluuja i to
          nadspodziewanie szybko. Szybciej niestety niz jestesmy w stanie zbudowac cos
          konstruktywnego i trwalego. Jak np nowe paliwa. Postep w nauce i gospodarce w
          stosunku do degradacji wartosci ludzi jest wciaz za wolny. I to - to zapoznienie
          jest niepokojace. A on sie wciaz powieksza.
          Dzis uratowaliby nas moze bracia cystersi- ci co walczyli z pycha samotnoscia i
          cisza, albo ci nieznani fundatorzy, ktorzy np bez specjalnego rozglosu i
          polityki ofiarowywali pieniadze na wsparcie szkol w ubogich dzielnicach.
          No ale pieniadze to nie wszystko. Dzis trzeba miec energie i determinacje by
          miec pewnosc co sie z nimi dzieje...To jest nasz czysciec i na pewno nie
          ´islamistow´ sprawa ale nasza.
          Ale ja nie trace nadzieji. Mam wspaniala rodzine i przyjaciol. U nas wciaz jest
          masa ludzi po prostu dobrej woli. I to jest zbudowane dosc mocno. Trudno to
          rozbic. I z tego jestem dumna. Wlasnie jako Polka. Z tego ze przecietni ludzie
          jakos nie traca wyczucia w odroznianiu dobra od zla. Gorzej z malwersacjami
          ekonomicznymi wyzej. Gorzej z odpornoscia na nagle pojawiajace sie perspektywy-
          ale mysle- Krystianie ze to przezytek starszego pokolenia. To mlodsze- jesli
          glupim propagandzistom nie uda sie go zepsuc, bedzie na to odporniejsze.

PS.
          W Niemczech ze sniegu buduja Schneefrauen :).
          Ot i taki postep.
          A wczoraj jakis dzieciak wpadl pod pociag bo chcial w jakis rzucic sniezka i nie
          zauwazyl tego, ktory nadjezdzal z przeciwnej strony....
          No zupelnie jak u nas..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka